Recenzje produktow :)

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 paź 2007, 12:36

ale jak bede to lookne, a nuz sie okaze, ze ja czegos bardzo potrzebuje tylko nie wiem o tym

ja chcialam kupic puder brazujacy i czerwona szminke, ale nie wiem czy te sephorowskie sa dobre.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Ona_Mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Ona_Mika » 22 paź 2007, 15:31

Yasmine pisze:Wiecie co, ja zobaczyłam te cienie Ruby Rose w Opolu na Targu. Prawdzie serio. Taka paletka (nie wiem ile ich było z 24 chyba) kosztuje 15 złotych, a takie pojedyncze w szklanej kulce są po 9. Więc chyba się opłaca. Lolli jak Ci się sprawują

jak dla mnie te cienie są świetne, kolorek, błysk, świetnie się nakładają i nawet długo utrzymują. Moja mama kupiła kiedyś taki kuferek tych cienie Ruby Rose i już parę lat ma, a cieniom nic się nie stało, ładnie pachną i są takie same jak nowe. Naprawdę polecam, a i jest tyle kolorów, że można pokombinować jakie komu pasują, a złoty lub srebrny jest naprawdę piękny, w sam raz na imprezy okolicznościowe
http://skocz.com/Katalog/ - klikajcie, pomóżmy potrzebującym
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 22 paź 2007, 16:21

Yasmine pisze:Lolli jak Ci się sprawują <aniolek>

ja też brałam :P

są w porządku, ale też nie super(no ale po cenie też rewelacji się nie spodziewałam :) ). jedyna wada to dla mnie to, że nie trzymają się za długo na powiekach. aaa, i na wizażu czytałam, że niby jakiś straszny zapach mają. nie wiem, moje pachną normalnie <aniolek>
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 paź 2007, 19:43

jako ze nie zalapalam sie juz na promocje w sephorze kupilam lusterko i podwojne cienie h&m, bede testowac :)
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Cold Princess
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Cold Princess » 23 paź 2007, 14:48

a jak jest z blyszczykami ruby rose? mialam dzisiaj kupic, ale wstapilam jeszcze do inglota i nic nie kupilam :)
madzix:)
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: madzix:) » 24 paź 2007, 10:28

polecam Matujący podkład kryjący bezzapachowy do cery tłustej i mieszanej z AA ocenic.Jak dla mnie 5.Nie jest co prawda idealnie kryjący ale dla mojej cery jest dobry kolorek też niemal że idealnie dobrałam i nie wysusza skóry tak jak matujący podkład z Lirene.
Na każdy dzień gotowy plan,by zapomnieć i nie myśleć o tym czego brak..
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 24 paź 2007, 17:33

dzisiaj sobie farbuję włosy tym kolorkiem
http://www.kosmetykionline.pl/product-p ... rwien.html
ciekawa jestem jak wyjdą... i jak długo kolor się utrzyma
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Cold Princess
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Cold Princess » 24 paź 2007, 20:06

Ładny kolorek, napisz jaki wyjdzie. Mam nadzieje ze nie odblaskowy jak raz mojej mamie , ktora kupila Palette ;/ :|
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 24 paź 2007, 20:39

wyszedł kolorek całkiem niezły i na pewno nie censored :D ale zobaczymy jak to bedzie po paru myciach.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 paź 2007, 21:03

Elspeth pisze:i jak długo kolor się utrzyma
Kotek trza bylo se tym co ja farbnac!
Loreal Excellence creme nr 666 - bardzo intensywna czerwień. Juz troche od tego farbowania minelo - tzn nie tak dlugo, ale ja glowe musze myc codziennie i sie nie wyplukal [moze odrobinke doslownie]. Jestem bardzo zadowolona. Najdluzej trzymajaca sie czerwien jaka mialam. Najpiekniejsze dla mnie zawsze mial Garnier, ale one sie baaaardzo u mnie splukiwaly.
O tym: http://www.ceneo.pl/135383
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 24 paź 2007, 21:58

tyle, że mi nie zależy na widocznej czerwieni :) tylko na takim "poblasku"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 24 paź 2007, 21:59

Elspeth pisze:tyle, że mi nie zależy na widocznej czerwieni
Ja zarowy czerwonej tez nie mam ;) Odcien, poblask wlasnie ;)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 24 paź 2007, 23:13

a mi sie juz troche spiera ta czerwien :(
księżycówka pisze:Ja zarowy czerwonej tez nie mam Odcien, poblask wlasnie

wszystko zalezy od wyjsciowego koloru ;)
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 26 paź 2007, 03:43

