na "partyzanta"

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Adam

na "partyzanta"

Postautor: Adam » 08 paź 2004, 19:52

Co sądzicie o sposobach zagadywania w stylu:
- Ty chodź tu
- Co??
- Bardzo mi sie podobasz i chce wiedzieć jakie mam u ciebie szanse ...

Chciałem spytać co o tym sądzicie i jak byście zareagowały/li na taki tekst ??
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 08 paź 2004, 20:33

- Ty chodź tu
- Co??

To jakis dialog?? Bo ja nie wiem o co chodzi.

Jesli to pojedyncze teksty to 2 pierwszych nie obczajam, a 3
jest za bardzo otwarty, dosadny, szczery... Jesli powiesz do dziewczyny taki tekst jestes od razu skreslony.

Adam wyjasnij o co Ci chodzi, bo ja (i mysle, ze nie tylko ja) nie wiem o co chodzi w tym poscie.
Awatar użytkownika
Xavier
Little Pig
Postautor: Xavier » 08 paź 2004, 20:34

W moim przypadku odpowiedziałbym, że jestem "zajęty" (czyt. nie wolny). A jak bym był wolny to pewnie jakaś spontaniczna myśl, że ktoś sobie robi jaja przyszła by mi do głowy.
Piggy in the garden,
Piggy in the pool.
Swim, now, little pig!
Piggy's looking cool.
Awatar użytkownika
Sorecer
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sorecer » 08 paź 2004, 20:37

Ja bym się ciężko zgasił a potem powiedział... Nie sorry jestem zajęty! :P

A tak w ogóle myślę że to pytanie jest bardzo bezpośrednie i mogło by zaskoczyć wiele dziewczyn, a niektóre nawet wystraszyć, chociaż mógłbyś się im podobać... Ja jednak wychodze z założenia, że podrywać jest lepiej bez słów. A nawet jak dziewczyna nie miałaby ochoty to dałaby mi znać także w odpowiedni sposób. :)
Awatar użytkownika
jolie
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: jolie » 08 paź 2004, 21:01

skreślenie za txt "ty chodź tu"...
I would go to heaven cause of the climat, but I will go to hell cause of the company.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 08 paź 2004, 21:06

Ja jednak wychodze z założenia, że podrywać jest lepiej bez słów

Dokładnie tak, nie wiem do końca jak to działa ale jest bardzo skuteczne :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Adam

Postautor: Adam » 08 paź 2004, 21:35

To jakis dialog?? Bo ja nie wiem o co chodzi.

Tak to dialog.
skreślenie za txt "ty chodź tu"...

Równie dobrze może być: Czy mogłabyś/mógłbyś tu podejść??
A tak w ogóle myślę że to pytanie jest bardzo bezpośrednie i mogło by zaskoczyć wiele dziewczyn, a niektóre nawet wystraszyć, chociaż mógłbyś się im podobać...

A jeśli zna sie tą osobę ... tzn. zna to za wiele powiedziane ... powiedzmy że tylko przy przypadkowym spotkaniu mówi się jej cześć ... nic poza tym.

Swoją drogą z moich obserwacji wynika (sam nie testowałem :P), że to jednak działa ... bardzo by mi zależało na wypowiedzi Pań w tej sprawie.
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 08 paź 2004, 22:51

u mnie odpada bo juz zajeta jestem ale to takie dziecinne pytac sie tak!!!!
Awatar użytkownika
Sorecer
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sorecer » 08 paź 2004, 23:20

Kobieta lubi być zdobywana, więc nie lubi mówić co sądzi o facecie... Jak się facet stara, rośnie jego szansa. No chyba, że kobieta na starcie da mu do zrozumienia, że szkoda jego czasu na starania... To wtedy lepiej dać sobie spokój.
cytrynka
Maniak
Maniak
Postautor: cytrynka » 08 paź 2004, 23:29

Sorecer pisze:Kobieta lubi być zdobywana, więc nie lubi mówić co sądzi o facecie... Jak się facet stara, rośnie jego szansa. No chyba, że kobieta na starcie da mu do zrozumienia, że szkoda jego czasu na starania... To wtedy lepiej dać sobie spokój.
narescie ktos dobrze powiedzial
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 09 paź 2004, 08:01

Ech Adamie nie obraź się, bo może ja już dinozaurem jestem - dla mnie to dialog jakby żywcem wyjęty z jakiegoś Rapu - a że całej tej muzy i sposobu bycia nie rozumiem, to...
Dobra dosyć owijania - żenada, ale pewnie są panienki, które można w ten sposób zdobyć, tylko czy warto :566:
;)...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 09 paź 2004, 10:15

Dla mnie ten tekst jest beznadziejny.
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 09 paź 2004, 10:43

