Lansowanie się...

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Piernik
Pasjonat
Pasjonat
Lansowanie się...

Postautor: Piernik » 27 kwie 2006, 23:06

Witam :)

Co sadzicie o tzw. ,,lansowaniu się'' zarówno u facetów jak i u dziewczyn. U facetów wygląda to tak ,że zazwyzcaj lansuja się obwieszając się zlotymi lub srebnymi łańcuchami, eksponuja swoje mięśnie na ulicy ale chyba najwięcej facetów lansuje się swoimi samochodami . Czyli głosna muzyka, łokiec za szybę i jazda <lodzik> <banan> . U kobiet natomiast wygląda to tak,że chodza takie umalowane po ulicy,skąpo odziane w jaskrawe kolory i usmiechaja sie do każdego faceta, kreca pupcią itp <aniolek> Co o tym myślicie, co byscie zrobili gdyby Wasz partner też się lubił ,,lansować'' :D
Przyznam się bez bicia,że ja zcasem lubię sobie tak sportowo pobrykac autkiem przykuwając uwagę innych a zwłaszcza płci przeciwnej ;) czy osoby lansujące się mają jakies kompleksy,ż etak robią ??
Love is beautiful
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 27 kwie 2006, 23:08

Prawdziwa wartość lansu nie potrzebuje. Nie zwracam uwagi na takich, więc ewentualność bycia z takim kimś odpada.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Re: Lansowanie się...

Postautor: Joasia » 27 kwie 2006, 23:12

Piernik pisze:Co o tym myślicie, co byscie zrobili gdyby Wasz partner też się lubił ,,lansować'' :D
Wtedy nie byłby moim partnerem bo nie przepadam za takimi ludźmi.
Piernik pisze:czy osoby lansujące się mają jakies kompleksy,ż etak robią ??
Jeśli tak robią to chcą zwrócić na siebie uwagę, więc pewnie jakieś tam kompleksy mają.
Obrazek
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 27 kwie 2006, 23:31

Pamietaj ze ze swoja Betką tez mozesz byc tak postrzegany. Podobno najbardziej lansiarskie samochody to wlasnie czarne beemki :D Tylko zeby nie bylo ze zazdroszcze albo cos :P
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Malutkicycek
Bywalec
Bywalec
Postautor: Malutkicycek » 27 kwie 2006, 23:38

Lasowanie kazdy po częsci to lubi czy chodzi o mężczyzn czy chodzi o kobiety ale nie można przesadzać
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 28 kwie 2006, 00:19

Bananowa subkultura pod pieprzonym krawatem... <banan>
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 28 kwie 2006, 04:27

Wiecie co mnie najgorzej bolalo w 'lansowaniu' jak bylam w Polsce? Jak wlaczalam Vive i tam byl taki prowadzacy Daro i on caly czas sie lansowal. Przynajmniej to slowo w jego wypowiedziach padalo w kazdym zdaniu...Pieprzyl cos w stylu :'lansujemy sie ja i moj pies'...Upadek totalny... <boje_sie>

A jezeli moj maz bedzie pragnal sie wylansowac wkladajac do naszego Forda Taurusa rocznik 97 jakies glosniki czy spoilery to mu z gory powiedzialam, ze biore rozwod...
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 28 kwie 2006, 07:52

jezeli pomalowana dziewczyna uwazana jest za lanserkę , facet w drogim samochodzie też ...to ten topic pisza dieci i niech dzieci sie w nim wypowiadają <mlotek> <hahaha>

Piernik ...facet za głosną muzyką i lokciem za oknem , to nie lanserr a głupek
a dziewczyna taka jaką opisales to kokietka ,a nie lanserka
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 28 kwie 2006, 08:32

Andrew pisze:Piernik ...facet za głosną muzyką i lokciem za oknem , to nie lanserr a głupek

a niekoniecznie. Ja to traktuję w kategorii pastiszu, sam tak się kiedyś czasem bawiłem. To bywa całkiem zabawne <diabel> (szczególnie, jak się w parę osób jedzie) <aniolek>

PS. Powagi nie odbierają mi takie rzadkie ludyczne ciągoty, z muzyką na full i głośnikami typu rąbnięte z wiejskiego wesela <diabel> <hahaha>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 28 kwie 2006, 08:39

Taki lans o którym mówisz jest na pewno niezdrowy. Trzeba być pieknym mądrymi zaskakującym, ale przy tym wszystkim skromnym na swój sposób.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 28 kwie 2006, 08:39

