Forum? Jakie forum?
Kurde ja też mam dużo wspólnego ze schroniskami,a ostatnio szczegónie z jednym. Generalnie to znam takie "schroniskowe nowinki" typu sprawy w sądzie bo to sie szybko roznosi wśród ludzi,którzy się tym zajmują. No ciekwe,musze poczytać. Masz może jakieś info na temat tego jakie to schroniska? Gdzie?
Mam nadzieje,że te dziewczyny mają dowody i to mocne,u nas obowiązuje bardzo niska kara za znęcanie nad zwierzętami a przewaznie dają "zawiasy".
Augusto,schronisk nie zamkną,zmieni sie najwyżej kierownictwo. Lepiej,żeby schroniskiem zajmowali się ludzie którzy powinni a nie "przypadkowi",wtedy dochodzi do tego typu historii( złe traktowanie,znęcanie,jakieś oszustwa finansowe itd). Poza tym nie da sie tak po prostu zabrać zwierzaka z jednego schronisk do drugiego bo obowiązują pewne przepisy i umowy.
Candy,wiec tu o prywatnym schronisku mowa... To się nie dziwie,takim jest chyba najgorzej,zwłaszcza jak nie mają umów popodpisywanych z miastami itd.
Candy Killer pisze:tak np.jest schronisko u mnie w miescinie..jest okropne..nawet jest temat na tym forum..tam z dnia na dzien psy gina niewiadomo gdzie..znaczy wiadomo ale nikt o tym glosno nie mowi a dlaczego ?
"Normalne"! Też znam takie historie.
Inspekcja pracy tu nic nie da bo oni moga sprawdzić pracowników i warunki pracy a nie warunki w jakich są zwierzęta. Najlepiej nasłać TOZ (Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami) o ile schronisko przez TOZ własnie nie jest prowadzone (jak chyba z 60% w polsce) .