błędy

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

chwastek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: chwastek » 14 lut 2007, 17:45

jamaicanflower, wysmarowany przez mnie post był odpowiedzią dla dzindzer. jeżeli ona uzna czas jaki poświęciła na przeczytanie go za zmarnowany (bo nie rozwiałam jej wątpliwości), to nie pozostanie mi nic innego, jak przyznać jej rację. ale nawet gdyby tak się stało, ja swojego czasu nie uznaję za zmarnowany.

mogłabyś przeprosić forumowiczów za sposób w jaki prowadzisz tutaj dialog z innymi. (bo nie sadzę aby tylko w tym temacie twój występ miał taką formę)
twoje komentarze do wyrwanych z kontekstu części wypowiedzi, przyznaję, są całkiem składne. lecz nierzetelność w ich wyborze, ironia i sarkazm odpowiedzi nie dość, że wiele odbierają temu co chcesz przekazać na temat konieczności poprawnego posługiwania się językiem polskim, to przede wszystkim są niczym więcej jak tylko nieudolną próbą zamaskowania twojego lekceważącego i drwiącego stosunku do tych, których poglądów i zachowań ani nie jesteś w stanie zrozumieć, jako że są inne od twoich, ani nawet spróbować zrozumieć. a tyle się napisałaś o szacunku do rozmówcy. prawie ci uwierzyłam.

co więcej, odnoszę wrażenie że ta zwykła pyskówka (brrr..ale bardziej właściwego słowa nie znalazłam) jaką tutaj teraz uskuteczniasz jest w tej chwili dla ciebie istotniejsza, niż szczytny cel, o którym tyle się rozpisywałaś. ale rozumiem, ze jak na samokoronowaną księżniczkę puryzmu przystało, wykorzystujesz każdą okazję do poćwiczenia swoich umiejętności poprawnego posługiwania się językiem polskim … do czego zresztą zobowiązuje posiadanie i korzystanie ze słownika języka polskiego no i przede wszystkim codzienne przyswajanie sobie przez ciebie nowych związków frazeologicznych.

a co do twojej oceny moich argumentów, to z pewnością już się domyślasz, że nie jest ona dla mnie zbyt istotna.powód: czytaj wyżej. i z tegoż samego powodu ani nie oczekiwałam od ciebie poważnego (normalnego, zwykłego) potraktowania mnie (co zresztą przewidziałam) ani nie oczekuję w przyszłości. trudno jest bowiem oczekiwać od kogoś czegoś, co jest ponad jego możliwości. bo najwyraźniej ponad twoje możliwości jest uznanie faktu istnienia i n n e g o.
cóż…to w końcu wielka sztuka.

myślę ze nie będziesz zaskoczona jeżeli teraz napiszę że dłużej nie zamierzam ci odpowiadać. jaki bowiem rozmówca chciałaby dłużej rozmawiać z kimś kto kpi z niego i szydzi.

i bardzo żałuję, że nie zrozumiałaś ani treści mojego wieczornego, wtorkowego postu ani intencji jakie towarzyszyły mi przy jego pisaniu.

sir_charles...w domu chodzę w l u ź n y ch ubraniach.
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 14 lut 2007, 20:27

chwastek pisze:mogłabyś przeprosić forumowiczów za sposób w jaki prowadzisz tutaj dialog z innymi. (bo nie sadzę aby tylko w tym temacie twój występ miał taką formę)

A ja nie przypominam sobie, żeby ktoś odpisywał na posty moje i innych forumowiczów w taki sposób: "mam to w nosie", "wasze zdanie nie jest dla mnie istotne", bo "taka jest moja wolna wola, by robić to, co mi się żywnie podoba, choćbyście blagali na klęczkach, bym zaprzestała". Dlatego też takich występów nie byłam zmuszona dawać i w moim wykonaniu nie znajdziesz ich na forum <aniolek>
chwastek pisze:lecz nierzetelność w ich wyborze, ironia i sarkazm odpowiedzi nie dość, że wiele odbierają temu co chcesz przekazać na temat konieczności poprawnego posługiwania się językiem polskim, to przede wszystkim są niczym więcej jak tylko nieudolną próbą zamaskowania twojego lekceważącego i drwiącego stosunku

