Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz...

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
amazonka
Uzależniony
Uzależniony
Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz...

Postautor: amazonka » 25 maja 2005, 22:55

Założyłam kiedyś topic o seksie z bardziej doświadczonym partnerem. Jeden z forumowiczów napisał coś, co faktycznie się sprawdziło. Mam nadzieję, że się nie obrazisz Krzysiu, jak Cię zacytuję:

Andrew pisze:W sexie jest dokładnie tak jak z tancem , jezeli Partnerka czuje blusa , albo walca , to partner ten , tzw. dobry kochanek juz ją tak poprowadzi, ze wszystko bedzie dobrze , wystarczy sie tylko temu poddac !! Juz tu pisalem , ze partnerka jest tylko taka dobra w łózku jak jej partner , nie ma (jak sie to mówi kiepskich w łózku ) poza wyjatkami ! ale tych naprawde znikoma ilosc ! Dobry kochanek poradzi sobie ...wie jak ! :564:

I teraz chcę się z Wami podzielić dość przerażającym odkryciem. Naprawdę doświadczenie i talent ma kolosalne znaczenie!!!
Kiedyś, będąc ze swoim facetem (dziś ex) uważałam, że tak Go kocham, że seks nigdy i z nikim nie może być taki cudowny jak z nim. Bo mu ufam, bo mi na nim zależy, bo dobrze się znamy, bo tamto, bo sramto...
Przymrużałam oko na wszelkie "niepowodzenia", nic to i tak Go kocham... A później coraz bardziej stronilam od igraszek. Myślałam, że robię się jakaś oziębła czy co:/ Jeszcze później się rozstaliśmy (po 3 latach), z zupełnie innych powodów, żeby nie było...
Dziś spotykam się z kochankiem wyśmienitym. On naprawdę wie, jak zająć się kobietą. Nie kończy ani za wcześnei ani za póżno, chce poznawać moje potrzeby, chce rozmawiać. Przy nim naprawdę wyłazi ze mnie "kocia natura".
Jaki z tego morał? Ano taki, że dziewczyna rozwija się przy facecie. Jeśli on jest dobrym kochankiem to i ona będzie cały czas "szła naprzód", aby mu dorównać... baaa, aby go przerosnąć wkońcu i pokazać na co ją stać.
Więc może to byłaby jakaś rada dla tych wszystkich Panów, którzy narzekają na swe partnerki, że jakieś takie mało "postępowe" są. Może Wasze Panie najzwyczajniej w świecie czują się niespełnione (albo może o tym nawet nie wiedzą jeszcze) i przez to nie mają zbytno ochotę na innowacje czy nawet w ogóle na seks.

Jeśli chcecie mieć diablice w łóżku to może najpierw sami pokażcie różki?
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 25 maja 2005, 23:03

Hehe sie wie 8)
H, man runs over a woman in his car, whos fault is?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 maja 2005, 09:13

Ja tam nic nie powiem bo skromnym nie jestem <aniolek2> ale ...ja mam zawsze racje w 98% <aniolek2> tyle ze WY z opuznieniem sie o tym dowiadujecie dopiero , i tu jest zywy przykład na to , ze nie warto mówic (co ty mi tu Andrew bedziesz pierniczył !!, ja chyba wiem lepiej ?) zaprawde powiadam Wam ....tylko sie wam wydaje !! wszystko sie zmienia i nic ....? nie trwa wieczne ! <browar> <browar>

no ////!! i bez urazy mi tu prosze ! <aniolek2> <aniolek2> <banan>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
1rayvin1

Postautor: 1rayvin1 » 26 maja 2005, 09:20

Kochanek, o ktorym mowisz zaczynajac przygode z sexem takze za wspanialy nie byl... czlowiek uczy sie na bledach i ciagle sie doskonali... inaczej kocha sie dorosly facet a inaczej mlody malo doswiadczony chlopak np. taki jak ja... ale to oczywiste przeciez. ;) <aniolek2>
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 26 maja 2005, 10:11

Ja się już dawno przekonałam, że seks, żeby był dobry, to wcale nie musi iść w parze z miłością. A doświadczony facet ma tę przewagę nad niedoświadczonym, że zna sporo suchych technik, po prostu technik, które w sposób jak najbardziej zaplanowany mają doprowadzić dziewczynę do maksymalnego nakręcenia. Przy doświadczonym facecie dziewczyna na jego życzenie chodzi nakręcona cały dzień. Nie wiem, skąd się bierze takie patenty, ale odczułam je na własnej skórze. Manipulatorzy są to straszni, ale to talent chyba jakiś trzeba mieć, żeby tak umieć.
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 26 maja 2005, 17:35

a ja tam kocham i nie narzekam, jakos tam mi to poszlo w parze z miloscia :P
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 26 maja 2005, 17:43

Jaki z tego morał? Ano taki, że dziewczyna rozwija się przy facecie. Jeśli on jest dobrym kochankiem to i ona będzie cały czas "szła naprzód", aby mu dorównać... baaa, aby go przerosnąć wkońcu i pokazać na co ją stać.

