Mia pisze:to zawsze tez ktos dobrze ubrany
i tu pojawia się następny problem - co to znaczy "dobrze ubrany" ?
Moderator: modTeam
Mia pisze:to zawsze tez ktos dobrze ubrany

. Dla jednych mydlo jest lepsze i wygodne. I maja gdzies artykuly,ze zle wplywa na skore czy cos. Bo myja sie tym od urodzenia i krzywda im sie wielka nie stala. Moj facet ma np. w dupie czym sie umyje, czy mu to skory zbytnio nie wysuszy. Czysty chce byc i tyle.

Andrew pisze: mamy tez 21 wiek czy sredniowiecze , wiec dlaczego nazywasz kogoś (idiotką )
Andrew pisze:Pomijajac dozowniki ...jak zelu nałozysz raz na rece , to sie cały namydlisz , czego mydłem zwykłym (o którym tu mowa ) nigdy nie zrobisz
Andrew pisze: musisz go trzymać w rece i sie nim nacierac
Andrew pisze:do mydelniczki sie lepi , pozostawione w niej namieka !
Sir Charles pisze:A kto Ci każe mydelniczki używać. Wystarczy kratka

Yasmine pisze:Mnie sie wygoleni nie podobaja.U facetow wlosy na nogach, pod pachami, na glowie, zarost - uwielbiam
lollirot pisze:mam słabość to takiego celowego niedbalstwa. piszę kursywą, bo nie o to chodzi, żeby facet chodził 2 tygodnie w jedym podkoszulku, ale taki artystyczny nieład na głownie [byle bez tony żelu ], dwudniowy zarost czy wytarte jeansy są bardzo pociągające

Maverick pisze:Co do metroseksualistow... dla mnie to jak skrywany homoseksualizm... Pewnie maja niezle powodzenie i panow z inna orientacja... A sila rzeczy robienie z siebie obiektu do dymania przez innego faceta jest nie tylko niemeskie ale i obrzydliwe.

Gosia... pisze:Myslalam ze jakies pojecia o kosmetykach mam, ale przyznam sie , ze pierwszy raz slysze, ze mydlo nadaje sie tylko do mycia rak
Gosia... pisze:kurcze naprawde jest duzy wybor mydel a wydaje mi sie, jakby Mia znala tylko mydlo szare.
Gosia... pisze:Rozumiem Cie Mia, ze zele sa swietne , ale no nie masz monopolu na wiedze i Twoja opinia jest opinia subiektywna
Gosia... pisze:Wiec .piwo.nie ma o co sie klocic, kazdy myje sie czym jemu wygodnie
![]()
jeszcze raz powtorze ze niepotzrebnie w ogole napisalas posta skoro widzialas ze juz nie ma dyskusji..
TedBundy pisze:ydło
woda po goleniu
dezodorant
tonik przeczyszczający, jak ktoś ma problemy z cerą
krem do rąk na suchą skórę
No ni liczac takich rzeczy szampon czy pasta do zębów oczywiscie. Balsam do ciała tylko jak ktoś suchy jest. Ja np stosuje doraźnie, mój praktycznie nie musi. Mia pisze:tak slyszalam tez ze faceci nawet wlosy mydlem myja bo tak samo sie pieni jak szampon!
Swego czasu stosował ;P
Myslalam ze zejde ale z braku laku i czasu umyłam tym czyms głowe - koszmar. Mia pisze:a bym swojego dziecka nie myla zadnym mydlem babino i dawno nie slyszalam zeby ktos ich uzywal, a uzywane bylo chyba tylko wtedy jak trudno bylo o inne kosmetyki dla dzieci jezor
a nie slyszales o dzieciecych oliwkach, chusteczkach nawlizajacych? jezor

Blazej30 pisze:No tak. Wszyscy niby tacy "męscy" a jak trochę poczekać to się okazuje że nawet olivki do ciała używają.
Sir Charles pisze:Na czas mydlenia wyłączam wodę
Mia pisze:eszcze nie slyszalam, zeby sie komus zel wysliznal z reki .hahaha. albo zeby ktos musial sie schylac po zel, tudziez zeby ktos stal z zamydlonymi jezor oczami i po omacku szukal zelua z mydlem to sie chyba zdarza
TedBundy pisze:Klasę widać szybko - w rozmowie, sposobie wypowiadania się, używaniu odpowiedniego słownictwa, kindersztubie,podejściu do życia - a nie w cholernych fatałaszkach.....
Mia pisze:dla kobieta z klasa czy facet z klasa to zawsze tez ktos dobrze ubrany.
Yasmine pisze:Mnie sie wygoleni nie podobaja.
Gosia... pisze:Ja uzywam i zelu i mydla, zalezy na jaki zapach mam ochote i co mam akurat w lazience.
Gosia... pisze:ie zauwazylam, zeby mydlo mi bardziej wysuszalo skore niz zel
od strony kolezanki nie padl ani jeden argument swiadczacy o jej ponadnaszej wiedzy w temacie mydeł vs. żeli.
a teraz to juz mi sie nie chce sie w to bawic. ja o swoja skore dbam i reszta mnie nie obchodzi 

moon pisze:MIał duzo czasu do wyprzedzenia wobec tego
kazdy i tak wierzy w co chce i w koncu ani nie jest tak ze sie odzywiamy zdrowo caly czas ani nie uzywamy produktow tak zeby nie szkodzily. a jednym szkodza mniej, drugim wiecej. normalne.
ze bardzo skutecznie pozbawia skore naturalnej tlustej wartwy ochronnej, zjawiskowe jest tylko to ze zaden z dermokosmetykow nie zawiera mydla, co jest wyszczegolnione na ulotce...ciekawe po co

Mia pisze:niech przy zakupie popatrzy na sklad, sprawdzi odczyn Ph, zawartość substancji powierzchniowo czynnych i substancji osłaniająco-natłuszczających, zawartosc srodkow pielegnujacych: lanoliny, wazeliny, letycyny itp i zawartosc cholrku sodu - im mniej tym lepiej dla skory.

Sir Charles pisze:No jasne. A kupując batonika będę porównywał zawartość tłuszczu, weglowodanów itp. Wybierając się na spacer będę porównywał dane o zanieczyszczeniu powietrza. itd itd. Czy przypadkiem nie - (o ironio!) - szkoda życia?
Blazej30 pisze:ale zawsze możesz poprosic sprzedawczynię żeby pomogła. dwa w jednym: poda ci odczyn twojej skóry i swój telefon... gdyby nie zadziałało...

Blazej30 pisze:a co z numerem.evilbat.
Mia pisze:tak w ogole to ja jestem maniaczka kapieli

Mia pisze: wtedy mozna zawsze powieziec ze pani na pewno jest tez ekspertem od namydlania plecow
Yasmine pisze: Kapac w wannie nalezy brac podobno nie czesciej niz 2 - 3 razy na tydzien i nie wiecej niz pol godziny.
kapieli w wannie czy prysznica? Ja po kapieli w wannie czymklowiek bym sie nie myla i cokolwiek bym pozniej za balsam nie nalozyla to skora jest sucha. A po prysznicu tak nie mam. Kapac w wannie nalezy brac podobno nie czesciej niz 2 - 3 razy na tydzien i nie wiecej niz pol godziny.
Blazej30 pisze:niezbyt wyrafinowane, ale spróbuję aniołek
Blazej30 pisze:polecam balsam po kąpieli.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 399 gości