Wydrukowanie jednego egz. ksiazki!
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Wydrukowanie jednego egz. ksiazki!
Czesc!
Mam takie pytanie: czy ktos z Was orientuje sie ile kosztowaloby wydrukowanie jednego egzemplaza ksiazki przy zapewnieniu wszystkich potrzebnych materialow (tekst, rysunki itp. itd.)? Moze w Waszym miescie moglibyscie sie ewentualnie dowiedziec? Bo jest to dla mnie bardzo wazna sprawa...
Mam takie pytanie: czy ktos z Was orientuje sie ile kosztowaloby wydrukowanie jednego egzemplaza ksiazki przy zapewnieniu wszystkich potrzebnych materialow (tekst, rysunki itp. itd.)? Moze w Waszym miescie moglibyscie sie ewentualnie dowiedziec? Bo jest to dla mnie bardzo wazna sprawa...
- Krzych(TenTyp)
- Weteran

drukujesz sobie sam - np na drukarce laserowej
oczywiscie kazda karta osobno - dwustronnie
zanosisz do introligatora a on ci to zszyje i oprawi nawet w skore z dupy weza jak bedzies zmial taka zachcianke
na wydruk na maszynie offsetowej nie licz (zreszta po co skor laser wystarczy)
- koszty byly by przeogromne
oczywiscie kazda karta osobno - dwustronnie
zanosisz do introligatora a on ci to zszyje i oprawi nawet w skore z dupy weza jak bedzies zmial taka zachcianke
na wydruk na maszynie offsetowej nie licz (zreszta po co skor laser wystarczy)
- koszty byly by przeogromne
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
-
złotooka kotka
- Weteran

Haro pisze:przetlumaczyc nowego Harry'ego.
Harrego Pottera i Ksiacia Polkrwi? Przetlumaczyc? Nie obraz sie, ale po co? W sieci jest juz swietne tlumaczenie.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
i 600 str ? heh bez jaj
to chyba czcionka 24 dla niedowidzacych
ja drukowalem 2 strony na A4 dwustronnie to mi wyszlo moze ze 100str
nie mialem pod reka laptopa zeby czytac
a w ogóle to wstrzymaj - bedzei na swieta
ja czytalem w lipcu
a teraz zanim ci introligator oprawi to w ksiegarniach beda
to chyba czcionka 24 dla niedowidzacych
ja drukowalem 2 strony na A4 dwustronnie to mi wyszlo moze ze 100str
nie mialem pod reka laptopa zeby czytac
a w ogóle to wstrzymaj - bedzei na swieta
ja czytalem w lipcu
a teraz zanim ci introligator oprawi to w ksiegarniach beda
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
-
złotooka kotka
- Weteran

Ale sam bedziesz tlumaczyc? Czy chcesz po prostu wydrukowac juz istniejace tlumaczenie.
A samo oprawienie w jakims punkcie poligraficznym trwa krotko. Jesli sie nie myle to kilkanascie minut.
A samo oprawienie w jakims punkcie poligraficznym trwa krotko. Jesli sie nie myle to kilkanascie minut.
-
złotooka kotka
- Weteran

Moge ci wyslac na maila. Ma niecale 4MB. Chcesz?
A Harry wydawany jest w wymiarach (specjalnie zmierzylam
)
13,5x20,5 cm
Tyle, ze VI czesc powinna wyjsc niedlugo. Moze lepiej kupic jej po prostu orginalna.
A Harry wydawany jest w wymiarach (specjalnie zmierzylam
13,5x20,5 cm
Tyle, ze VI czesc powinna wyjsc niedlugo. Moze lepiej kupic jej po prostu orginalna.
Jasne, bardzo poprosze!
haro@dosdedos.pl
Nowy Harry pojawi sie dopiero w Lutym... A takie tlumaczenie to idealny prezent na swieta
Osobiscie wole dac cos co sam zrobie niz kupic gotowe

haro@dosdedos.pl
Nowy Harry pojawi sie dopiero w Lutym... A takie tlumaczenie to idealny prezent na swieta
Osobiscie wole dac cos co sam zrobie niz kupic gotowe

zesc!
Jeden egzemplarz jest zupełnie nieopłacalny. Jak potrzebujesz tylko jedna kopie to wydrukuj sobie sam na drukarce laserowej a potem idź do introligatora nich ci to oprawi. Wtedy wyjdzie cie to taniej.
-
złotooka kotka
- Weteran

