Gwałt co wy na to dziewczyny ??
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Maverick pisze:Nawet gdyby ja zgwalcil w noc poslubna i gdyby ona to jakims cudem udowodnila, a sad jakims cudem w to uwierzyl, to moim zdaniem facet bylby w 100% usprawiedliwiony i nie powinien podlegac karze (jakiejkolwiek) zas sprawa powinna zostac umorzona albo oddalona.
żartujesz?? Przeciez to, ze to mąż nie znaczy, ze zawsze kiedy on ma ochote trzeba mu dupy dawac(przeoraszam za wyrazenie). Skoro ona nie chce mu dac a on bierze siłą to jest gwałt, nawet w noc poslubna i powinien byc karany
oczywiscie nie mozna stawiac na rowni, ale i jedna i druga sytuacja to gwałt.Maverick pisze:Nie mozna stawiac na rowni gwaltu gdzie facet napada kobiete na ulicy czy wciaga do samochodu z gwaltem gdzie kobieta nagle zmienia zdanie
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Toz ona 5 lat po zdarzeniu na policje nie poszla tylko zaraz po. Wiec dowodow od h.u.ja musiala na sobie i w sobie miec.moon pisze:FANTOMAS pisze:muszą istnieć jakieś dowody!
Tylko dowodw czego? Pobicia, gwałtu, a może zabawy sadomaso? To nie takie proste. Jeśli znajdą spermę w niej, to to świadczy jedynie o odbytym stosunku, nie o gwałcie. To jest kwestia kto lepiej przekona sąd do swojej wersji.
Jak może istnieć ustrój, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu ma jeden głos? Trzeba być idiotą, żeby chcieć w takim ustroju żyć.
FANTOMAS pisze:Tylko dowodw czego? Pobicia, gwałtu, a może zabawy sadomaso? To nie takie proste. Jeśli znajdą spermę w niej, to to świadczy jedynie o odbytym stosunku, nie o gwałcie. To jest kwestia kto lepiej przekona sąd do swojej wersji.
Jaasne, przecież będą przesłuchiwać wszystkich, którzy znają obie te osoby, które były obecne. I jeśli ten raper luił się bawić w sadomaso - wyjdzie na jaw.
A jak facet zgwałci kobietę to są dowody
Siniaki, zadrapania, stłuczenia...
Przecież kobieta tak łatwo się nie da zgwałcić
Jasne że będzie się bronić 
- pani_minister
- Administrator

Pegaz pisze:A co jeśli została by do pokoju zaprowadzona siłą? Andrew takie uogólnianie też nie jest najlepsze.. prawdziwy gwałt to jest tragedia, a przez takie picze zaczyna się dewaluować krzywde kobiety zgwałconej więc byłbym bardziej ostrożny w sądach.
Wiedzialem , ze takie stwierdzenie tu padnie ...
Pegazie w tym przypadku juz przed wejsciem do owego pokoju jest wszystko nie tak , i tu mozna mówic o gwalcie ! jak na swobodzie postepowania czyli ubezwlasnowolnienie , tak gwalcie psychicznym i fizycznym .
Ale ...jesli na dole w recepcji przychodzi do osoby tam siedzacej para po klucz do pokoju , to wiadomo po co oni tam idą , rzecz inna , ze potem juz w pokoju do którego weszli razem nastepuje zmiana zdania kobiety , oczywiscie ma ona do tego prawo .Tyle , ze jak chcecie ustawic przepis prawny by funkcjonowal poprawnie
Slady ...!? byc ich nie musi , mozna uderzyc kobiete tak , ze skadów nie bedzie, a po takim uderzeniu mozna z nia zrobic cokolwiek sie chce .Temat jest wiec jak sami widzicie ciezki . Bowiem nie mozna prawa konstruowac tak , by decydowalo kto sad przekona , czyli zdanie poszkodowanego przeciw zdaniu sprawcy .
