cała prawda o miłosci kobiet

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 09 mar 2006, 22:45

złotooka kotka pisze:Moj jest idealnie bezkonfliktowym facetem :D No, moze raczej byl kiedys. Teraz juz sie nauczyl jak to ze mna jest i OK. Ja nawet w spokojnych facetach budze bestie

Hmm tak czy inaczej sie dostosowal, czyli nie za bardzo ma swoje zdanie :P
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Rapid
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Rapid » 09 mar 2006, 22:48

Tylko mi nawet przy powazniejszych rzeczach stosunkowo szybciusio przechodzi.

Jeśli tak sprawa wygląda to luz, no cóż... ludzie mają rożne formy rozładowywania... stresu an przykład, no ale jeśli jak już napisałas twój facet sie przyzwyczaił że lubisz sie pokłócić czasami dla rozłądowania i sie tym za bardoz nie przejmuje to raczej macie fajnie :P Ja myślałem raczej że chodzi o jakieś poważne ćżeste kłótnie i celowe stwarzanie konfliktów.
Awatar użytkownika
ForsakenXL
Maniak
Maniak
Postautor: ForsakenXL » 09 mar 2006, 22:50

złotooka kotka pisze:Eee? Szto?

Kocham google za szybkie odpowiedzi :>
"Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw?Trzeba tylko umieć je popełniać!
A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień"
~George Bernard Shaw
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 09 mar 2006, 22:51

złotooka kotka pisze:Rapid napisał/a:
czy to nie są raczej drobne sprzeczki a nie duze kłótnie o cos konkretnego?

I tak i tak

Heh najwyraźniej szukasz ciągle jakiejś zwady :P
To przy Tobie nawet nie mozna powiedzieć "zgadzam się z tobą", "tak", bo od razu bedzie jazda <boje_sie>
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 09 mar 2006, 22:52

Chyba żaden z wypowiadających się tu panów nie poprzebywał dłużej z- lub nie spotkał KOBIETY (słownie: K O B I E T Y ) <diabel>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 09 mar 2006, 22:53

Mysiorek pisze:KOBIETY (słownie: K O B I E T Y )

a co spotkał? robota? androida? gumową laleczkę ? :D....
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 09 mar 2006, 22:57

TFA pisze:Hmm tak czy inaczej sie dostosowal, czyli nie za bardzo ma swoje zdanie

Nie dostosowal, a nauczyl mojej psychiki :P <TFA, wrrr... Czepiasz sie>

cubasa pisze:To przy Tobie nawet nie mozna powiedzieć "zgadzam się z tobą", "tak", bo od razu bedzie jazda

Cos w tym jest. Przez jego wczesniejsza bezkonfliktowosc nabralam jakiejs traumy i wszedzie szukam podtekstu :P
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
ForsakenXL
Maniak
Maniak
Postautor: ForsakenXL » 09 mar 2006, 23:00

złotooka kotka pisze:
cubasa pisze:To przy Tobie nawet nie mozna powiedzieć "zgadzam się z tobą", "tak", bo od razu bedzie jazda

Cos w tym jest. Przez jego wczesniejsza bezkonfliktowosc nabralam jakiejs traumy i wszedzie szukam podtekstu :P

Łał. Ja chyba w takiej sytuacji zrobiłbym sobie inny obrazek w sygnaturce: ten ptaszek po prawej byłby odwrócony w drugą stronę :P
"Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw?Trzeba tylko umieć je popełniać!
A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień"
~George Bernard Shaw
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 09 mar 2006, 23:01

moon pisze:Bardzo trafne. KJesli powtarza nabiera wydźwieku "Zrób ze coś bo traace cierpliwosc i ide do ciekawszego od CIebie"

Owszem, ale niekoniecznie musi chodzić o kłótnie. Po prostu. Np. ja ze swoją kobietą nie kłócę się praktycznie w ogóle, ale bywa że mamy ciężkie rozmowy, chwile niezrozumienia, złe humory, czy sobie docinamy - normalka. Bo tu nie w tym rzecz. Sęk tkwi w syutacjach. Ciężkie sytuacje, napotykane problemy, etc. umacniają związek. Pozytywne wydarzenia również, ale - paradoksalnie - mniej.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 09 mar 2006, 23:07

złotooka kotka pisze:cubasa napisał/a:
To przy Tobie nawet nie mozna powiedzieć "zgadzam się z tobą", "tak", bo od razu bedzie jazda

Cos w tym jest. Przez jego wczesniejsza bezkonfliktowosc nabralam jakiejs traumy i wszedzie szukam podtekstu jezor

kotka: dobre te truskawki nie ??
on: no jasne, pyszne !!
kotka: wrrrrrr!!!!!!! miauuu!! chlast! chlast! trach!
on: aaaaaa!!!! nie dobre ! ohydne ! obrzydliwe truskawki !!

