Talenty

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Talenty

Postautor: ksiezycowka » 08 gru 2007, 12:01

Tak mi przyszło do głowy jakoś.
Większość moich znajomych ma jakieś talenty, potencjał, który rozwija (bądź nie).

Moja M. choćby - rysuje. Nawet jeśli to mała karteczka i długopis tylko to tworzy coś czego większość znanych mi ludzi nigdy by nie narysowała.
Inna znajoma - niesamowicie odnajduje się w grafice komputerowej.
Znam ludzi z talentami muzycznymi, tanecznymi, aktorskimi. Ludzi, którzy cudownie piszą (nawet jeśli miałaby to być instrukcja obsługi kserokopiarki to czyta się to że hoho!).
Masę ludzi z talentami przywódczymi. Ludzi z talentami zjednywania sobie każdego.
Najróżniejsze.

Jakie macie wy? Wiem, że samemu ciężko ocenić siebie tak, bo zawsze patrzymy na siebie bardziej krytycznie i to co robimy nie wydaje nam się niczym specjalnym. Ale może próbujcie.

Ja na to patrzę z boku, bo całe życie w każdym aspekcie jestem przeciętna. Nie tak, że niczego nie umiem, ale też w niczym za co się brać próbowałam nie byłam więcej niż dobra.
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 08 gru 2007, 12:06

Własnie w pracy odkryłem, że mam talent do ściemniania klientom. <diabel> <diabel>

Talent jak talent, tylko 2% talentu potrzeba by być w czymś dobrym - reszta to już trening, rozwój, odkrycie tego talentu (od tego trzeba zacząć), sympatię do tego co się robi.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 gru 2007, 12:08

Ok, ok. Wiadomo, że żeby być w czymś dobrym potrzeba talentu, zainteresowania się tym i rozwijania tego. Ja tylko pytam co to jest u Was?
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 08 gru 2007, 12:09

Tak na serio, to miałem dwa talenty - piłka nożna i szachy. Oba niestety zmarnowane, chociaż nie z mojej winy.

No i może jeszcze miewam niezłe pióro, chociaż takiej Ministrowej to na pewno nie dorównuję :)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 08 gru 2007, 12:18

Ja może mam talent do fotografii. Ale czy mam - nie wiem, bo nie rozwijam tego jakoś srodze. :/

Może mam jeszcze jakieś. Może dotyczą one tego, czym się zajmuję. Ale nie wiem czy tak jest, z powodu jak wyżej. :)

Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 08 gru 2007, 12:19

Ja mam talent szczegolny - dazenie do celu bez konsekwencji <hmm>
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 08 gru 2007, 12:23

To ja może trochę zacznę od tyłu, żeby skończyć od przodu. :]

Jestem totalnym anty-talentem jeśli chodzi o rysowanie, malowanie i wszelkie inne artystyczne formy aktywności w tym zakresie. Talentu zupełnie też nie mam do śpiewania oraz do wszelkiego aktywnego sportu. Oraz oczywiście do gotowania. :P

Talent mam podobno do (na podstawie opinii osób trzecich):
- języków obcych,
- tańca,
- wyszywania.
Wszystkie zmarnowane. :/

No i jak wszyscy wiedzą mam też talent do mówienia dużo, niekoniecznie spójnie i na temat. :P
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 08 gru 2007, 12:42

Jestem totalnym antytalenciem, jeżeli chodzi o sport. Zawsze byłam jedną z najgorszych w grach zespołowych, bieganiu, skakaniu itp. Teraz polubiłam sport, ale nigdy go nie będę traktować jako formę konkurencji, bo jestem bez szans. Kolejny brak talentu to nauka języków obcych. Angielskiego uczę się w sumie od przedszkola, niemieckiego od podstawówki, a mój poziom jest beznadziejny. Największy zaś antytalent mam do śpiewu. O mamusiu jak miałam śpiewać na muzyce w gimnazjum, to myślałam,że się rozpłacze. Wszyscy się śmiali. Fałszuje, że głowa mała.

