LEDNICA

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
LEDNICA

Postautor: misiucha22 » 03 cze 2006, 19:51

Do napisania tematu natchnęło mnie dzisiejsze spotkanie w Lednicy. A pytanko brzmi - czy koś w furumowiczów był na takim spotkaniu? Jeśli tak, to czy wam się podobało?
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"
Terencjusz
Awatar użytkownika
KAROLA
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KAROLA » 03 cze 2006, 20:48

rok temu.

ogolnie wrazenia pozytywne, ale mimo wszystko za bardzo masowa. 1/3 ludzi po prostu przyjechala sie powyglupiac. no i mokniecie w szczerym polu - malo przyjemne ;]
Tongue is dumb from all the drugs
Thank God! I Can't react!
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 03 cze 2006, 21:09

Ja byłam 4 lata temu. Wrażenia tez super, ale to prawda - znaczna część osób przyjechała się powygłupać. My akurat pogodę mieliśmy fajną, był upał. Miło wspominam ten wyjazd. Obiecuję sobie, ż ejak będe miała któregoś rou czas, to wybiore się tam jeszcze :)

Terencjusz
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 05 cze 2006, 14:30

A ja tak chciałam pojechac w tym roku, ale się nie dało :(
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
maro
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: maro » 05 cze 2006, 14:35

Ja byłem 2 lata temu i bylo zajefajnie :)
"Milośc to nie jest kontrakt który zrywasz gdy dzień masz gorszy"
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 05 cze 2006, 17:16

A jakie to spotkanie? Bo nie jestem w temacie?
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 05 cze 2006, 17:20

mariusz pisze:A jakie to spotkanie? Bo nie jestem w temacie?

http://www.lednica2000.pl/

Ja nie lubie takich spendow. Nie potrafie niczego naprawde przezyc w takim tlumie.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 cze 2006, 17:23

A to Chrystus i te sprawy ?
To chyba nie dla mnie :/.
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 05 cze 2006, 18:33

Mam nadzieję, że w tym roku zadbali o sprawy sanitarne...

...w zeszłym pobożne kupki zanieczyściły jezioro tak, że z I spadło do III klasy czystości:
http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001, ... parametr=6

Ojciec Góra dba o obecność telewizji... ale już o odpowiednie zabezpieczenie sanitarne imprezy nieszczególnie.

Co do pytania: nie byłem, nie będę... dla mnie rozsądny katolicyzm to Tygodnik Powszechny a nie Niedziela,TVTrwam, Lednica i Jasna Góra.
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 05 cze 2006, 22:38

mariusz pisze:A jakie to spotkanie? Bo nie jestem w temacie?

to w sumie takie spotkanie katolickie. Fajne, bo jest świetna atmosfera, mozna wyspowiadac się spacerując, wszyscy spiewają, tańczą. Byłam 4 lata temu i było świetnie, pogoda dopisała :)
złotooka kotka pisze:Ja nie lubie takich spendow.

Mimo wszystko bardzo mi sie podobało. Każdy przeżywa to indywidualnie. Pamiętam jak byłam 4 lata temu i zginął mi telefon. Tzn. wypadł mi jak przechodziłam między ludźmi śpiącymi w śpiworach. O dziwo jacyś chłopacy mi go zwrócili, bo znaleźli go:) Nabrałam wtedy troszkę więcej wiary w ludzi.
Kubek pisze:dla mnie rozsądny katolicyzm to Tygodnik Powszechny a nie Niedziela,TVTrwam, Lednica i Jasna Góra

Lednica to nie to samo co Telewizja Trwam. Też nie jestem przesadną katoliczką, przyznam, ze od prawie 4 lat nie byłam u spowiedzi, ostatnio praktycznie nie chodzę do Kościoła. Bóg to nie Kościół ani telewizja. Ale takie spotkanie jest ok. Nie byłeś, to nie komentuj. Nie zarzekaj się.

Terencjusz
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 05 cze 2006, 22:43

@Misiucha22

A czy ja się zarzekam? Komentuję? Powiedziałem tylko co o tym sądzę...

no i o tym co sądzę o degradacji przepieknęgo jeziora (w 2003 nawet po nim żeglowałem) do rangi ścieku III kategorii (sprawdź na stronach Sanepid-u jak nie wierzysz) po spotkaniu w zeszłym roku.

Spotkania w celu umocnienia ludzi w wierze: ZDECYDOWANIE TAK!
Dewastacja środowiska naturalnego: ZDECYDOWANIE NIE!
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 06 cze 2006, 00:05

No jesli tak podchodzisz do sprawy, to zgadzam się. Spotkanie fajne, ale niestety na tyle ludzi, co tam przyjeżdza, jest zdecydowanie za mało toalet :/ Niszczeje środowisko nauralne, to fakt.
Ale w Lednicy mozna umocnić się w wierze. a nie tak jak u mnie w Kościele na przykład - stary proboszcz pitoli trzy po trzy, ciągle się powtarza, opowiada jak to było jak był młody, jak był w Stanach. Cholera, wiem że do Kościoła nie chodzi się dla księdza, ale tacy ludzi niestety do Kościoła zniechęcają :/

Terencjusz
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 06 cze 2006, 00:12

Ja sie wlasnie tylko w kosciele w wierze umacniam. Na zwyklej mszy, adoracji, w ciszy spokoju, z Bogiem dla mnie, na spokojnie, bez nachalnosci .Wszelkie takie typowo mlodziezowe spedy, wywieraja na mnie wprost przeciwny wplyw. Dlatego unikam wszelkich "imprez" masowych. Dla kazdego inne rzeczy sa lepsze.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 06 cze 2006, 00:44

Dokładnie, masz rację. Ja nie powiedziałam, że Kościół sam w sobie nie umacnia mnie w wierze. Ale wolę czasem naprawde pomodlić się w ciszy i spokoju, niekoniecznie na mszy. Często wracając z uczelni wstępuje do klasztoru, gdzie modlę się w skupieniu. Załuję, że nie mieszkam w pobliżu, bo na pewno przychodziłabym tam na msze. Po prostu czuję do tego miejsca wielki sentyment, ponieważ wiele zawdzięczam pewnemu zakonnikowi. Pomógł mi dobrym słowem, rozmowami w trudnym okresie mego życia. Dlatego wierzyć nie przestanę, ale wiem zarazem, że musze zrobic coś, by ta swoją wiarę trochę umocnić. Od razu zaznaczam, że nie należę do zwolenników moherowych beretów i nie podzielam ich poglądów. Dla mnie to swego rodzaju sekta - sekta ojca DYKTATORA Rydzyka.

Terencjusz

Wróć do „Wszystkie inne tematy”