Malutkicycek pisze:Lasowanie kazdy po częsci to lubi czy chodzi o mężczyzn czy chodzi o kobiety ale nie można przesadzać

Lubie jezdzic samochodem z lokciem na drzwiach :D ale nie lubie byc odbierany jak debil z czarnej betki :) wiec mnie nawet z nim nie porownuj :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 28 kwie 2006, 08:45

łokiec na szubie w drzwiach , rzecz normalna , jak ktos nie ma klimy latem <aniolek> , głosna muza , tez , ale na Boga jedynego , to musi grac !! a ze ja mam słuch muzyczny , wiec uszy mi puchną, bo jak juz widze takie cos , to zazwyczaj jest tylko BUM ! BUM ! BUM! I TO MA BYC MUZA ?

[ Dodano: 2006-04-28, 08:46 ]
tanebo pisze:pieprzysz andrju jak zawsze

czy po poscie Hyhy DLAEJ TAK BEDZIESZ TWIERDZIł ?
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 28 kwie 2006, 08:50

Olivia pisze:Prawdziwa wartość lansu nie potrzebuje. Nie zwracam uwagi na takich, więc ewentualność bycia z takim kimś odpada.

wartość takiego lansu jak oopisany w temacie.
Ktoś kto nie potrafi się wypromować ginie w tłumie osób przeciętnych.Warto się wybijać powyżej przeciętnej..ale raczej nie złotą "KIETĄ" czy innym badziewiem.

[ Dodano: 2006-04-28, 08:52 ]
<diabel>
runeko pisze:A jezeli moj maz bedzie pragnal sie wylansowac wkladajac do naszego Forda Taurusa rocznik 97 jakies glosniki czy spoilery to mu z gory powiedzialam, ze biore rozwod...
<diabel>
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 28 kwie 2006, 18:52

Piernik, to o czym piszesz to jakiś wiejski festyn.

Współczesny lans dużych miast powoli staje sie standardem. Chcesz poderwac kobietę? Do spełnienia tylko kilka punktów:

Dobry samochód - najwyżej 3-letni, błyszczący z zewnątrz i pachnący w środku. Bez spojlerów i innego badziewia za to wyposarzony w sprzęt wartości połowy auta. Muzyka - nie "bum, bum", ale jakiś chilloucik czy klubowe brzmienia na jedną trzecią skali głośności, dla ambitniejszych klasyka rocka czy muzyka klasyczna w ogóle.

Przestronne mieszkanie - z dyskretnym sprzetem pod oknem, oszczędna kolorystyka i wysmakowany gust. Meble z Ikei zabronione. Facet powinien potafić gotować. I nie schbowego z kapustą, a: nachos, buritos, enchladas, fachitas, może być ravioli czy od biedy sushi jedzone pałeczkami.

Biblioteczka: "Poradnik wytrawnego gracza giełdowego", atlas świata wymazany zakreślaczem i plik dzienników przy kanapie po prawej stronie. Inne zapychanie półek makulaturą nie jest wskazane.

Zainteresownia i rozrywki: stałe bywanie w klubach typu
cinnamon czy egoist, gdzie wiadomo, że towarzystwo powierzchowne, ale przynajmniej z tej samej półki, więc łatwo znaleźć wspólny margines. "Wszyscy tam bywają, bywam i ja".
Koniecznością jest uprawianie conajmniej jednego sportu ekstremalnego, niekoniecznie z zamiłowania, to jest super po prostu.

Najważniejsze - musisz wyglądać. Koszulki polo, najlepiej Lacosty z postawionym kołnierzykiem, fajne jeansy i 30 par butów. Jedne do golfa.

Uwaga! Merosexulaizm jet bardzo w cenie, metrosexualizm i gadżetomania.

Co to jest?
ciekawski pisze:Bananowa subkultura pod pieprzonym krawatem...

