DYSK TWARDY problemik

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 07 lut 2006, 16:45

Orbital pisze:Z tym, że mam pytanie, gdy piszesz o dyskach, kontrolerach, RAID-ach etc. to korzystasz z wiedzy praktycznej (teoria poparta praktyką), czy to jest czysta teoria (przeczytane, nauczone)

Praktyka rzecz jasna, choć jeśli idzie o nowości sprzętowe jestem w tyle, na Linuxie się nie znam w ogóle, bo zwyczajnie nie mam już na to czasu.
A wszystko zaczęło się od niewinnego 486 <diabel>, i to bez "przyjaznego 'interfejsu' użytkownika" ;)
Eisenritter pisze:informa to jeszcze nic

Dokładnie <diabel>
Poza tym mamy tu PODOBNO jeszcze kilka Pań, które lubią komputery.
Ja też je kocham, bo kiedy już myślę, że gorzej być nie może... wystarczy go włączyć ;)

Eisen... Twoje "marzenia" to dla mnie kosmos ;) Ja (obecnie) mam płytę gł., której już nie produkują, o procku się nie wypowiadam, o grafice może też, zaś jeśli chodzi o obudowę to żaden CM, a epoka kamienia łupanego.
Ale już niedługo :)
Ukradnę coś z domu, tam to mają raj :)
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 07 lut 2006, 17:10

Koko, tez miałem 486... na nim sie najwiecej nauczyłem... DOS i te sprawy, zreszta do dzis sie przydaje. O wlasnie ! qmpel przyniosl mi 486 DX66 MHz do wgrania systemu :)

powrot do przeszłosci :)
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 07 lut 2006, 18:26

Ech, Koko... dla mnie tak samo. Ale cóż, trzeba marzyć. A nuż się spełni...
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 07 lut 2006, 18:35

Do wygodnej pracy wystarczy na chwile obecna MOIM zdaniem P3 1000 MHz, 256 RAM-u 80 GB dysk, GeForce2, zintegrowana sieciowka i dzwiekowka.Do tego windows 98 i bedzie hulało wszystko super.Chyba ze ktos gra\pracuje w jakis specjalistycznych programach.
Ja swojego kompa zmieniac nei zamierzeam narazie bo po co? mam athlona 2500, plyte ECSa :) 256 RAMU 200 + 40 GB dysku, supermarketowa wersje GeForce4,SBLive,DVDRW,DVD.Starczy mi na kilka lat... zlozylem dwa lata temu + pozniejsze modyfikacje.Windows XP chodzi.Winam chodzi.Film obejrze.czasami nawet jakas gre odpale.Co mi potrzeba wiecej?
So understand;

Don't waste your time always searching for those wasted years,

Face up...make your stand,

And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
Orbital
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Orbital » 08 lut 2006, 08:24

Eisenritter pisze:A to czemu? Sam znam co najmniej kilka kobiet zajmujących się nietypowymi rzeczam, w tym informatyką. Ba, informa to jeszcze nic. Mechanika Lotnictwa to dopiero jest hadrkor.

Ja nie znam i nie znałem żadnej takowej kobiety :) stąd też moje (miłe) zaskoczenie :)

A Mechanika Lotnictwa w moim miasteczku, to chyba modeli samolotów :P w Berlinie to się nie dziwie :P
Koko pisze:Praktyka rzecz jasna, choć jeśli idzie o nowości sprzętowe jestem w tyle, na Linuxie się nie znam w ogóle, bo zwyczajnie nie mam już na to czasu.

Rozumiem Koko, że z zawodu jesteś Informatykiem. Pracujesz w zawodzie ?

Koko pisze:Eisenritter napisał/a:
informa to jeszcze nic

Dokładnie

Z nieodpartej ciekawości spytam, co jest jeszcze wg Ciebie trudniejsze/bardziej skomplikowane, oczywiście w sferze praktycznej od Informatyki ?
"Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza."
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 08 lut 2006, 12:20

Mechanika lotnictwa, inżynieria lądowa, neurochirurgia, genetyka. 'Nuff said.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”