Strasznie potrzebuje pomocy z Angielskiego

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 wrz 2006, 11:29

Arczi pisze:A kolejna sprawa to, to że to nie zostało zrobione źle, tylko zostało zrobione z kilkoma błędami, a to różnica.

Moj maz, ktory pracuje jako tlumacz, po przeczytaniu tego mial troche inne zdanie :]
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 19 wrz 2006, 11:43

Jamaica - dla Ciebie już ani słowa uszczypliwości wobec... nieważne <przytul>

złotooka kotka pisze:Co to za porownanie: ratowanie zycia a tlumaczenie tekstu. Troche nie ta kategoria
Przynajmniej ja nie zauwazylam zeby brat Haro potrzebowal czytac angielskie teksty zeby moc oddychac.
Kotko nie rżnij głupa, tylko odpowiedz mi co jest lepsze. Pała, czy ocena pozytywna. Bo nikt mi nie wmówi, że w jakiejkolwiek szkole za ten tekst otrzymałoby się ocenę niedostateczną. Skoro brat Haro nie potrafił nijak przetłumaczyć tego tekstu, tzn, że poziom mają naprawdę mizerny, bo inaczej - kulejąco bo kulejąco, ale jednak - by to zrobił. Zawsze pisanie jest najmniej zaawansowaną częścią znajomości język i nie ma opcji, żeby ucząc się nie robić błędów. I stawiam skrzynkę Wyborowej, że żaden nauczyciel - powiedzmy, że żaden poza klasą językową - nie ośmieliłby się za tekst Arcziego postawić gorzej niż minus cztery.

Miałbym tylko jeszcze jedno życzenie. Żeby ludzie do studentów prawa też podchodzili na takiej zasadzie, jaką sugeruje Runeko i Kotka <hahaha>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 19 wrz 2006, 13:34

runeko ? umiesz prowadzic samochód ? ...no tak moja zona też umie <hahaha> ale ty jako nadprzecietnie inteligentna pewno nie załapiesz aluzji <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 wrz 2006, 21:08

Sir Charles pisze:Skoro brat Haro nie potrafił nijak przetłumaczyć tego tekstu

To nie zostalo napisane. Moze umial, ale w stopniu ktory byl dla niego niewystarczajacym i dlatego prosil o pomoc.
Po drugie nie wiemy w jakim wieku jest ten brat; bo jest roznica miedzy podstawowka a klasa maturalna na przyklad.
Za zle zrobienie czegos tez pale mozna dostac.

Ja swojego zdania nie zmienie, niech sie za cos biora ludzie ktorzy potrafia to robic, bo inaczej mozna komus zaszkodzic. Czym innym jest pisanie dla siebie, nauka, a czym innym robienie dla kogos. Ale tu moze moje sklonosci do perfekcjonizmu wylaza.

Sir Charles pisze:Miałbym tylko jeszcze jedno życzenie. Żeby ludzie do studentów prawa też podchodzili na takiej zasadzie, jaką sugeruje Runeko i Kotka

To znaczy? :? Bo jakos nie lapie kontekstu...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 19 wrz 2006, 21:10

złotooka kotka pisze:nie wiemy w jakim wieku jest ten brat; bo jest roznica miedzy podstawowka a klasa maturalna na przyklad.
Wiemy. :]
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 wrz 2006, 21:16

moon pisze:Wiemy.

Skad?? Haro nie napisal proszac o tlumaczenie.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 19 wrz 2006, 21:18

złotooka kotka pisze:Haro nie napisal proszac o tlumaczenie.
A musi pisac wszystko?Przecie zmu sie spieszylo. jego brat jest w LO o ile si enie myle. Klasa integracyjna?Upośledzony psychicznie brat?