Wróćmy do sladów ... a co z kobietami które lubią przemoc i nie mówie tu juz o masochizmie, a o zwykłej delikatnej przemocy, która slady pozostawia , są bopwiem kobiety które lubią mocne sciskanie rak , co pozostawia slady na nadgarstkach , gryzienie w szyję co tez slady pozostawia , klapsy w tyłek co slady tez pozostawia , drapanie po plecach ...itd. Taka kobieta bedac cwaną kazdego mezczyzne moze oskarzyc o gwałt , który gwałtem nie był .Zatem - dbajcie o siebie dziewczyny .
Bo niechcialbym by było tak , ze chciala któras zjesc ciastko, a potem żądać zwrotu za nie pieniedzy, bo jednak jej nie smakowało .
[ Dodano: 2007-05-22, 14:25 ]
Marissa pisze:Przecież kobieta tak łatwo się nie da zgwałcićJasne że będzie się bronić
tak !??
i tu sie mylisz , zapytaj na priv Mysiorka np. On ci odpowie , ze mozna inaczej <browar>poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
pani_minister pisze:Pewnie nie nazwiemy. A uważasz Pegazie, że tak właśnie w tym przypadku było?
Zachodzi takie podejrzenie.. Ciężka sytuacja.. ciężki temat..
Jak by się zastanowić to lepiej po prostu się nie seksić na prawo i lewo to nas takie perełki nie spotkają... ale i tu nie można mieć pewności.. trzeba by przejrzeć historie procesów sądowych co by można sobie pogląd wyrobić lepszy.. w sumie sprawiedliwość "ślepą" jest Temidą więc czasem może się zdarzyć tak że faktycznie skrzywdzona kobieta zostaje skrzywdzona drugi raz wyrokiem sądu stwierdzającym że gwałtu nie było.. jak również i równie niesprawiedliwy wyrok kiedy to kobieta naciąga na kase sposobem na "gwałt".. obydwa wyjścia są równie krzywdzące.. ale chyba póki co nie da się ich uniknąć..
Andrew pisze:Wróćmy do sladów ... a co z kobietami które lubią przemoc i nie mówie tu juz o masochizmie, a o zwykłej delikatnej przemocy, która slady pozostawia
dokładnie to jeszcze dolewa oliwy do ognia.. chyba nie ma dobrego wyjścia z tej sytuacji..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Opisywalem tu kiedys sytuacje , ona i on , znajomosc z neta - dwu letnia , wymiana korespondencji , pisane co kto w łozku lubi , opowiadanie o tym , rozmowy intymne (cyber sex ) itd.
Po dwóch latach sie spotkali , poszli na kawe potem do pokoju hotelowego , do którego weszła dobrowolnie , potem jednak sie jej odwidzialo , facet to potraktował jako w opisanych przez nią w listach do niego forme gry wstepnej .
Potem oskarzyla go o gwałt , był proces , który przegrała ja uwazam , ze słusznie , Wielu z was zapewne nie !
Na szczescie sady sa jednak sprawiedliwe <browar>
Po dwóch latach sie spotkali , poszli na kawe potem do pokoju hotelowego , do którego weszła dobrowolnie , potem jednak sie jej odwidzialo , facet to potraktował jako w opisanych przez nią w listach do niego forme gry wstepnej .
Potem oskarzyla go o gwałt , był proces , który przegrała ja uwazam , ze słusznie , Wielu z was zapewne nie !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Debata na temat co jest gwałtem, a co nim nie jest już mi działa na nerwy więc wklejam art kodeksu karnego i mam nadzieję, że w końcu nastanie jasność w tej kwestii:
Art. 197
§ 1. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną osobę do obcowania płciowego,
podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
§ 2. Jeżeli sprawca, w sposób określony w § 1, doprowadza inną osobę do poddania się innej czynności seksualnej albo wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się zgwałcenia wspólnie z inną osobą, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.
§ 4. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1-3 działa ze szczególnym okrucieństwem, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 5.