Żaden lans - życie :]. (W Warszawie)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 28 kwie 2006, 20:29

Piernik pisze:U facetów wygląda to tak ,że zazwyzcaj lansuja się obwieszając się zlotymi lub srebnymi łańcuchami, eksponuja swoje mięśnie na ulicy ale chyba najwięcej facetów lansuje się swoimi samochodami . Czyli głosna muzyka, łokiec za szybę i jazda
Oj lubie takie cos, lubie. tak sie nieźle wyśmiac mozna jak malo kiedy jak sie takich widzi :D
Piernik pisze:co byscie zrobili gdyby Wasz partner też się lubił ,,lansować'' :D
Nawet bym nie spojrzala jakby z lancuchami biegal jakimis.
gracja pisze:życie :] . (W Warszawie)
Ja znow chce stad uciekac ;(

A co do kobiet jakos bardziej kokietk ami pasuje niz osoba lansujaca sie.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 28 kwie 2006, 20:35

gracja pisze:nachos, buritos, enchladas, fachitas

WTF??? tępy jestem, oldschoolowy, nie znam tych smaków <hahaha> Burżujskie wynalazki? :D :D
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 28 kwie 2006, 20:56

gracja pisze:buritos, enchladas

Burritos i enchiladas :] Swoja droga te drugie sa naprawde smaczne. Tylko nie za pikantne, jak za pikante to oczy wychodza z glowy.
gracja pisze:stałe bywanie w klubach typu
cinnamon czy egoist

Od razu przypomina mi sie film "Chlopaki na Ibizie" :D Swoja droga kto widzial ten film i zwrocil uwage na wystroj mieszkania Paul'a Galki ten wie, jak mam mieszkanie wygladac. No bo gracja zapomnialas, ze powienien miec jeszcze jakis dobry turntable i winyle. No i wejsciu do jego apartamentowca powinien byc portier oraz vallet parking.

A teraz "zapodam" (lansuje sie) sytuacje sprzed jakichs dwoch tygodni dotyczaca padaki lansowej.Jestem w pracy. Przychodzi kolo niszszy ode mnie o glowe ale nadrabia zelem, caly na czarno i z wielkim srebrnym lancuchem. Pytam sie go w czym moge pomoc. To on mi na to, ze lubi zapach patchouli wiec ja juz sie zabieram za opowiadanie mu o roznych wariantach a on w tym momencie dodaje:"Bo wiesz, jestem DJ-em i tak sobie lubie czasem trawke zapalic i trzeba cos zrobic z tym zapachem". Usmiecham sie (dla klienta trza milym byc w koncu) i pokazuje mu co i jak, tlumacze. On nazbieral rzeczy na 50 dolcow (co jest sporym utargiem jak na jedna transakcje w takim sklepie). Podliczam go, on placi, mi wpada so glowy dziwny pomysl i prosze uwaznie czytac co nastepuje potem:
DJ: A z jakiego ty kraju jestes?
Ja:Polska.
DJ:Ooo...Polska. Wiesz, tam jeszcze nie gralem. Gralem w Brazylii, Wloszech, Anglii...
Ja: W Anglii? Super, moj brat tam jest dosc popularnym DJ'em.
DJ:Ooo...A jak sie nazywa?
Ja:Tomas Tru. Slyszales o nim?
DJ:Czy slyszalem? Koles wymiata. Bylismy razem na afterparty. Musze kiedys z nim zagrac.

Conclusion:
Jak sie pewnie domysliliscie moj brat nie jest DJ'em. Jest co prawda w Anglii (pracuje na rozbiorce konstrukcji) ale swoj turntable i winyle (potezna kolekcja) zostawil w Polsce bo to faktycznie jego hobby ale robi to tylko w domu dla wlasnej uciechy. Ksywe DJ'ska wzielam od imienia i pierwszych liter nazwiska. Jak kolo wyszedl do sklepu to zamknelam sie w lazience i zaczelam wiszczec ze smiechu. No i mialam co wspolpracownikom opowiadac <pijak>

[ Dodano: 2006-04-28, 20:57 ]
TedBundy pisze:WTF??? tępy jestem, oldschoolowy, nie znam tych smaków

Narodowe potrawy meksykanskie. Bardzo dobre. Wpadnij to Cie zabiore do restauracji :D
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 28 kwie 2006, 21:27

runeko pisze:Bylismy razem na afterparty

Heh, jeszcze na biforku u niego w domu prezentacja najlepszych trunków, a po imprezie: " Wpadniesz do mnie? Codziennie wracam do domu, a tam pusto. Czuję się taki saaaaaaaaaaaamotny" :].
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 28 kwie 2006, 22:48

runeko pisze:DJ:Czy slyszalem? Koles wymiata. Bylismy razem na afterparty. Musze kiedys z nim zagrac.
Dobre <hahaha> Czego to ludzie nie wymysla, zeby zrobic z siebie kogos innego...