Watpe zeby oczekiwac super perfekt tlumaczenia tylko jakiegos. :]

[ Dodano: 2006-09-19, 21:20 ]
złotooka kotka, a skoro nie mas zpojecia w jakiej szkole jest jego brat chocby to jakim cudem zabierasz glos [jak i inni zreszta] na temat tego jakie to mialo byc tlumaczenie?Czy jakies czy dobre?
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 wrz 2006, 21:23

Wybacz moon, ale ja nie sledze na tyle zycia prywatnego Haro, zeby znac takie szczegoly. Wiec nie wiem co sobie zakladac i pisze wedlug zastanych warunkow.

[ Dodano: 2006-09-19, 21:33 ]
Ja pisze ogolnie o takiej "pomocy", potraktowalam temat szerzej.
Tu mniej chodzilo mi o Haro, a o swiete oburzenie Arcziego gdy mu zwrocono uwage, ze zle jest. :/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 19 wrz 2006, 21:41

złotooka kotka pisze:Wiec nie wiem co sobie zakladac
Wiec nie zakładaj w ogóle?
złotooka kotka pisze:o swiete oburzenie Arcziego gdy mu zwrocono uwage, ze zle jest
Dobrze ze mu zwrocono uwage. Jak?Żle.

Chłopak wpada pomocy pisze nie pisze jakiej czy perfekcyjnie ma byc czy nie po prostu ma byc to Arczi zrobil i po prostu jest. Jesli by napisal ze ma byc super perfekto i najlepiej ktos z filologii niech pisze i Arczi by napisal jak napisal mozna miec jakies waty. A tak?Nie nie mozna. Pomogl?Tak. I tyle. Widzisz blad popraw Arcziego ale komenty sobie daruj, bo nie maja podstaw. Po prostu.

Tak jak jest z temat ponizej o 6 zdaniach z niemca. Napisalam czesc i Natasza czesc. I co jakies bledy sa. I ktos je poprawil ale sie pienil od razu zebym nie pomagala?Nie. Normalnei kazdy do sprawy podszedl. I kurna tez oczekuje glupiego dziekuje, bo zrobilam cos a nei pisalam tylko zeby ktos nie pomagal jak ma byc zle.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 wrz 2006, 21:54

Ja nie zwyklam pomagac w czyms czego nie potrafie i to uwazam, ze swojej strony za sytuacje naturalna. Dlatego na innych patrze przez pryzmat siebie. Jesli komus pasuje cokolwiek aby bylo, to prosze bardzo. Mi to rybka.
Grace

Postautor: Grace » 19 wrz 2006, 21:55

złotooka kotka pisze:Ja nie zwyklam pomagac w czyms czego nie potrafie i to uwazam, ze swojej strony za sytuacje naturalna. Dlatego na innych patrze przez pryzmat siebie. Jesli komus pasuje cokolwiek aby bylo, to prosze bardzo. Mi to rybka.

Bez przesady -masz gorszy dzień, że się czepiasz? Arzi - pomogl i to sie liczy. a besztanie kogos za dobre checi jest nie na miejscu, i jesli nie nauczysz sie tego Kotko, ciezko z Toba beda mieli.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 19 wrz 2006, 21:57

złotooka kotka pisze:Ja nie zwyklam pomagac w czyms czego nie potrafie
To czemu pomagasz czepiac sie go tutaj?Ja przynajmniej nie zauwazylam zebys to potrafila robic.
złotooka kotka pisze:Dlatego na innych patrze przez pryzmat siebie
A nie powinnas. Bo ludzie sa bardzo rozni.

[ Dodano: 2006-09-19, 21:58 ]
Gosia... pisze:jesli nie nauczysz sie tego Kotko, ciezko z Toba beda mieli.
Ty tez juz nie przesadzaj. Bo z tego tylko jakas wieksza burza bedzie i nie wiadomo po kiego.

Niech mod to zamknie lepiej. Pomoc udzielona.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 wrz 2006, 22:04

Ja sie czepiam, bo wiele sie w zyciu narobilam przez takich pseudo pomagaczy. Nie raz musialam dwa razy ta sama robote robic, bo ktos komus "pomogl" i tak w glowie namieszal, ze glowa mala. Z prostej rzeczy zrobil cos co sie pozniej wyprostowac nie dawalo. Dlatego mnie to drazni.

moon pisze:Niech mod to zamknie lepiej. Pomoc udzielona

Popieram. Kazdy ma inne zdanie i loozik.

