...Bo wątpię, by to na życie forumowiczów w innym stopniu wpłynęło, skoro wszak tak bardzo im to powiewa. 
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
A mnie nie. Nie mam do tego żadnego stosunku, tak jak do śmierci wszystkich ludzi którzy umarli kiedy pisałam tego posta.
Mnie rusza to co mnie dotyczy, reszta nie, nie działa mi na emocje.
A ryczący członkowie rodzin osób zmarłych czy ciężko rannych mnie irytują. Dla mnie pokazywanie takich osób jest niesmaczne
, to takie wykorzystywanie ich cierpienia by przyciągnąć widza.
Imperator pisze:Jak mi się coś stanie, to nie będę oczekiwał współczucia innych
Zwłaszcza jak będziesz potrzebował kasy na drogą operację albo kurację farmakologiczną.
Bo, że będziesz chciał wykorkować z uśmiechem na ustach w ciągu pół roku to nie wierzę. 
Dzindzer pisze:A mnie nie. Nie mam do tego żadnego stosunku, tak jak do śmierci wszystkich ludzi którzy umarli kiedy pisałam tego posta.
Dzindzer pisze:to takie wykorzystywanie ich cierpienia by przyciągnąć widza.
Mati pisze:czy za to, żę kierowca
busa zamknął mi drzwi busa przed nosem to mogę złożyć na niego skargę?
tarantula pisze:Jak najbardziej,Mialam podobna syt. zlozylam pisemna skarge. Musisz opisac syt., podac numer lini, date i godzine.
Kod: Zaznacz cały
<Kele> Czuję, ze Sedit założy nowy rodzaj muzyki...
<Kele> Połączenie Szant i Street Punka
<Kele> Nazwie to 'AhOi!' 
A pewnie.Zwłaszcza jak będziesz potrzebował kasy na drogą operację albo kurację farmakologiczną.
Bo, że będziesz chciał wykorkować z uśmiechem na ustach w ciągu pół roku to nie wierzę.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Blazej30 pisze:to TYLKO plotka
Ted pisze:)(..)tajemnicza firma z Antyli Holenderskich, która nie ma nawet strony internetowej (united-itrust.com to witryna spółki United Trust, a nie United Intrenational Trust, chociaż istnieją między nimi personalne koneksje), „jest powiązana z kapitałem z Kuwejtu i Kataru." Mówi się też o powiązaniach z bankiem Fortis - na co wskazywałaby obecność w dokumentach United International Trust nazwy Fortis Intertrust N.V. - spółki podporządkowanej bankowi Fortis. Wzmianka o Fortis Intertrust jest jednak tylko informacją o tym, że byli udziałowcy tego przedsiębiorstwa założyli United International Trust (UIT). Prawda o UIT jest więc zupełnie inna.
United International Trustto podatkowa „wypustka” i członek zarządu izraelskiej spółki Sapiens International Corporation, notowanej m.in. na nowojorskim rynku NASDAQ ("United International Trust N.V. is a corporate body organized and existing under the laws of the Netherlands Antilles. It, or one of its predecessor entities, has provided the Company [Sapiens] with corporate-related services since April 1990, including serving as the Company’s {Sapiens'] transfer agent and register, maintaining the corporate-related records of the Company [Sapiens], and filing various corporate documents and the annual corporate tax return with the governmental authorities in the Netherlands Antilles.")
UIT - nabywca majątku polskich stoczni - i jeszcze bardziej tajemnicza firma Sapiens współpracują już więc od prawie 20 lat (!!!), a od 1 stycznia 2007 r.UIT jest także korporacyjnym członkiem zarządu Sapiens. Ponadto Gregory Elias z UIT jest jedną z trzech osób - obok panów Roniegi Giladi i Rona Al-Dora - które mogą reprezentować udziałowców firmy Sapiens. Kto kieruje Sapiens International?
W głównej mierze osoby związane z izraelską armią. I tak: prezes Sapiens – Roni Al-Dor– służył w izraelskich siłach powietrznych, ukończył też prestiżową uczelnię informatyczną podlegającą sztabowi sił powietrznych Izraela. Rami Doron – pełniący w Sapiens funkcję kierownika ds. operacyjnych (Chief Operating Officer) – przez 6 lat był ekspertem od elektroniki w armii Izraela. Sagi Schliesser – kolejna postać z kierownictwa Sapiens – przez wiele lat stał na czele Computer Training School w żydowskich siłach obronnych. Martin Greenberg – wiceprezes Sapiens – przez 8 lat pracował w wojskowym centrum komputerowym „Mamram”. „Mamram” to specjalistyczna jednostka przetwarzająca informacje dla wszystkich jednostek wojskowych Izraela. Stworzyła m.in. specjalną wewnętrzną sieć komputerową (tzw. system intranetowy) na użytek armii i wywiadu wojskowego.
Oficjalnie spółka Sapiens – w której zarządzie jest United International Trust (UIT), nabywca majątku polskich stoczni – zajmuje się wdrażaniem informatyczno-technologicznych rozwiązań dla biznesu. Warto dodać, że ani Sapiens, ani UIT nie miały nigdy nic wspólnego ze stoczniami czy okrętami.
Na stronie internetowejSapiens International Corporation NV znajduje się ponadto informacja, że firma ta jest członkiem holdingu Formula Systems, który z kolei w listopadzie 2006 r. został wykupiony przez konsorcjum Emblaze Group.
Jak sprawdził portal Niezalezna.pl – 11 września 2008 r. członkiem zarządu Emblaze, i jednocześnie dyrektorem-konsultantem tej spółki, został Nahum Admoni. To wieloletni oficer wywiadu wojskowego Izraela, który w latach 1982-1989 był szefem Mossadu. Admoni odszedł z Mossadu, gdy okazało się, że nadzorował działania Jonathana Pollarda – izraelskiego szpiega, który wykradał Amerykanom tajemnice wojskowe (Pollard został skazany w USA na dożywocie). Członek konsorcjum, które przejęło majątek polskiej stoczni, jest jednak wciąż osobą wpływową – cieszy się m.in zaufaniem byłego premiera Izraela – Ehuda Olmerta.
W zarządzie Emblaze Group zasiadają także inne osoby, mające powiązania z wojskiem i administracją państwa Izrael, jak np. Naftali Shani (prezes) – były urzędnik kancelarii premiera Izraela, Zvi Shur (dyrektor-konsultant) – który pracował w izraelskiej armii i był m.in. szefem wydziału finansowego w tamtejszym Ministerstwie Obrony, czy Ilan Flato (dyrektor-konsultant) – były doradca ekonomiczny premiera Izraela i wysoki urzędnik Ministerstwa Skarbu.
Grzegorz Wierzchołowski, niezalezna.pl
Blazej30 pisze:jakiej strategivznej?
Leśny Dziadek pisze:Dodałbym jeszcze sektor bankowy, ale tutaj już pozamiatane, niestety.
...A potem niech się dzieje co chce.
...IMHO Trybunał Stanu należy się za niewykorzystanie ogromnych środków unijnych, gdyż tutaj akurat problem jest po polskiej stronie. A po 2013 będziemy już do tego interesu dopłacać na bank jak tak dalej pójdzie. Nie ma to jak idiotyczne cięcie wydatków przez które nie bierzemy kasy unijnej, z której 1/4 szła by do budżetu przy okazji różnych podatków. 

