Podraznienie przy goleniu
Moderator: modTeam
Podraznienie przy goleniu
Mam taki maly problem i nie wiem co z nim zrobic.Mianowicie ogolilem sobie wszystko i po dniu nad penisem,w miejscu owlosienia pojawily sie zaczerwienienia i krostki ktore w niektorych miejscach troche bolą...golilem sie tam pierwszy raz wiec moze to dlatego?co sie dzieje? czy to z czasem zejdzie? prosze o odpowiedz! Dzieki z Gory
Spokojnie od podrażnień po goleniu nie umiera się. Po jakimś czasie podrażnienia zejdą same. Niestety jeśli nie stanie się to dość szybko odrastające włoski (z racji golenia ostro zakończone) będą drażniły skórę i z gojeniem może być problem.
Jeśli chodzi o przyspieszanie gojenia poza bezdyskusyjnym utrzymywaniem bezwzględnej higieny polecam środki przeciwdziałające zapaleniom. Tu najlepszy, najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy byłby roztwór kwasu bornego. Można go dostać tylko na receptę … chociaż możesz zapytać w aptece (roztwór ten jest robiony przez farmaceutę). Nie trzeba się go bać nie ma zapachu koloru i nie powoduje pieczenia, bólu czy szczypania. Działa po dwu trzykrotnym użyciu (należy nawilżyć wacik i posmarować skórę).
Jeśli nie masz dostępu do tego środka a zaczerwienienie i krostki długo nie będą schodzić każdy dermatolog przepisze Ci to bez mrugnięcia okiem …
Możesz spróbować innych środków przeciw zapalnych, ale najpierw zrób próbę na fragmencie zmienionej dermatologicznie skóry bo jeśli źle dobierzesz to nie pogorszy się przynajmniej na całym obszarze tylko w jednym miejscu.
Może spróbuj środków przyspieszających gojenie ( jeden z najlepszych na rynku dostępny bez recepty to Tormentiol) , jednak te zazwyczaj są tłuste i nie wiem jak zareaguje skóra (jeszcze raz przypominam o wcześniejszej próbie).
Na razie jeśli nie jest aż tak źle i nie masz dostępu do kwasu bornego zanuć sobie „poczekam popatrzę nie cofnę kijem Wisły”…
Jeśli chodzi o przyspieszanie gojenia poza bezdyskusyjnym utrzymywaniem bezwzględnej higieny polecam środki przeciwdziałające zapaleniom. Tu najlepszy, najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy byłby roztwór kwasu bornego. Można go dostać tylko na receptę … chociaż możesz zapytać w aptece (roztwór ten jest robiony przez farmaceutę). Nie trzeba się go bać nie ma zapachu koloru i nie powoduje pieczenia, bólu czy szczypania. Działa po dwu trzykrotnym użyciu (należy nawilżyć wacik i posmarować skórę).
Jeśli nie masz dostępu do tego środka a zaczerwienienie i krostki długo nie będą schodzić każdy dermatolog przepisze Ci to bez mrugnięcia okiem …
Możesz spróbować innych środków przeciw zapalnych, ale najpierw zrób próbę na fragmencie zmienionej dermatologicznie skóry bo jeśli źle dobierzesz to nie pogorszy się przynajmniej na całym obszarze tylko w jednym miejscu.
Może spróbuj środków przyspieszających gojenie ( jeden z najlepszych na rynku dostępny bez recepty to Tormentiol) , jednak te zazwyczaj są tłuste i nie wiem jak zareaguje skóra (jeszcze raz przypominam o wcześniejszej próbie).
Na razie jeśli nie jest aż tak źle i nie masz dostępu do kwasu bornego zanuć sobie „poczekam popatrzę nie cofnę kijem Wisły”…
- ksiezycowka
- Weteran

Dodatkowo wloski poprzez fakt iz sa krecone w tym intymny miejscu moga sie wrastac
co tez boli
do tego polecam pensetke i wyrywanie
Co boli jeszcze bardziej <aniolek2>
Btw po co w tym wieku golisz sobie ptaka ?
Wiem ze to twoja prywatna sprawa ale jakos mnie to zafascynowalo
. Przecierz jeszcze 3-4 lata temu tez miales calkiem lysego ptaka 
do tego polecam pensetke i wyrywanie Btw po co w tym wieku golisz sobie ptaka ?
Wiem ze to twoja prywatna sprawa ale jakos mnie to zafascynowalo - blacknessie
- Pasjonat

- Weteran

- Pasjonat

Jeśli te krostki mają czerwone obwódki i w środku białawy płyn, to najprawdopodobniej masz zapalenie mieszków włosowych. Nic groźnego, ale dość nieprzyjemne. Powyższe rady w tym przypadku są jak najbardziej aktualne 
"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."
1. Dzień po goleniu użyj do kąpieli żelu z peelingiem. Zresztą jeżeli chcesz golić regularnie używj go codzień.
2. Zaraz po goleniu przetrzyj skórę wodą utlenioną.
3. Spróbuj zamiast golić użyć kremu do depilacji
4. Wrastające włoski trzeba po kilku dniach wydłubać STERYLNĄ igłą.
5. Nie używaj tej samej maszynki co do twarzy!!
To tyle co tak na gorąco przyszło mi do głowy
2. Zaraz po goleniu przetrzyj skórę wodą utlenioną.
3. Spróbuj zamiast golić użyć kremu do depilacji
4. Wrastające włoski trzeba po kilku dniach wydłubać STERYLNĄ igłą.
5. Nie używaj tej samej maszynki co do twarzy!!
To tyle co tak na gorąco przyszło mi do głowy
Grzeczne dziewczynki idą do nieba
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
- ksiezycowka
- Weteran

Mial jakies uczulenie i mu skora z jajek zlazla :d. ale pozniej mowil ze swiecily sie jak psuczyli chyba isiagnal swoj cel :d
takimi textami to ludzi sie zabija
Pisze tylko tam gdzie to ma sens, pisanie bez sensu do niczego nieprowadzi...
-
Miecio z Pragi
- Początkujący

- Weteran

Haro pisze:o moga pozniej trafle na buzce wyskoczyc
No ok, ale nadal nie wiem dlaczego z takiego powodu jakieś gucia miałyby wyskakiwać?
Maverick, a moze po prostu ma delikatną skórę?
[ Dodano: 2005-12-08, 00:27 ]
Swoją drogą tak samo można zapytać po kiego sie kobita goli?toż to takie "dziwkarskie".
Jezu jaki Ciemnogród....
- ksiezycowka
- Weteran