walentynki

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 31 sty 2006, 00:09

mrt pisze:Ale w sumie to co, nie wolno nam? :D

a pewnie, że wolno, na temat marudzimy

a Humphreya Bogarta jakoś za cholerę nie mogę.

ja równiez, ani z serduszkiem, czy misiem

zreszta uchwycic cos co obrazuje miłośc jest trudno, zagrac te spojzenie, ten dotyk dłoni ukochanej osoby. znacznie łatwiej pokazac seks czy szaleństwo towazyszace zakochaniu
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 31 sty 2006, 00:10

mrt pisze:E tam. Nie ma to jak "Przeminęło z wiatrem". Uważam ten film za arcydzieło. Z powieścią już gorzej, ale film - genialny. A jak ktoś uważa inaczej, to znaczy, że się guzik zna na dobrych filmach i "Casablanci" też nie doceni

racja, cholera <browar> Szczególnie ta "Casablanca"...fenomenalnie nakręcony, nasycony symboliką, świetne zdjęcia (to wino Vichy wrzucone do kosza na śmieci, boskie!)...i nikt tak nie odpalał fajka jak Bogart, <diabel> najwyższa klasa! No i te dialogi....

"to może być początek pięknej przyjaźni"
"zagraj to jeszcze raz, Sam"

rządzą <banan> !
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 31 sty 2006, 00:15

Mia pisze:no niewiele jest teraz w tym gatunku filow wartych uwagi, niestety

Dzindzer pisze:zreszta uchwycic cos co obrazuje miłośc jest trudno

"Porozmawiaj z nią" ?
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 31 sty 2006, 00:16

gracja pisze:"Porozmawiaj z nią" ?

no to napisalam ze niewiele ;) trafilas w druga moja milosc po filmach skandynawskich :P
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 31 sty 2006, 00:17

gracja pisze:"Porozmawiaj z nią" ?

tak to był bardzo dobry film, kilka razy widziałam, widziałam tam uczucia, emocje, mozna powiedziec, że to czułam
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 31 sty 2006, 00:47

Swoja droga, ciekawy i inny maraton filmowy z okazji Walentynek proponuje kino Luna - co prawda 12.02, bo w sobote. Moze byc smieszne :]
W tym ulubiony film Mrt "Anatomia milosci" <hahaha>

W cyklu imprez Luna-OFF

PRL - wyroby filmopodobne
Anatomia socrealistycznej miłości: Walentynki

12 lutego 2005 (sobota), godz. 20.15, cena biletu 16 zł

Z okazji walentynek przygotowaliśmy dla Państwa oryginalny pokaz filmów o miłości z okresu PRL-u. Pokażemy jak się kochało, jak zdradzało i jak nienawidziło na początku lat 70. Zobaczymy w jaki sposób młodzi ludzie postrzegali miłość przed ślubem i co o niej wiedzieli małżonkowie po pięćdziesięciu gorzko-słodkich latach.

W repertuarze imprezy znajdą się filmy dokumentalne, jedna kronika filmowa oraz skandalizujący, jak na lata 70-te, film fabularny z udziałem Barbary Brylskiej.

W PROGRAMIE IMPREZY:

Wyroby filmopodobne, czyli peerelowska kronika filmowa o miłości

PKF 34A/72 Polska 1972, 9 min.
reż. M. Pawlukiewicz, J. Tworek, prod. WFDiF Warszawa

Wyroby fabularne, czyli peerelowskie miłosne kino fabularne

Anatomia miłości Polska 1972, 89 min.
reż. Roman Załuski, scen. Ireneusz Iredyński, muz. Alina Piechowska, wyst. Barbara Brylska, Jan Nowicki, Marek Frąckowiak, Bogdana Majda

Wyroby dokumentalne, czyli peerelowskie dokumenty o narzeczeństwie, randkach i ślubie

Przed... Polska 1972, 14 min.
reż. i scen. Kazimierz Karabasz, prod. WFDiF Warszawa