i nie potzrebujemy do tego Mossadu. prawda?PFC pisze:Trybunał Stanu należy się za niewykorzystanie ogromnych środków unijnych, gdyż tutaj akurat problem jest po polskiej stronie.
czyli wszystko co jest nieopłacalne, źle zarządzane i ma struktury rodem z PRL. byle nic tam nie robić tylko płacić dalej. a ja powiem tak - jak komuś nie chce się dobrze pracować to censored. ja do ich pensji nie chcę dopłacać. dlaczego nie ma wśród firm strategicznych które wymieniłeś przemysłu elektronicznego? bo go nie mamy? a przecież bez nie ma przemysłu zbrojeniowego. a bez tego nie ma bezpieczeństwa. dlaczego nie ma tam biotechnologii?Leśny Dziadek pisze:Koleje, energetyka, stocznie
PFC pisze:No, nie do końca. A SKOK?
PFC pisze:No, ale czego się nie wyprzeda, żeby budżet się jako tako domknął, a Tusk prezydentem został
PFC pisze:IMHO Trybunał Stanu należy się za niewykorzystanie ogromnych środków
unijnych

Dzindzer pisze:Tak było sprawiedliwie, kalectwo utłukło kalectwo
Dzindzer pisze:No i mamy żałobe narodową![]()
...A jedyne wydarzanie, które tak naprawdę na żałobą w ostatnim czasie zasługiwało choćby i tygodniową, była słynna katastrofa "Bryzy", w której zginął kwiat polskiego lotnictwa. Nie tylko tragedia ludzka, ale i ogromna strata dla kraju, tudzież jego obronności. Trochę tymi żałobami za dużo ciskamy fakt, ale inna sprawa, że póki się dobrze powodzi, Polacy okazują się malkontentami, myślącymi głównie o sobie i ich małych gierkach. 

Dzindzer pisze:To ciebie na co dzień w jaja ciśnie

Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 795 gości