Organy wielokrotnego użycia?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 19 sty 2006, 20:05

TedBundy pisze:powróćmy do źródeł

cos tak własnie czuje
a mi jaka bys Ted plakietke dał, cholera tylko zeby nie wyszło, że bym miała ich kilka i musiała zapitalac tak na plaze
jabłoń pisze:wystarczy ogólnie dostępny rejestr np. na jakiejś stronie internetowej....

ale co by tam było moje imie i nazwisko, czy fota i pesel niby tez. Przestepców nie znakuja to osoby po przeszczepie by mieli

a ja chce wiedziec czy ktos miał leczenie kanałowe, czy miał kamienie na nerkach, bo jak tak to gardze nim, czy o to tez moge apelowac by mi takich w necie opisali.
Albo np. chce wiedzieć czy ktos miał kiedys chorobe weneryczna. Sama widzisz chyba jaki to bezsens jest
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 19 sty 2006, 20:29

jabłoń pisze:To Ty mi odpowiedz na pytanie czy nie mam prawa wiedzieć z "KIM" mam do czynienia ?

To moze odrazu w ten sam sposob znakujmy rowniez soby o genetycznych sklonnosciach do roznych chorob z wyszczegolnieniem tych, ktore moga byc dziedziczne; rowniez osoby bezplodne lub pochodzace z patologicznych rodzin, albo ktorych rodzice mieli rozne choroby, ktore wystepuja co drugie pokolenie itp? To przeciez rowniez moze miec w przyszlosci wplyw na naszych ewentualnych wspolmalzonkow i nasze ewentualne przyszle dzieci :)

jabłoń pisze:Tak - jestem przeciwniczką transfuzji.

Czyli gdyby Twojemu dziecku/partnerowi/rodzicom/komus z najblizszych grozilo wykrwawienie to odmowilabys transfuzji lub ja zdecydowanie skrytykowala (np. uratowanemu w ten sposob wujkowi prosto w oczy) ?
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 19 sty 2006, 20:37

Albo rejestr albo zakaz przeszczepów w ogóle. To jest zbyt nowe i niebezpieczne dla ludzi, żeby ich trzymać w nieświadomości. Skoro żarcie modyfikowane genetycznie jest oznakowywane to tym bardziej ludzie.

A zresztą skoro jesteście za przeszczepami to czego tu się wstydzić ? Powinniście chodzić z plakietką - oddałem nerę do przeszczepu - albo mam fiuta kolegi... <diabel>

Tak odmówiłabym transfuzji dla krewnych i znajomych. Skoro ma się jakiś pogląd to bez względu na znajomości...
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 19 sty 2006, 20:40

Nie widziałem, niestety jeszcze konstruktywnego argumentu przeciwko transfuzji....Zatem, Jabłonko, o ile w tematach polityczno-moralnych możemy się zgadzać, na tym gruncie za jasnego grzyba nie dojdziemy do jakiegokolwiek consensusu...... <cisza> Zakazywanie transfuzji to przyczynianie się (i to świadome, a to jeszcze gorsze), do czyjegoś zejścia...... <evilbat>

PS. Znów mi tu Świadkami zajechało, a feeeeee....... <belt>

[ Dodano: 2006-01-19, 20:42 ]
jabłoń pisze:Tak odmówiłabym transfuzji dla krewnych i znajomych

d l a c z e g o ???? <chory>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 19 sty 2006, 20:43

Tedi transfuzja to jest prawie to samo. Ale z Tobą się nie zgadzać to dla mnie zaszczyt i sama przyjemność... <browar>

W przeciwieństwie do sporów z co poniektórymi consored

Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 19 sty 2006, 21:11

Ręce mi opadają jak ją czytam. Faszyzm w połączeniu ze Świadkami Jehowy.
Znakować ludzi bo mieli przeczep? Kto Cię zrobił? Jak rodzice to pewnie żałują do tej pory.
I podobno jesteś wykształcona :(
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 19 sty 2006, 21:14

jabłoń pisze:Tak odmówiłabym transfuzji dla krewnych i znajomych. Skoro ma się jakiś pogląd to bez względu na znajomości...

Czyli swojemu dziecku/mezowi rowniez?

jabłoń pisze:Albo rejestr albo zakaz przeszczepów w ogóle.

Na szczescie nie Ty stanowisz prawo i Tobie podobni :)

jabłoń pisze:A zresztą skoro jesteście za przeszczepami to czego tu się wstydzić ? Powinniście chodzić z plakietką - oddałem nerę do przeszczepu - albo mam fiuta kolegi...