Zgadzam sie z definicja Gracji :]
Z niej wynika (choc ja plec piekna :]), ze nie lansuje sie :] Mam kilka mebli z Ikei, poradnika gieldowego brak, samochod 6lat, gotowac nie lubie, w cinnamonie nie bywam (choc to miejsce spotkan "smietanki" uczelni :]), uwielbiam tylko te polowki :D Sama mam kilka. Ale kolnierzyka nie stawiam na sztorc :D

A to co opisal piernik, widzialam nie raz bedac jeszcze w liceum, pod klubami studenckimi. Zwłaszcza kolesi w samochodach "umc, umc", niekoniecznie "gustownie" ubranych. No ale takie przypadki trafiaja sie wszedzie :D
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 28 kwie 2006, 23:21

Ja dziekuje za cos takigo. Mam grac kogos kim nei jestem? Kurcze na dluzsza mete to glupota. A za dziewczyne ktora poleci na moje potencjalnie mlode auto (jezdze stara laguna :P ) dziekuje. Mysle ze mam sporo do zaoferowania dziewczynie takim, jaki jestem. Jak bedzie mnie stac na nowe auto - czemu nie - kupie. A teraz jak dla mnie to czym jezdze mi wystarcza. Jedzie sie wygodnie, klima jest po kuj mi wiecej. Do tego na gaz to ekonomicznie wychodzi :P No i jak (nei daj boze) rozbije to plakal nie bede :D pozatym nei wiem czy sie go nei pozbyc. Po co mi ono? Do szkoly jezdze autobusem, wszedzie mam blisko.

Oryginalnych ubran zazwyczaj nie kupuje. Nie stac mnei to raz, a dwa wole kupic kilka rodzajow np. bluz niz 1 firmowa.

nawet golic mi sie nei chce :P caly sie pokalecze zawsze :D
a problemow ze znalezieniem dziewczyny nie miałem.
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 29 kwie 2006, 10:25

gracja pisze:Koszulki polo, najlepiej Lacosty z postawionym kołnierzykiem

Az sie musze wtracic. Te koszulki sa beznadziejne.
gracja pisze:Żaden lans - życie . (W Warszawie)

Jak to dobrze, ze tam nie mieszkam :P.
Malutkicycek
Bywalec
Bywalec
Postautor: Malutkicycek » 29 kwie 2006, 11:05

I o to cała Warszawka :|
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 29 kwie 2006, 11:11

Malutkicycek pisze:I o to cała Warszawka

I o to kompleksy reszty Polski
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 29 kwie 2006, 11:14

Nie lubie lansowania sie. Nie zwrocilabym na takiego faceta uwagi, raczej by mnie rozmieszyl. Sama tez sie nie lansuje, tak mysle. Bo makijaz i ubior sam w sobie trudno nazwac lansem. W ogole z czego lansowanie wynika? Nudzi sie takim? Kolega chce zmienic styl na taki z pwoodu...niepowodzen. Nie umial znalezc dziewczyny, choc byl w porzadku. To mowi ze ma potencjal na macho i tak na tym lepiej wyjdzie.
Malutkicycek
Bywalec
Bywalec
Postautor: Malutkicycek » 29 kwie 2006, 11:28

To mowi ze ma potencjal na macho i tak na tym lepiej wyjdzie. I wyjdzie
Tanebo nikt nie ma kompleksów do Stolycy po prostu coś w tym jest
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 29 kwie 2006, 12:18

Lubie wawke, znam duzo fajnych ludzi stamtad, ale to o czym pisze gracja, to wzbudza we mnie napad smiechu, to jest dla mnie dopiero wiocha, mix wszystkich kultur zlepiony w jedno, zero oryginalnosci, wszystko na jedno kopyto, a juz najbardziej mnie smieszy moda na te fryzurki, ze po bokach wygolone, a cala gora i tyl zostawione (tak jak szymon wydra sie obcial).
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 29 kwie 2006, 12:28

Proszę mi tu Warszawy nie atakować :P
Kocham to miasto i nie chciałabym mieszkać w innym miejscu!
Obrazek
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 29 kwie 2006, 16:26

No comments :]
Obrazek
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 29 kwie 2006, 16:48

cubasa, niektore kawalki to <hahaha>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 kwie 2006, 17:06

TFA pisze:to wzbudza we mnie napad smiechu
Mnie to odstręcza mowiac szczerze.
Joasia pisze:Kocham to miasto
Ja tez co nie znaczy ze nie jest siedliskiem śmieci po prostu, bródu, bajzlu i ochydnosci, smrodu i chmastwa.
cubasa, nie moge powiekszyc tego...

Wróć do „Wszystkie inne tematy”