spór z betusią

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 18 lip 2006, 09:42

tarantula pisze:A ja powiem Wam jedno drodzy Panowie.Jak widze ,ze facet umie cos wiecej niz podnosic ciezary i wychwalac swoje ego wyniesione ze szkolki to robi to na mnie wrazenie i na calej reszcie kobiet tez.Moga mowic ,ze tak nie jest ale badzcie pewni ,ze w duchu miekna im nogi.

bo tak jest...ale to nie ejst najwazniejsze..i raczej o to tu chodzi :P

Nie rzuce faceta bo na pianinie grac nie umie...albo tanczyc itp itd :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 18 lip 2006, 09:45

imo wszystko wyżej wymienione to tzw "ściemy na pasję,zainteresowania". Ale uważajcie :D Można na tym się ciężko przejechać i zostać potraktowanym jako ktoś nadrabiający powierzchownością. Tutaj zależy od konkretnej jednostki <evilbat>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 18 lip 2006, 09:45

silence pisze:Nie rzuce faceta bo na pianinie grac nie umie...albo tanczyc itp itd :)

Oczywiscie ,ze nie <browar> Chodzi mi tylko o to ,ze pewne rzeczy nigdy nie wyjda z mody
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 18 lip 2006, 09:50

Według mnie jeśli ktoś na prawdę ma do tego pasję to niech się uczy i tańczy, jak nie to nic na siłę bo i po co?

Jestem ofiarą ambicji moich rodziców, umiem grać na pianinie, śpiewać [3 lata w Wrastislavia Cantans jak miałem 10 lat], tańczyć jako tako [też jak byłem mały zostałem wysłany na kurs tańca towarzyskiego] i parę innych rzeczy do których nie miałem talentu ani pasji [ot szkicowanie choćby, chociaż nauczyłem się co nieco] i co z tego? Nic, bo to o czym piszecie odnosi się jeszcze do starszych pokoleń i dlatego mam powodzenie wśród kobiet ode mnie dojrzalszych. Na tych młodszych już takie rzeczy nie robią wrażenia i to raczej postrzegane jest jako dziwactwo, ale cóż, te młodsze pokolenia to już niestety nie to co kiedyś.
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 18 lip 2006, 09:56

Mroczny Piskacz pisze:dlatego mam powodzenie wśród kobiet ode mnie dojrzalszych.

I dlatego powinienes sie cieszyc ,ze masz powodzenie wsrod NAS-DOJRZALSZYCH <diabel>
Mroczny Piskacz pisze:Na tych młodszych już takie rzeczy nie robią wrażenia i to raczej postrzegane jest jako dziwactwo

A feeee to chyba jakies Barbie girl from nocne show.
Mroczny Piskacz pisze:umiem grać na pianinie, śpiewać [3 lata w Wrastislavia Cantans jak miałem 10 lat], tańczyć jako tako [też jak byłem mały zostałem wysłany na kurs tańca towarzyskiego] i parę innych rzeczy do których nie miałem talentu ani pasji [ot szkicowanie choćby, chociaż nauczyłem się co nieco] i co z tego?

Mroczny w niedziele przyjezdzam prosic o Twoja reke <banan>

inne."
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 18 lip 2006, 09:58

tarantula pisze:I dlatego powinienes sie cieszyc ,ze masz powodzenie wsrod NAS-DOJRZALSZYCH <diabel>

Co mi po takich starych pannach ? <lol> Wolę młode jędrne ciała <banan>

tarantula pisze:A feeee to chyba jakies Barbie girl from nocne show.

Takie pokolenie nam rośnie :]

tarantula pisze:Mroczny w niedziele przyjezdzam prosic o Twoja reke <banan>

Obie są zajęte <lol>
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 18 lip 2006, 10:01

Mroczny Piskacz pisze:Co mi po takich starych pannach ? <lol> Wolę młode jędrne ciała <banan>

<foch> Jeszcze bedziesz Piskal o taka stara

inne."
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 18 lip 2006, 10:03

Też byłem zmuszany do nauki gry na pianinie. Udało mi się uciec przed tym przykrym dla mnie wtedy zajęciem w wieku 13 lat. Pomimo, że się 8 lat uczyłem, to teraz za wiele nie zagram. W sumie żałuję...

