Jak to jest
Moderator: modTeam
Jak to jest
Tydzień temu przyjaciółka powiedzilała mi, że kobiety wychodzą za mąż za danego faceta, tylko dlatego, że przez dłuższy czas nie pojawił się nikt obiektywnie lepszy na horyzoncie...mówiła to w dniu przed ślubem...
Jak myślicie??? przecież tak chyba nie jest...
Pod Gwiazdą będę czekać
Zawołam i dostanę odpowiedź
No może faktycznie nie tak. A powiedziała nieprawdę? Twoje przetłumaczenie jej słów to już interpretacja - weź jej zdanie dosłownie. I odpowiedz na pytanie: czy trafił się ktoś lepszy?Lina pisze:ale byłam załamana...jak można brać ślub bo nic lepszego się nie trafiło. myślałam, że znam tę dziewczynę...sama nie wiem. może nie tak to zrozumiałam,
Nie wiem, tak mnie przymurowało, że nic nie powiedziałam...
byłam świadkiem na tym ślubie. oni znali się 3 lata i myślałam, że to wielka miło0ść...a ona mi z tekstem, że w sumie to była już pora na małżeństwo (ma 22 lata jak ja) i nikt się lepszy nie trafił...mówiła to całkiem poważnie
byłam świadkiem na tym ślubie. oni znali się 3 lata i myślałam, że to wielka miło0ść...a ona mi z tekstem, że w sumie to była już pora na małżeństwo (ma 22 lata jak ja) i nikt się lepszy nie trafił...mówiła to całkiem poważnie
Pod Gwiazdą będę czekać
Lina pisze:i nikt się lepszy nie trafił...mówiła to całkiem poważnie
Bo to prawda
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"
Joe Cocker
Joe Cocker
- Sir Charles
- Weteran

mrt pisze: Wiesz, związek naprawdę można "przechodzić" - to nie mity.
E tam
Lina pisze:Nie wiem, tak mnie przymurowało, że nic nie powiedziałam...
Ja nie rozumiem o co chodzi. Dlaczego to jest złe, że wychodzi za najlepszą partię jaka jej się trafiła?
soul of a woman was created below
Ale 3 lata związku i 22 na karku to nie jest jakieś żółte światło: bierz ślub bo nikogo już nie spotkasz!!! Tak chyba nigdy nie należy robić...przecież dla tego faceta to też krzywda. bo jak za powiedzmy 3 lata ona kogoś 'lepszego' spotka to co? rozwód? czy wypominanie sobie, że się pospieszyła
Pod Gwiazdą będę czekać
- Sir Charles
- Weteran

Sir Charles pisze:Dlaczego to jest złe, że wychodzi za najlepszą partię jaka jej się trafiła?
Bo to zabrzmiało, jakoś jak umowa handlowa...coś w tym rodzaju.
fajny jesteś, możesz mi dużo zaoferować...ale jakbym tydzień temu spotkała 'lepszego' to przykro mi...
może ja to źle zropzumiałam, a ty masz rację
Pod Gwiazdą będę czekać
Ale czy ona powiedziała, że jak znajdzie lepszego, to tego zostawi? Nie, powiedziała, że nie znalazła lepszego, więc będzie z tym.Lina pisze:Ale 3 lata związku i 22 na karku to nie jest jakieś żółte światło: bierz ślub bo nikogo już nie spotkasz!!! Tak chyba nigdy nie należy robić...przecież dla tego faceta to też krzywda. bo jak za powiedzmy 3 lata ona kogoś 'lepszego' spotka to co? rozwód? czy wypominanie sobie, że się pospieszyła
- Sir Charles
- Weteran

