Praca inzynierska HELP:>

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Praca inzynierska HELP:>

Postautor: Hyhy » 21 kwie 2006, 15:32

Mam 2 pytania:
1. Czy mozna piszac prace inzynierska skorzystac z napisanych juz kiedys tam i obronionych prac magisterskich? Oczywiscie tlumaczac cos :powolac: sie na takowe prace. Czy lepiej napisac jakas ksiazke z tamtej pracy, z ktorej autor prawdopodobnie korzystal :D Ja nie chce przepisywac tego slowo w slowo tylko przeczytac i uzyc wiedze z tamtej pracy, w swojej.

2. Moze macie jakies materialy najlepiej od strony ekonomicznej nt. rynku VOIP i telefonii Ip a szczegolnie firmach w polsce i za granica ktore sa dostawcami uslug i producentami sprzetu. Chodzi w pracy o wplyw nowych technologii komunikacyjnych (przesylanie obrazu i wideo w LANach i internecie) na dzialanosc standardowych firm telekomunikacyjnych. Jakies statystyki, zarobki firm itd wszystko o ich ekonomii, finansach itp. Zadna z firm nie powie mi ile kosztuje ich wprowadzenie tej technologii u siebie... (np taka orange czy heyah) moge o tym wspomniec i jako dowod podac jakis fragment artykuly czy wupowiedzi kogos z takiej firmy ale gdybym chcial opisac w przyblizeniu jak to wyglada nie mam dowodow a wydje mi sie ze sa potrzebne :D

Ktos tu sie interesuje informatyka, macie znajoomych moze cus pomozecie:)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 21 kwie 2006, 15:54

A dostaniemy tytuł inżyniera? ;DD
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 21 kwie 2006, 16:18

Pewnie sam Was nazwe i postawie piwo :D Mi chodzi tylko o materialy ktorych sam nie zalatwilem a moze ktos takimi dysponuje :> Jak taka biedna tpsa musiala zareagowac na nowe technologie to wiadomo - wdrozyc je, Ale skad co i za ile sprowadzala jakie umowy z kim podpisala i za ile to tego za ch. nie opisze realistycznie bez materialow :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)

Wróć do „Wszystkie inne tematy”