:P :P :P :P
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
ForsakenXL
Maniak
Maniak
Postautor: ForsakenXL » 09 mar 2006, 23:07

No, Ciekawski nie zawodzi :]
Przyszedł i powiedział to co ja chciałem powiedzieć, ale mi się nie chciało :P
~George Bernard Shaw
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 09 mar 2006, 23:10

TedBundy pisze:a co spotkał? robota? androida? gumową laleczkę ?

Nie pozwalaj sobie <wazne>

Długa droga przed Tobą, żebyś coś z tego Twojego chaosu skumał.
Spotkasz Kobietę, to znowu tu przyleziesz i będziesz krzyczał, że... :D ... nakrzyczała na Ciebie.
A tak BTW... to Ty w "gumie" na razie robisz <diabel>
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 09 mar 2006, 23:10

ForsakenXL pisze:Łał. Ja chyba w takiej sytuacji zrobiłbym sobie inny obrazek w sygnaturce: ten ptaszek po prawej byłby odwrócony w drugą stronę

Ha, ha, ha. Bardzo smieszne <laser> ;)

Nie demonizujmy tych klotni. To w zadnym wypadku nie jest tak, ze my sie klocimy ciagle. Wlasciwie to raczej rzadko. Jezeli chodzi o takie naprawde wazne sprawy to raczej przewazaja dlugie powazne rozmowy (najczasciej poprzedzone moja pyskowka :P, po ktorej zaraz sie uspokajam i mozemy wziac sie za sprawde na zimno).
A wszelkie docinki, drobne sprzeczki to normalka.
I zgadzam sie z Ciekawskim. To wlasnie takie trudne sytuacje umacniaja zwiazek.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
R1
Maniak
Maniak
Postautor: R1 » 09 mar 2006, 23:31

No tak, temat długi i szeroki jak rzeka. Z moich własnych doświadczeń i doświadczeń znajomych wyniosłem, że absolutnie nie można być za dobrym dla kobiety. Im bardziej jesteś "ciepłą kluchą", tym gorzej dla ciebie. Po prostu kobiety to wykorzystują bezlitośnie. Oczywiście to nie znaczy, że należy przestać kobietę szanować, bluzgać na nią, czy nie daj Boże używać przemocy fizycznej. Potrzebna jest pewna oschłość, dystans. Zresztą pracuję nad tym ostatnio ;) Ze swojego przykładu napiszę, że przez pierwszy rok mojego nieudanego 2-letniego związku byłem właśnie taką ciepłą kluchą. Na każde jej zawołanie, przepraszałem za coś za co to ona powinna mnie przeprosić. A to kwiatki raz w tygodniu, a to kolacje przy świecach. Wiecie jaki był tego efekt? Po paru miesiącach gdy przyniosłem jej kwiatka, tak bez okazji, to nawet uśmiechu na jej twarzy nie zauważyłem. Po prostu okropne uczucie, no ale sam sobie byłem winien. Postanowiłem się zmienić, być bardziej stanowczy, nie ulegać, nie dać wejść sobie na głowę. Ale poskutkowało tylko na krótki czas. I tu jest właśnie ryzyko. Jeśli jesteś dla kobiety za dobry przez pierwsze miesiące, przyzwyczaisz ją do tego, a później ona wyczuje, że zmieniasz się na "gorzej", to istnieje duże prawdopodobieństwo, że cię zostawi. Tak było po części w moim przypadku. Po prostu gdy wyczuła, że nie jestem już takim 'pantoflem' jak kiedyś, że mam własne zdanie które umiem głośno wyrazić, to zaczęła się czuć mniej pewnie, wystraszyła się i nawet nie próbowała walczyć o nasz związek. Jednym słowem - z kobietami nigdy nie wiadomo jak jest. Ani tak dobrze, ani tak. Jedno jest pewne - dystans to podstawa. Nie dać sobie wejść na głowę, bo później bedzie coraz gorzej. A jeśli chodzi o te wszystkie kłótnie, strojenie foch itd. to uważam, ze to dziecinada. Oczywiście różnice zdań w związku są niezbędne, ale już ciągłe kłótnie, czy wręcz dopominanie się o to "by na mnie nakrzyczał" uważam za niepoważne. No ale różni ludzie, różne związki. Ja tam wolę dyplomatyczne, delikatne rozwiązywanie problemów :)
Ostatnio zmieniony 09 mar 2006, 23:34 przez R1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 09 mar 2006, 23:34

