Gadatliwa dziewczyna

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

1es_temhui

Gadatliwa dziewczyna

Postautor: 1es_temhui » 26 lis 2006, 23:11

Halo!

Ja (21 lat) mam problem z poderwaniem pewnej dziewczyny (19 lat). Otóż spotkaliśmy się dotychczas 3 razy, na pożegnanie nawet pocałowaliśmy się w policzki i umówiliśmy się na kilka spotkań (niestety jesteśmy z innych i to odległych miast). Problem w tym, że nie spotkam się z nią teraz przez 3 tygodnie na żywo, a nie chciałbym by mnie zapomniała. Co prawda mamy oboje gg i rozmawiamy codziennie, ale to ja zaczynam dyskusję, a ona traktuje rozmowę wyłącznie jako przyjacielską pogaduszkę, a mnie jako osobę do plotkowania. Czuję się, że trochę zmarnowałem swoją szansę na tych 3 spotkaniach, ale jak zaczynałem coś jej mówic, że ją lubię, że mi się podoba, to w błyskawiczny sposób zmieniała temat i nawijała swoje babskie plotki. Mi odpowiada, jak ona sobie opowiada i czuję się dobrze w jej towarzystwie, ale liczę na coś więcej niż na przyjaźń.

Boję się, że mogę ją w te 3 tygodnie stracic na rzecz kogoś innego, ona jest bardzo atrakcyjna i gadatliwa, ma tysiące znajomych, a mi tak przez gg nie wypada czegoś osobistego teraz powiedziec. Ma ktoś rozwiązanie tego problemu? Byłbym bardzo wdzięczny. Poza tym, czy wypadałoby mi ją zaprosic na Sylwestra przez gg, bo 20 grudnia będzie za późno?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 26 lis 2006, 23:17

Powiedz mi, czy Ty jesteś z dużego miasta?
Jakiś czas temu znajomy zdał mi sprawę z tego, że obecnie w modzie są szybkie związki.
Nie powinieneś się smucić, że traktuje Wasze rozmwy jak przyjacielską pogaduchę. Przecież bycie czyimś przyjacielem to ogromne wyróżnienie. Ja bym tam chciała stworzyć związek z takiej dobrej znajomości.
Nie spiesz się, bo jeszcze coś przegapisz.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
1es_temhui

Postautor: 1es_temhui » 26 lis 2006, 23:35

Może z tą przyjaźnią to trochę przesadziłem, bo czy można mówic o przyjaźni po 3 spotkaniach i kilku rozmowach na gg? A jeśli chodzi o miasto - to jestem z dużego miasta i ona też, ale wątpię by to miało znaczenie, bo i tak nie mam czasu spotykac się z ludźmi, mam bardzo dużo nauki.

Po prostu boję się, że ona może znaleźc kogoś innego na stałe. Nawet jeśliby miała znaleźc sobie jakiegoś innego chłopaka na 1-2 miesiące, to bym przebolał, ale jak znajdzie kogoś na poważnie na dłużej, to co zrobię wtedy? A takiej dziewczyny jak ona już nie znajdę sobie. A mi jest ciężko rywalizowac przez gg.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 26 lis 2006, 23:37

1es_temhui pisze:A mi jest ciężko rywalizowac przez gg.

To się spotykaj. A jak nie masz czasu, to cóż... Na samotność się nie umiera.
"Miarkuj złość.

Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się

Bo on za chwilę może trzasnąć"
1es_temhui

Postautor: 1es_temhui » 26 lis 2006, 23:41

Problemem niestety jest odległośc, gdyby nie to nie byłoby problemu, byłaby moja na 90% - ja mam studia w odległym mieście i wracam tylko na święta, długie weekendy itp. teraz nie zobaczę jej z tego powodu przez 3 tygodnie i boję się że znajdzie sobie kogoś. Mój problem: co jej napisac na gg interesującego?
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 26 lis 2006, 23:52

1es_temhui, stoisz na straconej pozycji. Laska myśli pewnie że znalazła sobie "przyjaciółkę". I w dodatku lepszą niż żeńską. o ty ni przygadasz jej przynajmniej że nakłada tapetę na buzię lub ubiera się w łachmany... Możesz do wyboru dwa rozwiązania - alo przystaniesz na to, tak jak powiedziała Olivia, albo dasz jej do zrozumienia że takie związki cię nie satysfakcjonują. Jak ?? Sam nie wiem bo miałem wiele razy taka sytuację i nie znalazłem dobrej metody. Musisz liczyć się z końcem znajomości... A buziaki nic tu nie maja do rzeczy. Co innego gdybyś całował w usta.
Olivia pisze:Przecież bycie czyimś przyjacielem to ogromne wyróżnienie
jeszcze większym wyróżnieniem jest <sex>
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
1es_temhui

