trudni ludzie vs łatwe kobiety

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
zlemi
Entuzjasta
Entuzjasta
trudni ludzie vs łatwe kobiety

Postautor: zlemi » 07 lis 2006, 09:52

"wszyscy porzadni ludzie są trudni. Łatwe kobiety są łatwe" (cyt. z "Układu" Kazana)
co Wy na to?
"życie jest jak partia szachów: nie można cofnąć żadnego ruchu" (Ja, prawda, że genialne?:-))))
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 07 lis 2006, 09:55

Nie wiem co autor mial na mysli mowiac trudny i latwy. Trudny, bo trudno z nim zyc, rozmawiac? A latwy w czym?
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 07 lis 2006, 09:59

a facetów to łatwych nie ma ? <hahaha> coscie sie tak tych kobiet uczepili !? robią to co chca i nam - WAM WARA OD TEGO .
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
zlemi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: zlemi » 07 lis 2006, 10:02

Miltonia pisze:Nie wiem co autor mial na mysli mowiac trudny i latwy. Trudny, bo trudno z nim zyc, rozmawiac?

hmm, powiedzmy - wymagający cierpliwości <brawo>
A latwy w czym?
hmm, we wszystkim :-)

[ Dodano: 2006-11-07, 10:06 ]
Andrew pisze: coscie sie tak tych kobiet uczepili
to akurat wynija z tekstu książki, płeć nie ma znaczenia w szerszym kontekście
"życie jest jak partia szachów: nie można cofnąć żadnego ruchu" (Ja, prawda, że genialne?:-))))
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 07 lis 2006, 10:14

zlemi pisze:wszyscy porzadni ludzie są trudni.

Zapewne chodzi o to, że mają jakieś tam wymagania i nie zadowolą się byle czym :)
zlemi pisze:Łatwe kobiety są łatwe

Łatwe z zachowania i dlatego łatwo się z nimi żyje.

Co ja na to... To prawda :)
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 07 lis 2006, 10:36

Andrew pisze:a facetów to łatwych nie ma ? <hahaha> coscie sie tak tych kobiet uczepili !?

<browar> myslalam, ze juz nie ma facetow myslacych tak jak Ty

a ja nie rozumiem dlaczego w tym tekscie jest podzial na "ludzi" i "kobiety"....
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 07 lis 2006, 10:44

Pewnie, że są i łatwi faceci, ale ten tekst mówi o czymś innym i o tym mamy rozmawiać zdaje się <hmm>
madziorka.m pisze:a ja nie rozumiem dlaczego w tym tekscie jest podzial na "ludzi" i "kobiety"....

O to trzebaby było zapytać Kazana <hyhy>
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 07 lis 2006, 11:04

Juz pomijajac, czy chodzi o mezczyzn, kobiety, czy ludzi, nie zgadzam sie z tym. Owszem, czesto "trudnosc" charakteru tlumacza sobie ludzie tym, ze sa tak inteligentni i skomplikowani, ze zyc z nimi trudno. Zupelnie te sprawy nie sa zwiazane ze soba. Czesto tacy ludzie zadzieraja nosa, dlatego zyc z nimi trudniej, ale to nie oznacza, ze Ci latwi sa "latwi". Nie wiem jakie tu by mogly byc zaleznosci.
Choc cytat brzmi zgrabnie na pozor.

Awatar użytkownika
zlemi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: zlemi » 07 lis 2006, 12:22

madziorka.m pisze:a ja nie rozumiem dlaczego w tym tekscie jest podzial na "ludzi" i "kobiety"....

to wynika z kontekstu, matka rozmawia z synem o jego żonie (w domyśle- trudnym porządnym CZŁOWIEKU),od której on chce odejść, i mówi, że go widziała z inna, ŁATWĄ KOBIETĄ w samochodzie. Zatem Kazan nie dzieli w ten sposób! Ja też:-p)

[ Dodano: 2006-11-07, 12:27 ]
a może "wszyscy porządni ludzie są trudni... dla łatwych kobiet, a łatwe kobiety są łatwe dla porządnych ludzi??? <diabel>

