gotuje ktoś z was?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Posty: 5286
Rejestracja: 10 kwie 2005, 18:40
Skąd: stąd ;)
Płeć:

Postautor: Yasmine » 07 sty 2006, 09:25

złotooka kotka pisze:Lepsza jest soja po bretonsku. Mniam

nie wiem, nie jadlam. Soja mi sie jakos zle kojarzy :).

a rybki tez uwielbiam - nawet takie z puszki w pomidorach ;)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 sty 2006, 09:41

sanguis pisze:jest mistrzem,a juz szczegolnie jak pisza to faceci

przeciez nikt nie pisze, że jest mistrzem
a mi sie chce wierzyc, ze faceci potrafia bo mój kochany umie, mój tata swietnie gotuje, mój kumpel tez

sanguis pisze:jestem mistrzem babki

o pierwszy mistrz

sanguis pisze:i tak nie wierze ze tyle osob gotuje

jak sie mieszka bez rodziców to trzeba cos umiec
ale widze, że chyba przez swoja umiejetnośc ( nie wiem czy nie wyimaginowana na potrzebe tego forum :> ) czułes sie taki wyjatkowy, patrzysz a tu tyle osób cos umie, i co wyjatkowos pryska ??

sanguis pisze:ja to generalnie czosnek daje do wszystkiego,hehe

ja tez bardzo lubie dawac gdzie tylko mozna

złotooka kotka pisze:Ooo taaak! Dobrze zrobiona rybka jest pyszniasta

wiem, teraz sie ucze robienia ryb i nawet jakos mi idzie

Mysiorek pisze:A smakuje komuś czernina?

nie
ja kiedys gotowałam soczewice po bretońsku, cholernie długo sie gotowała
Smak_sera
Bywalec
Bywalec
Posty: 43
Rejestracja: 07 gru 2005, 18:39
Skąd: chipsow
Płeć:

Postautor: Smak_sera » 07 sty 2006, 11:19

hehe dzindzer
jesli gotowanie mialoby byc objawem wyjatkowosci to normalnie jestem arcywyjatkowy:PP
ja juz od 5 lat poza domem i wlasnie poa domem nie gotuje nic samemu bo mi sie nie chce,zawsze jak wracam do domu to wtedy wbijam sie do kuchni
mysiorek-panga-dobra rybka, bardzo dobra:)
no i niestety,nazarlem sie czosnku i nic nie pomoglo,od rana schorowany:((
hee dzydzner ja tam nie musze wymyslac nic na potrzebe tego forum,jakby mi zalezalo to bym sciemnial ze robie fajki z bambusa czy tez szydelkuje....
a ciekawi nie czy ty w ogóle wiesz co to babka ziemniaczana lub kiszka(mniam mniam)
hehe moge sie dalej chwalic-jak u babki bylem to robilem sękacza-przebij to:P
wyginam cialo smialo-2-0 malo malo malo
(L)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 sty 2006, 11:25

sanguis pisze:panga-dobra rybka, bardzo dobra:)

pyszna, miałam wczoraj na obiad

sanguis pisze:ja tam nie musze wymyslac nic na potrzebe tego forum

to bardzo dobrze
ale sam wiesz, że napisac mozna wszystko co sie chce

sanguis pisze:czy ty w ogóle wiesz co to babka ziemniaczana

kiedys jadłam, ale nie wiem jak sie robi

sanguis pisze:lub kiszka(mniam mniam)

z tym sie jeszcze nie spotkałam
jak znasz przepisy na te dwa dania to wrzuc mi tu albo na priva, moze kiedys zrobie

sanguis pisze:sękacza-przebij

no cos ty ja słaba kobieta jerstem nie dam rady
Smak_sera
Bywalec
Bywalec
Posty: 43
Rejestracja: 07 gru 2005, 18:39
Skąd: chipsow
Płeć:

Postautor: Smak_sera » 07 sty 2006, 11:32

elo witam
ze tobie kobieto chce sie tak cytowac i cytowac,no no
hehe gdzie ci tu wrzucic??:PP,priv nie pisze bo jestem niesmialy
kiszka to jest cos podobnego jak babka tylko zamiast zapiekac w foremce wsadzasz to wszystko do kiszki i pieczesz
sękacz ma jad,krecisz i polewasz hehe,chociaz osobiscie to tylko te rogi zjadam,bo ogolnie to slodyczy nie lubie i w ogóle nie jem'
ehh leb mnie boli a cialo alkoholem stoi...
mysiorek spi czy co,mial dac jakis przepis,a lubi ktos ten sos tzatziki czy jakos tak,to ma dopiero jad, na wigilii zrobilem to ludzie do wszystkiego dodawali
zjadlbym teraz pieczone skrzydelka z qrczaka w panierce z bulki tartej polane sosem czosnkowo miodowym
(L)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 sty 2006, 11:35

sanguis ty mi tu smaka na kurczaka nie rób, bo mam dzisiaj poledwice a nie kurczaka juz w planach
Smak_sera
Bywalec
Bywalec
Posty: 43
Rejestracja: 07 gru 2005, 18:39
Skąd: chipsow
Płeć:

Postautor: Smak_sera » 07 sty 2006, 11:39

no coz
jakos ze sanguis to krew to moze krwista poledwice zrobisz?
a ja nie mam zadnych planow bo obiady mam juz wykupione w restauracji hehe
sanguis ty leniu patentowany!!
dzindzer trzeba jesc qrczaki poki grypa ich nie wybije hehe
kroisz piersi z qrczaka na malutka kostke,posypujesz czosnkiem w porszk, sol pieprz vegeta i przyprawa kamis do tego, dodajem kukurydzy, pokrojone ogoreczki konserwowe na mala kostke,papryki tropche zielonej zoltej i czerwonej,plus groszek, dajesz do woka(?)czy jakos tak i smazysz,proste tanie i smaczne,po jedzeniu bierzesz odstarego naleweczke wisniowa i relaks
(L)
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Posty: 2726
Rejestracja: 17 maja 2004, 08:13
Skąd: Vaarsaa
Płeć:

Postautor: sophie » 07 sty 2006, 12:19

sanguis pisze:mysiorek-panga-dobra rybka, bardzo dobra:)


No :]
Ja uwielbiam ryby, ale np karpia tylko raz w zyciu jadlam. I nie powtorze juz :] Sola, dorsz - te najczesciej jadam...

Hmm, a co dzis na obiad zrobic? :]
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Posty: 3294
Rejestracja: 02 maja 2005, 00:52
Skąd: ...
Płeć:

Postautor: lollirot » 07 sty 2006, 14:01

sanguis pisze:zjadlbym teraz pieczone skrzydelka z qrczaka w panierce z bulki tartej polane sosem czosnkowo miodowym

ooooooo, jak robisz? ja bez panierki, a do sosu sos sojowy, miod, czosnek etc. mniam mniam i z frytkami potem, ubostwiam
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 sty 2006, 14:42

sanguis cos bardzo podobnego robie, dodaje tam co mam w lodówce a przyprawy to tez róznie

sanguis pisze:bierzesz odstarego naleweczke wisniowa i relaks

do starego mam za daleko, zreszta on chyba nie ma takich naleweczek
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Posty: 1105
Rejestracja: 25 gru 2004, 00:31
Skąd: Małopolska
Płeć:

Postautor: Koko » 07 sty 2006, 14:51

Mysiorek pisze:A smakuje komuś czernina?

Zupa dla wampirów? <diabelek1>
Jeszcze się nie przemogłam, żeby spróbować... :)

A dobra?
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Posty: 1525
Rejestracja: 15 lip 2004, 12:22
Skąd: Dublin
Płeć:

Postautor: Elspeth » 07 sty 2006, 15:09

lubie pitrasic w kuchni, mimo ze jeszcze jakies 1,5 roku temu umialam gotowac ale tego nie lubilam. Ale to sie zmienilo (jak inni ludzie potrafia na nas pozytywnie wplywac :) ). Teraz uwielbiam roznego rodzaju eksperymenty w kuchni. Az nie chce sie wierzyc ze czasami tyle czasu zajmuje przygotowywanie jedzenia a tak szybko sie to zjada. Najwiecej przyjemnosci oczywiscie sprawia mi gotowanie dla osoby bliskiej sercu, wtedy nawet gotuje ze spiewem na ustach :D
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 sty 2006, 15:24

Elspeth pisze:Najwiecej przyjemnosci oczywiscie sprawia mi gotowanie dla osoby bliskiej sercu, wtedy nawet gotuje ze spiewem na ustach Usmiechnij sie!

to zupełnie jak ja
dla siebie czesto mi sie nie chce i jem bułki z tuńczykiem
a dla mojego kochanego moge robic i robic
chyba jestem odwrotnoscia mojej matki, bo jej sie nawet kanapki zrobic nie chce, więc jak jade do rodziców to jestem rozrywana, kazdy ma jakieś zamówienie, dodam, że kazdy inne
zaden tam ze mnie dobry kucharz, ale sprawia mi to przyjemnośc
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Posty: 3354
Rejestracja: 31 lip 2004, 22:44
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: mrt » 07 sty 2006, 15:35

A ja właśnie się dowiedziałam, że Haro robi obiad. Chryste Panie! Widział ktoś faceta, który wie, co to jest beszamel?! <boje_sie> A on właśnie robi mięsko w sosie beszamelowym z makaronem... <brawo1>

Gotowałam i już nie gotuję. Raz na jakiś czas i wtedy jest święto, a facet mnie wychwala pod niebiosa. Jak gotowałam dla eks codziennie, to nie doceniał. To teraz już jestem cwańsza 8)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 07 sty 2006, 15:44

sanguis pisze:moon jaki jogurt?

morelowy :D

sanguis pisze:o ile w ogóle wiesz co to sola...