Postautor: 1es_temhui » 27 lis 2006, 10:38

Błażej30 - masz dużo racji, też miałem takie przyjaciółki, ale ta jest inna, w realu jest do zdobycia, niestety nasza znajomośc jest nie w realu tylko w internecie!! (przynajmniej narazie przez najbliższe 3 tygodnie) Czy są tu na forum takie gadatliwe kobiety? Łatwo was zdobyc?
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 27 lis 2006, 10:52

Blazej30 pisze:Olivia napisał/a:
Przecież bycie czyimś przyjacielem to ogromne wyróżnienie
jeszcze większym wyróżnieniem jest <sex>

co ty gadasz. kogos na seks mozna szybko znaleźć a o prawdziwego przyjaciela/przyjaciółkę trudno. miałam w swoim zyciu wielu facetów, a przyjaciół niewielu.
Czy są tu na forum takie gadatliwe kobiety? Łatwo was zdobyc?

co to znaczy gadatliwe. Takie które maja duzo do powiedzenia, czy takie które palaja bez sensu.
mnie obecnie nie da sie zdobyc :]
1es_temhui

Postautor: 1es_temhui » 27 lis 2006, 11:09

Dżindżer - dlaczego nie da się ciebie zdobyc? :> Jak nie masz chłopaka, to nie wierzę :)
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 27 lis 2006, 11:13

Nawet jeśli macie teraz kontakt tylko przez gg, to możesz jej delikatnie dać do zrozumienia, że znaczy dla Ciebie coś więcej. Przecież na gg rozmowę można podkręcić. A już w ogóle nie widzę problemu z tym, żeby ją zaprosić na sylwestra.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 27 lis 2006, 13:33

natasza pisze:Nawet jeśli macie teraz kontakt tylko przez gg, to możesz jej delikatnie dać do zrozumienia, że znaczy dla Ciebie coś więcej.
1es_temhui pisze:jak zaczynałem coś jej mówic, że ją lubię, że mi się podoba, to w błyskawiczny sposób zmieniała temat i nawijała swoje babskie plotki.
tutaj widać że ona niechce
Dzindzer pisze:co ty gadasz. kogos na seks mozna szybko znaleźć a o prawdziwego przyjaciela/przyjaciółkę trudno.
no u mnie właśnie jest na odwrót :(

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 27 lis 2006, 13:43

Blazej30 pisze:no u mnie właśnie jest na odwrót :(

nie u Ciebie jest inaczej nie odwrotnie. Ty nie masz z tego co wiem prawdziwych przyjaciółek. Tych panien o których piszesz tak nie nazwę, gdyby były przyjaciółkami to by ci pomogły, zmotywowaly do czegos, a nie ograniczaly sie do stwierdzen, że jestes brzydki
Jak nie masz chłopaka, to nie wierzę

nie każe Ci wierzyc, mam swojego faceta, dlatego jestem poza zasiegiem.
a jesli chodzi o przeszłośc, to cholera nie wiem. Zrobic na mnie wrażenie po to bym zechciała porozmawiac czy iśc na kawe ( wiem dziwna jestem, ale na pierwsze spotkanie wole isc na kawe niz piwo) nie było trudno, bo bardzo lubie poznawac ludzi. Im dalej tym trudniej. Żeby z tym kims byc to ten ktos musi dla mnie byc atrakcyjny ( nie pisze tu tylko o fizycznosci) i wyjatkowy
1es_temhui

Postautor: 1es_temhui » 27 lis 2006, 13:59

Blazej30 pisze:
1es_temhui pisze:jak zaczynałem coś jej mówic, że ją lubię, że mi się podoba, to w błyskawiczny sposób zmieniała temat i nawijała swoje babskie plotki.
tutaj widać że ona niechce

Tu właśnie jest ten problem, że ona jest gadułą, nie gada wprawdzie bez sensu przez cały czas, ale dośc sporo - powiedzmy 50% plotki i 50% jakieś sensowne tematy - to nawyk wielu kobiet. Zdążyłem wprawdzie jej powiedziec, że ją lubię i jej się to spodobało (więc raczej chce albo jeszcze tego nie wie, że chce), ale potem zmieniła temat rozmowy, że już nie udało się wrócic do tego tematu i powiedziec coś bardziej wyszukanego - a była to końcówka spotkania i niestety od tego czasu nie spotkałem jej.

