Są różne teorie
1) Pierwszy szczery pocałunek he,he,he
2) Gdy się z nią prześpi
...
3) ?
POZDRAWIAM
Moderator: modTeam
...
Tutaj mowimy o podejsciu do kobiety jako do posiadania czegos, tego czegos i z tym sie zgodze.shaman pisze:3) Odkąd Ona zaczyna go zdobywać / zatrzymywać przy sobie za wszelką cenę.
Hyhy pisze:Tutaj mowimy o podejsciu do kobiety jako do posiadania czegos, tego czegos i z tym sie zgodze.
Ale czy zdobycie kobiety, ktora sie kocha i przez ktora sie jest kochanym naprawde, to tylko polega na tym, zeby za wszelka cene za Toba latala i zrobila wszystko co Ty chcesz? Bo moim zdaniem nie:)
Hyhy pisze:2) Gdy się z nią prześpi ...
runeko pisze:Takich rzeczy nie da sie po prostu wziac i okreslic...

to takie typowe 

A gdzie panienka ktora przespi sie z facetem i on uwaza ze ja zdobyl i ona tez, utracila suwerennosc? W ogole czy pasuje tu wyraz suwerennosc? Jaka jest roznica jesli przespala sie z milosci, z grozby, z manipulacji czy prosby? I nie mowie o kwestii prawa?pani_minister pisze:Zdobycie zakłada przecież utracenie suwerenności przez jedną ze stron, jaki niby jest w tym sens?
Wedlug mnie zdobycie kobiety/faceta nie ma nic wspolnego z pozbyciem jej prawa do stanowienia o sobie (piszac wedlug definicji ze slownika). Przeciez moge zdobyc kobiete i nie zabranac jej wyjsc na dyskoteke czy uprawiac seksu z innymi facetami (skrajnie niemadry przyklad:D).pani_minister pisze:Zdobycie kobiety / mężczyzny to ubezwłasnowolnienie jego / jej.
Tzn jak? Bo wedlug mnie jesli jestesmy w stanie naklonic druga osobe na wszystko to to moze byc rowniez milosc, oczywiscie bez grozb i manipulacji. A te 2 ostatnie nie nazwalbym tego zdobyciem kobiety tylko zastraszaniem i manipulowaniem (tu alternatywnego wyrazu nie znajde:>).pani_minister pisze:Ostatecznym stadium jest faza, kiedy jesteśmy w stanie drugą połowę nakłonić do wszystkiego (prośbą, groźbą, miłością lub manipulacją).

Hyhy pisze:A gdzie panienka ktora przespi sie z facetem i on uwaza ze ja zdobyl i ona tez, utracila suwerennosc?
Hyhy pisze:on uwaza ze ja zdobyl i ona tez
Hyhy pisze:Przeciez moge zdobyc kobiete i nie zabranac jej wyjsc na dyskoteke czy uprawiac seksu z innymi facetami
Hyhy pisze:Bo wedlug mnie jesli jestesmy w stanie naklonic druga osobe na wszystko to to moze byc rowniez milosc
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Hyhy pisze:Zdefiniujmy najpierw o czym dyskutujemy

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 605 gości