Raz : Czyli jestes zwolenniczka parad gejow i lesbijek?
Dwa : To dowolny wybor czy ktos sie chce z tym afiszowac czy nie, a Tobie nic do tego.

A tak w ogóle to czy jestes zwolenniczka znakowania rowniez osob o genetycznych sklonnosciach do roznych chorob z wyszczegolnieniem tych, ktore moga byc dziedziczne; rowniez osoby bezplodne lub pochodzace z patologicznych rodzin, albo ktorych rodzice mieli rozne choroby, ktore wystepuja co drugie pokolenie itp?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2006, 21:18 przez KyLu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 19 sty 2006, 21:15

Nie znakować tylko dać prawo do informacji o tym np. na stronie internetowej lub do wglądu gdzie indziej...

fish pisze:Kto Cię zrobił? Jak rodzice to pewnie żałują do tej pory.

I.... szczerze powiedziawszy Fishu - czytając Twój powyższy post - naprawdę dziwię się, że zostałeś moderatorem...

Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 19 sty 2006, 21:15

fish pisze:I podobno jesteś wykształcona

Pamietaj, ze kucie na pamiec to nie jest inteligentne myslenie <lol>

[ Dodano: 2006-01-19, 21:16 ]
jabłoń pisze:Nie znakować tylko dać prawo do informacji o tym np. na stronie internetowej lub do wglądu gdzie indziej...

Z tych powodow co wymienilem rowniez ?

[ Dodano: 2006-01-19, 21:17 ]
Nie odpowiedzialas :P
jabłoń pisze:Tak odmówiłabym transfuzji dla krewnych i znajomych.

Czyli swojemu dziecku/mezowi rowniez?
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 19 sty 2006, 21:18

I.... szczerze powiedziawszy Fishu - czytając Twój powyższy post - naprawdę dziwię się, że zostałeś moderatorem...

I weź to pod uwagę bo Twoje posty denerwują wielu ludzi :)
Poczekamy na błąd :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 19 sty 2006, 22:09

jabłoń pisze:oddałem nerę do przeszczepu - albo mam fiuta kolegi...

nie wiem jakiemu zwierzakowi podebrałas mózg, ale takie kozystanie z niego to hańba dla tego gatunku

fish ona jest bossska
jak ja czasami lubie rozrywke a małowyszukanym stylu

a mogła bys mi powiedziec jak ten rejestr czy baza danych ma wygladac. Ja sobie nie zycze by ktos znał przebieg mojego zycia, nie chce by ktos niepowołany znałmoje choroby, chyba mam prawo do ochrony danych na swój temat.

a taki przykład podczas porodu matka potrzebuje krwi, co pozwalasz jej sie wykrwawic na smierc.

była bys lekarzem i patrzyła jak slicznie gasnie, jak umiera zostawiajac meza i dziecko, byc moze to nie jej pierwsze dziecko.

a jesli chodzi o oddanie krwi swojemu dziecku to nie rozumiem. Przeciez ono w połowie powstanie z twoich komórek, czyli z czesci ciebie, to co później juz kawałka ciebie dostac nie moze
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 19 sty 2006, 22:13

Niedługo wyjdzie na to, że ciąża też nie jest dozwolona bo się dusza rozdzieli :)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 19 sty 2006, 22:17

że ciąża też nie jest dozwolona bo się dusza rozdzieli :)

a pozatym ciało obce ( czesc pochodzaca od tego kto sie spuscił, potocznie zwanego ojcem bilogicznym) pobiera Twoja energie, tam dopływa Twoja krew.

fish czy ładnie łapie rozumowanie kolezanki ??
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 sty 2006, 22:19

jabłoń pisze:Tak odmówiłabym transfuzji dla krewnych i znajomych. Skoro ma się jakiś pogląd to bez względu na znajomości...

Gdzie sie tacy ludzie rodza <boje_sie>.
Z daleka od takich.
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 19 sty 2006, 22:20

Dzindżer - w rejestrze wystarczą dane, że miał ktoś przeszczep plus nr dowodu osobistego.... ale to są już szczegóły...

Z tą krwią - już pisałam jest troszkę inaczej - bo komórki krwi szybciej umierają - tj. po 60 dniach no i krew jest prostsza w budowie - dlatego łatwiej jest ją przeszczepiać.... Może na transfuzję krwi bym się nawet i zgodziła ... no nie wiem....

