Miłość?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Machiaveli
Bywalec
Bywalec
Miłość?

Postautor: Machiaveli » 09 sie 2007, 23:00

Wierzę w miłość. Idealista ze mnie. Marzę o niej. Widzę ją w obrazach z przeszłości. Ale widzę bardzo niewyraźnie. W wyobraźni migają mi niedokończone obrazy. Przypominam sobie niebo.
I tylko to posiadam. To boli. Nie jestem w stanie nic poprawić. Nie widzę, nie słyszę, nie czuję. Dotyk. Zapach. Pewność. I tak mnie pożera tęsknota. Hamuje oddech. To samotność. Kocham.

Ona wyjechała. Ona wróci. Być może mnie uspokoi. Być może. Kocham cierpieć z miłości. To łzy są najpiękniejsze. Wiara sama w sobie. Boję się tej pustki. Boję się ludzi. Boję się kobiety, której pragnę. Boję się marzyć. Boję się, że przegram.

Człowiek jest samotny. Człowiek jest zły. Człowiek jest sam sobie człowiekiem. Człowiek jest dobry, bo się na to zgodził. Człowiek walczy z pragnieniami, które są od niego silniejsze. Człowiek. Różnej jakości są ludzkie umysły. Jedne są bardziej subtelne, drugie nieco prostsze. Są to jednak ludzkie umysły, którę pragną dobra i piękna. I tylko miłość jest dobra i piękna.

Miłość. Ja kocham, ale celem każdego z nas jest być kochanym. Być kochanym. Czuć to. Od 2 miesięcy zasada czasu i przestrzeni mi na to nie pozwala.

Jak myślicie: Czy miłość istnieje? Czy są jeszcze w tym brudnym świecie rycerze i damy? Szlachetność? Pragnienie piękna najwyższego? Czy ktoś w imię chwili, potrafi zaryzykować przyszłość? Czy ludzie są z natury źli? Czemu wciąż człowiek grzeszy? wciąż bluźni? wciąż kłamie?

Jest miłość pełna? Czy jednak najważniejszy jest sex i pieniądz?
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 09 sie 2007, 23:09

Machiaveli pisze:Jest miłość pełna?

Jest i innej nie uznaje i tylko takiej w glebi serca porzadam.

Machiaveli pisze:Czy jednak najważniejszy jest sex i pieniądz?

Sex bez milosci wiednie bo jest pusty w srodku. Pieniadz i milosc sie nie wykluczaja ale tylko gdy ta druga napedza te pierwsze.
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 09 sie 2007, 23:10

A nie mogłes się dopisać do 184 tematów bliźniaczych?
Skopiuj se to i tam wklej - klozet 8)
KOCHAJ...i rób co chcesz!

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”