Złote gody Polska 1972, 15 min.
reż. Maria Kwiatkowska, prod. WFDiF Warszawa
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 31 sty 2006, 00:55

sophie, hehe super pomysł :) chyba się wybiorę :) a może kogoś zaproszę? :>
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 31 sty 2006, 00:56

Tez myslalam, zeby na to pojsc :]
Jak bedzie nieciekawie, to zawsze zostaje kolacja u mnie :D
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 31 sty 2006, 01:03

12 lutego 2005 (sobota)

<hahaha> cos mi się daty nie zgadzały, 12 to niedziela :) cholera :P w wehikuł czasu, sophie, i mamy seans <banan>
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 31 sty 2006, 01:07

Ups :D Tego nie zauwazylam <hahaha>
To ja juz moze lepiej pojde spac :] Bo jeszcze mi sie jutro miejsca pomyla i pojade nie do Arkadii, a gdzies indziej <hahaha>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 31 sty 2006, 01:40

Mia pisze:a jakie macie plany na Walentynki w tym roku? jak to jest u Was, jedna osoba robi drugiej niespodzianke, razem ustalacie co robicie, czy moze dajecie sobie jakies upominki? :)

No mam wizyte u neurologa. Wiecej nie ustalono ;P
Moze sie zobaczymy bo ten dzin mam akurat zupelnie wolny zdaje sie.
Dzindzer pisze:kiedys sypiałam na filnmach, właczałam bardzo cicho i to mnie usypiało

To rozumiesz moje ideę zasypiania przy TV. tak to działa tylko ze ja przy Cartoon Network zaspypiam a jak wczesniej to przy TVN 24 :D

mrt pisze:jak ktoś uważa inaczej, to znaczy, że się guzik zna na dobrych filmach i "Casablanci" też nie doceni jezor

Sie guzik wiec znam i mi z tym dobrze :] Na obu usypiałam za każdym razem :]
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 07 lut 2006, 22:44

chcialam tylko napisac ze bilety na Maraton kupiony i czeka mnie w piatek Noc Milosci :P a w same Walentynki to ja bede miala jakas niespodzianke :) a ja mojemu kupie sliczna walentynke i koszulke ktora juz upatrzylam dla niego w H&M :)
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 08 lut 2006, 10:50

Mia pisze:w H&M

ciagle o tym piszesz, a ja nie mam pojecia co to za firma :| ?

a ja na walentynki nic szczegolnego zaplanowanego nie mam. Znajac zycie pewnie bede musiala sie uczyc. Ale i tak cos fajnego mojemu kupie :).
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 08 lut 2006, 10:54

H&M to H&M :D Dosyc popularne sklepy. Choc moim zdaniem jakosc troche pozostawia do zyczenia. Ale ceny maja ok.
http://www.hm.com/do?action=viewhome&locale=pl
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 08 lut 2006, 10:56

Yasmine pisze:ciagle o tym piszesz, a ja nie mam pojecia co to za firma co? ?

No nie, to nawet ja kojarzę ;)
http://www.hm.com/do?action=viewhome&locale=pl
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 08 lut 2006, 11:06

sophie pisze:Dosyc popularne sklepy

no wlasnie ja tylko wiedzialam, ze to jakas firma. Ale co oni maja za ciuchy to juz zielonego pojecia nie mialam. Teraz juz sobie pogladalam (weszlam na allegro) i powiem srednio. Niektore rzeczy beznadzieujne, a niektore fajne. A ceny jakie sa naprawde to nie wiem, bo wiadomo, ze na allegro to tanio.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 lut 2006, 11:57

ciagle o tym piszesz, a ja nie mam pojecia co to za firma co? ?

bo w nasyzm rejonie jest i tak malo sklepow ich jeszcze, w centrum Katowic, w M1 w Zabrzu, nie wiem czy w Silesi jest

Yasmine pisze:Teraz juz sobie pogladalam (weszlam na allegro) i powiem srednio. Niektore rzeczy beznadzieujne, a niektore fajne. A ceny jakie sa naprawde to nie wiem, bo wiadomo, ze na allegro to tanio.

