co o tym sadziecie? glupie? niedojrzale? chore? a moze piekne?
na pewno smutne...
byli bardzo mlodzi, pewnie wszystko daloby sie rozwiazac inaczej...
Moderator: modTeam
Olivia pisze:ozumiem, jakby rodzice nie pozwalali Im się spotykać

a najbardziej rodzicą i robi im się na przekór... ehh szkoda gadać po prostu totalnie infantylny idiotyzm 
mrt pisze:Nie uważam, aby człowiek popełniający samobójstwo z jakiegokolwiek powodu był w pełni świadomy tego, co robi. Dlatego jestem przeciwna chowaniu samobójców pod płotem, czego na szczęście już się nie robi.
TedBundy pisze:głupota, piramidalne kretyństwo...zgodnie z teorią Darwina jednostki głupie wyeliminowały się same...
Tak właśnie rodzice traktują dzieci - na zasadzie ja płacę, ja jestem twoim
panem, masz mnie słuchać. Zamiast płodzić dziecka niech kupią sobie owczarka
niemieckiego, oddadzą do tresury i będzie im ładnie aportował, ogonkiem merdał
za michę żarcia i wybaczy jeśli pan w przypływie złego humoru połamie mu parę
żeber kopniakiem. Utrzymywanie dzieci do pełnoletności jest obowiązkiem
rodziców i nie daje im to prawa do wchodzenia z buciorami w ich życie. Ciekawe
jaki mieli powód sprzeciwiania się temu związkowi. Pewnie jak znam życie to
było "nie, bo nie, bo ja tak powiedziałam, a ty masz robić to co ci każę bo
żryć ci daję".

Mia pisze:co o tym sadziecie? glupie? niedojrzale? chore? a moze piekne?

Oczywiście, że nie mogę tego powiedzieć z pewnością 100-procentową, bo niby na jakiej podstawie... Ale tak mi się wydaje, tak uważam.Sir Charles pisze:Dlaczego?

Sir Charles pisze:No ale to taki w sumie atawizm. Nie mieszajmy świadomej, wolnej woli z mechanizmami atawistycznymi.

mrt pisze:złowiek popełniający samobójstwo widzi rzeczywistość tak a nie inaczej, przez pryzmat swojego nieszczęścia
mrt pisze:nie powiesz mi Charlie, że samobójstwo popełnia się z radości
Dużo jeżdzę samochodem po Polsce, nie raz widziałem wypadki ale nie chciałbym żeby taki samobójca we mnie wjechał
Jeśli już ktoś chce sie zabijać to niech nie naraża na śmierć jeszcze innych osób które wcale nie chca umierać. 

jabłoń pisze:A już na pewno za obrzydliwy błąd należy ocenić samobójstwo bo komuś się nie chce żyć....
mrt pisze:natomiast badania niedoszłych samobójców
Mysiorek pisze:Może i tak być. Euforia... zatrzymanie tej świadomości na zawsze...
Sir Charles pisze:jabłoń napisał/a:
A już na pewno za obrzydliwy błąd należy ocenić samobójstwo bo komuś się nie chce żyć....
Bo co? Bo każdemu musi się chcieć żyć, bo Ty masz takie widzimisię? A nie uważasz, że odmowa przyjęcia transplantacji to też pewnego rodzaju samobójstwo?

jabłoń pisze:w obliczu oczywistej konieczności śmierci z powodów biologicznych.
jabłoń pisze:Czym innym jest samobójstwo bo się komuś "nie chce" zyć, chociaż by mógł, a czym innym pogodzenie się z losem w obliczu oczywistej konieczności śmierci z powodów biologicznych.
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 618 gości