To tylko Twoja opinia. A wytknięte mi ironia i sarkazm (przeprosiłam za nie ten poziom), których staram się unikać jak ognia, by nikogo niechcący nie obrazić, była jedyną odpowiedzią na Twoje zakończenie wczorajszego postu:
chwastek pisze:bo jeżeli jest to konieczne to mogę także wytłumaczyć dlaczego bronię osób niepoprawnie piszących przed ocenianiem ich BLA BALA BLA (by Jamajka ;) )...ale nie teraz...bo teraz to
dobranoc

Dlaczego używasz zbiorowego rzeczownika pokrzywdzonych "wielbłądów" ?? Ja nie widziałam, żeby w tym temacie ktoś skarżył się na złe traktowanie z powodu swych błędów. Nikt nie czuje się też źle osądzony, niemniej jednak Ty nadal bawisz się w obronę tych dziesiątek pokrzywdzonych. Nikt też nie okazał w tym temacie tak zuchwałego poklasku i przyzwolenia na błędy jak te w Twoim wydaniu. Poza tym, Twoje wypowiedzi aż buchają od drwiny i lekceważenia skierowanego przeciw prośbom społeczności forumowej i myślę, że właśnie dlatego tak Ci zależało na tym, bym zamilkła. Nie chciałaś, żebym Ci przypominała co i w jakim tonie zostało przez Ciebie napisane.
chwastek pisze:stosunku do tych, których poglądów i zachowań ani nie jesteś w stanie zrozumieć, jako że są inne od twoich, ani nawet spróbować zrozumieć.

Ja nie rozumiem nadal czego Ty bronisz ?? Piszę już któryś z kolei raz, że nikt, a przynajmniej ja, nie ocenia ilorazu inteligencji użytkownika po jego poście. Ale Ty bądź też łaskawa zrozumieć, że nie akceptuję dyslektyków, leniwców i innych, którzy powielają błędy, bo nie chce im się sięgnąć po słownik czy poddać teskst obróbce w edytorze tekstu...Z błędami się walczy, a nie głaszcze po główce ich zapalonych twórców!
chwastek pisze:a tyle się napisałaś o szacunku do rozmówcy. prawie ci uwierzyłam.

A Ty tyle się naprodukowałaś w sprawie walki z niesprawiedliwą oceną użytkowników (której nie ma) w oparciu o ich posty <hahaha> Ja nie wierzyłam Ci od samego początku ;) Do hipokryzji jeden krok lalala :D
chwastek pisze:co więcej, odnoszę wrażenie że ta zwykła pyskówka (brrr..ale bardziej właściwego słowa nie znalazłam) jaką tutaj teraz uskuteczniasz jest w tej chwili dla ciebie istotniejsza, niż szczytny cel, o którym tyle się rozpisywałaś.

Masz rację - rozpisałam się nadzwyczajnie na Twoje potrzeby. Myślałam, że to wystarczy, ale nie - Ty, mimo tej pomocniczej łopatologii, przeciwko memu istotnie szczytnemu celowi wysnułaś szczytnie porażające istotnością argumenty: "moja niechlujność językowa to moja i tylko moa sprawa" i zmęczenie po pracy, bo tych żenujących wstawek typu "mam to w nosie" itp. już nie wspominam. Przyznam, że otumaniła mnie Twoja zaciętość...
A co do pyskówki - do tanga trzeba dwojga, a Ty prowadzisz ;)
chwastek pisze:ale rozumiem, ze jak na samokoronowaną księżniczkę puryzmu przystało, wykorzystujesz każdą okazję do poćwiczenia swoich umiejętności poprawnego posługiwania się językiem polskim … do czego zresztą zobowiązuje posiadanie i korzystanie ze słownika języka polskiego no i przede wszystkim codzienne przyswajanie sobie przez ciebie nowych związków frazeologicznych.

