http://www.federa.org.pl/mamprawo.php?p ... &catid=179
Ogladaliscie taki film na katechezie badz biologii gdzie pokazywano aborcje?
Co myslicie o takiej "walce" swiatopogladowej? I o takich arumentach.
(Bardziej mnie to interesuje niz samo podejscie do problemu aborcji, bo o tym dyskusje juz byly...)
Kazdy argument jest dobry?
Moderator: modTeam
Wszystkie propagandowe filmy są przesadzone...
I dotyczy to liberalnej jak i konserwatywnej strony. O aborcji było juz badzo dużo więc na ten temat nie bede się wypowiadał. Tak samo filmu nie widziałem, nie wiem co w nim było. W wszystkim jest cząstka prawdy...
I dotyczy to liberalnej jak i konserwatywnej strony. O aborcji było juz badzo dużo więc na ten temat nie bede się wypowiadał. Tak samo filmu nie widziałem, nie wiem co w nim było. W wszystkim jest cząstka prawdy...
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
To jest chora propaganda...
zanim nasza koalicja kochana zagościła na dobre, skazano u nas w Lublinie jednego faceta, za to, że na wystawie plenerowej pokazywał płody po aborcji (żeby robił to jeszcze u siebie na wsi, to byłoby fajnie, ale wystawę przyklasnął nasz PiSiorkowy Urząd Miasta i podziwiali ją wszyscy Lublinianie przez ponad tydzień na placu Litewskim [w centrum miasta, naprzeciw Poczty Głównej]). Skazano gościa na roboty publiczne... a powinni na bezwzględne pozbawienie wolności
manipulacja zaś jakimikolwiek danymi (czy to dotyczącymi płodu w 12-ym tygodniu, czy czegokolwiek innego) w celu wymuszenia na innych swoich poglądów jest chora.
Sam fakt, że ustawowo zapisane "Wychowanie Seksualne" nie może wejść w życie (i program szkół) w kilkanaście lat po tym, jak ustawodawca to nakazał, zakrawa na dowcip. Fakt, mamy "PDŻwR", prowadzone przez katechetów głównie... ale co to za "Wychowanie"... a ile w nim "Seksualności"... o kant dupy takich hipokrytów potłuc tylko.
zanim nasza koalicja kochana zagościła na dobre, skazano u nas w Lublinie jednego faceta, za to, że na wystawie plenerowej pokazywał płody po aborcji (żeby robił to jeszcze u siebie na wsi, to byłoby fajnie, ale wystawę przyklasnął nasz PiSiorkowy Urząd Miasta i podziwiali ją wszyscy Lublinianie przez ponad tydzień na placu Litewskim [w centrum miasta, naprzeciw Poczty Głównej]). Skazano gościa na roboty publiczne... a powinni na bezwzględne pozbawienie wolności
manipulacja zaś jakimikolwiek danymi (czy to dotyczącymi płodu w 12-ym tygodniu, czy czegokolwiek innego) w celu wymuszenia na innych swoich poglądów jest chora.
Sam fakt, że ustawowo zapisane "Wychowanie Seksualne" nie może wejść w życie (i program szkół) w kilkanaście lat po tym, jak ustawodawca to nakazał, zakrawa na dowcip. Fakt, mamy "PDŻwR", prowadzone przez katechetów głównie... ale co to za "Wychowanie"... a ile w nim "Seksualności"... o kant dupy takich hipokrytów potłuc tylko.
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
- pani_minister
- Administrator

Moonchild pisze:Ogladaliscie taki film na katechezie badz biologii gdzie pokazywano aborcje?
Nie. Miałam szczęście do normalnych ludzi na posadach nauczycieli.
Moonchild pisze:Co myslicie o takiej "walce" swiatopogladowej?
Zwykła propaganda, nie ma się co rozwodzić. Ktoś, kto ma choć odrobinę zmysłu krytycznego, zdaje sobie sprawę, że na każdy argument można znaleźć lepsze lub gorsze kontrargumenty - a zwłaszcza wtedy, gdy w przekazie emocje biorą górę nad faktami, jak w przypadku tego filmu.
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”