Kobieta lubi być zdobywana, więc nie lubi mówić co sądzi o facecie... Jak się facet stara, rośnie jego szansa. No chyba, że kobieta na starcie da mu do zrozumienia, że szkoda jego czasu na starania... To wtedy lepiej dać sobie spokój

otóz to!! :)
a co do tekstu hmm ja na takie cos zareagowałabym smiechem(gdyby powiedział mi to chłopak którego zanm uznałabym ze to kolerjny zart z jego strony) albo zpojrzałabym dziwne i poszła dalej(gdybym usłyszała to odd kogos kogo nie znam) :)
Adam

Postautor: Adam » 09 paź 2004, 17:07

Kobieta lubi być zdobywana, więc nie lubi mówić co sądzi o facecie... Jak się facet stara, rośnie jego szansa. No chyba, że kobieta na starcie da mu do zrozumienia, że szkoda jego czasu na starania... To wtedy lepiej dać sobie spokój.

Racja tyle że rzadko która daje do zrozumienia na starcie i potem to jest taka mozolna wspinaczka bez możliwości wygranej. Jedna osoba się męczy, druga irytuje i myśli tylko żeby dać jej spokój.
dla mnie to dialog jakby żywcem wyjęty z jakiegoś Rapu - a że całej tej muzy i sposobu bycia nie rozumiem, to...

Heh żebyś ty słyszał Raperskie zagadania ... ich sie nie da pomylić z żadnymi innymi :P .
Dla mnie ten tekst jest beznadziejny.

Dla mnie też był. Ale taka bezpośredniość oszczędza czas i wysiłek. Obie strony wiedzą na czym stoją. Mnie denerwują takie flirciki, gdzie nigdy nie wiadomo o co chodzi. Potem owszem, ale jak już wiadomo czego można oczekiwać. A na samym początku niech jest wszystko jasne o co chodzi ... na niedomówienia bedzie czas potem :P .

Poza tym tu nie chodzi o zagadanie tylko o wyciągnięcie informacji na temat stosunku tej osoby do was. Dziwie sie waszym odczuciom, bo u mnie w liceum jest to uważane za sposób prosty, dobry i spontaniczny. Nie wymaga przygotowań i umiejętności lania wody :P ...
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 09 paź 2004, 18:15

Ale taka bezpośredniość oszczędza czas i wysiłek. Obie strony wiedzą na czym stoją. Mnie denerwują takie flirciki, gdzie nigdy nie wiadomo o co chodzi. Potem owszem, ale jak już wiadomo czego można oczekiwać. A na samym początku niech jest wszystko jasne o co chodzi ... na niedomówienia bedzie czas potem .

hmm dziwne masz podejscie ,ale moze to dlatego ze jestes facetem ;)
wyt jestecie po prostu nieskomplikowani i wszystko waszym zdaniem powinno takie byc :)
ale czy oby na pewno takie podejscie pomoze ci znaleźć druga połowe??

jezeli juz na samym poczatku pokazujesz ze nie lubisz sie o cos starac a wolisz dostawac gotowe na tacy to tracisz wiecej nizby sie mogło zdawac
Adam

Postautor: Adam » 09 paź 2004, 18:29

hmm dziwne masz podejscie ,ale moze to dlatego ze jestes facetem
wyt jestecie po prostu nieskomplikowani i wszystko waszym zdaniem powinno takie byc

Heh coś w tym jest ... mi sie to po prostu wydaje logiczne. Z zawieraniem znajomości i z seksem jest jak z jazdą samochodem --> kobiety lubią objazdy, mężczyźni skróty :P
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Re: na "partyzanta"

Postautor: mariusz » 09 paź 2004, 18:35

Adam pisze:Co sądzicie o sposobach zagadywania w stylu:
- Ty chodź tu
- Co??

Chciałem spytać co o tym sądzicie i jak byście zareagowały/li na taki tekst ??

W moim mniemaniu to dziecinada. Można tak powiedzieć do kogos kogo się zna w formie żartu, ale do obcej dziewczyny?? Chyba jej poziom musiałby być jeszcze gorszy od poziomu tego co mówi te słowa. Ze tez ludzie mają takie pomysły?? TO może się jeszcze spytać pierwszej lepszej dziewczyny coś w stylu: "prześpisz się ze mną czy muszę z Tobą chopdzić??"
Aż się idzie załamać. :566:
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 09 paź 2004, 18:44

Ten sposób poderwania mówiąc delikatnie nie przemawia za mną... :P
Jest przy okazji podobny do stylu na Carlosa:
jeśli wracasz autobusem zdesperowany z imprezy, bo nic nie wyrwałeś i przed Toba siedzi pierwszy lepszy pasztet to zaczynasz ją bajerować :D
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
crystal
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: crystal » 09 paź 2004, 18:46

najprostrzy sposob to po prostu "klekaj do bata" :556:
we'll fight, we'll bleed.
Don't try to come to preach over us and
over me, we're children of decadence,
we're right, we're real, we will fight, we'll bleed,
we're mothafucking dying breed!
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 09 paź 2004, 18:51