Jeśli to miał być sarkazm, to bardzo blado wypadł, bo tak się składa, że jestem dumna z używania tego słownika jak i ze swego zamiłowania, zapału oraz cierpliwości do doskonalenia znajomości języka ojczystego i nie tylko :] Smutne tylko, że - jak widać po rozmowie z Tobą i postach niektórych użytkowników - korzystanie ze słownika celem wzbogacania zasobu słów czy choćby sprawdzenia poprawnej pisowni to dzisiaj tak męczące, hipertrudne, a zarazem tak wstydliwe czynności, że czyni się z nich obiekt drwiny, podczas gdy powinno być inaczej... <pijak>
A Ty, obrończyni ciemiężonych "wielbłądów" wcale ich w moim odczuciu nie wybroniłaś, a jeszcze pogrążyłaś.
chwastek pisze:a co do twojej oceny moich argumentów, to z pewnością już się domyślasz, że nie jest ona dla mnie zbyt istotna.powód: czytaj wyżej. i z tegoż samego powodu ani nie oczekiwałam od ciebie poważnego (normalnego, zwykłego) potraktowania mnie (co zresztą przewidziałam) ani nie oczekuję w przyszłości. trudno jest bowiem oczekiwać od kogoś czegoś, co jest ponad jego możliwości. bo najwyraźniej ponad twoje możliwości jest uznanie faktu istnienia i n n e g o.
cóż…to w końcu wielka sztuka.

I wzajemnie :) Z tym tylko, że to Ty mnie, nadętą, próbowałaś przerobić na luźną i lekceważącą, ja jedynie odpowiedziałam w tym samym tonie.
chwastek pisze:myślę ze nie będziesz zaskoczona jeżeli teraz napiszę że dłużej nie zamierzam ci odpowiadać. jaki bowiem rozmówca chciałaby dłużej rozmawiać z kimś kto kpi z niego i szydzi.

Z powodu Twojej niekonsekwencji w obronie użytkowników przed pochopnie wyciąganymi na podstawie ich postów wnioskami, przyjdę Ci w sukurs, pisząc, że nie szydzę i nie kpię z Ciebie, bo obserwuję Cię od początku i wydajesz mi się wartościowym nabytkiem forum, ale z Twoich śmiesznych dotychczas argumentów.
chwastek pisze:i bardzo żałuję, że nie zrozumiałaś ani treści mojego wieczornego, wtorkowego postu ani intencji jakie towarzyszyły mi przy jego pisaniu.

Sorry, ale Twe wypowiedzi nie były do tego stopnia skomplikowane, bym mogła czegokolwiek nie zrozumieć...Choć rozmazana forma postów, ich sporadyczna nielogiczność i Twój brak konsekwencji w "linii obrony" nieznacznie utrudniała mi lekturę :/
chwastek pisze:nie oczekiwałam od ciebie poważnego (normalnego, zwykłego) potraktowania mnie (co zresztą przewidziałam) ani nie oczekuję w przyszłości.

Wyluzuj chwastku ;) Kwiatek jest dobrej myśli :)
Ostatnio zmieniony 14 lut 2007, 22:27 przez jamaicanflower, łącznie zmieniany 2 razy.
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
chwastek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: chwastek » 14 lut 2007, 20:52

ja ci dam "wyluzuj!" :>
kto tu jest w końcu czyim guru od luzactwa ?! :>
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 14 lut 2007, 20:54

co do błędów-kto poprawi nowy temat?
"jak suPtelnie(...)"
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 14 lut 2007, 21:02

ja ci dam "wyluzuj!"

be cool <faja>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 14 lut 2007, 21:08

ja ci dam "wyluzuj!" :>
kto tu jest w końcu czyim guru od luzactwa ?! :>

<hahaha>
No właśnie, chyba Ci sprzątnęłam posadkę sprzed nosa <browar>
Elspeth pisze:co do błędów-kto poprawi nowy temat?
"jak suPtelnie(...)"