Sir Charles pisze:Lina, szczerze mówiąc wróżę im, że będą żyli długo i szczęśliwie.
Poza tym kobiety dzień przed ślubem często mają wątpliwości, płaczą i poważnie zastanawiają się nad wycofaniem się.
A może niech się cieszy, że ten Ją w ogóle chciał?
Żart. To pewnie nic poważnego, powiedzianego w stresie. A wtedy różne rzeczy się mówi i robi. "Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
mrt pisze:Panna młoda jest wtedy tak ważna, że uważa się za pępek świata i umirajta narody, że raczyła za niego w ogóle wychodzić
ta moja była raczej tak przerażona, że bałam się, że oknem zwieje...ale to pewnie stres. ja sobie w tej chwili nie mogę wyobrazić słów; i spędzisz z tym człowiekiem jakieś 50 lat życia!!!
Pod Gwiazdą będę czekać
Lina pisze:i spędzisz z tym człowiekiem jakieś 50 lat życia!!!
A kobiety żyją statystycznie 13 lat dłużej niż faceci, jak to Daniec kiedyś stwierdził. Więc jeszcze se odpoczniesz.
Lina pisze:ta moja była raczej tak przerażona, że bałam się, że oknem zwieje...
To wiele wyjaśnia. To stres i tyle. Niepotrzebnie panikę siejesz.
"Miarkuj złość.
Miłość w wersji dla ubogich. Ot co !
[ Dodano: 2006-10-15, 00:07 ]
[ Dodano: 2006-10-15, 00:07 ]
Lina pisze:kobiety wychodzą za mąż za danego faceta, tylko dlatego, że przez dłuższy czas nie pojawił się nikt obiektywnie lepszy na horyzoncie...mówiła to w dniu przed ślubem...
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
Re: Jak to jest
Lina pisze:Tydzień temu przyjaciółka powiedzilała mi, że kobiety wychodzą za mąż za danego faceta, tylko dlatego, że przez dłuższy czas nie pojawił się nikt obiektywnie lepszy na horyzoncie...mówiła to w dniu przed ślubem...
I niestety miała rację...
[ Dodano: 2006-10-15, 14:02 ]
Lina pisze:Nie wiem, tak mnie przymurowało, że nic nie powiedziałam...
tak przy okazji, postąpiła tak moja kolezanka z roboty i wyszła w wieku także 22 lat za 30latka. Teraz po sześciu latach małżeństwa (znamy się rok) chchiała by go zamienić na mnie. Nie pisze jak się czułem jak to usłyszałem, ale naprawdę byłem bliski zqałamania nerowoego.
Niebanalna formacja, niebanalna muza:
http://www.96project.cal.pl/
http://www.96project.cal.pl/
Re: Jak to jest
czero pisze:Lina pisze:Tydzień temu przyjaciółka powiedzilała mi, że kobiety wychodzą za mąż za danego faceta, tylko dlatego, że przez dłuższy czas nie pojawił się nikt obiektywnie lepszy na horyzoncie...mówiła to w dniu przed ślubem...
I niestety miała rację...
Bzdura. Na pewno zdarzaja sie takie przypadki desperacji, ale nie dorabiajmy do tego zaawansowanych teorii.
"Mój panie, na cóż tłumaczyć durniowi, że jest durniem. Przecież jego dureństwo na tym właśnie polega, że nie ma o nim pojęcia."
na pewno miala watpliwosci w koncu to chyba jedna z najwazniejszych decyzji w jej zyciu ostatnie chwile kiedy jeszcze mogla to przemyslec. byla zdenerwowana, stres, troche strach, przerazenie sytuacja moze to spowodowalo jej reakcje
moja bratowa przed slubem juz w sukni i makijazu zamknela sie w pokoju, plakala i mowila ze nie chce jechac do kosciola a wczesniej niczego tak bardzo nie pragnela jak tego slubu. po prostu taka chwila slabosci, przerazila sie ze od jutra jej zycie bedize zupelnie inaczej wygladalo. naszczescie nie trwalo to dlugo tylko problem byl z poprawieniem makijazu ;]
dodam ze sa bardzo szczesliwym maluzenstwem a przed skubem byli ze soba 5 lat
moja bratowa przed slubem juz w sukni i makijazu zamknela sie w pokoju, plakala i mowila ze nie chce jechac do kosciola a wczesniej niczego tak bardzo nie pragnela jak tego slubu. po prostu taka chwila slabosci, przerazila sie ze od jutra jej zycie bedize zupelnie inaczej wygladalo. naszczescie nie trwalo to dlugo tylko problem byl z poprawieniem makijazu ;]
dodam ze sa bardzo szczesliwym maluzenstwem a przed skubem byli ze soba 5 lat
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”