Grafologia.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Grafologia.
Czy kiedys spotkaliscie się z badaniem pisma ludzkiego?? Co z tego mozna wyczytać? Moze macie jakieś doświadczenie, lub tez moze spotkaliscie sie z jakims opracowaniem na ten temat.
ja bardzo się tym kiedyś interesowałam - przeczytałam kilka książeczek na ten temat, ciekawa sprawa i fajna. musiałabym sobie odświeżyć :-)
[ Dodano: 2006-01-15, 01:16 ]
wiele cech charakteru :-)
[ Dodano: 2006-01-15, 01:16 ]
mariusz pisze:Co z tego mozna wyczytać?
wiele cech charakteru :-)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Byłam kiedyś na kursie psychografologii, prowadzony na AE w Krakowie. Ale to tylko dlatego, iż potrafię podrobić każdy podpis
, dzięki czemu oj.. miało się problemy
A kurs, nijaki. Zresztą jak sama psychografologia
Co można wyczytać?
Na przykład
Opracowania, poszukam. Jak będą w formie elektronicznej cosik Ci podrzucę, bo notatek ręcznych nie sądzę, że by mi się chciało przepisywać ;-)
Co można wyczytać?
lollirot pisze:wiele cech charakteru :-)
Na przykład
Opracowania, poszukam. Jak będą w formie elektronicznej cosik Ci podrzucę, bo notatek ręcznych nie sądzę, że by mi się chciało przepisywać ;-)
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
krem na zmarszczki w mojej głowie.
- Sir Charles
- Weteran

pod tym linkiem jest kilka zasad dotyczących grafologii:
http://wizard.ae.krakow.pl/~kowala/
u mnie identycznie, ciekawe co to oznacza??
http://wizard.ae.krakow.pl/~kowala/
Sir Charles pisze:A mój charakter pisma zależy w głównej mierze od tego, czym piszę.
u mnie identycznie, ciekawe co to oznacza??
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.
FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
- Eisenritter
- Uzależniony

Na III roku studiów miałem wykłady z kryminalistyki z prof. Grzeszykiem. Zakręcony cżłowiek, między innymi robił nam badana grafologiczne. Inna sprawa, że kiedyś przy daktyloskopii oferował zdjęcie odcisków damskich warg, ale to tak na marginesie...
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
Zależy, o które wargi chodzi...
Grafologia jest fascynująca na swój sposób, ale do pewnego momentu
Do póki człowieka nie dopadnie choroba Parkinsona - wtedy staje się mikrografem i nici z odczytania jego charakteru pisma 
Grafologia jest fascynująca na swój sposób, ale do pewnego momentu
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Eisenritter
- Uzależniony

Ciekawski pisze:Zależy, o które wargi chodzi...
Grafologia jest fascynująca na swój sposób, ale do pewnego momentuDo póki człowieka nie dopadnie choroba Parkinsona - wtedy staje się mikrografem i nici z odczytania jego charakteru pisma
Diabli wiedzą. Ale był dość sugestywny, przez co kobiety co nieco go omijały. Ot, taki pokręcony lekko człowieczek po 60-tce. Podobnie mój karnista, ten z kolei roztaczał wizję przestępstw przeciwko seksualności na jednym wykładzie i, dam głowę, śmiał się w duchu patrząc na zapalające się czerwone żarówki zamiast głów co niektórych kobiet.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
- Sir Charles
- Weteran

Eisenritter pisze:Podobnie mój karnista, ten z kolei roztaczał wizję przestępstw przeciwko seksualności na jednym wykładzie i, dam głowę, śmiał się w duchu patrząc na zapalające się czerwone żarówki zamiast głów co niektórych kobiet.
...a Zoll się czerwieni jak musi "macica" powiedzieć

soul of a woman was created below
Eisenritter pisze:przy daktyloskopii oferował zdjęcie odcisków damskich warg, ale to tak na marginesie...
na podstawie odcisków ust to się cheiloskopia nazywa... Metoda równie skuteczna co daktyloskopia, a wszak wiadomo że jak ktoś popełnia przestępstwo to lubi sobie łyknąć coś
ślady pobiera sie przede wszystkim z kieliszkó i szklanek.Eisenritter pisze: Podobnie mój karnista, ten z kolei roztaczał wizję przestępstw przeciwko seksualności na jednym wykładzie i, dam głowę
tak jak myślałem wcześniej, kolejny prawnik na forum...
- Eisenritter
- Uzależniony