Talenty. Ciężko siebie oceniać, więc napisze co mówią raczej inni.
Fryzjerski - farbuję, obcinam, degażuję, robię trwałą. Niektórzy po wizycie u mnie nie odwiedzają już fryzjera :). Jedynie fryzur (koki inne pierdoły) robić nie umiem i nie lubię.
Talent manualny - niedawno zaczęłam robić biżuterię z masy termoutwardzalnej i wiele osób mi mówi, że śliczne. Uwierzyć nie mogą, że sama to zrobiłam.
Największy talent, który zmarnowałam - rysunek. W podstawówce chodziłam na kółko plastyczne, wygrywałam konkursy, później chyba mi się znudziło, ale czasem jak zasiądę, jak mi się zachce, to potrafię coś ładnego namalować. Ale wzór muszę mieć :). Tak z głowy nie potrafię, dlatego że jestem pozbawiona wyobraźni :P.

No i podobno dobrze tańczę, tak samej, bo w parach nie lubię ;). Ale to nie wiem na co się przydać może.
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 08 gru 2007, 12:42

Sir Charles pisze:Jestem totalnym anty-talentem jeśli chodzi o rysowanie, malowanie i wszelkie inne artystyczne formy aktywności w tym zakresie. Talentu zupełnie też nie mam do śpiewania oraz do wszelkiego aktywnego sportu. Oraz oczywiście do gotowania. :P
---||----
dodam jeszcze że ja we wszystkim jestem antytalentem lub conajwyzej przeciętny
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 08 gru 2007, 12:44

Mam talent do "informatyki" kiedys dobrze gralem w pilke, okaze sie za kilka at czy mam talent do prowadzenia pojazdow:) ale na pewno mam talent do jednego - do picia PIWA :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 08 gru 2007, 12:46

z jezykami mam jak jas, ucze sie anglika od podstawowki, z korkami wlacznie i nic nie umiem
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 08 gru 2007, 13:06

nie wiem...na pewno mam talent do mówienia, mówienia nie koniecznie na temat, ale polać wodą umiem :P języki mi wchodzą łatwo do głowy...i chyba w tym nie szczęsnym strzelaniu jestem dobry, ale to już rozwijane nigdy nie będzie :/

poza tym chyba jakieś tam umiejętności manualne mam :P zwinne palce na lego wyćwiczone <aniolek>
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 08 gru 2007, 15:25

Olivia pisze:estem totalnym anty-talentem jeśli chodzi o rysowanie, malowanie i wszelkie inne artystyczne formy aktywności w tym zakresie.

to samo. naprawdę nienawidzę rysować, potrafię się jebnąć nawet przy rysowaniu prostych tabelek, zawsze coś zrobię nie tak.
Olivia pisze:oraz do wszelkiego aktywnego sportu.

ja byłam dobra tylko w pływaniu tak w zasadzie.

co do talentów... raczej bym powiedziała, że mam predyspozycje do uczenia się języków obcych, bardzo łatwo mi to przychodzi. poza tym paru nauczycieli śpiewu powiedziało mi kiedyś, że mogłabym zacząć spiewać, podobno mam ładny głos. w tym się jednak rozwijać na pewno nie będę.

tak szczerze, to od pewnego czasu cierpię z powodu braku jakiejś dziedziny, w której mogłabym się rozwijać i być świetna. męczy mnie to :/.
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 08 gru 2007, 16:01

Rysowanie.
Zdecydowanie cos, co moglbym robic swietnie. Moze nie niesamowicie, na niewiadomo na jakim poziomie, ale mam do tego dryg.
Ktory to dryg skutecznie marnuje nie robiac od jakiegos czasu nic w tym kierunku.
Idiota ze mnie i tyle.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 08 gru 2007, 16:16

niezaprzeczalny talent do ściągania larw spod sufitu. tylko jedną gdzieś zgubiłam, niosąc ją do kibla.

