Na co zwrócić uwagę?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
nesti
Bywalec
Bywalec
Postautor: nesti » 04 mar 2006, 11:12

Skoro wiecie o swoim istnieniu, znacie się z nazwiska to domniemywam, że macie jakiś wspólnych znajomych. Wyknuj jakiś niecny plan i zrób tak, abyście się spotkali na jednej imrezie. A jak tam nie zrobi pierwszego kroku to sama się za matołka zajmij. Faceci czasami jak dzieci... trzeba poprowadzić ich za rękę.

Tak się składa, że nie mamy raczej wspólnych znajomych. Ja mam swój niewielki krąg, a on swój.
Poza tym trochę się boję. Pewności niemam, że akurat jego zachowanie wskazuje, że zwrócił na mnie swoją uwagę. Obawiam się sytuacji, że ja zacznę coś w jego kierunku robić, a to wszystko okaże się pomyłką. Poza tym blokuje mnie też to, o czym pisałam w innym topiku (link do niego podałam posta wcześniej).
Dlatego też założyłam ten temat, by móc wybadać, czy coś jest na rzeczy, czy nie.
Awatar użytkownika
sami
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: sami » 04 mar 2006, 15:38

a więc kolejny uczelniany przypadek :D

Panowie na forum, ruszcie się i napiszcie cuś koleżance, jak się grzecznie pyta :)
Afro mi nie przeszkadza ;)
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 04 mar 2006, 18:46

Sama miałam kiedyś podobny przypadek i czekałam, czekałam, czekałam aż on może coś zrobi... I co zrobił? Nic. A przez ten czas tak się nakręciłam że nie mogłam przestać o nim myśleć.
Sama musiałam wziąć sprawy w swoje ręce - złapałam z nim kontakt, dużo rozmawialiśmy aż tak poprowadziłam rozmowę że sam zaproponował mi spotkanie :P
Moja rada - zagaduj go, jak lepiej się poznacie sama szybko zorientujesz się czy on ma ochotę na bliższą znajomość :]
Awatar użytkownika
nesti
Bywalec
Bywalec
Postautor: nesti » 04 mar 2006, 19:09

Sama musiałam wziąć sprawy w swoje ręce - złapałam z nim kontakt, dużo rozmawialiśmy aż tak poprowadziłam rozmowę że sam zaproponował mi spotkanie

<brawo> Joasiu, dzielna kobitka z Ciebie :) A jak to potoczyło się dalej? :) Czy okazał się wart zachodu? :)
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 05 mar 2006, 17:04

Taka dzielna to ja nie jestem bo też się długo zbierałam ale po prostu cała sytuacja zaczęła mnie męczyć. <chory>
A jak potoczyło się dalej... No niestety happy endu nie było bo długo nasze spotykanie się nie trwało. Chyba nie był gotowy na poważny związek a z tego co wiem to nadal nikogo nie ma. Nadal mam z nim kontakt - teraz widzę że wcale nie był taki idealny jak mi się wydawało.
Ale nie czekam na niego - szkoda czasu :]
Radzę działać samej bo tak to tylko człowiek niepotrzebnie się nakręca a potem jest niepotrzebny żal i ból.
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 05 mar 2006, 17:32

nesti pisze:Obawiam się sytuacji, że ja zacznę coś w jego kierunku robić, a to wszystko okaże się pomyłką.

To może ja, jako mężczyzna się wkoncu wypowiem :)
Co do cytatu... Przecież jeśli zagadujesz do faceta (w miom wypadku do dziewczyny) to nie wiesz czy kogos ma, czy spodoba mu się Twoj styl bycia. Takimi kategoriami nie można myśleć, jak nie ten to następny. Poczatkowo takie podejście przychodziło mi ciężko, teraz już jest lepiej :)
amazonka pisze:A jak tam nie zrobi pierwszego kroku to sama się za matołka zajmij. Faceci czasami jak dzieci... trzeba poprowadzić ich za rękę.

Nie tylko kobiety lubią być podrywane :D
Moze ten facet jest tak samo nieśmiały jak ty? jeśli CI się wydaje, że spodobałaś mu się, ktoś musi zrobić pierwszy krok.

Joasia pisze:Taka dzielna to ja nie jestem bo też się długo zbierałam ale po prostu cała sytuacja zaczęła mnie męczyć

Tu masz rację, zbyt długie zabieranie się do czegoś nie owocuje obficie :/ Wiem to z doświadczenia. Kiedyś przez ponad pół roku gadałem z laską, aż wkońcu Ona zalalazła sobie innego. Za długo czekałem :P
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
nesti
Bywalec
Bywalec
Postautor: nesti » 06 mar 2006, 21:24

Napiszę tak: Joasiu, historia lubi się powtarzać. Niestety... Szkoda :(
Awatar użytkownika
Meredith
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Meredith » 06 mar 2006, 22:01

Nesti...

Nie ten to następny;)
Uszy do góry:)
Please to meet you.
Hope you guess my name.
But what's puzzling you.
Is the nature of my game...
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 06 mar 2006, 22:21

Nesti lepiej się przekonać o tym wcześniej.
Ja dzisiaj jak jechałam na uczelnię spotkałam tego o którym pisałam - pogadaliśmy i kiedyś cały dzień płakałabym do poduszki że się nie udało ale teraz zero stresu!!!:D
Radzę sobie bo jestem teraz z kimś komu na mnie naprawdę zależy więc jestem żywym dowodem że jak to było powiedziane przez Meredith "nie ten to następny" i ten następny może się okazać kimś bardzo ważnym :]
Awatar użytkownika
Eisenritter
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Eisenritter » 13 mar 2006, 13:46

Reakcje różne bywają. Tak jak ludzie.

Nie jesteś pewna? Zrób pierwszy krok. W końcu teraz kobiety mogą, nieprawdaż?
Siła charakteru i hart ducha są czynnikami decydującymi. Na sile charakteru opiera się żołnierska pewność siebie.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”