Mysiorek pisze:Nie pozwalaj sobie

bo? :D

Mysiorek pisze:Spotkasz Kobietę, to znowu tu przyleziesz i będziesz krzyczał, że... ... nakrzyczała na Ciebie.

o ile wzrok mnie nie mylił, to wyłącznie z kobietami się prowadzałem <diabel> Nie będę krzyczał, Mysiorku. Już nie. Teraz gram na innych zasadach. I jeszcze raz w tym miejscu dziękuję mojemu środowisku, że pomogło mi pozbyć się tych cholernych klapek z moich ślepych oczków :D Za stary jestem, by się męczyć z jakąś sfrustrowaną wrzaskliwą panienką, która nie umie i nie chce rozwiązywać problemów drogą negocjacji :) Albo się dostosuje do moich reguł, albo naraaaa!!!! <fuckoff> Żadnego wymyślania wiyimaginowanych problemów, tworzenia ich na siłę - oczekuję od drugiej osoby dojrzałego podejścia do układu,który wspólnie tworzymy, to chcę dawać (i daję) i tego wymagam. To naprawdę niewiele ;)

Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 09 mar 2006, 23:36

Dochodzę do wniosku że jestem "ciepłą kluchą".Ale to zmienia się. Teraz bardziej interesuje mnie co ja mogę mieć ze związku.być egoistą. A jak lasce się nie podoba to fora ze dwora

[ Dodano: 2006-03-09, 23:37 ]
TedBundy pisze:Za stary jestem, by się męczyć z jakąś sfrustrowaną wrzaskliwą panienką, która nie umie i nie chce rozwiązywać problemów drogą negocjacji Albo się dostosuje do moich reguł, albo naraaaa!! Żadnego wymyślania wiyimaginowanych problemów, tworzenia ich na siłę - oczekuję od drugiej osoby dojrzałego podejścia do układu,który wspólnie tworzymy, to chcę dawać (i daję) i tego wymagam. To naprawdę niewiele

Bravo!!!!!! Tak trzymać
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 09 mar 2006, 23:40

ForsakenXL pisze:No, Ciekawski nie zawodzi :]
Przyszedł i powiedział to co ja chciałem powiedzieć, ale mi się nie chciało jezor

Forsaken, czy Ty przypadkiem nie jesteś moim bratem, którego nigdy nie miałem? ;)

Błażej - bądź egoistą. Miłość to egoizm we dwoje. Na tym to wszystko bazuje :)
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 09 mar 2006, 23:44

Blazej30 pisze:Teraz bardziej interesuje mnie co ja mogę mieć ze związku.być egoistą. A jak lasce się nie podoba to fora ze dwora

to dobry objaw <browar> Widzisz, ja to postrzegam tak: takie podejście do problemu, takie stanowisko najczęściej pojawia się z doświadczeniami - nie kryjmy, negatywnymi. Ja to przerabiałem, Ty to przerabiałeś, moi ziomkowie też to przerabiali....Najpierw "faza zaprzeczania", negowania i tkwienie w naiwności - dokładnie tak się zachowywałem. Potem......jeżeli negatywne sytuacje zwiększały się w postępie geometrycznym, zaczynasz się zastanawiać, że naprawdę coś tu nie jest tak:/ i kurtyna opada - zostaje naga prawda <diabel> .....lepiej późno niż wcale
<browar>

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 mar 2006, 23:57

ForsakenXL pisze:To sie nazywa uczucie .hahaha.
Nie, przepraszam że się śmieję, to jest smutne co?