A dziecko nie musi mieć mojej krwi tylko zupełnie inną grupę... i chociaż jest kawałkiem matki to jednak nie jest matką bo ma jeszcze ojca.

Ale tu już naprawdę nie chodzi o szczegóły....

Awatar użytkownika
KyLu
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KyLu » 19 sty 2006, 22:26

Jablon czyli odmowilabys transfuzji krwi swojemu dziecku/mezowi czy tez nie? Bo uciekasz od odpowiedzi!
Czy osoby o genetycznych sklonnosciach do roznych chorob z wyszczegolnieniem tych, ktore moga byc dziedziczne; osoby bezplodne lub pochodzace z patologicznych rodzin, albo ktorych rodzice mieli rozne choroby, ktore wystepuja co drugie pokolenie, itp rowniez mialy by byc wpisywane do tego rejestru?

[ Dodano: 2006-01-19, 22:27 ]
jabłoń pisze:Ale tu już naprawdę nie chodzi o szczegóły....

Wlasnie w tych sprawach zycia i smierci chodzi o te szczegoly! Bo tu niewazna jest uogolniajaca teoria tylko te szczegoly, czyli ludzkie zycie.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 19 sty 2006, 22:27

jabłoń pisze:- w rejestrze wystarczą dane, że miał ktoś przeszczep plus nr dowodu osobistego.... ale to są już szczegóły...

tylko, ze ja nie chce by ktos, w zasadzie kazdy miał dostep o danych o mnie. Dane przestepców sa chronione, a moje miały by byc tak do wgladu, o nie, nie bawie sie tak
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 19 sty 2006, 22:30

jabłoń pisze: i chociaż jest kawałkiem matki to jednak nie jest matką bo ma jeszcze ojca.

Nerka też ma jeszcze właściela, szczególnie takiego który robi to z pełną odpowiedzialnością aby uratować komuś życie np. córce.

Logicznie rozumując sperma czy inny narząd jest tym samym. Przykładowo pochodzi od kogoś z rodziny, nawet od ojca.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 19 sty 2006, 23:09

jabłoń pisze:Twierdzisz, że jestem chora bo chcę WIEDZIEĆ, czy osoba z którą będę mieć dzieci nie ma czasem nerki mojego ojca ? Chyba mam prawo ?!

a nie mozesz spytac, czy nie mial przeszczepu? prostsze rozwiazanie, niz jakis rejestr. a jak to kandydat na ojca twojego dziecka to chyba powinnas miec zaufanie? <pijak>

oczom nie wierzę, jak to czytam <zalamka>
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 sty 2006, 02:15

jabłoń pisze:Ale później powiedziałam, że mogą tylko niech się Ci po przeszczepach oznakują <hahaha>
Taak? A co z ochrona danych osobowych? I moze jeszcze zacznijmy znakowac impotentow, homoseksualistow i bog wie kogo jeszcze?

Zrobmy rejestry blondynek, brunetek, facetow z penisem powyzej 18cm i ponizej 18cm, zrobmy rejestr chorych na AIDS, w ogóle niech w necie beda dostepne wszystkie osoby, cala ich kartoteka, lacznie z przebytymi chorobami w dziecinstwie.

A w domach obowiazkowo kamery. Kontrola przede wszystkim.
Chcesz tworzyc jablonko niebezpieczne precedensy i w swej prostocie nie dostrzegasz zagrozen jakie moga z tego wyniknac.
Dzieki bogu sa ludzie ktorzy widza dalej niz "co zrobie na obiad".
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 20 sty 2006, 07:27

Cóż, wtedy "na każdego" byłaby teczka:) Jak za Hoovera :D
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 sty 2006, 08:19

lollirot pisze:
Andrew pisze:Prosto to sprawdzic wejdz na dach wierzowca stan na krawedzi i stój tak z zamiarem skoczenia , a potem opisz co czujesz !

uważam za bardzo zły przykład. nie wejdę na dach z zamiarem skoczenia, bo i tak nie chciałabym skoczyć. nie chcę umierać, bo za bardzo podoba mi się życie. ale to nie ma nic wspólnego ze strachem.

