łamacze języka:D
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- Sir Charles
- Weteran

*nalej mi spirytusiku najwydestylowaniuchniejszego....
*konstantynopolitańczykiewiczowianeczka
*archiminikleopotoczerepetekibiczanka
*w trzęsawisku trzeszczą trzciny trzmiel trze z trzaskiem trzy trzmieliny a trzewiczki znad Trzebyczki z trzaskiem trzepią w trzy trzewiczki
*mistrz z Pyzdry w pstrej koszuli czule tuli się do Uli
*przeleciały trzy pstre przepiurzyce przez trzy pstre kamienice
*czy trzy cytrzystki grają na cytrze, czy druga gwiżdże a trzecia łzy trze?
*zacietwierzyły się bardziej jeszcze zacietwierzone cietwierze
*grom gruchnął w konar rododendrona
*pchła pchłę pchnęła w popiół *10 powt.
*wyalienowany neandertalczyk usatysfakcjonował rozetuzjazmowanego paleontologa
(jak mi się coś przypomni fajnego to dodam jeszcze)
*nalej mi spirytusiku najwydestylowaniuchniejszego....
*konstantynopolitańczykiewiczowianeczka
*archiminikleopotoczerepetekibiczanka
*w trzęsawisku trzeszczą trzciny trzmiel trze z trzaskiem trzy trzmieliny a trzewiczki znad Trzebyczki z trzaskiem trzepią w trzy trzewiczki
*mistrz z Pyzdry w pstrej koszuli czule tuli się do Uli
*przeleciały trzy pstre przepiurzyce przez trzy pstre kamienice
*czy trzy cytrzystki grają na cytrze, czy druga gwiżdże a trzecia łzy trze?
*zacietwierzyły się bardziej jeszcze zacietwierzone cietwierze
*grom gruchnął w konar rododendrona
*pchła pchłę pchnęła w popiół *10 powt.
*wyalienowany neandertalczyk usatysfakcjonował rozetuzjazmowanego paleontologa
(jak mi się coś przypomni fajnego to dodam jeszcze)
Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
- pani_minister
- Administrator

A po polsku znalazłam dziś na joemonster:
Brzetysław chędoży ochoczo Marszczysława. Brzetysław używa a Marszczysław przeżywa.
Och, Brzetysławie - rzecze ochoczo Marszczysław - chędoż mnie, chędoż!
Wszelakoż Marszczysław rzecz chyżo acz milczkiem sposobi.
Takoż Marszczysław poczyna głową kiwać - tamż i odtamż, tamż i odtamż i tak po wielokroć.
Rzecze tedy Brzetysław - jakoż mam chędożyć kiedy chuć mą ostudza ruch Twój Marszczysławie?
Poniecham tego - rzekł Marszczysław. I takowóż poniechał.
I chędożenie dalej...
Wszakże już po chwili...
Marszczysław poczyna głową kiwać - tamż i odtamż, tamż i odtamż i tak po wielokroć.
Rzecze tedy Brzetysław - jakoż mam chędożyć kiedy chuć mą ostudza ruch Twój Marszczysławie?
I tak trzykroć, a nawet w czwórnasób.
Rzecze tedy Brzetysław - ponechaj boć nic z tego chędożenia...
Poluzuj mi kołnierzyk - odrzekł Marszczysław - lub koszulę z du*y wyjmij, bo zawadza okrutnie...
A po polsku znalazłam dziś na joemonster:
Brzetysław chędoży ochoczo Marszczysława. Brzetysław używa a Marszczysław przeżywa.
Och, Brzetysławie - rzecze ochoczo Marszczysław - chędoż mnie, chędoż!
Wszelakoż Marszczysław rzecz chyżo acz milczkiem sposobi.
Takoż Marszczysław poczyna głową kiwać - tamż i odtamż, tamż i odtamż i tak po wielokroć.
I chędożenie dalej...
Wszakże już po chwili...
Marszczysław poczyna głową kiwać - tamż i odtamż, tamż i odtamż i tak po wielokroć.
I tak trzykroć, a nawet w czwórnasób.
Rzecze tedy Brzetysław - ponechaj boć nic z tego chędożenia...
Poluzuj mi kołnierzyk - odrzekł Marszczysław - lub koszulę z du*y wyjmij, bo zawadza okrutnie...
*król królowej tarantule włożył czule pod koszule
*tu pękł tynk
tam pękł tynk
tynk pękł tu
tynk pękł tam
ten tynk pękł tu
ten tynk pękł tam
*nie pieprz Pietrze pieprzem wieprza wtedy szynka będzie lepsza
-właśnie po to wieprza pieprzę, żeby mięso było lepsze
-ależ będzie gorsze Pietrze, kiedy w wieprza pieprz się wetrze
*czarna krowa w kropki rdzawe
wczoraj rano gryzła trawę
kręcąc raz po raz rogami
rwała trawe wraz z jaskrami
*matka tka i tatko tka a praczka czka i człkając łka
*tu pękł tynk
tam pękł tynk
tynk pękł tu
tynk pękł tam
ten tynk pękł tu
ten tynk pękł tam
*nie pieprz Pietrze pieprzem wieprza wtedy szynka będzie lepsza
-właśnie po to wieprza pieprzę, żeby mięso było lepsze
-ależ będzie gorsze Pietrze, kiedy w wieprza pieprz się wetrze
*czarna krowa w kropki rdzawe
wczoraj rano gryzła trawę
kręcąc raz po raz rogami
rwała trawe wraz z jaskrami
*matka tka i tatko tka a praczka czka i człkając łka
Kazdy problem ma rozwiazanie.
Mojżesz przypuszcza, że jego palce (u nóg) są różami; lecz przypuszcza błędnie. Ponieważ Mojżesz wie, że jego palce nie są różami, wbrew temu co na ich temat przypuszcza.
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
- misiucha22
- Pasjonat