Art. 197
§ 1. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną osobę do obcowania płciowego,
podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
§ 2. Jeżeli sprawca, w sposób określony w § 1, doprowadza inną osobę do poddania się innej czynności seksualnej albo wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się zgwałcenia wspólnie z inną osobą, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.
§ 4. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1-3 działa ze szczególnym okrucieństwem, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 5.
Jak może istnieć ustrój, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu ma jeden głos? Trzeba być idiotą, żeby chcieć w takim ustroju żyć.
- ksiezycowka
- Weteran

No.Przemoca doprowadza,do stosunku,ale nie wprowadza do pokoju hotelowego.FANTOMAS pisze:Kto przemocą
Nie jestem prawnikiem,ale mysle ze mozna na ten przyklad :
znalezc kilka jakis wyrokow itp. zupelnie przeciwnych w podobnych wypadkach. Albo i wiecej. Gwalt jest gwaltem nawet jesli by kobieta wczesniej nie wiem jak kusila. To wy sie pohamowac widac nie mozecie i jak jakies zwierzeta zachować musicie.Andrew pisze:Opisywalem tu kiedys sytuacje , ona i on , znajomosc z neta - dwu letnia , wymiana korespondencji , pisane co kto w łozku lubi , opowiadanie o tym , rozmowy intymne (cyber sex ) itd.

Dodalbys do tego ze nie jest on seryjnym gwalcicielem,bo tak todziwnietoto wyglada.Andrew pisze:i tu sie mylisz , zapytaj na priv Mysiorka np. On ci odpowie , ze mozna inaczej <browar>
Skad takie dane?Maverick pisze:dlatego wywiad z tego korzysta.
- ksiezycowka
- Weteran

Nie.Uwazam, ze normalna kobieta sie tak nie zachowuje i umie myslec i jesli sexu nie chce to sie na niego nie pcha. A tym bardziej nie bawi sie wjakies obarczania iprocesy celowo ustawione.Pegaz pisze:Uważasz moon że normalna kobieta do tego doprowadza po to tylko żeby obarczyć faceta winą za gwałt?
Ale nie zmienia to tez faktu ze nie nazwe normalnym facetem zwierzecia ktore sie nie potrafi pohamowac nawet w takiej sytuacji.
Nie kumasz. Noc poslubna to co innego niz codizenne pozycie malzenskie. tutaj w zasadzie kazda ze stron ma obowiazek sie seksic. Wiesz ze brak seksu podczas nocy poslubnej jest podstawa do uniewaznienia malzenstwa danego przez krk? I bylby niezlym powodem do rozwodu z orzekaniem o winie. C'est la vie. Bierzesz slub to znaczy ze musisz dac d... w te noc czy Ci sie podoba czy nie.madziorka.m pisze:żartujesz?? Przeciez to, ze to mąż nie znaczy, ze zawsze kiedy on ma ochote trzeba mu dupy dawac(przeoraszam za wyrazenie). Skoro ona nie chce mu dac a on bierze siłą to jest gwałt, nawet w noc poslubna i powinien byc karany
Marissa pisze:Przecież kobieta tak łatwo się nie da zgwałcić
Tu nie trzeba pytac, tu wystarczy pomyslec. To dziecinnie proste i jezeli facet chce to prawie zawsze zgwalci kobiete, a jak sie postara to bez sladow. Dlatego apeluje do dziewczyn by uwazaly z kim ida do pokoju czy wychodza z dyskoteki, bo dla niektorych facetow po przekroczeniu pewnego punktu nie ma slowa "nie". Owszem, bedzie to gwalt. Mozecie sobie pozniej z cala satysfakcja mowic ze to byl gwalt. A on bedzie mowil sobie z cala satysfakcja ze Was sobie spenetrowal. Trzeba myslec. Prawo Was nie obroni, bo w tej sferze dopoki nie wynajdzie sie jakiegos dobrego serum prawdy i wykrywacza klamstw to zawsze bedzie twoje zdanie przeciw jego zdaniu, czyli komedia a nie proces.Andrew pisze:tak !?? i tu sie mylisz , zapytaj na priv Mysiorka np. On ci odpowie , ze mozna inaczej
Ale tu nie ma dematy nad tym co jest gwaltem. Gdybys uwaznie przeczytala topik, to zapewne zauwazylabys ze chyba kazdy mowi ze jezeli dziewczyna dobrowolnie idzie z kims do pokoju a potem jej sie odmysla to bedzie to gwalt. To nie ulega watpliwosci. Tylko ze w takim przypadku:FANTOMAS pisze:Debata na temat co jest gwałtem, a co nim nie jest już mi działa na nerwy więc wklejam art kodeksu karnego i mam nadzieję, że w końcu nastanie jasność w tej kwestii
1. faceta mozna zrozumiec
2. ona nie jest bez winy
To moze kobietom sie wydaje ze Wasze dziurki to Wasza swietosc. Owszem, macie racje. Ale jesli nie bedziecie sie odpowiednio zachowywac to przegracie w starciu z wieksza sila.