Nie ? a z czym ?
Jakos mi sie wydaje , iż na siłę uciekacie od strachu , co czujesz stosac na krawedzi ? mozesz to nazywac jak chcesz , ale to jest strach
jak staniesz na torach przed najezdzajacym pociagiem , to też bedziesz czuła strach , strach przed smiercia , ze owe pozostanie na nich moze sie nia skonczyć
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 20 sty 2006, 08:35

fish pisze:Ręce mi opadają jak ją czytam. Faszyzm w połączeniu ze Świadkami Jehowy.

tu jesteśmy zgodni w 100 %;

a skoro szerzenie treści faszystowskich jest konstytucyjnie zakazane, apeluję do modów o usunięcie postów użytkowniczki jabłoń.
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.

FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 sty 2006, 08:53

ani mi sie wazcie !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 20 sty 2006, 12:23

Andrew pisze:Nie ? a z czym ?

panie jezu, no przecież piszę! podoba mi się życie!
Andrew pisze:co czujesz stosac na krawedzi ?

zawrót głowy, bo mam delikatny lęk wysokości :-) nie czuję strachu, bo NIE MAM ZAMIARU SKAKAĆ, umiesz czytać?!
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 20 sty 2006, 12:35

Maverick pisze:Chcesz tworzyc jablonko niebezpieczne precedensy i w swej prostocie nie dostrzegasz zagrozen jakie moga z tego wyniknac.

No pełna zgoda. O dziwo <aniolek> <browar>

robinho pisze:skoro szerzenie treści faszystowskich jest konstytucyjnie zakazane, apeluję do modów o usunięcie postów użytkowniczki

Podpisuję się.

Andrew pisze:ani mi sie wazcie !

Mav dostanie lanie? A może Fish? <hahaha>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 20 sty 2006, 12:45

No daj komuś palec to i rękę weźmie... Dobra - wobec tego żadnych rejestrów - po prostu zakaz przeszczepów.

Ja wiem, że prawda w oczy kole.... ale nie tak łatwo ludziom odebrać wolność wypowiedzi... Proszę o konkretne przykłady szerzenia przeze mnie treści faszystowich wraz z odniesieniem do przepisów. POpisać mi się tu Panowie początkujący prawnicy: Robinho i Ser Czarli... Maverick nie wiem kim tam jest ale też może wejść w szranki.

A niebezpiecznych precedensów to Wy w swojej głupocie nie dostrzegacie... Tylko żeby je dostrzec to trzeba coś jeszcze w życiu przeżyć a nie całą wiedzę czerpać z książeczek, gazetek i od ustawionego tatusia i mamusi...

Chłopaczki - wespół w zespół bo inaczej to cienko śpiewacie... może buzi sobie jeszcze dajcie... <banan>

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 20 sty 2006, 12:50

jabłoń pisze:wespół w zespół bo inaczej to cienko śpiewacie... może buzi sobie jeszcze dajcie...

buzi to im moge dac ja <diabel>

jabłoń pisze:No daj komuś palec to i rękę weźmie... Dobra - wobec tego żadnych rejestrów - po prostu zakaz przeszczepów.

zabierasz nam przeszczepy, a ja sie własnie z robinho chciałam na nerke zamienic, mysle sobbie przyda mi sie odmiana, chłopak kumaty to i te emocje ma jak trzeba w tej nerce, a mi własnie taka emocjonujaca potrzeba jest
a tu dupa, zabronione.
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 20 sty 2006, 12:51

Dzindzer - lepiej się zamieńcie na organy płciowe - będzie wam bardziej do twarzy.

Pozdrawiam. <banan>

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 20 sty 2006, 13:00

jabłoń pisze:ale nie tak łatwo ludziom odebrać wolność wypowiedzi...

A gdzie tu kwestia wolności wypowiedzi? :D Ja mam święte prawo wystawić ze swojego mieszkania każdego, kto napiernicza głupotami z siłą rażenia równą tonom trotylu. Biorę za kołnierz i wystawiam - nie dlatego, że nie mam argumentów w dyskusji, tylko dlatego, że poniżej pewnego poziomu nie ma w ogóle o czym dyskutować. Czy myślisz, że tak samo będę sobie opuszki strzępił na potencjalnego idiotę, który wejdzie tu i zacznie dowodzić prawdziwości "Protokołów mędrców Syjonu"? A Agnieszka, siłami swojej administracji może Cię stąd po prostu wystawić za kołnierz. :]

[ Dodano: 2006-01-20, 13:02 ]
<banan>

No to panie i panowie - 2 tygodnie oddechu od przeszczepów i transfuzji. Proponuję dobrze wykorzystać ten czas i przygotować się do sesji :D :D :D
soul of a woman was created below

Wróć do „Wszystkie inne tematy”