Ale się czepiasz...
Nie chcę się czepiać, ale twister pochodzi z "Deszczowej Piosenki"... to taki film z lat 50-tych... i jak wół jest "toeses" w oryginale... ja wiem, że liczbą mnogą od "toe" jest "toes", ale nie będę się przecież czepiał cudzego dzieła.
Jak tak lubisz poprawiać ludzi, to może napisz obraźliwy list do spadkobierców Williama Blake'a na przykład (ten to w ogóle już przegiął... "Tyger" przez "y")
Ale się czepiasz...
Nie chcę się czepiać, ale twister pochodzi z "Deszczowej Piosenki"... to taki film z lat 50-tych... i jak wół jest "toeses" w oryginale... ja wiem, że liczbą mnogą od "toe" jest "toes", ale nie będę się przecież czepiał cudzego dzieła.
Jak tak lubisz poprawiać ludzi, to może napisz obraźliwy list do spadkobierców Williama Blake'a na przykład (ten to w ogóle już przegiął... "Tyger" przez "y")

Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
- misiucha22
- Pasjonat

- Administrator

Dobra- będzie coś poza zasięgiem poprawiających mnie
Denke nie gedacht zu haben, denn das Denken der Gedanken ist gedankenloses denken. Wenn du denkst du denkst, dann denkst du nur du denkst. Doch denken tust du nie.
Piękne i mądre.
(tłumaczenie z niemieckiego [moje własne]: Pomyśl, że nigdy nie myślałeś, bo myśli o myśleniu są bezmyślnym myśleniem. Gdy myślisz, że myślisz, wtedy myślisz, że tylko ty myślisz. Jednak w żadnym wypadku wtedy nie myślisz.)
Denke nie gedacht zu haben, denn das Denken der Gedanken ist gedankenloses denken. Wenn du denkst du denkst, dann denkst du nur du denkst. Doch denken tust du nie.
Piękne i mądre.
(tłumaczenie z niemieckiego [moje własne]: Pomyśl, że nigdy nie myślałeś, bo myśli o myśleniu są bezmyślnym myśleniem. Gdy myślisz, że myślisz, wtedy myślisz, że tylko ty myślisz. Jednak w żadnym wypadku wtedy nie myślisz.)
- misiucha22
- Pasjonat

chyba "dupą trę o trotuar"... ale to nie łamacz języka tylko forma nabijania się z obcojęzycznych akcentów w j.polskim... tak jak w:
"kra krę mija, tu kret ma ryja, tu lis ma norę, minę ten most i idę prosto" (spróbujcie powiedzieć to szybko, zmiękczając "r" do tylnojęzykowego)
"kra krę mija, tu kret ma ryja, tu lis ma norę, minę ten most i idę prosto" (spróbujcie powiedzieć to szybko, zmiękczając "r" do tylnojęzykowego)
Tracz tarł tarcicę tak takt w takt, jak takt w takt tarcicę tartak tarł.
Wyindywidualizowaliśmy się z rozentuzjazmowanego tłumu, który entuzjastycznie oklaskiwał przeliteraturalizowaną i przekarykaturalizowaną sztukę.
Koszt poczt w Tczewie.
Bzyczy bzyg znad Bzury zbzikowane bzdury, bzyczy bzdury, bzdurstwa bzdurzy i nad Bzurą w bzach bajdurzy, bzyczy bzdury, bzdurnie bzyka, bo zbzikował i ma bzika!
tfu, tfu ehehehhe.
Wyindywidualizowaliśmy się z rozentuzjazmowanego tłumu, który entuzjastycznie oklaskiwał przeliteraturalizowaną i przekarykaturalizowaną sztukę.
Koszt poczt w Tczewie.
Bzyczy bzyg znad Bzury zbzikowane bzdury, bzyczy bzdury, bzdurstwa bzdurzy i nad Bzurą w bzach bajdurzy, bzyczy bzdury, bzdurnie bzyka, bo zbzikował i ma bzika!
tfu, tfu ehehehhe.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”