Hmm na allegro to nic ciekawego nie maja ;P Ja zwykle kupuje tam jakies akcesoria, szaliczki, paski, kolczyki i bielizne z ciuchow pojedyncze rzeczy, po prostu zdarza sie ze cos mi sie podoba, uwazam, ze zdecydowanie fajniejsze maja kolekcje dla facetow :) bo tak dla mojego to mam upatrzona marynarke, dwie bluzki i 2 koszulki :P
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 lut 2006, 18:59

fajniejsze maja kolekcje dla facetow

Ta...dziadowskie bym rzekła. Z moim ostatnio sie tam zaplatalismy. On przymierze koljne spodnie dla liliputa, a ja lookam i wiedze czarna koszyule a on chciał. Jakości nie powiem jakiej...No i przystpena cena jedynie 119 zł :D
<lol>

Ja tam w sumie tylko bielizne kupuje bo miewaja ładna.
Yas>Staniczki zazwyczaj 39,90 a majteczki 19,90 - tak zebys cenowo sie cos dowiedziała.
Swoja droga dziwnie ze u was ich tak mało. Ja jestem gapowata pod wzgledem gdzi jest jaki sklep ale w Wawie to ze 3 conajmniej kojarze. Tzn te najblizej mnie 3 bo z 10 mysle ze wszystkich jest.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 lut 2006, 20:56

moon pisze:Ta...dziadowskie bym rzekła.

Wlasnie jakosciowo sa zaskakujaco dobre i na pewno nie dziadowskie :P
ja mam dla mojego upatrzona koszulke z dlugim rekawem za 59,90, marynarke za 159 i koszulki za 34,50 z dlugim rekawem :)

a ze malo to dziwne, na dodatek otwarli pierwszy H&M na Slasku we wrzesniu tego roku dopiero
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 lut 2006, 21:13

Mia pisze:Wlasnie jakosciowo sa zaskakujaco dobre i na pewno nie dziadowskie jezor

Wiekszosc damskich tak ale dział meski mnie powalił jesli chodzi o same materialy :/

No i dla mnie za drogo tam jest stanowczo.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 lut 2006, 22:31

moon pisze:Wiekszosc damskich tak ale dział meski mnie powalił jesli chodzi o same materialy :/

bo trzeba umiec wybierac dobrze :P

za drogo to ma Promod i Vero Moda :P niestety, H&M ma przecietne ceny, a zauwazyliscie ze co nowa kolekcja w Reserved to stopniowo zwiekszaja ceny? :>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 lut 2006, 23:21

Mia pisze:Promod i Vero Moda

Mia pisze:Reserved

Tam to ja nawet nie wchodze. ;P

Odwiedzam Cubusa, Terranove, New Yorker i w zasadzie tylko jak sa przeceny. Wiecj bym napisala ale nie pamietam. H&M tez ale maja lipne przeceny [1/20 artykułow przeceniaja]
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 lut 2006, 23:30

a mi wlasnie Cubusa zlikwidowali <wsciekly> a tam rzcezywiscie fajne przeny sa :)

w New Yorkerze czesto mi sie cos podoba, np. spodnie maja fajne, na przeceny tam jakos nie moge nigdy trafic :/ przegapiam, mimo ze w Katowicach mam po drodze :P

w Terranovie to mozna cos znalezc, ale tez tylko pojedyncze rzeczy. Jensy sa niezle, przynajmniej nie spadaja mi i sa dlugie. Ale niektore rzeczy to maja koszmarne!