Ja ostatni z L'oreal kupiłam oberżynową czerwień i się bardzo ładnie trzyma :) Kolorem wyjściowym było wszystko to, co na włosach mam, a duzo tego jest. I nawet równo wyszło.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 26 paź 2007, 03:47

dla tych co uzywaja Dove Summer Glow, to widzialam promocje w hipermarkecie Carrefour balsam+krem komplet 20zl. to jakies 50% taniej, wiec sie oplaca :)
Grace

Postautor: Grace » 03 lis 2007, 18:20

Aż tyle Was z czerwonymi głowami :)? Mnie by z roboty wyrzucili, na studiach też by mi było ciężej :)
A co by było na temat, to powiem, że stan cery poprawił mi regularnie zażywany tran w kapsułkach. Polceam również Johnsona balsam do ciała oraz krem do rąk (takie różowe dla skóry normalnej i suchej). Miły zapach, przyjemna konsystencja, łatwo się rozprowadza, nawilża.
O dziwo polecam również szampon i odżywkę do włosów Oriflame, coconut. Wszystkie dotąd próbowane szampony i odżywki były totalną kichą (z tej firmy). Ten zestaw jest wyjątkowy , IMO :)
Baaardzo polecam szampon do włosów Palmolive, lawendowy, takie fioletowe opakowanie (jak to zwykle bywa, przy lawendowych produktach). Śliczny zapach, włosy są błyszczące, mniej wypadają, nie przetłuszczają się, naprawiają strukturę włosów. Najlepszy, jak dla mnie, szampon na rynku.
Fajna jest też odżywka do włosów z Avonu, niby prostująca włosy. Mam naturalnie proste więc, nie wiem, czy prostuje, ale w każdym razie - nie skręca ich <aniolek> i ładnie pachnie, odżywia włosy.
Fajna jest też odżywka do włosów Mrs Potter, pachnie pokrzywowo, ale za to odżywia włosy i sprawia, że się łatwo roszczesują.
Polecam też podkład korekcyjny z Oriflame oraz tej samej firmy podkład matujący z serii Vision. Jak dla mnie strzał w dziesiątkę.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 03 lis 2007, 18:39

Gosia... pisze:Mnie by z roboty wyrzucili, na studiach też by mi było ciężej

a ja sie tym akurt nie przejmuje i nigdy nie przejmowalam :)

Gosia... pisze:odkład matujący z serii Vision

ja tez polecam

ja ostatnio zaszalalam i kupilam sobie zestaw z loreala star secrets
pomadka, cienie, tusz, kredka + pedzelek z etiu i torebka projektu Macieja Zienia.
genralnie lubie loreala
1. tusz double extension carbon black, juz tu kiedys opisywalam, uzywam na co dzien razem z tuszem avonu, bo ten pierwszy ma za gruba szczoteczke zeby wytuszowac dokladnie drobne i krotsze rzesy.
2. color rich star secrets pomadka - bardzo ladny, delikatny kolor, dobrze nawilza
3. cienie color appeal trio star secrets leatitia casta - bardzo ladna kolorystyka, cienie perlowe, dlugo utrzymuja sie na powiece
4. kredka czarna - no i to jedyny produkt ktory mi nie odpowiada, jest wiele lepszych czarnych kredek, ta jest za miekka, rozmazuje sie, zostawia smugi. nie jestem zadowolona.
Grace

Postautor: Grace » 03 lis 2007, 23:15

Mia pisze:a ja sie tym akurt nie przejmuje i nigdy nie przejmowalam

ale Ty wiesz, że ja bardzo ostrożna z kolorami jestem :)

Generalnie zauważyłam u siebie na przkroju kilku lat,a zwłaszcza w ostatnim roku, że bardzo zmieniłam nawyki w kwestii makijażu, malowania paznokci i koloru włosów. Starzeje się ?
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 03 lis 2007, 23:28

Mia pisze:ja ostatnio zaszalalam i kupilam sobie zestaw z loreala star secrets

dwa pytania: gdzie i za ile ?? ;DD
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 03 lis 2007, 23:43

Dzindzer pisze:dwa pytania: gdzie i za ile

douglas, 119,99 - sa rozne wersje kolorystyczne :)

Gosia... pisze:Starzeje się ?

tzn?jak?

