pytanie
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
pytanie
mam wazne pytanie! prosze wytlumaczyc jak dla downa
czym najszybciej mozna przeslac pieniadze z warszawy do gliwic? pocztexsem? jak to trzeba zalatwic i gdzie? i za ile bedzie? ja doczytalam ze w kilka godzin? czy to prawda? bo zawsze mi sie wydawalo ze kilka dni? a moze sa jakies firmy kurierskie? prosze o odp
Gdzie jestescie przyjaciele moi? Odplyneli w sinej mgle... Kogo to obchodzi kiedy boli?
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
Przelewem z konta na konto?
Pocztexem będzie na góra następny dzień... ale kosztuje toto... ech nasza Poczta monopolowa... drą jak tylko mogą... nie podałem konta przy zwrocie podatku... kilkanaście złotych mnie to kosztowało, bo tyle sobie kochana Poczta policzyła za przekaz... rabunek w biały dzień
Pocztexem będzie na góra następny dzień... ale kosztuje toto... ech nasza Poczta monopolowa... drą jak tylko mogą... nie podałem konta przy zwrocie podatku... kilkanaście złotych mnie to kosztowało, bo tyle sobie kochana Poczta policzyła za przekaz... rabunek w biały dzień

Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Swoją drogą zgadnijcie, ile kosztuje wysłanie kurierem przesyłki z Warszawy na wyspę Wolin? Po sprawdzeniu kilku firm, wysłaliśmy facetowi przesyłkę do Berlina
[ Dodano: 2006-07-16, 12:45 ]
Pocztex jest najszybszy, co by nie pisać. Chyba że sobie zażyczycie od razu, niezależnie od kosztów - wtedy każda firma dowiezie, ale liczy jak za taksówkę (z powrotem też, naturalnie).
I - tu Was zaskoczę. Jeżeli chodzi o dostawę na terenie kraju, Pocztex jest najtańszy
Na terenie miasta już nie, ale w Polsce - jak najbardziej.
Najszybciej, jak można sobie zażyczyć, to jest pół dnia. Bo firmy liczą tak:
do południa, po południu i do wieczora, ew. do 12.00, do 15.00, do wieczora. Jeżeli wysyłacie rano, to powinno dotrzeć najpóźniej do wieczora.
A koszty różnie, zależy od kilometrów i jak daleko jest to od najbliższej siedziby firmy. Liczą z siedziby do siedziby standardowo, a potem w obrębie miasta i - dalej - poza granicami. Z głównego miasta do głównego wychodzi za paczkę (przesyłkę) do kilograma ok. 20 do 30 zł. Jeżeli chodzi o dokumenty lub pieniądze - taryfa rośnie.
[ Dodano: 2006-07-16, 12:45 ]
Pocztex jest najszybszy, co by nie pisać. Chyba że sobie zażyczycie od razu, niezależnie od kosztów - wtedy każda firma dowiezie, ale liczy jak za taksówkę (z powrotem też, naturalnie).
I - tu Was zaskoczę. Jeżeli chodzi o dostawę na terenie kraju, Pocztex jest najtańszy
Najszybciej, jak można sobie zażyczyć, to jest pół dnia. Bo firmy liczą tak:
do południa, po południu i do wieczora, ew. do 12.00, do 15.00, do wieczora. Jeżeli wysyłacie rano, to powinno dotrzeć najpóźniej do wieczora.
A koszty różnie, zależy od kilometrów i jak daleko jest to od najbliższej siedziby firmy. Liczą z siedziby do siedziby standardowo, a potem w obrębie miasta i - dalej - poza granicami. Z głównego miasta do głównego wychodzi za paczkę (przesyłkę) do kilograma ok. 20 do 30 zł. Jeżeli chodzi o dokumenty lub pieniądze - taryfa rośnie.
mrt pisze:I - tu Was zaskoczę. Jeżeli chodzi o dostawę na terenie kraju, Pocztex jest najtańszyNa terenie miasta już nie, ale w Polsce - jak najbardziej.
A ja Cię zaskoczę, bo nie. Znalazłam tańszą firmę kurierską, która za tę samą cenę, co poczta dostarcza do 16 następnego dnia, ja znalazłam, że do 12.
I nawet taniej mnie to wyniosło.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Ok, okOlivia pisze:A ja Cię zaskoczę, bo nie. Znalazłam tańszą firmę kurierską, która za tę samą cenę, co poczta dostarcza do 16 następnego dnia, ja znalazłam, że do 12.
I nawet taniej mnie to wyniosło.
mrt pisze:Dlatego w grę wchodzi jedynie Pocztex, TNT, DHL, Masterlink i chyba to wszystko.
Ehh no tak. A te firmy niestety kosztują.
Za to ja znalazłam tańszą i wysyłałam swoją pracę licencjacką. I wszystko doszło na czas.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"Miarkuj złość.
Ja swoja prace wyslalem zwyklym priorytetem, nawet 5ciu zlotych chyba nie zaplacilem, a praca doszla w 1,5 dnia.
Sasetka pisze:mam wazne pytanie! prosze wytlumaczyc jak dla downaczym najszybciej mozna przeslac pieniadze z warszawy do gliwic? pocztexsem? jak to trzeba zalatwic i gdzie? i za ile bedzie? ja doczytalam ze w kilka godzin? czy to prawda? bo zawsze mi sie wydawalo ze kilka dni? a moze sa jakies firmy kurierskie? prosze o odp
Sasetka nie pytała o to jak przesyłacie prace, listy, paczki - chodzi o pieniądze.
Ja ostatnio przesyłałam przkazem pocztowym (takim długim) na adres adresata - to 5 zł kosztuje - i pieniądze jak przed 18 trafisz na poczte są doręczne następnego dnia.
Moja koleżanka dostała forse następnego dnia rano - a ja przekaz wypełniłam przed 18stą właśnie.
Koszt 5 zł. Polecam więc przekaz - nie wiem jak u Ciebie zadziała czy na następny dzień - ja wysyłałam pieniądze z Krakowa do warszawy więc też odległość spora była i zadziałało.
A na konto to będzie dłużej - raczej nie na następny dzień - chyba, że w tym samym banku ma konto.
A dlaczego każesz tłumaczyć sobie jak dla downa? Dlaczego obrażasz ludzi z 21 chromosomem?
Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
Wróć do „Wszystkie inne tematy”