Moderator, a kto ?? <hmm>
// Life is...

WysypiskoLudzkichSił

iZałzawionyKrzakPytań

międzyMarzeniami,ASnem

jakiŚwiatBezNocy

...but a dream //
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 15 lut 2007, 08:46

jamaicanflower pisze:"mam to w nosie", "wasze zdanie nie jest dla mnie istotne", bo "taka jest moja wolna wola, by robić to, co mi się żywnie podoba, choćbyście blagali na klęczkach, bym zaprzestała". )

I vice versa ! <aniolek>
co mnie obchodzi, kto jakie ma zdanie na temat mojego pisania , pisze jak mi sie podoba, a reszte mam gdzies .
Przeca istnieje przycisk "ignoruj"
Jamajka ! Ty mnie sie bardzo podobasz . Wiec to co napisze nie bedzie bezposrednio do Ciebie
ale
NIKTORZY SRAJA WYZEJ NIZ DUPY MAJA !! <hahaha>

Zas ja sie dobrze bawię
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 15 lut 2007, 18:43

Andrew pisze:NIKTORZY SRAJA WYZEJ NIZ DUPY MAJA !! <hahaha>

Skoro nie obchodzi Cię co myślą inni i w ogóle wszystko masz w nosie, to czemu miałbyś nie napisać do kogo konkretnie odnosi się ten cytat u góry ?? <aniolek>
Wtedy dopiero mogłaby być zabawa <diabel> ;)
// Life is...

WysypiskoLudzkichSił

iZałzawionyKrzakPytań

międzyMarzeniami,ASnem

jakiŚwiatBezNocy

...but a dream //
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 15 lut 2007, 19:10

Andrew pisze:pisze jak mi sie podoba, a reszte mam gdzies .

To ja się nie będę mył, a ludziom w autobusach bedę mówił, że istnieją tramwaje, samochody, taksówki i piechota ;DD
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 15 lut 2007, 19:15

Sir Charles pisze:To ja się nie będę mył, a ludziom w autobusach bedę mówił, że istnieją tramwaje, samochody, taksówki i piechota ;DD

Ile można pisać to samo ?? A potem oburzenie, że ja z ironią i sarkazmem wyjeżdżam <chory>
// Life is...

WysypiskoLudzkichSił

iZałzawionyKrzakPytań

międzyMarzeniami,ASnem

jakiŚwiatBezNocy

...but a dream //
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 16 lut 2007, 09:37

Sir Charles pisze:
Andrew pisze:pisze jak mi sie podoba, a reszte mam gdzies .

To ja się nie będę mył, a ludziom w autobusach bedę mówił, że istnieją tramwaje, samochody, taksówki i piechota ;DD

a co jesli ludzie w autobuse tez (moze mniej , ale ) smierdza ? (ci podnoszacy krzyk ) <aniolek> bo rozumiem tych pachnacych .... <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 16 lut 2007, 15:55

Mnie to akurat najbardziej zaczęło wkurzać jakiś czas temu, że najbardziej się wymądrzają osoby, które same bezbłędnie nie piszą. Może i piszą lepiej aniżeli inni, ale na pewno nie są w tym na tyle świetne, żeby wygarniać aż tak bardzo innym. Przodują w tym Jawka, Jamaica. I Ted - zależnie od humoru i upodobań personalnych.

Już dawno się poddałam. Niech piszą jak chcą, byle było czytelnie. Andrew bywa niezrozumiały, Moon i czasem Dzindzer. Spitych nie liczę, ale na to akurat można przymknąć oko.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”