poza tym - gotowanie :)
muzyczny talent jakiś tam mam - szkoda, że na pianinku nie gram już.
no i języków uczę się łatwo, ALE w ogóle nie jestem systematyczne i cholernie leniwa, więc w sumie zaprzepaszczam :(
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 08 gru 2007, 16:34

Pier.dole! Zjem i ide rysowac ( w sensie zanim pojde chlac).
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 08 gru 2007, 16:56

Zapytałam się Suońca, czy jego zdaniem mam jakieś talenty, to mi od razu wyszukał jeden:
"Umiesz wk.u.rwiać ludzi" <diabel>

Śpiewać kiedyś umiałam. Trafiło się nawet solo w nagradzanym chórze (ale nie u Rubika :D ). Nie umiem chyba już.
Rysować umiałam. Pieśń przeszłości.
Grafiką 2d i 3d się bawiłam. Jakoś mi się nie chce ostatnio.
Matematycznie byłam dobra. Studiów nawet na dobre nie zaczęłam, a już mnie znudziły.

Jestem świetna w lenistwie i marnowaniu talentów, nawet tych, których jeszcze nie odkryłam. A na pewno byłabym znakomita we wszystkim, czym chciałoby mi się kiedyś zająć, jestem potencjalnie omnipotentna i nic mi większych trudności nie sprawia ;DD Taka ameba, co się do wszystkiego dostosuje i otoczeniu kształtować daje. Może to w sumie też jakiś talent, taki bezkształtność, a co za tym idzie elastyczność.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 08 gru 2007, 17:04

O, to ja mam talent do bycia beznadzijenym w prawei wszystkim, czego sie tkne.
Dwie prawe rece mam.:) (jestem leworeczny)
Awatar użytkownika
_Blondas_
Początkujący
Początkujący
Postautor: _Blondas_ » 08 gru 2007, 17:42

Kiedyś naprawde byłem dobry w bieganiu jakieś tam miejsca zajmowałem , jak się gdzieś zjawiam to jest wesoło i muzyczny w kwesti tworzenia coś powoli robie w tym kierunku i polewania kielonków <aniolek> a największy talent to lenistwo jak by była impreza na największego lenia to nie chciało by mi się iść <aniolek> .
Podnieś się i walcz do końca.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 08 gru 2007, 18:31

Wujo Macias pisze:(jestem leworeczny)

ja też :D

ale dwóch lewych rąk nie miałam nigdy :P.

pani_minister pisze:Jestem świetna w lenistwie i marnowaniu talentów, nawet tych, których jeszcze nie odkryłam.

no, słomiany zapał to mój bliski kumpel :D
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 gru 2007, 20:37

Yasmine pisze:słomiany zapał to mój bliski kumpel :D
Moja podstawowa cecha charakteru. Ale dryg bym do czegos zlapala i by mi szlo naprawde piknie to bym pociagnela. Nigdy to sie nie zdarzylo.

Ja se dzis troche pomyslalam. I z opinii osob trzecich wylonily sie takie kwiatki:

1) Umiem swietnie manipulowac ludzmi.
2) Umiem perfekcyjnie klamac.
3) Kiedys umialam przekonywac ludzi do najwiekszych bzdur.

Moze rozwine. :D

Wszystko w domu wyniesione i w domu nauczone.
Pierwsze - jestem leniem, ale zawsze tak jakos ludzi sobie poustawiac umialam (wpierw rodzicow potem innych), ze jeszcze oni sie cieszyli ze moga cos za mnie robic np. ;DD
Dzieki temu w sumie zawsze robilam co chcialam.
Pomagalo mi w tym tez to trzecie bardzo. Potrafilam kiedys tak zazarcie argumentowac, wyjasniac i dyskutowac, ze ludzie majacy zupelnie inne zdanie konczyli po kilku h przyznajac mi calkowita racje. Kiedy nawet ze mnie emocje po dyskusjach opadaly nie moglam uwierzyc co ja pitolilam, pelno mysli w stylu "co za bzdury! sama w to nie wirze przeciez a mi uwerzyli?!?!".
A drugie to kwestia przetrwania i laczy sie z powyzszymi. Klamie tak ze nawet ludzie znajacy mnie 3/4 lub cale zycie, na wylot zupelnie nie sa w stanie stwierdzic kiedy klamie. Umiem tworzyc ladne, rozbudowane, trzymajace sie kupy klamstwa :]