[ Dodano: 2006-07-18, 10:03 ]
...żałuję że przestałem, rzecz jasna :P
soul of a woman was created below
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 18 lip 2006, 10:04

tarantula pisze:Mroczny Piskacz napisał/a:
Na tych młodszych już takie rzeczy nie robią wrażenia i to raczej postrzegane jest jako dziwactwo

A feeee to chyba jakies Barbie girl from nocne show.

zgadzam sie z tarantula, ja tam lubie jak facet np fajnie spiewa :)

tarantula pisze:Mroczny w niedziele przyjezdzam prosic o Twoja reke <banan>

Niech Ci wysle poczta :D
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 18 lip 2006, 10:06

Sir Charles pisze:
Mysiorek pisze:A Ty jak myślisz?

Mysiorku, gdzie Ty żyjesz :) To że jedna Mrt z drugą Miltonią zwracają na to uwagę to nie oznacza, że dla większości kobiet, a tym bardziej dla wiekszości ludzi, ma to jakiekolwiek znaczenie. Wręcz przeciwnie.

Wlasnie dla wiekszosci kobiet. Kazda lubi byc zaopiekowan przez mezczyzne i ladnie potraktowan, a do tego sie to sprowadza. Przeciez nikt nie mowi, ze tylko to sie liczy i jak facet drzwi otwiera i w reke caluje, to juz jest super. Ale jak nie zna podstawowych zachowan, to juz jest gorzej.
Bo kto jest lepszy? Obyty, madry ladny i bogaty, czy nawet bogaty, ladny, ale nieobyty?
Nie opowiadaj bajek, zeby Mysiorka polechtac.
Poza tym ludzi, ktorzy potrafia "sie zachowac" jest calkiem sporo. A wraz ze wzrostem "aspirujacych", bedzie ich wiecej.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 18 lip 2006, 10:06

Sir Charles pisze:...żałuję że przestałem, rzecz jasna :P

Mam organki w domu, przyjezdzaj odswierzac swoje umiejetnosci <diabel>
A tak powaznie...obycie towarzystkie zawsze bylo i bedzie w cenie a juz na pewno u kobiety.
Trzeba wiedziec kiedy jak i z kim a nie na hama "srodkiem ulicy".

inne."
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 18 lip 2006, 10:14

Miltonia pisze:madry ladny i bogaty

musiałaś to napisać :D Rzeczywistość bywa lekko bardziej skomplikowana, nie sądzisz? :)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 18 lip 2006, 10:18

Miltonia pisze:Nie opowiadaj bajek, zeby Mysiorka polechtac.

Że jak? <hmm>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 18 lip 2006, 10:36

Ojej, chodzilo mi tylko o ten cytat, ktory zalczylam poprzednio. Ze tylko ja i mrt jestesmy tak trzasniete, ze zwracamy na to uwage. Uwage kazdy zwraca, moze nie byc to dla niego kluczowe, ale kazda kobieta zauwaza i chce, o to sie nie martwie.
A polechtac mysiorka, bo w jakis sposob zaprzeczyles sameu sobie z poprzednich postow, zeby uspokoic mysiorka 8)
Ted, ja tylko napisalam, ze lepiej miec wiecej pozadanych cech niz mniej... .I cztery dobre to lepiej niz trzy dobre <diabel> . Na ile to realne, to juz inna sprawa.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać

przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 18 lip 2006, 14:10

Też miałe w chacie pianino, w chórze śpiwałem 1 głosem, a na 7 urodziny dostałem Savoir Vivre i w wieku 9 lat całowałem w rękę staruchy. Potem, w celu realizowania swoich pasji, w wieku 14 lat wyszedłem z domu (ku rozpaczy Starszej, ze zrozumieniem Starszego). I tak mi zostało.
Zostały mi też zasady i zachowania, które nigdy się nie zdezawuują. Znajomość ich daje MOŻLIWOŚĆ WYBORU zachowania w zależności od otoczenia lub własnego kaprysu.
Brak znajomości to uniemożliwia.
Sir Charles pisze:To że jedna Mrt z drugą Miltonią zwracają na to uwagę to nie oznacza, że dla większości kobiet, a tym bardziej dla wiekszości ludzi, ma to jakiekolwiek znaczenie. Wręcz przeciwnie.

Mylisz się. Ma duże znaczenie.
To tak jak z piciem wina: może być "Karo" pod mostem lub Bourgogne w Saint Tropez. Co kto lubi.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 19 lip 2006, 08:56

Mysiorek pisze: na 7 urodziny dostałem Savoir Vivre i w wieku 9 lat całowałem w rękę staruchy. Potem,
<hahaha> <hahaha> <hahaha> <hahaha>

NO TO GRATULUJE ZROZUMIENIA OWEJ KSIąZKI <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 19 lip 2006, 12:38

Andrew pisze:NO TO GRATULUJE ZROZUMIENIA OWEJ KSIąZKI

A co ma piernik do wiatraka. Jak zwykle masz kłopoty ze zrozumieniem <diabel>
Ale Tobie to wybaczam <browar>
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 19 lip 2006, 15:53

Mysiorku, urodzonym chamom to nawet książki nie pomogą... <glaszcze>
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 19 lip 2006, 17:28

Mroczny Piskacz pisze:estem ofiarą ambicji moich rodziców

Mroczny Piskacz pisze:rzeczy do których nie miałem talentu

coraz częściej sobie myślę, że mojemu dziecku postaram się zapewnić odpowiednią ilość wolnego czasu na bieganie po podwórku, ale poza tym - będę cisnąć. niech się rozwija również poza szkołą. nie na ślepo, nie chcę go pchać w stronę, która nie należy do jego mocnych; w stronę zajęć, do których nie ma predyspozycji, ale niech robi choć trochę więcej, niż przeciętny dzieciak w podstawówce.
czasem mam chyba żal do rodziców, że, poza tym pianinem, nie ciągali mnie po dodatkowych zajęciach - odpowiednio wyważone, nie zaszkodziłyby mi. bo ja właśnie CHCIAłABYM dobrze umieć tańczyć walca i odróżniać remrandta od vermeera. to, co kursywą, jest symboliczne.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 19 lip 2006, 18:20

Mysiorek pisze:
Andrew pisze:NO TO GRATULUJE ZROZUMIENIA OWEJ KSIąZKI

A co ma piernik do wiatraka. Jak zwykle masz kłopoty ze zrozumieniem <diabel>
Ale Tobie to wybaczam <browar>

ooooo nie !... na mnie winy nie zwalisz , to Ty nie zakapiłeś mojej ironi <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 20 lip 2006, 04:57

RedX pisze:A taniec to przyjemność.. przynajmniej dla 99,9 % go wykonujących (wykluczam dyplomację, bo być może są jakieś protokoły wymuszające tańczenie takich a nie innych tańców tzw. klasycznych).

Tym oto zdaniem wybiles mi z glowy studiowanie dyplomacji miedzynarodowej. Nie bede z zadnymi adwersarzami czy innymi snobami ni prezydentami walcow czy innych cholupcow (holupcow?) odstawiac <foch>
RedX pisze:A jak go zapytałem, skąd u niego zainteresowanie filozofią, to powiedział mi, że "życie nie tylko z machania łopatą się składa".. wryło mnie..:D

Nie masz pojecia ilu jest takich ludzi na swiecie :]
Olivia pisze:Zastanówmy się. Czy wolimy faceta, z którym pogadamy tylko o żniwach i obejściu tylko. A może takiego, z którym choćby o filmie dobrym można pogadać. To tylko prozaiczny przykład, ale przesłanie chyba jasne...