Ryba? Nawet bardzo znana? :|

sanguis pisze:ze lubie tatara

A ja nie ;P

sanguis pisze:wymienmy sie jakimis przepisami

No podałam. Makaron, ser zolty, keczup :D

Pegaz pisze:a ryb nie tkne nawet kijem.. Aniolek

Bo gupiś ;P Ryby pyste sa no! Ja właśnie szamię śledzia. Poza tym dorsz, łósoś, pstrąg pyste :DDD
Yasmine pisze:Soja mi sie jakos zle kojarzy usmiech.

Kotleciki sojowe z perlistą kaszką i suróweczke - mniami :D


Kurczaka nigdy sama nie praktykowałam.


mrt pisze:Widział ktoś faceta, który wie, co to jest beszamel?!

Mój ;PP
Smak_sera
Bywalec
Bywalec
Posty: 43
Rejestracja: 07 gru 2005, 18:39
Skąd: chipsow
Płeć:

Postautor: Smak_sera » 07 sty 2006, 15:55

a ja sobie gram na gramofonie,,,
mooon ze tobie sie chce cytowac z klasyka(sanga):P
naprawde polecam do skrzydelek naleweczke
mocno to jak diabli ale jakie pyszne,nawet baby moga pic to bez klopotu
a ja nie mam specjalnie dla kogo robic zarcia, jak jestem w domu to robie dla rodzinki
byelby tylko ine marudzili mi ze za ostre bo sie denerwuje
ja np uwielbiam lososia na kanapke, ale jak starszy robi tatara z lososia to mi w ogóle ine smakuje
a teraz to nic nie gotuje bo mi wszystko do pokoju przynosza
taki wygodny jestem
czasem tylko cos zrobie sam jak lenia nie mam lub trzezwy...
(L)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 sty 2006, 16:00

sanguis pisze:nawet baby moga pic to bez klopotu

ja wszystko moge bez kłopotu poza ginem

sanguis pisze:a teraz to nic nie gotuje bo mi wszystko do pokoju przynosza

zamiast sie chwalic powiedz jak to zrobiłes

moze ktos wie jak sie robi takie ciasto do kurczaka jak w tych chinskich knajpkach maja, takie typu gon bao czy inne kokosowe cos
Smak_sera
Bywalec
Bywalec
Posty: 43
Rejestracja: 07 gru 2005, 18:39
Skąd: chipsow
Płeć:

Postautor: Smak_sera » 07 sty 2006, 16:05

hmmm ty chcialas napisac tam gon babo czy myle sie
ja wiem jak sie to ciasto robi ale wstydze sie tu pisac takie rzeczy
tak ci sie wydaje ze nie mozesz ginu pic, ja tez tak myslalem ale opierdzielilem ost prawie cala butelke, nalewka to wyzsza szkola jazdy kobieto:P
ale jak posmakuje to hohoh
a ciekawe czy nalewke mozna wlac nop do takiego gulaszu z qrczaka
klimatyczne mogloby byc
dzindzerka jak zrobilem ze mi do pokoju przynosza?
normalnie, zamowilem,przyniesli,zjadlem,zabrali
hehe
(L)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 sty 2006, 16:14

sanguis pisze:hmmm ty chcialas napisac tam gon babo czy myle sie

chyba ci sie wydaje

sanguis pisze:tak ci sie wydaje ze nie mozesz ginu pic,

nie moge bo mi nie smakuje
juz bym wolała spirytusu sie napic

sanguis pisze:a ciekawe czy nalewke mozna wlac nop do takiego gulaszu z qrczaka

na mój gust to troche za mocny smak ma taka nalewka
spróbuj z białym winem
ale jak kiedys zrobisz z nalewka to daj znac czy jadalne to jest

Tez bym chciała zamówic, chociaz czasami tak robie, ale tylko mój facet ładnie do łózka podaje
matak to tylko pusci looka takiego spod miski i sie na tym konczy :(
Smak_sera
Bywalec
Bywalec
Posty: 43
Rejestracja: 07 gru 2005, 18:39
Skąd: chipsow
Płeć:

Postautor: Smak_sera » 07 sty 2006, 16:19

oj tam nie mozesz pic ginu
nie rzucaj slow na wiatr bo jakbys wypila 25ml spirytusu to gin wydawalby sie slodka oranzadka hehe
ja tam tez mialem nie pic ginu, kobieta kupila butelke to co mialem dac jej samej wypic, co to to nie,
nalewka wcale nie jest taka mocna,ja jak zapraszam kumpli do domu to wypijamy ot tak karafke
(L)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 sty 2006, 16:21

sanguis pisze:nie rzucaj slow na wiatr bo jakbys wypila 25ml spirytusu

jak bym wyiła w krótkim czasie to bym pijana pewnie była
a gin mi nie smakuje, próbowałam kilka razy
wiesz do picia to moze nie jest za mocna, ale jako dodatek do gotowania to moze miec za bardzo zdecydowany smak
Smak_sera
Bywalec
Bywalec
Posty: 43
Rejestracja: 07 gru 2005, 18:39
Skąd: chipsow
Płeć:

Postautor: Smak_sera » 07 sty 2006, 16:24

jak to zbyt zdecydowany smak
absolutnie mylisz sie
toz alkohol wyparuje a zostanie sam posmak wisni lub gruszki jablek malin lub czegokolwiek
zjadlbym duszona marchewke z pietruszka i ziemniaczkami
(L)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 sty 2006, 16:26

no wiem ze alkohol wyparyje, chodzi mi własnie o ten posmak, że on może byc zbyt zdecydowany
a ja ide wcinac bułke z tuńczykiem
Smak_sera
Bywalec
Bywalec
Posty: 43
Rejestracja: 07 gru 2005, 18:39
Skąd: chipsow
Płeć:

Postautor: Smak_sera » 07 sty 2006, 16:33

tego to w ogóle nie kumam
tunczyk hmm
ot tak na bulce to nie zjadlbym, takie kanapki to tylko z lososiem
ale sam sie zdziwilem jak kiedys w londynie laska zrobila taka salatke z tunczyka plus kukurydza cebulka i cos tam jeszcze,to akurat mi strasznie posmakowalo, sam nie wiem czemu
(L)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 sty 2006, 17:14

sanguis pisze:akurat mi strasznie posmakowalo, sam nie wiem czemu

bo to jest dobre
Smak_sera
Bywalec
Bywalec
Posty: 43
Rejestracja: 07 gru 2005, 18:39
Skąd: chipsow
Płeć:

Postautor: Smak_sera » 07 sty 2006, 17:19

oj dzindzerka jestes spalona
nie uznaje argumentu bo to jest dobre
no coz czasem sie jadlo rzeczy ktore wygladaly gorzej niz zawartosc mojego zoladka ale smakowaly pysznie
zjadlbym oosbiscie teraz pierogi miesno kapusciane-to jest dopiero dobre
glodny jakis jestem
(L)
Awatar użytkownika
___ToMeK___
Uzależniony
Uzależniony
Posty: 348
Rejestracja: 23 sie 2004, 22:57
Skąd: pomorze / WLKP
Płeć:

Postautor: ___ToMeK___ » 07 sty 2006, 18:22

lubie od czasu do czasu gotowac, pozwala mi sie to oderwac od codziennych problemow. Co prawda nie tak jak koszykowka ale zawsze :P.
Dzisiaj z dziewczyna przyrzadzilismy sobie karkoweczke w sosie cyganskim z cebula i pieczarkami. Do tego zasmazane ziemniaczki. Miodzio :)
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 sty 2006, 20:19

sanguis pisze:pierogi miesno kapusciane-to jest dopiero


jak bym mojego brata słyszała

___ToMeK___ pisze:przyrzadzilismy sobie karkoweczke

jak ja lubie to mięso
Smak_sera
Bywalec
Bywalec
Posty: 43
Rejestracja: 07 gru 2005, 18:39
Skąd: chipsow
Płeć:

Postautor: Smak_sera » 08 sty 2006, 12:09

no coz dzindzerka
moze ja jstem twoim bratem?:PP
hehe
tu w tej miescinie jest taka restairacja dom pierogow, i akurat te pierogi moim zdaniem maja jad,kosztuja 6zl za 8 pierogow ale warto,kiedys pewnej dziewczynie kupilem 3 porcje(24),to doznalem szoku widzxac jak ona to skonsumowala wszytsko hehe
a wczoraj ultra ekskluzywne danie zrobilem sobie,bulka+majonez+baleron hehe
nie dosc ze przystojny to jeszce zdrowo sie odzywia
(L)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 08 sty 2006, 12:30

sanguis pisze:nie dosc ze przystojny to jeszce zdrowo sie odzywia

to koze jakąs ksiazke ze zdrowym zywienie wydasz

Wróć do „Wszystkie inne tematy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 401 gości