mialyscie cos takiego?

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

..:Mgielka:..

mialyscie cos takiego?

Postautor: ..:Mgielka:.. » 09 cze 2005, 18:40

od mniej wiecej 2 dni mam problem kobiecy,mianowicie odczuwam swedzenie i okropna nadwrazliwosc w okolicach lonowych. a do lechtaczki nie moge nawet umyc;(jest to strasznie nieprzyjemne uczucie,nie wiem z czego sie to wzielo.umowilam sie juz do ginekologa,ale nie wiem czy wytrzymam do poniedzialku:/ odczuwam okropny dyskomfort,mialyscie moze podobna sytuacje?czy przyczyna moze byc fakt ze niedawno zaczelismy z moim chlopakiem uprawiac seks oralny?prosze o szczerze odpowiedzi,bez zlosliwych komentarzy.pozdrowionka
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 09 cze 2005, 18:58

A uplawy tez wystepuja. Jest to pewnie infekcja jakas, grzybek czy cus.
Zlapalam kiedys na basenie w szkole nic przyjemnego.
Musisz wytrzymac do wizyty u lekarza on Cie zbada i przepisze stosowne leki i po spraawie. Ja tez jakos dlugo musialam czekac na wizyte i pamietam ze mama chyba kupila mi jakies globulki dopochwowe przeciwgrzybiczne. Zapytaj w aptece pani Ci cos poleci. Na wiekszosc nie potrzeba recepty a chwilowo moze zlagodzic objawy. Albo jakas masc. Na takie swedzenie bardzo dobry jest Clotrimazol tu nie wiem czy na recepte czy bez raz chcieli odemnie recepte innym razem sie nawet nie zapytali. Ale dziala bardzo szybko.

Postautor: ..:Mgielka:.. » 09 cze 2005, 19:13

sa tez uplawy :( kurde,tylko byc kobieta :/ dziekuje za rade :*
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 09 cze 2005, 19:21

sa takie globulki, Pimafucin sie zwa na przyklad. nie jest to najfajniesza rzecz na swiecie, ale pomaga : )
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 10 cze 2005, 10:22

kochana, jak juz masz takie rzeczy, to przygotuj sie na wiecej. Niestety.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 10 cze 2005, 11:05

Tantum Rosa- możesz nim przemywać okolice intymne w takich przypadkach. Trochę powinien Ci pomóc, możesz kupić go w aptece bez recepty z irygatorem lub bez. Jesli nie chcesz tego, to spróbuj robić sobie "nasiadówki"z rumianku, tradycyjnie, ale pomaga. Poza tym maść Clotrimazorum wyżej wymieniona. Ale nie jestem w stanie powiedzieć, czy jest na receptę czy nie. Do apteki marsz i koniecznie ginekolog.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."

Postautor: ..:Mgielka:.. » 10 cze 2005, 13:35

dziekuje za kolejne porady,szczerze mowiac to juz mi przeszlo,ale tak czy siak w poniedzialek ide do ginekologa.jestem juz umowiona. wielkie dzieki :*

Wróć do „Zdrowie i uroda”