[ Dodano: 2006-11-27, 14:06 ]
natasza pisze:Nawet jeśli macie teraz kontakt tylko przez gg, to możesz jej delikatnie dać do zrozumienia, że znaczy dla Ciebie coś więcej. Przecież na gg rozmowę można podkręcić. A już w ogóle nie widzę problemu z tym, żeby ją zaprosić na sylwestra.

A może dałabyś mi jeszcze kilka rad, w jaki sposób to napisac, bardzo długo już nad tym myślałem, ale boję się, że ją spłoszę jakimś głupim textem. Będę wdzięczny za pomoc.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 27 lis 2006, 14:16

Dzindzer pisze:nie u Ciebie jest inaczej nie odwrotnie. Ty nie masz z tego co wiem prawdziwych przyjaciółek. Tych panien o których piszesz tak nie nazwę, gdyby były przyjaciółkami to by ci pomogły, zmotywowaly do czegos, a nie ograniczaly sie do stwierdzen, że jestes brzydki
po pierwsze. Nie wszystkie moje znajome wiedzą o mnie że mam aż taki problem z kobietami. Myślą że nie mam kobiety ale i problemu z nimi. Po drugie słowa takie padły pod moim adresem bo w naszym gronie byli też nasi kumple. A oni startowali do nich. A więc myślały że ja też. Sęk w tym że wypadłem blado na tle kumpli.
1es_temhui pisze:A może dałabyś mi jeszcze kilka rad, w jaki sposób to napisac, bardzo długo już nad tym myślałem, ale boję się, że ją spłoszę jakimś głupim textem.
mój przyjaciel napisał naszej wspólnej przyjaciółce że ją kocha. Nie spłoszył ją. Tylko ona spławiła go bo... nie jest przystojny. To ten sam o którym powiedziała że chciałaby mieć z nim dzieci (mi powiedziała że ze mną nie :( ) <hahaha>

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 27 lis 2006, 14:41

1es_temhui pisze:Zdążyłem wprawdzie jej powiedziec, że ją lubię

a co ona mam sobie myslec po tym tekscie Twoim zdaniem. Lubienie nie oznacza ze chcesz by była Twoja dziewczyna
Blazej30 pisze:Nie wszystkie moje znajome wiedzą o mnie że mam aż taki problem z kobietami.

i tu powiedziales cos madrego, znajome, to nie przyjaciółki, to blizsze i dalesz znajome.
Blazej30 pisze:mi powiedziała że ze mną nie :(

wybacz ale po tym jak poznalam Cie na forum to tez bym nie chciala. Nie biore tu w ogóle urody pod uwage. Wychodzisz na marude i mało zaradnego faceta. moze w realu wyglada to inaczej
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 27 lis 2006, 14:48

Dzindzer pisze:wybacz ale po tym jak poznalam Cie na forum to tez bym nie chciala. Nie biore tu w ogóle urody pod uwage. Wychodzisz na marude i mało zaradnego faceta. moze w realu wyglada to inaczej
kolejna ;( dajcie sznur ;( <hahaha> ale cos w tym jest. Niezaradnośc i marudzenie to pierwsze cechy nad jakimi powinienem popracować. I kluczem tu jest chyba praca.
Dzindzer pisze:a co ona mam sobie myslec po tym tekscie Twoim zdaniem.
w sumie to tylko powiedziałeś że ja lubisz i pocałowałes w policzek. Wybacz ale to za mało

1es_temhui

Postautor: 1es_temhui » 27 lis 2006, 14:52

Blazej30 pisze:w sumie to tylko powiedziałeś że ja lubisz i pocałowałes w policzek. Wybacz ale to za mało

Wiem, że za mało (jeszcze dałem kwiatka), zresztą pisałem już wcześniej, że nie wykorzystałem swojej szansy. Dlatego pytam konkretnie: co byście mi poradzili, żebym napisał jej na gg?
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 27 lis 2006, 15:08

Blazej30 pisze:Niezaradnośc i marudzenie to pierwsze cechy nad jakimi powinienem popracować. I kluczem tu jest chyba praca.

tak musisz nad tym popracowac. Jak i nad polubienie, siebie
1es_temhui pisze:co byście mi poradzili, żebym napisał jej na gg?