Ale tez bez przesady. Dobry jest wlasnie taki posrodku- o filmach rozmowa na przyklad. Bo jak wroce z pracy i pojde na randke (sytuacja hipotetyczna) a bedzie mnie facet probowal zagadywac o fizyce kwantowej, Kafce tudziez Platonie (bo nie na poziomie rozmawiac o czymkolwiek innym niz nauka/ sztuka/ filozofia) to wstane i sobie pojde. Poza tym mnie zawsze takie "wygadanie" i przesadne obycie przestraszalo. Po prostu nie chcialabym na cale zycie zamienic sie w takiego sledzia przesadnie kulturalnego a jednoczesnie bolesnie szarego czlowieka. Moim idealem jest wlasna matka- obrazy Moneta i utwory Mozarta tytul po tytule rozpoznalaby chyba po zapachu a lacine zna przeswietnie bo studiowala medycyne ale zdarza sie jej tez rzucic wiazanka solidnej laciny nieprofesjonalnej, sypac nieprzyzwoitymi zartami i po prostu byc czlowiekiem. A nie zimna, nadmuchana (nie uwazam kulturalnosci za snobizm, coby nie bylo) dama. Mozna byc obytym w swiecie. Bo to jest wlasnie obycie- to cale rozpoznawanie malarzy itp. a nie kultura (to jest rozpoznawanie elementow kultury ludzkosci, owszem). Kultura to tak jak napisano powyzej: nie klnac w obecnosci starszych, nie smierdziec, mowic "dzien dobry". Juz powyzej to jest obycie.
betusia pisze:Taniec nie jest głupotą - jest wspaniały - a ktoś kto twierdzi, że jest głupotą sam tańczyć nie umie i dlatego się naburmusza.

O jasnowidzu!
Andrew pisze:a czy wy kobiety siedzicie w aucie po zatrzymaniu sie samochodu nie wyłazicie z niego , wiec jak tu dac szanse facetowi na wykazanie sie kultura

Dokaldnie. Co ja bede czekac az wylaczy radio, wyjmie kluczyki, wlozy costam do glove compartmentu, wylaczy swiatelko, wyjdzie... Pierdziele, otwieram dzrzwi i wychodze. I jakos denerwuje mnie, kiedy maz mnie "wpuszcza" do samochodu i dzrzwi za mna zamyka itp. Jakbym sama nie umiala... Czas mi to tylko zabiera.
pani_minister pisze:Co innego oczywiście, jak ktoś ma sie uczyć walca tylko po to, żeby zaszpanować na weselichu przed ciotką wciągającą w tym czasie makaron z rosołu - też by mi się nie chciało

Egzakli.
betusia pisze:Umiem i na fortepianie i na pianine - z resztą już mnie o to pytano.

>_> Ja tez i chcialabym zapytac sie... gdzie widzisz roznice?
betusia pisze:nie będę z burakiem który nawet łyżką i widelcem nie potrafi jeść

Teraz lecisz z potrawa, ktora je sie widelcem i lyzka naraz...Nie przypominam sobie istnienia takiej. Ale moze to dlatego, ze jetem zacofana Amerykanka, ktora na sniadanie, obiad i kolacje zre hamburgery lapami po czym soczyscie beka, glosno pierdzi i siorbie coca- cole ze slomki jak prymityw z jaskinii i nie wiem gdzie lezy Polska :]
betusia pisze:Zdanie forumowych koleszek

Cza cza cza...taki blad...
pani_minister pisze:to jak gwiazdka

Dzyngol belz, dzyngol belz...
mrt pisze:Nie udało mi się dokopać do momentu, w którym zaczęła się nagonka na Betusię, ale szczerze mówiąc, nie podoba mi się, że ktoś zostaje stąd wypędzony

Tu proponuje aby ktos podal linka do tematu ze stygmatami (przepraszam, ze sama nie podam ale jestem na silnych lekach i samo pisanie jest bardzo zabawne, nie mowiac o szukaniu czegokolwiek), wtedy zrozumiesz.
pani_minister pisze:* czyżbym została uznana za "zasiedziałą" i mozna już po mnie jechać?