rozwazmy przyklad kobiety. Fikcyjny. Nienawidzi mezczyzn i sprawia jej przyjemnosc kuszenie ich i dporowadzanie do niesamowitego podniecenia, a potem zostawianie. Dziwne to ale rozne sa zboczenia, jej to sprawia przyjemnosc. Za ktoryms razem zle babka trafia bo facet ja gwalci. Gdybym byl Salomonem i mial decydowac o karze, to jej bym dal kare surowssza niz jemu. Chyba nie trzeba tlumaczyc dlaczego.
- ksiezycowka
- Weteran

- Weteran

- Weteran

- Weteran

nie mogę się z tym zgodzić. To przenoszenie winy na ofiarę bo nie myślała. Brak rozumu nie usprawiedliwia bezmózga. To tak jakbyś powiedział że ktoś jest szalony i zabija ludzi to winą ofiar jest że zbyt wolno uciekały. Facetom nierozumiejącym tego proponuję odwrócić sytuację - a gdyby to was zgwałcono? zaraz powiecie że badzo chętnieMaverick pisze: Trzeba myslec
a gdyby zrobił to facet? Wasz stary kumpel? Przecież to wasza wina bo poszliście do niego. i co z tego że mieliście oglądać mecz? Nic nie usprawiedliwia gwałciciela. Nawet jeśli laska rozmyśla się po swoim orgaźmie a przed waszym... 
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Blazej30, nie przenosze winy na ofiare a jesli juz to odpowiedzialnosc. Bo kobieta bedac swiadoma z faktu ze jest generalnie pozadanym obiektem i ze szanse na obrone ma mizerne powinna tak rozgrywac sytuacje i sie zachowywac by zawsze moc sie bezpiecznie wycofac. Wiesz, przewaga mozgu nad miesniami. No ale jezeli ona sie rozmysla w pokoju hotelowym to ma swiadomosc ze zdaje sie w tym momencie na laske i nielaske faceta. Ktory zreszta moze stwierdzic ze to taki rodzaj zabawy erotycznej no bo przeciez byla chetna od godziny i nagle jej sie odmienilo? Na pewno lubi taka zabawe. Rozne moze byc myslenie. Zwlaszcza ze oboje moga byc po alkoholu.
Zgwalcil bo mogl. Bo ona mu na to pozwolila.
wyjasnienie: mogl w sensie niemieckiego konnen a nie durfen.
Pozwolila w sensie strategicznym i taktycznym. Tak samo jak admiral posylajacy lotniskowiec na teren gdzie grasuja lodzie podwodne i stacjonuje wroga flota pozwala by oni mu go zniszczyli.
Zgwalcil bo mogl. Bo ona mu na to pozwolila.
wyjasnienie: mogl w sensie niemieckiego konnen a nie durfen.
Pozwolila w sensie strategicznym i taktycznym. Tak samo jak admiral posylajacy lotniskowiec na teren gdzie grasuja lodzie podwodne i stacjonuje wroga flota pozwala by oni mu go zniszczyli.
