pierwszy dom po lewej...CO WIDOK Z OKNA
![.[:D]. [:D]](./images/smilies/zadowolony.gif)
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Przerażają mnie nadal takie wypowiedzi u 20latka...Mati pisze:trzeba sobie historię kredytową wyrabiać
A Ty dalej masz nadzieje?Mati pisze:pewien związek się rozleciał
księżycówka pisze:Wolę od rodziny czy przyjaciół pożyczyć

księżycówka pisze:Może ja inna bajka
księżycówka pisze:A Ty dalej masz nadzieje?
Tomasso pisze:Nie ma Ci kto tego wybic z glowy?

pewien związek się rozleciał![]()
Imperator pisze:Jakiś zje... nastrój mam dzisiaj.
Ja nie lubię przeciągać sobie dni, które mnie tylko wkurzają (chociaż dawno takich nie miałam).
księżycówka pisze:A jaki jest cel?
Nemezis pisze:i my cieszymy się razem z Tobą

Nemezis pisze:Zrób sobie jakąś* przyjemność i kładź się spaćJa nie lubię przeciągać sobie dni, które mnie tylko wkurzają (chociaż dawno takich nie miałam).
Nemezis pisze:wszyscy wiemy o co chodzi.
Nemezis pisze:Wiedziałam, że mnie prawidłowo odbierzesz

Imperator pisze:Ale musiałaś zaznaczyć, że chodziło o taką, a nie inną przyjemność.![]()
![]()
Nemezis pisze:Bo zauważ, że to jest takie, a nie inne forum.

Imperator pisze:Jakiś zje... nastrój mam dzisiaj.
Nemezis pisze:Pewnie! Zjadłam drugą kolację. Uwielbiam jeść
Ale i tak jest lepiej, bo kiedyś w ogóle nie lubiłam jeść.
Pytałam o cel zakupu auta. Cóż, z tego co wyjaśniłeś jest prosty - zachcianka. Nie widzę powodu żeby już zaraz brać jakiś kredyt, ale cóż - to Twój wybór. Ja rat nie będę spłacać.Mati pisze:cel jest taki by kupić auto, prosty i nie skomplikowany
Pierwsze to cienki był - to ciężko autem nazwaćMati pisze:niestety, pierwsze rozbiłem
Jakie my? Jesteś podwójna czy jak?Nemezis pisze:i my cieszymy się razem z Tobą
To jak odkładanie. Wyznaczasz sobie wytyczne - odkładam tyle i tyle na auto i nie ruszasz. Ja np. wpłacam na drugie konto w formie otwartej lokaty.Mati pisze:ja muszę mieć wytyczne, że w tym miesiącu muszę mieć tyle i tyle na rachunki i raty i tyle zostawiam.
księżycówka pisze:To jak odkładanie. Wyznaczasz sobie wytyczne - odkładam tyle i tyle na auto i nie ruszasz. Ja np. wpłacam na drugie konto
w formie otwartej lokaty.
księżycówka pisze:Cóż, z tego co wyjaśniłeś jest prosty - zachcianka.
księżycówka pisze:Pierwsze to cienki był - to ciężko autem nazwać
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
księżycówka pisze:To jak odkładanie. Wyznaczasz sobie wytyczne - odkładam tyle i tyle na auto i nie ruszasz. Ja np. wpłacam na drugie konto w formie otwartej lokaty.
Mijka pisze:Po 4h snu czuję się świetnie, w końcu udało mi się wstać o normalnejj godzinie
Mati pisze:niby tak, ale to jest dobrowolne...ja miałbym z tym problemzamiast wpłacić 200, bym wpłacił 100, bo coś chciałbym sobie jeszcze kupić, rozumiesz
Dzindzer pisze:To płaciłbyś to w dniu wypłaty jako priorytet.
Ja też oszczędzam, a to trudne dla mnie było. Teraz stała sumę odkładam, czasami uda mi się cos więcej. Jak Ci to wejdzie w krew to dasz radę. Ja nawet w czasie kryzysu dałam rade oszczędzać, mimo, że miałam mniej gotówki.
Zreszta oszczędzanie zwiekszyło moje poczucie bezpieczeństwa.
Dzindzer pisze:no tak wolne się przydaje, bo zawsze może wyskoczyć jakiś nieprzewidziany pogrzeb w rodzinie.
prawie sę oplułem...Dzindzer pisze:Jak bardzo chcesz to sobie kup
Dzindzer pisze:Życzę Ci bys trafił na dobre jakieś

Dzindzer pisze:Mnie najpierw zamurowało. A potem jak wysiadłyśmy to śmiałyśmy się z kilka minut.

Kwestia samokontroli i trzymania się tego co się sobie obieca. To też warto ćwiczyć MatiMati pisze:zamiast wpłacić 200, bym wpłacił 100, bo coś chciałbym sobie jeszcze kupić, rozumiesz
Teraz i już? Czy stoi za tym konkretny powód?Mati pisze:chcę auto teraz
No co jest osobne wolne - urlop okolicznościowy.Dzindzer pisze:jakaś starsza babeczka do mnie no tak wolne się przydaje, bo zawsze może wyskoczyć jakiś nieprzewidziany pogrzeb w rodzinie.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 751 gości