Co roku za to na przecenie w Carry kupuje swetry, tak poza przecena to nie wiem kto u nich kupuje te sweterki po 139,159 czy 179 zl :/ a jak przecena to 1/3.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 lut 2006, 00:45

Mia pisze:sweterki po 139,159 czy 179 zl

Kobieto ja nie mam droższego niz za 80 zł. zazwyczaj swetry mam za 20-30 zł :| Za tyle to w zyyyyciu. Do Carrego nie chodze bo drogo.
Ale ostatnio mojemu tam spodnie jeansy kupilismy za 56 zł <lol>

Wiesz ja teraz wiem o wszystkim przecenach i na nich pierwsza jestem bo pracuje w centrum handlowym ;P Po lewej mam Atletic Foot czy jak to sie zwie Kapphala i Tatum na wprost costam nowego i zajebiscie drogiego obok Promod. Z lewej swiat spinek, taurusa i alexi andriotti plus kawiarnie ziemie egipska i gajewskiego ciastka i ciasta. plus kasa finsnowa. A za sobo jesze Cubusa wlasnie. Gdzi indziej to juz nie w zasiegu wzroku.
No dzis np za 55 zł bez 2 groszy sobie dwie pary jeansow kupilam ;P
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 09 lut 2006, 00:53

moon pisze:Kobieto ja nie mam droższego niz za 80 zł. zazwyczaj swetry mam za 20-30 zł co? Za tyle to w zyyyyciu. Do Carrego nie chodze bo drogo.

no za taka cene to ja tez nie kupuje (zwykle - juz musi mnie cos powalic)
teraz kupilam 2 sweterki w carry wlasnie jeden za 45,50 a drugi za 59,90 i to wlasnie 1/3 ceny.

no wlasnie fajnie masz :P ja to mam takie okresy, ze czasem przechodze przes sklepy codziennie, a czasem raz-dwa na miesciac jade do centrum i tyle, wiec sporo przecen mnie omija
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 lut 2006, 01:24

Mia pisze:jeden za 45,50 a drugi za 59,90

To i tak nadal dla takiej sknery jak ja za drobo o jakąs połowe. ;P

A na prezent walentynkowy dla lubego proponuje:

http://allegro.pl/show_item.php?item=81748428
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 09 lut 2006, 01:26

moon pisze:To i tak nadal dla takiej sknery jak ja za drobo o jakąs połowe. jezor2

no wiesz ja tez bym nie miala nic przeciwko jakby jeszcze ciachneli :P

hehe widzialam juz to :P :P
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 09 lut 2006, 09:01

Mia pisze:no nie nazwalabym Apartamentu romantycznym filmem

a ja bym nazwał :)

mrt pisze:Bo Meg Ryan z balonikiem w kształcie serduszka sobie wyobrażam
uwielbiam te tanie romansidła z Meg Ryan

najlepsze "Miasto ANiołów" a poluję na starszą wersje tego filmu pod tytułem "Niebo nad Berlinem".
Mia pisze:gracja napisał/a:
"Porozmawiaj z nią" ?

no to napisalam ze niewiele trafilas w druga moja milosc po filmach skandynawskich

to widze że mamy wspólną miłość.
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.

FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 09 lut 2006, 12:57

Odnosząc si do historyjek o H&M... Mein Gott, kto tu z Warszawy? Salon tejże firmy w dawnych Domach Centrum... nie, nie i jeszcze raz nie. Futrzanym bucikom w kolorze spranego różu mówię stanowcze NIE.

Ale dla mnie obecna "moda" jest antynormalna.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 09 lut 2006, 13:18

no wlasnie, w sumie trzeba wziac poprawke na to, ze co sklep to asortyment sie rozni a co dopiero w roznych miastach. Ja sie wkurzam zawsze, bo jestem w Platanie w Zabrzu cos upatzre w Reserved ale np. nie mam kasy przy sobie, to potem chce to kupic w centrum u siebie i co? dupa. Musze wracac do Platana. <wsciekly>

Wróć do „Wszystkie inne tematy”