Kobieta ma prawo isc z kim chce i gdzie chce. ma prawo isc z kims kogo ledwo zna do hotelu, ma prawo nie chciec seksu. On ma obowiazek uszanowac to. tyle teorii. Gdy teraz ten facet nie szanuje i bierze co mu sie według niego nalezy siła to jest gwałt, ale nie taki sam jak gwałt kiedy idzie kobieta a facet ja napada wcaga za smietniki i gwałci, czy do samochodu wciaga. chodzi o to, ze sa sytuacje których mozna uniknąc. Można nie iśc do hotelu z kims kogo sie mało zna. A przejscia w mało bezpiecznym miejscu czasami nie da sie za bardzo uniknac.
Nie ma jednej kary za gwałt. tu sie licza okolicznosci, moment w którym zaczyna sie gwałt ( bo inaczej jest jak sie szarpie niechetna w krzakach a inaczej gdy panna sie z takim liże w hotelu i mówi stop) oraz brutalnośc. Zreszta bardzo podobny temat juz był. moze by połaczyc
Nie ma jednej kary za gwałt. tu sie licza okolicznosci, moment w którym zaczyna sie gwałt ( bo inaczej jest jak sie szarpie niechetna w krzakach a inaczej gdy panna sie z takim liże w hotelu i mówi stop) oraz brutalnośc. Zreszta bardzo podobny temat juz był. moze by połaczyc
Maverick pisze:Nie kumasz. Noc poslubna to co innego niz codizenne pozycie malzenskie. tutaj w zasadzie kazda ze stron ma obowiazek sie seksic. Wiesz ze brak seksu podczas nocy poslubnej jest podstawa do uniewaznienia malzenstwa danego przez krk? I bylby niezlym powodem do rozwodu z orzekaniem o winie. C'est la vie. Bierzesz slub to znaczy ze musisz dac d... w te noc czy Ci sie podoba czy nie.madziorka.m pisze:żartujesz?? Przeciez to, ze to mąż nie znaczy, ze zawsze kiedy on ma ochote trzeba mu dupy dawac(przeoraszam za wyrazenie). Skoro ona nie chce mu dac a on bierze siłą to jest gwałt, nawet w noc poslubna i powinien byc karanyMarissa pisze:Przecież kobieta tak łatwo się nie da zgwałcićTu nie trzeba pytac, tu wystarczy pomyslec. To dziecinnie proste i jezeli facet chce to prawie zawsze zgwalci kobiete, a jak sie postara to bez sladow. Dlatego apeluje do dziewczyn by uwazaly z kim ida do pokoju czy wychodza z dyskoteki, bo dla niektorych facetow po przekroczeniu pewnego punktu nie ma slowa "nie". Owszem, bedzie to gwalt. Mozecie sobie pozniej z cala satysfakcja mowic ze to byl gwalt. A on bedzie mowil sobie z cala satysfakcja ze Was sobie spenetrowal. Trzeba myslec. Prawo Was nie obroni, bo w tej sferze dopoki nie wynajdzie sie jakiegos dobrego serum prawdy i wykrywacza klamstw to zawsze bedzie twoje zdanie przeciw jego zdaniu, czyli komedia a nie proces.Andrew pisze:tak !?? i tu sie mylisz , zapytaj na priv Mysiorka np. On ci odpowie , ze mozna inaczejAle tu nie ma dematy nad tym co jest gwaltem. Gdybys uwaznie przeczytala topik, to zapewne zauwazylabys ze chyba kazdy mowi ze jezeli dziewczyna dobrowolnie idzie z kims do pokoju a potem jej sie odmysla to bedzie to gwalt. To nie ulega watpliwosci. Tylko ze w takim przypadku:FANTOMAS pisze:Debata na temat co jest gwałtem, a co nim nie jest już mi działa na nerwy więc wklejam art kodeksu karnego i mam nadzieję, że w końcu nastanie jasność w tej kwestii
1. faceta mozna zrozumiec
2. ona nie jest bez winy
To moze kobietom sie wydaje ze Wasze dziurki to Wasza swietosc. Owszem, macie racje. Ale jesli nie bedziecie sie odpowiednio zachowywac to przegracie w starciu z wieksza sila.