Gosia... pisze:ale Ty wiesz, że ja bardzo ostrożna z kolorami jestem

wiem,wiem
Grace

Postautor: Grace » 06 lis 2007, 22:21

Mia pisze:Gosia... napisał/a:
Starzeje się ?

tzn?jak?

Mniej się maluję, niż kiedyś. Dużo mniej.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 06 lis 2007, 22:33

Ja kupilam Krem pod oczy i na powieki Eva z ekstraktem z ziela swielika, bede testowac od dzis.
Ja maluje sie wlasciwie na wieksze wyjscia, na co dzien - puder brazujacy, tusz, kredka, blyszczyk - to takie minimum moje.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 06 lis 2007, 22:43

Mia pisze:Ja maluje sie wlasciwie na wieksze wyjscia, na co dzien - puder brazujacy, tusz, kredka, blyszczyk - to takie minimum moje.
Moje jest lepsze - nic ;DD Moze za duzo z facetami przebywam albo cos, ale jakos koledzy i byli moi mnie odzwyczaili od codziennego makijazu. Jak nie mam czasu albo ochoty to po rpostu sie nie maluje. A jelsi juz sie maluje to minimum jest tusz do rzes i blyszczyk/szminka/pomadka ochronna/balsam do ust.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 06 lis 2007, 23:49

ja używam korektora, , pudru brązującego i różu - i to wszystko. nie lubię się babrać z kosmetykami.
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 07 lis 2007, 07:24

Nola pisze:ja używam korektora, , pudru brązującego i różu - i to wszystko. nie lubię się babrać z kosmetykami.

U mnie podstawa to tusz do rzęs. On mi styka, no i na usta jakaś pomadka ochronna bebe albo nivea.
Często dodaję do tego czarną kredkę do oczu i trochę pudru brązującego.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 10 lis 2007, 10:49

Moje ostatnie zakupy:
- OLAY Active Hydrating hydrożel aktywnie nawilżający na dzień - super, szybciutko sie wchlania, skora robi sie taka mieciutka, gladka i matowa (mam cere mieszana/tlusta)
- Lirene krem normalizujaco-odzywczy na noc - slicznie pachnie, ma lekka konsystencje, bardzo fajny. Oba polecam :)
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 10 lis 2007, 11:15

Dobra to teraz moje zakupy :).
W sumie to wszystko do włosów ostatnio kupuję :).

Odżywka bez spłukiwania Pantene Sprężyste loki i fale. Świetna. Podchodzi bardziej pod krem do loków. Po umyciu nie rozczesuje włosów, wgniatam niewielką ilość tego specyfiku w jeszcze wilgotne włosy i pozwalam im wyschnąć naturalnie. Włosy są pięknie błyszczące, bardziej się skręcają.

Pianka Wella superskręt. Średnia w sumie. Na początku byłam zachwycona, ale teraz widzę, że tylko dodatkowo napusza włosy.

Szampony Barwa Ziołowa, Tataro - Chmielowy i Czarna rzepa. Oba cudowne. Już nie wrócę do szamponów, które mają w składzie silikony. Szampon ma dobrze oczyszczać i odżywiać skórę głowy, a odzywka może już być pełna chemii :). Postawiłam na naturę. W końcu mam dokładnie oczyszczone, miękkie, puszyste włosy. A cena jest śmieszna. Kosztują 2,70 :).
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 10 lis 2007, 11:36

Yasmine pisze:Szampony Barwa Ziołowa, Tataro - Chmielowy i Czarna rzepa.

Gdzie kupilas? Zaciekawil mnie ten szampon po takiej recenzji :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 10 lis 2007, 11:38

złotooka kotka pisze:Gdzie kupilas? Zaciekawil mnie ten szampon po takiej recenzji :)

Kotka, są prawie w każdym kiosku ruchu a także w każdym tesco na szamponach.
Poczytaj sobie tutaj też recenzje. Kupiłam dzięki wizażowi.

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9477
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19096

Ja stosuje zamiennie, jedno mycie chmiel, drugie rzepa :).
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 10 lis 2007, 11:50

Yasmine pisze:Poczytaj sobie tutaj też recenzje. Kupiłam dzięki wizażowi.

To juz czytalam :P
Ale troche mnie zniecheca, ze wlosy po nim gorzej sie rozczesuja.
Jak na razie to tylko po rozowym lorealu moge normalnie rozczesac wlosy, wiec chyba by sie u mnie nie sprawdzil :/ Ale jak go znajde to wyprobuje :)

Wróć do „Zdrowie i uroda”