Gosia... pisze:a besztanie kogos za dobre checi jest nie na miejscu

Dobrymi checiami to jest pieklo wybrukowane. ;)
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2006, 22:07 przez złotooka kotka, łącznie zmieniany 1 raz.
Grace

Postautor: Grace » 19 wrz 2006, 22:05

Klozet. <evilbat>
PS. Mysior dopisz się :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 19 wrz 2006, 22:06

złotooka kotka pisze:Nie raz musialam dwa razy ta sama robote robic, bo ktos komus "pomogl"
I to ich wina?Trza bylo polegac na sobie a nie pomocy. Wtedy takich kwiatkow nie ma. Zwlaszcza keidy jest sie pod takimi wzgledami perfekcjonistom.

[ Dodano: 2006-09-19, 22:06 ]
Gosia... pisze:Mysior dopisz się :)
Juz wyslalam priva :)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 wrz 2006, 22:10

moon pisze:I to ich wina?Trza bylo polegac na sobie a nie pomocy. Wtedy takich kwiatkow nie ma. Zwlaszcza keidy jest sie pod takimi wzgledami perfekcjonistom.

Pisze o sytuacji jak komus ktos "pomogl" tak, ze potem skomlac do mnie przychodzil po pomoc, bo w glowie taka sieczka, ze oj.
Ja mialam tylko dobra wole, ze chcialam pomagac i naprostowywac efekty pracy takich pomagaczy. Co mi wkurzac sie nie przeszkadzalo. :]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 19 wrz 2006, 22:12

złotooka kotka pisze:potem skomlac do mnie przychodzil po pomoc, bo w glowie taka sieczka, ze oj.
Ja mialam tylko dobra wole, ze chcialam pomagac i naprostowywac efekty pracy takich pomagaczy.
To dobra dziewczyna z Ciebie. Ja bym sie za tkie rzeczy nie brala.
Arczi
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Arczi » 19 wrz 2006, 22:15

Dobra, dobra.
Może już skończymy tą dyskusje?
Zrobiłem parę błędów, wystarczyło napisać : to jest źle, a to można było zrobić tak. I gitara.
A nie pienić się i pisać że nie bierz się jak nie umiesz.
Wystarczyło normalnie uwagę zwrócić i nie było by całego problemu.

CZŁOWIEK UCZY SIĘ NA WŁASNYCH BŁĘDACH.

Ja się już nauczyłem czegoś i jest OK.
Haro chciał żeby mu przetłumaczyć, więc przetłumaczyłem, runeko poprawiła i jest już git.
Więc zachowujmy się jak ludzie dorośli a nie jak dzieci.
Przecież napisałem żeby ktoś to sprawdził.
A poza tym, czy Haro od razu musiał brać pierwsze tłumaczenie? Nie.
Mógł poczekać aż ktoś sprawdzi i poczekał, i jest już dobrze.

złotooka kotka pisze:Z prostej rzeczy zrobil cos co sie pozniej wyprostowac nie dawalo

A czy ja aż tak namieszałem? Nie sądzę.
Chociaż twoim zdaniem zapewne tak jest.

Więc może przestaniemy się już kłócić?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 19 wrz 2006, 22:17

Arczi pisze:Więc może przestaniemy się już kłócić?
Arczi jakby to powiedziec. Chyba juz sie nikt nie kloci. A Ty wpadasz tu z takim textem. Co prawda zalrzy jeszcze Runeko wiec lpeiej zamknac juz to niz jatrzyc no ale nie dolewaj jeszcze oliwy do ognia i Ty.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 19 wrz 2006, 22:17

moon pisze:Pomoc udzielona.

Amen 8)
KOCHAJ...i rób co chcesz!

Wróć do „Wszystkie inne tematy”