[ Dodano: 2006-11-07, 12:37 ]
Miltonia pisze:Choc cytat brzmi zgrabnie na pozor.
a tak na poważnie dla mnie nie na pozór- życie z komś nieskomplikowanym jest łatwe, nie wymaga wysiłku, jest wygodnictwem w pewnym sensie, nie trzeba zadawać sobie trudu i się starać- bo on/ona jest łatwy/łatwa, na wszystko się zgadza, nie stwarza problemów.
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 07 lis 2006, 15:09

Strasznie to uprosciles. Wlasnie tak nie jest. Ludzie moga byc skomplikowani i latwi we wspolzyciu, bo maja dobrze wyksztalcone pewne umiejetnosci spoleczne, bo sa pewnie siebie i nie musza niczego udowadniac, bo sa wartosciowi, bo zauwazaj innych. Madry czlowiek, to nie tylko szalony naukowiec, ktory nie wie co to zycie i zakupy w sklepie, ani przeintelektualizowana hrabianka, co zyje tylko wznioslymi ideami. Jest jeszcze cos posrodku i cos na koncu skali.
Latwosc zycia z kims nie swiadczy o tym, ze ten ktos nie ma wymagan. Moze miec wymagania jasno okreslone i juz przez samo to moze byc latwo. Cos tu pomieszales. Tak jak pisalam wczesniej, fajne usprawiedliwienie dla kogos, z kim sie zyc nie da. Nie da sie, bo przeciez jest taki skomplikowany i madry. Bzdura. Co ma jedno do drugiego?

Awatar użytkownika
zlemi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: zlemi » 07 lis 2006, 16:18

Miltonia pisze: Ludzie moga byc skomplikowani i latwi we wspolzyciu, bo maja dobrze wyksztalcone pewne umiejetnosci spoleczne, bo sa pewnie siebie i nie musza niczego udowadniac, bo sa wartosciowi, bo zauwazaj innych.
ale to jest ich zasługa i wkład w życie, a nie tej drugiej osoby. Dyskusyjne "trudni" rozumiem jako "wymagający", a nie jako "nieznośni", "niemili" czy coś w tym sensie.
Awatar użytkownika
Cynik
Bywalec
Bywalec
Postautor: Cynik » 07 lis 2006, 18:13

Miltonia pisze:Juz pomijajac, czy chodzi o mezczyzn, kobiety, czy ludzi, nie zgadzam sie z tym. Owszem, czesto "trudnosc" charakteru tlumacza sobie ludzie tym, ze sa tak inteligentni i skomplikowani, ze zyc z nimi trudno. Zupelnie te sprawy nie sa zwiazane ze soba. Czesto tacy ludzie zadzieraja nosa, dlatego zyc z nimi trudniej, ale to nie oznacza, ze Ci latwi sa "latwi". Nie wiem jakie tu by mogly byc zaleznosci.
Choc cytat brzmi zgrabnie na pozor.

IMHO w tym jest sens. Człowiek inteligentny i oczytany może mieć realne problemy ze współżyciem (nie płciowym) z kimś bardziej "ograniczonym". Brak wspólnych tematów, zupełnie inne "częstotliwości nadawania" etc. Trudno mi sobie wyobrazić udany związek np. profesora filozofii i bufetowej po 3 klasach szkoły podstawowej.
paddy
Maniak
Maniak
Postautor: paddy » 07 lis 2006, 18:25

zlemi pisze:wszyscy porzadni ludzie są trudni

obrućmy kota ogonem:
porządny znaczy pomiata ludźmi? porządny znaczy jest zakochany w sobie i nikomu nie daje szansy bo nikt nie jest na tyle zadowalający zeby zasłuzyc na niego?
zlemi pisze:Łatwe kobiety są łatwe

bo mają w sobie więcej ciepła i zrozumienia?
bo pragną szczęścia dla siebie i innych? :>

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”