jabłoń pisze:Maverick pisze:A gdybys mogla, zakazalabys przeszczepow w ogóle? Tzn ze np ktos chce sobie zrobic, ktos jest dawca, a Ty bys zakazala?
Zakazała bym gdybym mogła.
Dlaczego?
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
jabłoń pisze:Maverick napisał/a:
Jablon, zaskakuje mnie twoj argument o oslabieniu rasy. Przeciez na tej zasadzie, mozemy odstawic do lamusa cala medycyne, niech przezyja najsilniejsi.
Nie - przeszczepy to jest istotna różnica. Jakościowa. Skokowa. Rewolucyjna. Atomowa, jądrowa i nieprzewidywalna w skutkach : )
jabłoń pisze:Sama sobie wymyślam i dobieram co mi z autorytetów religijnych, naukowych itp. "pasuje"
Maverick pisze:A ona chce narzucac swoje przekonania, majace podloze religijne, innym ludziom. Nawet niewierzacym czy ateistom. Ale to typowe dla socjalistow narzucac swoja wole innym ludziom "dla ich dobra".
jabłoń pisze:OO.. niedawno np. udało się przywrócić 65 letniej kobiecie płodność dzęki intensywnej kuracji hormonalnej i urodziła sobie dziecko. OK, tylko po co zawracać kijem prąd rzeki.... ?!
jabłoń pisze:- tak samo nie widzę, żadnych przeszkód zeby pogodzić się z losem i umrzeć czy nie mieć dzieci jeśli tak mi pisane z powodów biologicznych. MOżna realizować na wielu polach i nie ma obowiązku życia ani posiadania dzieci. : )
Dzindzer pisze:przeciwstawianie religijnego i swiatopogladowego "bełkotu" nauce i odbieranie prawa do walki o własne zycie
jabłoń pisze:Idąc Twoim tokiem rozumiwania dlaczego ma być poszkodowana baba, która jest tak stara, że w jej czasach świetności i płodności nie było jeszcze możliwe zapłodnienia in vitro ? Ale teraz w wieku 65 lat jest więc sobie przywróciła funkcjowanie macicy sztucznie hormonami i następnie sztucznie zrobiono jej in vitro i szlus.

jabłoń pisze:Czy to jego "wina", że dostał raka albo ma niedorozwieniete serducho, itp. Też się kurna należy ! I to 100% refundacji proszę bardzo.
jabłoń pisze:A takiego wała ! Zakazanie takich akcji, to jest kwestia higieny gatunkowej wręcz ! NIe myślmy tylko o sobie - myślmy o przyszłych pokoleniach. Jaką przyszłość im gotujemy ?
jabłoń pisze:Degeneracji gatunku i jakości życia dziesiątek i setek osób przyszłych pokoleń ?

jabłoń pisze:Walka o "własne" życie ? Ale jakim kosztem ja się pytam ?!?
TedBundy pisze:jabłoń napisał/a:
Degeneracji gatunku i jakości życia dziesiątek i setek osób przyszłych pokoleń ?
w jaki sposób ten gatunek ma się degenerować przez transplantację?
Prędzej przez małżeństwa mieszane, hihihihi.......
jabłoń pisze:Skoro ja (np.) urodziłam się, ze słabym sercem i w braku przeszczepu nie dożyłabym 10 lat czyli do wieku prokreacyjnego a z przeszczepem serca bym dożyła i nawet miałabym dziecko - to jest WYSOCE - prawdopodobne, że to moje dziecko taką wadę serca też będzie mieć.
TedBundy pisze:a ja jestem święcie przekonany, że kiedyś medycyna wygra ze wszystkim - nawet ze śmiercią to jest właśnie geniusz ludzkiego umysłu.....

jabłoń pisze:Taaa... będziemy mieć chipy, wmontowane tranzystorki, antenkę w główce podłączoną na stałe do netu i zasilanie na baterie słoneczne.... : P
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
jabłoń pisze:I to ogniwko się nam na pewno przydarzy jeżli zdegenerujemy jakość naczych powłoczek cielesnych

TedBundy pisze:Kto "gorszy", niech umiera? Wybacz, ale to myślenie w ideologii typowo liberalnej, czyli "radź sobie sam", a jak masz zdechnąć, to też twoja wina, bo nie masz pieniędzy/znajomości/dojść itd....

TedBundy pisze:dlaczego ratowanie ludzkich istnień, wartość najgłębiej humanistyczną nazywasz "degeneracją powłoczek cielesnych"
Maverick pisze:Wedle 2 zasad: "wolnosc moja konczy sie tam, gdzie zaczyna sie wolnosc drugiego czlowieka" oraz "chcacemu nie dzieje sie krzywda".

Sir Charles pisze:No ale ja chciałem zauważyć, że przeszczepy mają zastosowanie nie tylko w przypadkach chorób wrodzonych, spowodowanych obciążeniem genetycznym, ale również mogą być koniecznością w następstwie nieszczęśliwych wypadków. Jaka jest wtedy Twoja argumentacja?
Sir Charles pisze: swoją drogą nie jestem w stanie zrozumieć. Nie jestem. W imię ideologii "silnego gatunku" ustanawiać sie panem/panią cudzych życia i śmierci? Straszliwe popłuczyny. Echa jednej z najczarniejszych kart w historii ludzkości. Gloryfikuje prymat jakiegoś niejasnego "interesu" zbiorowego nad w sposob oczywisty rozumianym dobrem jednostki. A to budzi we mnie natychmiastowy sprzeciw i odruch wymiotny. Z lęku i z obrzydzenia.
jabłoń pisze:W prawie istnieje cos takiego jako prawa człowieka do odszkodowania za szkody spowodowane błędnym leczeniem matki np. w czasie ciąży.
jabłoń pisze:Przez analogię sądzę, że można również ustanowić prawo do odszkodowania dla dziecka, które dzięki kaprysowi rodziców, którzy urodzili je pomimo, iż mówiono im, że ryzyko jego wady jest ogromne przyszło na świat i męczy się jak jasna cholera...
jabłoń pisze:Dbałość o przyszłe pokolenia jest konieczna w dobie dzisiejszego skomplikowanego świata. Na tej samej zasadzie mógłbyś mówić zanieczyszczajmy środowsiko. Przecież skutki tego wystąpią dopiero za 40 lat.
Sir Charles pisze:W imię ideologii "silnego gatunku" ustanawiać sie panem/panią cudzych życia i śmierci?
jabłoń pisze:W prawie istnieje cos takiego jako prawa człowieka do odszkodowania za szkody spowodowane błędnym leczeniem matki np. w czasie ciąży.
jabłoń pisze:Przez analogię sądzę, że można również ustanowić prawo do odszkodowania dla dziecka, które dzięki kaprysowi rodziców, którzy urodzili je pomimo, iż mówiono im, że ryzyko jego wady jest ogromne przyszło na świat i męczy się jak jasna cholera...
jabłoń pisze:Mavericku, świat aktualnie stoi na krawędzi chaosu i: albo katastrofy albo przejścia do następnego - wyższego etapu rozwoju.
jabłoń pisze: co z prawem dziecka do urodzenia się ze zdrowym genotypem ? W wyniku przeszczepów i zapłodnień in vitro rodzą się słabe i chore dzieci i się męczą.
Sir Charles pisze:W imię ideologii "silnego gatunku" ustanawiać sie panem/panią cudzych życia i śmierci? Straszliwe popłuczyny. Echa jednej z najczarniejszych kart w historii ludzkości.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 521 gości