Potrzebna książka
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Potrzebna książka
Wiem, że Ciekawski założył podobny temat, ale podtytuł może mylić.
Potrzebuję pilnie książki Michaela Vince'a i Paula Emmersona "First Certificate-Language Practice with key". Chodzi mi o to, że nowa książka w księgarni kosztuje 70 zł. A może ktoś ma taniej, może być nawet używana. Jakby ktoś miał książę lub dostęp do niej, to bardzo bym prosiła.
Potrzebuję pilnie książki Michaela Vince'a i Paula Emmersona "First Certificate-Language Practice with key". Chodzi mi o to, że nowa książka w księgarni kosztuje 70 zł. A może ktoś ma taniej, może być nawet używana. Jakby ktoś miał książę lub dostęp do niej, to bardzo bym prosiła.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
- Sir Charles
- Weteran

Sir Charles pisze:To Ty teraz FCE będziesz zdawać? Ja myslałem, że Ty jakaś wypasiona z tego angielskiego jesteś
Pochwal się jaki ty wypasiony jesteś.
Mam Vince'a tylko "Advanced Language Practice", ale to jest na CAE bodaj.
Edit: na allegro za 40zł jest: http://allegro.pl/item87394811_vince_f_ ... h_key.html
- ksiezycowka
- Weteran

Ale szukałam w bazie i nie znalazłam, a ze nie znałam autora i tytuła do ksiegarni nie dzwoniłam.
Ale jesli by nawet byla to teraz juz kiedy mi zostało 18 h do konca stazu nie załatwie taniej jak ze znizka max. 15%. Tak bym mogla kombinowac zeby było 25%. To juz cos.
A i mamy "Oskara" na stanie mietkiego i twardego. Tez z ta mala znizka ale jakbys chciala
Ale szukałam w bazie i nie znalazłam, a ze nie znałam autora i tytuła do ksiegarni nie dzwoniłam.
Ale jesli by nawet byla to teraz juz kiedy mi zostało 18 h do konca stazu nie załatwie taniej jak ze znizka max. 15%. Tak bym mogla kombinowac zeby było 25%. To juz cos.
A i mamy "Oskara" na stanie mietkiego i twardego. Tez z ta mala znizka ale jakbys chciala

maroon pisze:Edit: na allegro za 40zł jest
Na allegro to se sama umiem znaleźć. Nie rób ze mnie tępej.
moon pisze:A i mamy "Oskara" na stanie mietkiego i twardego.
Nie, dzięki.
sophie pisze:Jesli ta ksiazka byla u nas jakies 8-9 lat temu (wtedy zdawalam FCE),
Za stare wydanie.

"Miarkuj złość.
-
Jagienka06
- Weteran

Olivia pisze:maroon pisze:To se znajdź, a nie rób z siebie tępej.
Przecież piszę tu, bo może ktoś ma i może mi odstąpić.
A ja piszę, że na allegro jest za 40zł, bo płaczesz, że 70zł za drogo.
<hahaha>Olivia pisze:Licz się, mały, ze słowami.
agna 24 pisze:a jak sie nazywa egzamin z angielskiego biznesowego?
BEC (Business English Certificate). Są chyba trzy poziomy: BEC1, BEC2 i BEC3.
-
Jagienka06
- Weteran

Jagienka06
- Weteran

Jagienka06
- Weteran

Jagienka06
- Weteran

Egzamin zdalam. Co prawda za drugim razem, ale na pierwszym nie moglam sie skupic, bo mi pare dni wczesniej dziadek zmarlOlivia pisze:agna 24 pisze:J od 2 lat, to praktycznie niczego innego nie ucze sie poza angielskim....
Taaa egzamin ostatni to potwierdza. No i dzień przed przesiedziany na forum.Bezcenne.
Olivia pisze:Yas, to prowokacja?
Nie.
Dobra, ale mnie o skrot nie chodzi tylko o to, co, kiedy, gdzie i jak to sie zdaje.
[ Dodano: 2006-02-28, 21:48 ]
A tak konkretniej to chodzi mi o to, ile taki egzamin kosztuje, kto moze go zdac, jaki poziom i w ogole to do czegos potrzebne tak bardzo
.Hm.. Yas
FCE? Płynny angielski, na poziomie jeszcze nie zaawansowanym. Wyższą szkołą jazdy jest CAE, Certificate in Advanced English, gdzie oprócz zwykłego porozumiewania się z ludźmi, opowiadania o swojej pracy czy hobby, znajomości kultury angielskiej... wymagają od Ciebie np. zdolności opisania aktualnego stanu gospodarki. Czyli bardziej zaawansowanego słownictwa.
Oba " testują umiejętności czytania, pisania, słuchania i mówienia".
Niegdyś, posiadając CAE i "kurs pedagogiczny" można było uczyć j. angielskiego w szkołach podstawowych. Czy średnich.. nie wiem.
(Gimnazjum to nie moja epoka, więc pomijam.. ale pewnie by się zaliczało)
Koszty.. około 100 euro.
Zdać może każdy, kto wyraża taką chęć i czuje się na siłach. Najczęściej po odbytych kursach. Egzaminy odbywają się albo w sesji letniej (zazwyczaj marzec), albo zimowej (grudzień). Organizowane przez instytut Cambridge.
FCE? Płynny angielski, na poziomie jeszcze nie zaawansowanym. Wyższą szkołą jazdy jest CAE, Certificate in Advanced English, gdzie oprócz zwykłego porozumiewania się z ludźmi, opowiadania o swojej pracy czy hobby, znajomości kultury angielskiej... wymagają od Ciebie np. zdolności opisania aktualnego stanu gospodarki. Czyli bardziej zaawansowanego słownictwa.
Oba " testują umiejętności czytania, pisania, słuchania i mówienia".
Niegdyś, posiadając CAE i "kurs pedagogiczny" można było uczyć j. angielskiego w szkołach podstawowych. Czy średnich.. nie wiem.
(Gimnazjum to nie moja epoka, więc pomijam.. ale pewnie by się zaliczało)
Koszty.. około 100 euro.
Zdać może każdy, kto wyraża taką chęć i czuje się na siłach. Najczęściej po odbytych kursach. Egzaminy odbywają się albo w sesji letniej (zazwyczaj marzec), albo zimowej (grudzień). Organizowane przez instytut Cambridge.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2006, 22:24 przez Koko, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
krem na zmarszczki w mojej głowie.
- Sir Charles
- Weteran

maroon pisze:Pochwal się jaki ty wypasiony jesteś.
O ja
Tego się nie spodziewałem 
maroon pisze:Mam Vince'a tylko "Advanced Language Practice", ale to jest na CAE bodaj.
Wiesz dobrze, że nikogo to nie interesuje. Zupełnie. Ja też o tym wiem. Dlatego ja nie pisałem, że mam. Tylko Ty. No ale to ja się chwalę
Zyskujesz rangę "kulopłota" <browar>
soul of a woman was created below
Wróć do „Wszystkie inne tematy”