Zauroczenie, czy miłość?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

zx3
Początkujący
Początkujący
Zauroczenie, czy miłość?

Postautor: zx3 » 29 sty 2007, 18:05

Mam takie pytanie......Można jakoś odróżnić początkowe fazy miłości od zauroczenia?
W 1 klasie jednej dziewczynie powiedziałem, że mi się podoba, ona powiedziała, że uważa mnie tylko za przyjaciela i nie chce niczego więcej. Teraz jestem w 3 klasie i zauroczenie wróciło. Jak można odróżnić czy to już miłość, czy tylko zauroczenie....?
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 29 sty 2007, 19:03

A po co odrozniac? Z milosci jak i z zauroczenia moze sie urodzic cos ciekawego jedynie wtedy kiedy dziala to w dwie strony - w Twoim przypadku ten warunek niestety nie jest spelniony.
Imho cos co budujesz sobie sam w glowie, te wszystkie milutkie uczucia to zauroczenie. Cos co dziala w dwuch glowach naraz mozna nazwac miloscia - jednak dopiero po dluzszym czasie.
Awatar użytkownika
Yenna
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Yenna » 29 sty 2007, 19:07

Ciężkie pytanie. Wydaje mi się że powinieneś poznać ją lepiej, spróbuj się do niej zbliżyć. Zauroczenie to coś co może do miłości doprowadzić, jest nierozerwalną częścią większego i głębszego uczucia -> tak mi się przynajmniej wydaje. Najpierw się zauroczamy(jest takie słowo??), zakochujemy, a potem kochamy.
Nie lubię jak spływa w dół spod mokrych rzęs, Dotykając prawą kroplą ust - Zielony deszcz. Jak zalewa policzki i parzy jak lawa, Co z wulkanu gorącym wodospadem spada.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”