Sir Charles pisze:Eisenritter pisze:Podobnie mój karnista, ten z kolei roztaczał wizję przestępstw przeciwko seksualności na jednym wykładzie i, dam głowę, śmiał się w duchu patrząc na zapalające się czerwone żarówki zamiast głów co niektórych kobiet.
...a Zoll się czerwieni jak musi "macica" powiedzieć
Są prawnicy i prawnicy. Stary Pawela był twardzielem jakich mało. Moja "zerówka" u niego trwała 45 minut z zegarkiem w ręku. Trzy pytania z części ogólnej KK, a potem dwa przestępstwa do opisania z kodeksu pod względem znamion karalności. Wyszedłem z 4.
- Eisenritter
- Uzależniony

- Weteran

co to jest : blondynka między dwoma prawnikami?
odp. luka prawna
a ten jest chyba najlepszy z wszystkich o prawnikach:
Ktos zapukał do burdelu. Burdel-mama otworzyła drzwi i zobaczyła raczej schludnego, dobrze ubranego i w przeszło srednim wieku mężczyznę.
- W czym mogę pomóc? - spytała.
- Chcę się widzieć z Natalka! -odparł gosc.
- Proszę pana, Natalka jest jedna z najdroższych panienek. Być może jakas inna......
- Nie! Muszę zobaczyć Natalkę! - zażadał gosc.
Natalka podeszła do niego i powiadomiła go, że żada 1000 dolarów za wizytę. Mężczyzna bez wahania sięgnał do kieszeni i podał jej dziesięć 100 dolarowych banknotów. Oboje poszli do pokoju na górę, na godzinkę...
Następnej nocy przyszedł znowu i zażądał Natalki. Natalka wyjasniła mu, że bardzo rzadko zdarza się tutaj, żeby ktos wracał drugą noc z rzędu.... i że nie może dać mu zniżki. Stawka pozostała ta sama, 1000 dolarów.
Mężczyzna znowu wręczył jej gotówkę i znowu poszli na pięterko... Kiedy przyszedł następnej nocy, nikt nie móg uwierzyć. I znowu wręczył Natalce gotówkę, i
znowu poszli na pięterko... Kiedy minęła godzina Natalka spytała go:
- Skad jestes? Nikt wczesniej nie żadał moich usług trzy noce z rzędu...
- Z Filadelfii... - odparł mężczyzna.
- Naprawdę!? Mam tam rodzinę..-odrzekła.
- Tak, wiem... - odparł mężczyzna. - Twój ojciec umarł,a ja jestem adwokatem twojej siostry. Ona prosiła mnie, żebym Ci przekazał Twoje 3000 dolarów spadku.....
Morał z tej historyjki:
- Trzy rzeczy sa w życiu pewne:
1. smierć
2. Podatki
3. I to że "Twój" prawnik zawsze Cię wydyma....
co to jest : blondynka między dwoma prawnikami?
odp. luka prawna
a ten jest chyba najlepszy z wszystkich o prawnikach:
Ktos zapukał do burdelu. Burdel-mama otworzyła drzwi i zobaczyła raczej schludnego, dobrze ubranego i w przeszło srednim wieku mężczyznę.
- W czym mogę pomóc? - spytała.
- Chcę się widzieć z Natalka! -odparł gosc.
- Proszę pana, Natalka jest jedna z najdroższych panienek. Być może jakas inna......
- Nie! Muszę zobaczyć Natalkę! - zażadał gosc.
Natalka podeszła do niego i powiadomiła go, że żada 1000 dolarów za wizytę. Mężczyzna bez wahania sięgnał do kieszeni i podał jej dziesięć 100 dolarowych banknotów. Oboje poszli do pokoju na górę, na godzinkę...
Następnej nocy przyszedł znowu i zażądał Natalki. Natalka wyjasniła mu, że bardzo rzadko zdarza się tutaj, żeby ktos wracał drugą noc z rzędu.... i że nie może dać mu zniżki. Stawka pozostała ta sama, 1000 dolarów.
Mężczyzna znowu wręczył jej gotówkę i znowu poszli na pięterko... Kiedy przyszedł następnej nocy, nikt nie móg uwierzyć. I znowu wręczył Natalce gotówkę, i
znowu poszli na pięterko... Kiedy minęła godzina Natalka spytała go:
- Skad jestes? Nikt wczesniej nie żadał moich usług trzy noce z rzędu...
- Z Filadelfii... - odparł mężczyzna.
- Naprawdę!? Mam tam rodzinę..-odrzekła.
- Tak, wiem... - odparł mężczyzna. - Twój ojciec umarł,a ja jestem adwokatem twojej siostry. Ona prosiła mnie, żebym Ci przekazał Twoje 3000 dolarów spadku.....
Morał z tej historyjki:
- Trzy rzeczy sa w życiu pewne:
1. smierć
2. Podatki
3. I to że "Twój" prawnik zawsze Cię wydyma....
Wróć do „Wszystkie inne tematy”