Dokładnie się z tym zgadzam! <browar>
Jesli facet nie umie się zająć kobietą - wtedy ją boli głowa i nie chce jej się. Jest biedny.
A jeśli umie sie zająć, jeśli sprawia jej wielką rozkosz to wtedy jej się ciągle chce i też jest biedny. :D:D:D
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 26 maja 2005, 20:33

Imperator, true true <browar>
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 27 maja 2005, 08:26

To jeszcze zalezy od kobiety Panowie !!
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Postautor: tr3sor » 27 maja 2005, 08:47

No to drogie panie pozucajcie swojich niedoswiadczonych facetow na zecz tych ze stazem :P. I takim o to szybkim sposobem mlode pokolenia polakow nigdy niestana sie doswiadczone ;>. Bo beda pozucani na zecz tych "sprawniejszych" :D.

@topic
Autorka napisala ze ten jej terazniejszy "wysmienity" kochanek chce poznawac jej potrzebny i rozmawiac o tym, i niewiem czy sie nieobrazic :> Ja mimo iz niedoswiadczony rowniez chce poznawac potrzeby mojej myszki i z nia o tym rozmawiac. A ze jeszcze wprawy niemam i technik zbyt duzo nieopanowalem to tylko kwestia czasu :|.

I tak jak zawsze powtarzalem baba to latwiej ;| znajdzie sobie taka starszego i doswiadczonego ktory jej wszystko pokaze. A taki biedny szary mis co ma zrobic ?. Starsze z regoly mlodszych niechca :> te w jego wieku lub nieco mlodsze wkoncu go zuca i znajda sobie starszego ;]. I tak popada to nasze mlode meskie spoleczenstwo w kompleksy ! :P I spedza zycie przy komputerach !.

A moral z tego taki ze wszystkiemu winien Rydzyk i radio ma-ryja ;<
Obrazek

Śladem własnej "legendy" ... ;)
Awatar użytkownika
Plesers
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Plesers » 27 maja 2005, 09:49

Przy doświadczonym facecie dziewczyna na jego życzenie chodzi nakręcona cały dzień.

Doświadczony facet tak zaspokaja swoją kobiete żeby nie musiała chodzić nakręcona :P hehe taki żarcik ;)
Do tematu - wiadomo że doświadczenie jest ważne, wiedza również(w tym teoretyczna) nie ma się co spierać, ale przecież to doświadczenie można zdobyć razem ... jak rozpoczynaliśmy współżyć z dziewczyną(ponad 3 lata temu) to też byliśmy niedoświadczeni i razem poznawaliśmy "te" sprawy ;) I poznaliśmy - życie sexualne układa nam się wyśmienicie :) Tylko tu wszystko rozbija się o kobiete - bo faceta musi ktoś nauczyć!! Dlaczego kobieta jak jest jej źle w łóżku to nażeka kolerzanką, udaje ból głowy zamiast porozmawiać z partnerem? W tym momencie to ona zawala sprawe a nie jej partner. Bo to ona ma powiedzieć facetowi co i jak robi źle, pokazać jak ją zaspokoić, czy nawet poprosić o doprowadzenie po sexie, jeżeli w trakcie nie doszła. To nie jest wina faceta - bo skąd my mamy to wiedzieć??!! A skąd się biorą doświadczeni faceci? Trafili na kobiete która ich nauczyła jak to się robi i tyle cała filozofia.
Ja uważam że te kobiety które nażekają na chłopów i czekają az samo się zmieni to dupy wołowe i tyle ;)
Plesers czemu nie kochasz już mnie ...
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 27 maja 2005, 09:52

tr3sor pisze:Starsze z regoly mlodszych niechca

A tą mądrość skąd wytrzasnąłeś? :>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Postautor: tr3sor » 27 maja 2005, 09:57

A ta madrosc wytrzasnalem z wlasnych doswiadczen i wlasnego otoczenia. Niemowie tutaj o ludziahc po 20`tce :P. Gdyz tam juz dziewczyny normalnieja ;>.
Ale zauwaz ze niema zbyt wiele 16-17-18 latek majacych mlodszych od siebie o chodzby rok czy 2 lata facetow ;>. Zdazac sie zdazaja nieprzecze ;]. Ale w swojim otoczeniu na palcach jednej reki policze ;].

