Boląca depilacja :(

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
marzata1986
Entuzjasta
Entuzjasta
Boląca depilacja :(

Postautor: marzata1986 » 24 gru 2005, 20:18

Witam,

Mam pytanie czy znacie może jakieś sposoby na mniej bolesną depilację depitalorem?? Właśnie dostałam śliczny prezent od mojego faceta ale jak chce wydepilowac nogi to... strasznie mnie boli :( ?? Jezeli znacie jakieś sposoby proszę o odpowiedż.

Pozdrawiam.
Nikola

Postautor: Nikola » 24 gru 2005, 21:41

Depilacja boli tylko na początku, potem włoski beda juz tak osłabione ze nie bedziesz czuła bólu :) a na początku spróbuj wydepilowac nogi po kapieli w gorącej wodze.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 24 gru 2005, 21:47

Ja bym znow radzila oblozyc najpierw nogi lodem (tak robilam na poczatku mojej przygody z regulowaniem brwi ) :D.
Awatar użytkownika
marzata1986
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: marzata1986 » 24 gru 2005, 22:22

Ale mi chodzi o depilaję nóg a nie brwi. Lodem próbowałam i boli bardziej niż golenie na "sucho".
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 24 gru 2005, 22:26

tak jak napisala Nikola sprobuj depilowac sie po cieplej kapieli, i radze najpierw ogolic nogi zwykla maszynka(zyletka czy jak tam zwal ;) ) poczekac az odrosna takie malutkie i wtedy je depilowac, bo im dluzsze wlosy tym bardziej boli - przynajmniej mnie.
Slyszalam tez ze niektorzy stosuja lod ale nie przed goleniem tylko po (tzn przejezdzasz depilatorem i za nim jedziesz lodem po nodze), podobno niektorym tak jest lepiej - ja nie probowalam.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !

Wróć do „Zdrowie i uroda”