Dokładnie, aż nie chce sie tego komentować. Dziewczyna która poleci na coś takiego, tez za wiele sobą nie reprezentuje. Czy się mylę??
Adam

Postautor: Adam » 09 paź 2004, 19:06

Oj za bardzo sie czepiliście tego co napisałem na samym początku. To jest symbol (pisany po kielichu :P) mający oznaczać bezpośrednie wyrażenie opinii o danej osobie i mający z niej wydobyć opinie na nasz temat. Chce po prostu powiedzieć dziewczynie, którą ledwo ledwo znam że mi sie podoba, a nie chce mi sie bawić w podchody ...
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 09 paź 2004, 19:43

ja bym sie jedynie usmiechla i uciekla po takim tekscie. wg mnie komus kto uzywa takich tekstow zalezy tylko na seksie:) tandeta , faceci ...trzeba sie bardziej wysilac niz isc na latwizne.ale to tylko moje zdanie.
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 09 paź 2004, 20:06

Dziewczyna która poleci na coś takiego, tez za wiele sobą nie reprezentuje. Czy się mylę??

Nie myslisz sie. Jestem takiego samego zdania.

faceci ...trzeba sie bardziej wysilac niz isc na latwizne

Jako facet musze sie z tym w pewnym sensie zgodzic. Jezeli sie wysilasz i Twoje starania okaza sie sukcesem, wtedy bedziesz czul ogromna satysfakcje, wrecz szczescie. Tym samym bedziesz wiedzial, ze Twoja wybranka to nie pierwsza lepsza, tylko szanujaca sie dziewczyna, ktora musisz kokietowac, aby ja zdobyc.
Poza tym nie wiem w czym widzisz problem. Najpierw zamieniasz z dziewczyna kilka zdan, a potem sie pytasz czy ma ochote sie z Toba spotkac - to najszybszy (i chyba najnormalniejszy) sposob.
Twoja propozycja odpada, bo jest za bardzo bezposrednia. Normalna dziewczyna uznalaby to jako zart, wrecz niesmaczny.
Adam

Postautor: Adam » 09 paź 2004, 20:18

A jeśli chodzi o stwierdzenie "Bardzo mi się podobasz" ... pasuje ono na początek rozmowy??
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 09 paź 2004, 21:27

A jeśli chodzi o stwierdzenie "Bardzo mi się podobasz" ... pasuje ono na początek rozmowy??

Ale tak na powitanie?? Odpada!! Moze najpierw powiedzialbys "Czesc". Poza tym jesli bedziesz rozmawial z dziewczyna i w trakcie rozmowy zaproponujesz jej spotkanie to to, ze ona Ci sie podoba jest logiczne (lubisz logike :) - ja kiedys tez myslalem, ze wszystko jest logiczne, ale tak nie jest), gdyz gdyby Ci sie nie podobala to nie proponowalbys jej randki.
Adam

Postautor: Adam » 10 paź 2004, 16:21

Jasne że nie na początek ... ale ona może nie odebrać tego jako randki. Ledwo sie znamy ... tylko takie cześć cześć i może pomyśleć że po prostu chce ją poznać jako koleżanke ... i nic więcej.
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 10 paź 2004, 18:20

jolie pisze:skreślenie za txt "ty chodź tu"...

dokładnie

wolę: Kwiatuszku, chodz tu na chwilke :)
Awatar użytkownika
Zuber
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Zuber » 11 paź 2004, 21:16

ja nie wiem co o tym myslec :D kiedys na obozie podobała mi się fajna dziewczyna o takim hasełku to w ogóle nie pomyslalem ale dalem jej misia co w automacie po 5 probach wyciągnąłem :P kombinowałem jak kon pod gore a ona po prostu była zainteresowana kim innym ale nie pokazała mi tego :567: i teraz sami powiedzcie czy warte to było tyle zachodu ??? nie lłatwiej było by rzucić takim tekstem ? nie musiał bym sie tyle męczyć.
"Such a lonely day
And it’s my
The most loneliest day of my life..."
SOAD - Lonely Day
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 11 paź 2004, 22:03

nie lłatwiej było by rzucić takim tekstem ? nie musiał bym sie tyle męczyć.

Dobijacie juz mnie tym :) Wystartuj do dziewczyny z takim tekstem i zobaczysz jaka bedzie jej reakcja. Tylko, zeby to byla dziewczyna, na ktorej Ci nie zalezy :) - sam zgadnij dlaczego.
Awatar użytkownika
Craxa Girl
Bywalec
Bywalec
Postautor: Craxa Girl » 12 paź 2004, 08:57

jeden z najlepszych textów, na jaki mnie chcieli poderwać:

2 debili:
- ej, laska, lubisz pedałów?
- nie
- to chodz do nas!!
- :551: przecież mówiłam, że nie lubie...

:572:

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”