@Plesers
Swiete slowa !!, <browar>
Obrazek

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 27 maja 2005, 14:35

Plesers pisze:Doświadczony facet tak zaspokaja swoją kobiete żeby nie musiała chodzić nakręcona hehe taki żarcik

Doświadczony facet rzadko daje się dziewczynie wyżyć do końca. Z reguły trzyma ją całymi dniami na lekkim erotycznym rauszu :P
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Postautor: tr3sor » 27 maja 2005, 14:49

Bo z tym chyba jak z cukierkami :>, duzo wieksza przyjemnosc z jedzenia ich przez caly dzien, niz ze zjedzenia ich w ciagu godziny :P.

PS. Fajne porownanie co ? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 27 maja 2005, 14:53

niebardzo, bo cukierkach w koncu Cie zemdli, po seksie nie :)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 27 maja 2005, 15:05

lollirot pisze:niebardzo, bo cukierkach w koncu Cie zemdli, po seksie nie
Nieprawda! Po trzecim orgazmie zawsze mnie boli brzuch :P A kiedyś, po dwutygodniowym maratonie na działce, bez jedzenia i wstawania z łóżka (oprócz toalety), kiedy w końcu przytomniej spojrzałam w lustro, to ledwo zdążyłam się odwrócić, żeby zwrócić herbatkę do kibla :D wyglądałam tak, że aż mi było niedobrze. I w ogóle rzygałam seksem, mdliło mnie i czułam wszystkie kości, siniaki i podrapania.

Dlatego zawsze twierdzę, że od seksu można się porzygać :P
Awatar użytkownika
amazonka
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: amazonka » 01 cze 2005, 18:33

tr3sor pisze:No to drogie panie pozucajcie swojich niedoswiadczonych facetow na zecz tych ze stazem :P. I takim o to szybkim sposobem mlode pokolenia polakow nigdy niestana sie doswiadczone ;>. Bo beda pozucani na zecz tych "sprawniejszych" :D.

Kiedy ja wcale nie miałam tu zamiaru przekonywać dziewczyn do szukania sobie doświadczonych. Wręcz przeciwnie. Uważam, że idealną sytuacją jest gdy partnerzy oboje poznają świat seksu i uczą się wszystkiego RAZEM od podstaw. Tylko właśnie - uczyć to próbować czegoś nowego, rozmawiać, podpowiadać sobie a nie usiąść na laurach, bo skoro orgazm był to już nie może być lepiej...

Prawdą jest, że dopiero będąc z doświadczonym facetem otworzyłam oczy i zobaczyłam czego mi w seksie brakowało (bo wtedy WYDAWAŁO mi się, że jest wprost bajkowo). A brakowało przede wszystkim rozmowy na temat naszych potrzeb.

Ja nie twierdzę, że początkujący jest gorszy. On przecież też kiedyś ma szansę stać się znawcą tematu i nie można go od razu skreślać. Właściwie to trzeba mu pomóc w edukacji z całych sił.

Zakładając ten topik miałam zamiar przekazać coś innego. Jeśli partner (dotyczy to przede wszytkim kobiet) stroni od seksu to niekoniecznie musi to oznaczać jego niski temperament. Być może właśnie czegoś jej w tym seksie brakuje, i co teraz:
a) albo będą rozmawiali z partnerem i w końcu dojdzie do "fajerwerków", choćby i metodą prób i błędów
b) osoba pasywna trafi na doświadczenego i/lub zdolnego kochanka, który jej te fajerwerki pokarze
c) osoba będzie sobie dalej żyła, mając przecietna ochotę na seks

Myślę, że w dużej mierze mamy wpływ na to nie tylko jacy sami jesteśmy w łózku, ale i jacy są nasi partnerzy. Więc zamiast narzekac czy zazdrościć znajomym partnera "co to nie jedno zrobi" zacznijmy pracować nad sobą i swoimi związkami.
[shadow=orange]Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz... [/shadow]

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”