Ale tylko walcem.
tarantula pisze:Mnie samej kopara opadla ponad poziom gruntu.Ojciec zmuszal go do nauki gry i wiecie co ten 30letni facet powiedzial nam?"Jestem wdzieczny ,ze ojciec gonil mnie do nauki-dzieki niemu mam dzisiaj wiecej kobiet"

Tak samo moj brat na swoim przed-weselu, w Palacu Branickich w Bialymstoku, usiadl przy fortepianie i zaczal grac. Gral przecudnie. Faktycznie, bardzo przydatna rzecz ale tak jak i suknia slubna, do uzytku "zewnetrznego" przewaznie raz w zyciu. Bo mozna sobie dla wlasnej przyjemnosci pograc (czego, kurna, juz sporo czasu nie czynilam bo pianina tu nie ma ni fortepianu a ostatni utwor jaki gralam to "Eyes on me" z FF VIII jakies cztery lata temu) czy tam dla przyjemnosci rodziny/ przyjaciol ale nijak to sie nie bedzie mialo do kultury osobistej. Czy jak gram na pianinie a bekam po kebabie to jeszcze jestem kulturalna czy nie? <pijak>
Mysiorek pisze:To tak jak z piciem wina: może być "Karo" pod mostem lub Bourgogne w Saint Tropez. Co kto lubi.

W zaleznosci od obecnego nastroju, towarzystwa i stanu konta: oba wyjscia toleruje.
lollirot pisze: odróżniać remrandta od vermeera

A wiesz, ze tego u nas w gimnazjum uczyli? :D Gimnazjum nie jest zle (naturalnie dla tych, ktorzy chca wyniesc ze szkoly cos wiecej niz globus :] )

Wybaczcie mi, jak cos nachrzanilam ale jestem pierwszy dzien pod wplywem srodkow dzialajacych ciekawie na centralny osrodek mozgowy czy inne takie. Psychiatra byl pieprzonym snobem w koszuli Polo by Ralph Lauren i w takim oto krawacie a na jego biurku staly male pozlacane repliki kijow golfowych. I wez sie zwykly, szary czlowieku otworz przed takim...
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 20 lip 2006, 21:03

jabłoń pisze:Mysiorku, urodzonym chamom to nawet książki nie pomogą...

A masz jakąś receptę dla nich? Może coś z autopsji? <regulamin>
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 22 lip 2006, 15:00

Zmieniam zdanie. Wczoraj podczas przerwy w pracy gadałyśmy o żniwach. <pijak>
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Re: spór z betusią

Postautor: ptaszek » 24 lip 2006, 12:38

MaxDistrust pisze:Zatem jak to wg. Was jest? Czy umiejętność podstawowych tańców jest przejawem kultury osobistej? Przez kulture osobista rozumiem równiez dobre wychowanie, a może się myle? Zatem czy umiejętność tańczenia jest przejawem dobrego wychowania?

Na pewno nie można powiedzieć, że ten kto nie umie tańczyć jest niewychowany :/
Dawniej to może wypadało umieć tańczyć w parach - zresztą tak się właśnie ludzie bawili. Walce itd. były na topie :) Ale czasy się zmieniają i dziś nikt nie wymaga od kulturalnego człowieka umiejętności tańczenia standardów. Swoją drogą to się jednak przydaje ;)
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 24 lip 2006, 13:19

Cynik pisze:Ja wyrzucam z pojęcie kultury zachowania instynktowne i naturalnie pierwotne.

Kichanie jest też bardzo naturalnie i wręcz odruchowe. Chciałbyś, aby ktoś kichnął Tobie w twarz, bo po co przy tym zachować kulturę, hmm?

Ps. Nie czytałam wszystkich postów tutaj.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker

Wróć do „Wszystkie inne tematy”