Gwarantuje, ze tlumaczenie jest naprawde klasa. Nie jakas belkotanina.
Taka mala recenzja z jakiejs stronki:
I sama tez czytalam i jest OK.
A przy okazjii... Podeslij swojej dziewczynie stronke: http://www.biblioteka-mirriel.prv.pl/ . (to strona z fanfickami ze swiata Harrego Pottera) Szczególnie polecam wszystko autorstwa Toroj albo Arien Halfelven.
Ja na jakas okazje dostalam wydrukowane 6 opowiadan Toroj w ladnej oprawie. Super milo wspominam ten prezent, zwlaszcza, ze autorka pisze swietnie. Zabawa jest czesto lepsza niz przy orginalnym Harrym. Moze i twojej dziewczynie sie spodoba.
Gwarantuje, ze tlumaczenie jest naprawde klasa. Nie jakas belkotanina.
Taka mala recenzja z jakiejs stronki:
Czternastu tłumaczy i trzech redaktorów, ukrytych pod nazwą Armia Świstaka, nie chciało czekać do stycznia na polską wersję „Księcia Półkrwi”. W 26 dni przetłumaczyli tekst i wpuścili w sieć - donosi "Życie Warszawy".
Według dziennika z internetu można za darmo ściągnąć prawie 600 profesjonalnie złożonych i uzupełnionych grafikami stron. Przetłumaczony przez Armię Świstaka tekst uzupełniony jest nawet o notę "wydawcy".
Na pomysł przetłumaczenia bestselleru wpadła osoba ukrywająca się pod pseudonimem Susie Świstak. Nie chcąc czekać pół roku na tłumaczenie kolejnego tomu przygód młodego czarodzieja, skrzyknęła grupę zapaleńców, którzy szybko wzięli się do roboty.
Grupa chcąc uniknąć zarzutów o błędy w tłumaczeniu zorganizowała również nadzór redaktorski i korektę. Według "Życia Warszawy", dla człowieka obeznanego z siecią znalezienie odpowiedniego pliku pdf to kwestia trzech minut.
źródło: Życie Warszawy
I sama tez czytalam i jest OK.
A przy okazjii... Podeslij swojej dziewczynie stronke: http://www.biblioteka-mirriel.prv.pl/ . (to strona z fanfickami ze swiata Harrego Pottera) Szczególnie polecam wszystko autorstwa Toroj albo Arien Halfelven.
Ja na jakas okazje dostalam wydrukowane 6 opowiadan Toroj w ladnej oprawie. Super milo wspominam ten prezent, zwlaszcza, ze autorka pisze swietnie. Zabawa jest czesto lepsza niz przy orginalnym Harrym. Moze i twojej dziewczynie sie spodoba.
Leee
a mi to nikt niewysle
. Ja tez chce
prooooosze
f4z@o2.pl
. Obiecuje ze w miare mozliwosci sie odwdziecze
[ Dodano: 2005-11-06, 14:20 ]
ehh minal czas na edycje dlatego post pod postem
A chcialem po prostu wrzucic link do hp jak by ktos jeszcze ccial
http://rapidshare.de/files/4356540/HPiP ... k.pdf.html
I jeszcze raz big thx dla zlotookiej kotki za wyslanie mi tego na meila ;d.
Mam nadzieje ze nikt mnie niewysmieje jak powiem ze skonczylem czytac w 2 dni -.- ;d.
Ale ostatnio zyje po prostu na literackim glodzie ;d niemam co czytac !
pokazna biblioteczka w mojim domq juz dawno temu zostala pochlonieta ;d Czasami i po 2-3 razy =]
a mi to nikt niewysle
. Ja tez chce
prooooosze f4z@o2.pl
[ Dodano: 2005-11-06, 14:20 ]
ehh minal czas na edycje dlatego post pod postem
A chcialem po prostu wrzucic link do hp jak by ktos jeszcze ccial
http://rapidshare.de/files/4356540/HPiP ... k.pdf.html
I jeszcze raz big thx dla zlotookiej kotki za wyslanie mi tego na meila ;d.
Mam nadzieje ze nikt mnie niewysmieje jak powiem ze skonczylem czytac w 2 dni -.- ;d.
Ale ostatnio zyje po prostu na literackim glodzie ;d niemam co czytac !
pokazna biblioteczka w mojim domq juz dawno temu zostala pochlonieta ;d Czasami i po 2-3 razy =]Wróć do „Wszystkie inne tematy”