rozwazmy przyklad kobiety. Fikcyjny. Nienawidzi mezczyzn i sprawia jej przyjemnosc kuszenie ich i dporowadzanie do niesamowitego podniecenia, a potem zostawianie. Dziwne to ale rozne sa zboczenia, jej to sprawia przyjemnosc. Za ktoryms razem zle babka trafia bo facet ja gwalci. Gdybym byl Salomonem i mial decydowac o karze, to jej bym dal kare surowssza niz jemu. Chyba nie trzeba tlumaczyc dlaczego.
Chyba na głowę upadłeś!!! Podaj źródło artykułu, który mówi,że w noc poślubną kobieta musi się kochać z mężem!!!! To jest BZDURA!!!
Dzindzer pisze:Kobieta ma prawo isc z kim chce i gdzie chce. ma prawo isc z kims kogo ledwo zna do hotelu, ma prawo nie chciec seksu.
Zgoda , ale ... po co facet proponuje kobiecie hotelowy pokój , mysle , ze chodzi tu o sex , oczywiscie moze ja zbajerowac , ze chodzmy pogadamy w spokoju itd. i wtedy jesli bedzie chcial cos wiecej i to sobie wezmie to bedzie gwałt .
Kobieta zas musi byc strasznie naiwna by pujsc na taki bajer , to oczywiscie niczego nie usprawiedliwia , dlatego takie trudne jest pisanie o tym .Bowiem pogadac w spokoju mozna w przytulnej kawiarni jakich wiele .Naiwnosc kobiet zas owych sprawców oczywiscie nie tłumaczy .Tyle , ze tyle sie mówi o tym by nie grac w trzy karty , jednak ludzie dalej w to graja ! i tracą pieniadze .Problem by został raz na zawsze rozwiazany gdyby prawo było ustawione tak jak w przypadku łapówkarstwa , gdzie i dajacy i bioracy jest winny i podlega karze i o tym cały czas ja tu pisze .
Naturalnie zdaje sobie sprawe , ze ludzi przed wlasna głupotą trzeba chronic , ale czyzby ? ... Bo mniemam , ze jesli kobieda dane ma jakies ułomnosci umyslowe i ktos to wykozystal - to rozumiem , jesli jednak wynika to z jej naiwnosci i głupoty , to mam juz ja inne zdanie .
[ Dodano: 2007-05-23, 15:10 ]
FANTOMAS pisze:Chyba na głowę upadłeś!!! Podaj źródło artykułu, który mówi,że w noc poślubną kobieta musi się kochać z mężem!!!! To jest BZDURA!!![/b]
czyzby ?a kto powiedzial , ze facet ma co miesiac wypłate przynosic i oddawac ja kobiecie ? ? (zonie ) ..... dalej w domysle

To i moze jak wchodzi do domu to sie witac nie musi ?
Albo inaczej czy Pan młody musi byc trzezwy i do nocy poslubnej nie dotrwac ? wszak to jego slub wiec moze wolno mu sie upic do nieprzytomnosci
Acha i nie podam ci artykułu , ale wiem , ze jest akt , ze jezeli malzenstwo nie zostalo skonsumowane do jakiegos czasu - chyba 6 miesiecy , to bez problemu rozwód dostaniesz , jak panstwowy - tak koscielny ! i co kopara opadla
Albo inaczej czy Pan młody musi byc trzezwy i do nocy poslubnej nie dotrwac ? wszak to jego slub wiec moze wolno mu sie upic do nieprzytomnosci
Acha i nie podam ci artykułu , ale wiem , ze jest akt , ze jezeli malzenstwo nie zostalo skonsumowane do jakiegos czasu - chyba 6 miesiecy , to bez problemu rozwód dostaniesz , jak panstwowy - tak koscielny ! i co kopara opadla

Wróć do „Wszystkie inne tematy”