co oznacza slowo "CHCIEĆ KOGOS" ?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

qwe
Początkujący
Początkujący

Postautor: qwe » 26 lip 2006, 18:17

dostalem taki list od dziewczyny ktora ze mna zerwala dawno temu.nie utrzymujemy kontaktow.czasem raz na 2 miesiace jakis sms itp.ja nie chce z nią utrzymywać tego kontaktu - dopóki sie nie zmieni

napisala:

"wiesz nie wiem co sie stalo ale domyslam sie ze nie zyczysz sobie mnie juz w swoim zyciu ze jest ktos inny badz jest jakis inny powod dla ktorego "mnie " nie chcesz.. wiec powodzenia.pozdrawiam ps. jestem u konca czytania dzieki wielkie pa trzymaj sie . wszytkiego dobrego"

jak mam to interpretować - co oznacza "CHCIEĆ kogoś" albo "NIE CHCIEĆ" w dodatku w połączeniu ze zdaniem "ze jest ktos inny w moim zyciu"

mozecie mi wyjasnic ? bo jak narazie laska dalej ma olewke - wiec nie rozumiem po co takie wyniosle teksty ?? czy to tylko moja nadinterpretacja ?
Awatar użytkownika
Snowblind
Pasjonat
Pasjonat
Re: co oznacza slowo "CHCIEĆ KOGOS" ?

Postautor: Snowblind » 26 lip 2006, 18:50

qwe pisze:dostalem taki list od dziewczyny ktora ze mna zerwala dawno temu.nie utrzymujemy kontaktow.czasem raz na 2 miesiace jakis sms itp.ja nie chce z nią utrzymywać tego kontaktu - dopóki sie nie zmieni

napisala:

"wiesz nie wiem co sie stalo ale domyslam sie ze nie zyczysz sobie mnie juz w swoim zyciu ze jest ktos inny badz jest jakis inny powod dla ktorego "mnie " nie chcesz.. wiec powodzenia.pozdrawiam ps. jestem u konca czytania dzieki wielkie pa trzymaj sie . wszytkiego dobrego"

jak mam to interpretować - co oznacza "CHCIEĆ kogoś" albo "NIE CHCIEĆ" w dodatku w połączeniu ze zdaniem "ze jest ktos inny w moim zyciu"

mozecie mi wyjasnic ? bo jak narazie laska dalej ma olewke - wiec nie rozumiem po co takie wyniosle teksty ?? czy to tylko moja nadinterpretacja ?

Raczej nieumiejętność czytania z zrozumieniem z twojej strony. To ona myśli że nie interesujesz się nią ponieważ masz kogoś innego.

"Chcieć/niechcieć" - okazywać lub nie okazywać zainteresowania kimś.

Teraz rozumiesz? ...
EDIT:
Ja zresztą też :D zerwała z Tobą a zachowuje się jakbyś to ty zrobił a ona chce żybyś wrócił
?? <hahaha>
A myślałem że nic już mnie nie zdziwi...Czemu ludzie są tak nielogiczni ?
qwe
Początkujący
Początkujący
Postautor: qwe » 26 lip 2006, 19:28

jezeli szuka kontaktu - chce gadac na gg,rozmawiac przez tel i TYLKO TO - to mogla przeciez napisac - ze chciala pogadac itp, ale pisac "CHCIEC MNIE" ?? to chyba cos wiecej znaczy niz tylko gadac prawda ?
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 26 lip 2006, 23:15

Mieć go na "wyłączność, własność", czy cóś w tym rodzaju.

Co 2 miechy sms... to odpisz, że już jej NIE CHCESZ.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 27 lip 2006, 00:02

uważa, że nie chcesz z nią być (w skrócie: nie chcesz jej) - tyle
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 27 lip 2006, 16:25

mozecie mi wyjasnic ? bo jak narazie laska dalej ma olewke - wiec nie rozumiem po co takie wyniosle teksty
Żeby zwrócić na siebie uwagę... :]

Myśli, że nie zamierzasz z Nią być, nie potrzebujesz Jej, nie chcesz.
Awatar użytkownika
zagubiona_wenus
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zagubiona_wenus » 27 lip 2006, 16:32

chcieś kogoś=chcieć być z tym kimś
rzeczywiście z jej listu wynika że chce cie w pewnien sposób wybadać, czy masz kogoś czy gdyby ona chciała to czy ty chciałbyś do niej wrócić
grzeczne dziewczynki idą do nieba... niegrzeczne idą tam gdzie chcą!
qwe
Początkujący
Początkujący
Postautor: qwe » 29 lip 2006, 11:31

ja wlasnie tez myslalem ze CHCIECI KOGOS - to znaczy CHCIEĆ BYĆ Z TYM KIMS......................ale pogadalem sobie z nią przez telefon i ona mowi ze była zmęczona i źle ją zrozumialem..........smieszne.ciekawe co jej to dalo ? bo powiedzialem ze ma wiecej do mnie nie pisac i dzwonic.tak dla jasnosci dopoki nie bedzie pewna tego co chce powiedziec
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 29 lip 2006, 12:08

chciec kogos = chciec miec tego kogos
chciec zwiazku z kims = chciec byc z tym kims

miec a byc to roznica.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 29 lip 2006, 12:12

Ale przez chcenie kogoś mozna rozumieć też chęć bycia z tym kimś. Bo tak bycie z kimś oznacza swego rodzaju posiadanie tej drugiej osoby. Ale nie w tradycyjnym rozumieniu posiadania na własność, tylko pewnej przynależności.

A baby różne rzeczy piszą. Nie powienieneś brać tego tak do siebie. Zajmij się soim obecnym związkiem i ciesz się życiem. :]
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
zagubiona_wenus
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zagubiona_wenus » 29 lip 2006, 15:01

qwe pisze:bo powiedzialem ze ma wiecej do mnie nie pisac i dzwonic.tak dla jasnosci dopoki nie bedzie pewna tego co chce powiedziec

bardzo mądrze zrobiłeś, nie daj się węcej mamić czułymi słówkami
grzeczne dziewczynki idą do nieba... niegrzeczne idą tam gdzie chcą!

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”