Nie s ato pozytywne talenty raczej ale sa.
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 08 gru 2007, 20:56

Rysowanie malowanie i ogolnie rzemioslo artystyczne. Ostatnio z powodu braku wolnego czasu zaniedbalam straszliwie ale mam zamiar to naprawic w najblizszym czasie :)

[ Dodano: 2007-12-08, 20:57 ]
Aha i podobno mam "talent" organizacyjny :)
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 08 gru 2007, 21:04

tarantula pisze:Rysowanie malowanie i ogolnie rzemioslo artystyczne.

Podpisuje sie pod tym. Plus grafika komputerowa.
No i gotowanie oczywiscie. I talent do kotow [:D]
W miare mozliwosci rozwijam wszystko, ostatnio najintensywniej decu (jako odskocznia od obowiazkow) i, ze wzgledu na szkole, duzo kompa, najwiecej 3D.

Za to kompletny antytalent jezykowy ze mnie. Nie znosze uczyc sie jezykow obcych i wychodzi mi to bardzo miernie.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 08 gru 2007, 22:16

Przekładanie myśli na słowa, nigdy z tym nie miałem problemów. Parę innych rzeczy by się znalazło, ale to nie moje CV.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 09 gru 2007, 09:46

lollirot pisze:niezaprzeczalny talent do ściągania larw spod sufitu. tylko jedną gdzieś zgubiłam, niosąc ją do kibla.

Wiesz, że takie zdarzenia są początkami akcji filmów typu "Inwazja zmutowanych moli na Stany Zjednoczone Ameryki Północnej"?
UWAŻAJ kobieto, bo możesz zostać zabita przez taką nieuwagę! Będziesz pierwszą ofiarą w takim thrillerze. :> <evilbat>

A ja mam talent do przekonywania ludzi, by coś kupili. <boje_sie>
Sprzedawałem odkurzacze ponad rok, byłem na drugim miejscu w Polsce nawet. Pomimo tego, że w Krakowie raczej ludzie niechętnie się pozbywają piniendzy z portfela. :>
Nie pracuję już 4 miesiace a klienci nadal przychodzą i się pytają o pana, który rzucał odkurzaczami o podłogę. Jaja.

Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 09 gru 2007, 11:03

a ja sobie tak ostatnio znalazłem płytkę, na której są moje opowiadania...tak myślę, że gdybym troszkę nad sobą popracował, polepszył styl pisania i umiejętność wyrażania uczuć i emocji, to to nadawałoby się nawet by wrzucić gdzieś i opublikować w necie :P
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 12 gru 2007, 21:38

Byłam wysportowana, bardzo dobrze grałam w koszykówkę, miałam dobre czasy w biegach na 60m, 100m i nieźle skakałam wzwyż. Niestety trochę się zasiedziałam i po formie <pijak>
Prace plastyczne ładnie mi wychodzą, podobno mam też talent do organizowania imprez, pracy itp
Obrazek
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 12 gru 2007, 21:41

księżycówka pisze:2) Umiem perfekcyjnie klamac.

Ja nie umiem w ogóle.
A szkoda.
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 12 gru 2007, 21:41

Kiedyś biegałam na krótkich dystansach, z całkiem niezłymi wynikami. Tak samo było ze skokiem w dal. Nie wiem czy można to podciągnąć pod "talent".
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 12 gru 2007, 21:44

Joasia pisze:miałam dobre czasy w biegach na 60m, 100m

O! Zapomniałabym :D Na 1500 kiedyś dobrze biegałam... ale to z 8 czy 10 lat temu było, więc się nie liczy :D

Wróć do „Wszystkie inne tematy”