dziennikarstwo na UW

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Sepik
Pasjonat
Pasjonat
dziennikarstwo na UW

Postautor: Sepik » 15 lut 2006, 22:27

witam. przegladalem ostanio broszurki na temat studiow i natknalem sie na interesujacy mnie kierunek
Wydzial Dziennikarstwa i nauk politycznych/ kierunek: dziennikarstwo i komunikacja spoleczna.
osobiscie nikogo ne znam kto bylby na takim kierunku a juz na pawno nie w wawie.
jezeli ktos posiada jakas wiedze na temat tego kierunku to prosze o pomoc m.in. czy sa duze klopoty z dostaniem sie na te studia. szukalem jakis informacji na stronie uw ale za duzo tam nie ma. myslalem tez o prawie ale tam sie dostac to juz w ogole masakra ;/ papiery zloze ale nie mam zbyt wielkich nadzieji. jezeli ktos moze mi pomoc to bardzo prosze. pozdrawiam
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 15 lut 2006, 23:09

Wejdź sobie na grono UW albo jeszcze lepiej WDiNP UW. Tam znajdziesz odpowiednich ludzi i oni Ci wszystko powiedzą.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 15 lut 2006, 23:15

hehe, zdawałam tam sto lat temu, chcieli mnie - na wieczorowych :P
Nie przyłożyłam się wtedy - przyznaje, poszłam na żywioł :]
A Ptaszek ma racje.
Awatar użytkownika
Sepik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sepik » 15 lut 2006, 23:19

dzieki ptaszek za informacje jutro cos tam do nich naskrobie
gracja hehe boje sie o to samo, ale mam jeszcze 2 miechy na przygotowania ;p moze sie uda
"Nie ma spać,
Nie ma oddychać
Żyć nie ma"
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 16 lut 2006, 00:04

Sepik pisze:ezeli ktos posiada jakas wiedze na temat tego kierunku to prosze o pomoc m.in. czy sa duze klopoty z dostaniem sie na te studia.

Ciężko. Cholernie ciężko. Napiszę tak: ktoś kto sobie pomyslal, ze fajnie byloby dostać się na dziennikarstwo - nie ma szans. Przyjma tylko tykich, ktorzy mają coś wspolnego z mediami, maja juz jakies doswiadczenie (w wieku 19 lat!).
Sepik pisze:myslalem tez o prawie ale tam sie dostac to juz w ogole masakra ;/

Jesli masz łeb jak sklep i średnią 5,5, masz szanse. To, że to najbardziej elitarny kierunek na UW, coś znaczy. Zresztą na większości uczelni...
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Sepik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sepik » 16 lut 2006, 00:23

cubasa pisze:Napiszę tak: ktoś kto sobie pomyslal, ze fajnie byloby dostać się na dziennikarstwo - nie ma szans. Przyjma tylko tykich, ktorzy mają coś wspolnego z mediami, maja juz jakies doswiadczenie (w wieku 19 lat!).

to nie jest takie moje widzi misie, wczesniej o tym myslalem tylko jakos wydawalo mi sie ze raczej nie mam szans. fakt ze doswiadczenie to praktycznie zerowe i to mnie wlansie martwi

Jesli masz łeb jak sklep i średnią 5,5, masz szanse. To, że to najbardziej elitarny kierunek na UW, coś znaczy. Zresztą na większości uczelni...

hmm no glupi to ja az tak bardzo nie jestem ;p ale z 5,5 to juz lekka przesada. zdaje sobie z tego sprawe ze konkurencja jest ogromna i bedzie ciezko ale jak nie sprobuje to sie nie dowiem ;p
"Nie ma spać,

Nie ma oddychać

Żyć nie ma"
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 16 lut 2006, 00:33

Sepik pisze:ale jak nie sprobuje to sie nie dowiem ;p

No jasne, ze probuj! Tylko nie nastawiaj się na jakies ekstra wyniki, bo kandydatow jest naprawde masa...
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Sepik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sepik » 16 lut 2006, 00:47

wiem wiem w koncu jedna z najlepszych jak nie najlepsza uczelnia w polsce...nie nastawiam sie ze przyjma mnie z otwartymi ramionami itd. ale jakos nie widze siebie na innych kierunkach. trzeba probowac...fakt faktem wizja studiow w polsce jest dolujaca. przynajmniej dla mnie- ucznia troche ponad przecietna, lecz nie wybitnego :/
"Nie ma spać,

Nie ma oddychać

Żyć nie ma"
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 16 lut 2006, 00:50

Sepik pisze:jedna z najlepszych jak nie najlepsza uczelnia w polsce

no no no <nieladnie2> ehehehehhe
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Sepik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sepik » 16 lut 2006, 00:59

cos insynuujesz lollirot :P
"Nie ma spać,

Nie ma oddychać

Żyć nie ma"
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 23 lut 2006, 08:58

Zdawałem tam. Niestety, jedynym w 90 % dobrym fragmentem mojego egzaminu był artykuł polemiczny. Dostałem 4,5 za polemikę z tekstem "Kobiety do garów, dzieci, kościoła" na żywca wyjętym z Radia MaRyja. Było śmiesznie. Reszta niestety (test wiedzy ogólnej był chyba pisany przez fanatyka sportu) kicha.

Ale nie żałuję. Wolę i tak moją pracę.
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.
Awatar użytkownika
Sepik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sepik » 23 lut 2006, 22:32

zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jak sie nie dostane to pomysle o jakies emeryturce pomostowej po zakonczeniu szkoly sredniej :P
"Nie ma spać,

Nie ma oddychać

Żyć nie ma"
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 23 lut 2006, 23:21

Eisenritter pisze:(test wiedzy ogólnej był chyba pisany przez fanatyka sportu)

haha, pamiętam pytanie o główne nazwiska zarządu PZPN-u. :P.
to widać reguła :D.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”