najpierw sam musisz wiedziec czego chcesz a potem najnormalniej w swiecie napisz czego oczekujesz po tej znajomosci. jednak musisz sie liczyc wtedy nie tylko z odmowa ( z tym, ze nie chce byc Twoja dziewczyna) ale i z zerwaniem kontaktu.
1es_temhui

Postautor: 1es_temhui » 27 lis 2006, 15:57

Dobra - to może odpowiedzcie mi tak: powiedziec jej, że mi się podoba przez gg, czy czekac 3 tygodnie i powiedziec normalnie?
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 27 lis 2006, 16:03

Nic nie wiem o tej dziewczynie. Nie wiem nawet czy ktos inny zabiega równiez o jej wzgledy. Ja tak wprost powiedziane ze sie podoba, ze ktos chce by było miedzy nami cos wiecej wolala bym tak w cztery oczy niz na gg. ale nie wiem jaka jest ona.
1es_temhui

Postautor: 1es_temhui » 27 lis 2006, 16:31

Dzindzer pisze:Nic nie wiem o tej dziewczynie. Nie wiem nawet czy ktos inny zabiega równiez o jej wzgledy. Ja tak wprost powiedziane ze sie podoba, ze ktos chce by było miedzy nami cos wiecej wolala bym tak w cztery oczy niz na gg. ale nie wiem jaka jest ona.

No, ja też nie wiem właśnie czy ktoś inny się o nią stara :/ jest bardzo atrakcyjna, ale studiuje na bardzo babskim kierunku i możliwe, że nie spotyka się dużo z facetami. Powiem jej w cztery oczy lepiej, albo może nawet sama się domyśli.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 27 lis 2006, 17:40

1es_temhui pisze:może nawet sama się domyśli.
pewnie nawet wiedziała to wcześniej od ciebie. Lecz jeśli liczysz że ona przejmie incjatywę to zapomnij. Gdzies tu był temat o incjatywie jaka powinien przejawiac facet.
1es_temhui pisze: Powiem jej w cztery oczy lepiej
tym razem pocałujesz ja w czoło ?? <diabel> stary, niewychodzi ci w realu to spróbuj na necie.
1es_temhui pisze: możliwe, że nie spotyka się dużo z facetami
to oni sie z nia spotykają. Niedługo może ci o tym powie <diabel> pytasz co napisać?? Może cos takiego??:"nie jestes mi obojętna i chciałbym się przekonac co to za uczucie"

1es_temhui

Postautor: 1es_temhui » 27 lis 2006, 18:21

Blazej30 pisze: pytasz co napisać?? Może cos takiego??:"nie jestes mi obojętna i chciałbym się przekonac co to za uczucie"

No nareszcie coś konkretnego, dzięki!

[ Dodano: 2006-11-27, 18:23 ]
Blazej30 pisze:tym razem pocałujesz ja w czoło ??

Przypomniało mi się, co uczył ksiądz na religii w 8 klasie: przed ślubem można całowac tylko w czoło!
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 27 lis 2006, 18:35

1es_temhui pomysl troche jak piszesz do niej jak do kumpeli to ona odbierze Cie jak kumpla. Zaintryguj ja czyms, daj do zrozumienia, ze ci sie podoba. wiecej inicjatywy
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 27 lis 2006, 18:37

Dzindzer pisze: pomysl troche jak piszesz do niej jak do kumpeli to ona odbierze Cie jak kumpla. Zaintryguj ja czyms, daj do zrozumienia, ze ci sie podoba. wiecej inicjatywy
1es_temhui, myślę że do tej pory pisałeś jak do kolerzanki. Czy masz odwge to zmienic ??

1es_temhui

Postautor: 1es_temhui » 27 lis 2006, 19:08

Blazej30 pisze:Czy masz odwge to zmienic ??

Pewnie, że mam odwagę, cały czas tylko jeszcze kalkuluję, co będzie najbardziej optymalne. Zawaliłem na początku, kiedy się z nią spotykałem na żywo. No bo poznałem ją w internecie i później była zupełnie inna niż sobie wcześniej wyobrażałem - to mnie zaskoczyło całkowicie, chociaż tak naprawdę w realu okazała się lepsza niż w necie. No ale to już przeszłośc.
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 28 lis 2006, 07:24

Ooo, i już masz gotowy komplement, coś, co da jej do myślenia pewnie też :)
Powiedz jej to, na pewno ją zaintrygujesz :)

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”