c-f pisze:dzisiaj coś do ocen dorzucę:
Schwarzkopf - Gliss Kur - Płynny Jedwab - balsam
http://torebka.kafeteria.pl/photos/39de6b9eb9a073433a44ea61423be384.jpg
jak już kiedyś pisałam mam obsesję na punkcie błyszczących włosów,stąd też zakup tego balsamu nabłyszczającego.nie polecam go jakoś szczególnie,bo nie spełnia swojej podstawowej funkcji-włosy może trochę błyszczą,ale jest to bardzo delikatny,trudno dostrzegalny efekt.plusem balsamu jest to,że włosy się po nim bardzo łatwo rozczesuje i są mniej łamliwe,no i ma ładny zapachmoja ocena:3+(można go kupić,ale dla tych,co liczą na nablyszczanie,nie polecam,bo się rozczarują)
popieram c-f ja z tej serii uzywam szamponu i odzywki w sprayu(taka rozowo biala wstrzasnac przed uzyciem ;-) ) .Zgadzam sie tez co do tego ze na super blysk nie ma co liczyc (w tym wzgledzie juz bardziej polecam szampon Loreal ELSEVE Energia i Blask z Proteiną Perły ).Po Gliss Kurze mniej wlosow zostaje na grzebieniu a wiecej na glowie po czesaniu po umyciu. ;-)

Nie sluzylo mi Dove, wiec kupilam sobie po raz pierwszy szampon Elseve do wlosow suchych zniszczonych lub lamliwych(na dole tak w tym prostokacie napisane) i jestem bardzo zadowlona, chociaz jak uzyje samego szamponu bez rzadnej odzywki to wlosy nie blyszcza sie az tak bardzo, sa gladkie, ale nie jak z odzywka. Bardzo wydajny, ale duzy minus za zapach. Nie podoba mi sie. a odzywki do tego stosuje zamiennie. Raz albo dwa razy w tygodniu Schwarzkopf- schauma- maseczka szybka regeneracja. Dla mnie rewelacja i cena dobra, pachnie kokosem i wlosy po niej naprawde sa milutkie, gladkie, latwo sie rozczesuja i blyszcza, ale jak za czesto sie uzywa to sie przetluszczxaja, wiec jak nie uzywam tego to stosuje Elseve (dozywka przeciw starzeniu sie
) tez w miare dobra, nie wiem czego to zasluga czy szamponu czy ktorejs z odzywek ale wlosy sie nie lamia i nie wypadaja juz prawie w ogole a byly rozjasniane z bardzo ciemnego brazu do blondu. jak znajde zdjecia tych produktow to dam

.
teraz używam lepszych,ale te wymienione też są bardzo dobre,no i przede wszystkim nie kosztują dużo 
a ogólnie to jest biała z napisem oeparol pl...
wiem, że to dziwne ale tak mam
<browar>
dziękuje