Wim :/ Ja tylko za tłumacza robie ;P Ale ie kazdy zwiazek jest opary na uczuciu ;P

Yasmine pisze:Bo facet traci charakter i jaja.

I staje sie klucha wiec nie wartym uwagi cieniem ;P

Blazej30 pisze:być egoistą. A jak lasce się nie podoba to fora ze dwora

Brawo wiec ja nie wiem czemu wy piszecie o "krzywych akcjach" kobiet. To dziala tak samo : poznałam cie byles ciekawy fajny a teraz jestes klucha wiec precz mi z oczu ;P Dostosowywanie sie go reguł. Tylko ile mozna tak sie bawic tego nie rozumiem. Macie swoje lata jestcie starsi ode mnie a tak niewiele rozumiecie ze rece opadaja...
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 10 mar 2006, 00:09

TedBundy pisze:bo?

Bo jajco.
Jeśli nie zrozumiałeś co powiedziałeś to już Twoja ułomność. Nie mam zamiaru tego tolerować.
TedBundy pisze:to dobry objaw

<hahaha> Jeśli ktoś nie zauważy tych niuansów partnerstwa to zostaje 30-latkiem z kutasem w dłoni. :)

Zabawnie czytać niektóre wypowiedzi <regulamin> To taka powtórka z rozrywki <diabel>
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 10 mar 2006, 00:15

Brawo wiec ja nie wiem czemu wy piszecie o "krzywych akcjach" kobiet. To dziala tak samo : poznałam cie byles ciekawy fajny a teraz jestes klucha wiec precz mi z oczu Dostosowywanie sie go reguł. Tylko ile mozna tak sie bawic tego nie rozumiem. Macie swoje lata jestcie starsi ode mnie a tak niewiele rozumiecie ze rece opadaja...

bo faceci inteligencję emocjonalną mają słabą

[ Dodano: 2006-03-10, 00:16 ]
Mysiorek pisze: Jeśli ktoś nie zauważy tych niuansów partnerstwa to zostaje 30-latkiem z kutasem w dłoni.

to i tak lepiej niz być trzydziestoletnim kutasem

Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 10 mar 2006, 00:18

Blazej30 pisze:bo faceci inteligencję emocjonalną mają słabą

na szczęście są faceci i Faceci :-)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 10 mar 2006, 00:18

Blazej30 pisze:to i tak lepiej niz być trzydziestoletnim kutasem

I jeszcze lepiej niż 30-letnim kutasem z kutasem w dłoni.
Blazej30 pisze:bo faceci inteligencję emocjonalną mają słabą

No to ja dziękuję <hahaha>
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 10 mar 2006, 00:20

Mysiorek pisze:I jeszcze lepiej niż 30-letnim kutasem z kutasem w dłoni

najgorzej wychodzą ci co im kutasa urwało
lollirot pisze:na szczęście są faceci i Faceci :-)

no i kobiety i Kobiety

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 10 mar 2006, 00:21

Mysiorek pisze:Bo jajco.

ot, konstruktywna odpowiedź :D <hahaha>
o co Ci teraz dokładnie chodzi, bo wątek zgubiłem <diabel> ?

Mysiorek pisze:Jeśli ktoś nie zauważy tych niuansów partnerstwa to zostaje 30-latkiem z kutasem w dłoni.

zostanie najwyżej zadowolonym z życia 30 - letnim sukinsynem :D lepsze to, niż dalej się łudzić, być sam i wierzyć w jakieś brednie :) Zrozum. Ja już NIE WIERZĘ. Rozumiesz? Przestałem. A jeżeli NIE WIERZĘ, to sam nie będę, zapewniam :) Zresztą, kiedyś wierzyłem i gówno z tego miałem. I co? Kupa! <diabel> Dbam aktualnie o to, by układ jaki stworzyłem trwał przynajmniej do czerwca. Dalej nie planuję - bo to bez sensu <banan>

Awatar użytkownika
kosa_kmtw
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: kosa_kmtw » 10 mar 2006, 01:27

krotka odpowiedz na pytanie na poczatku - kobiety lubia pewnych siebie, stanowczych facetow, ktorzy maja wlasne zdanie, a nie tych ktorzy lataja za nimi uslugujac im na kazdym kroku i zgadzajac sie z kazdym wypowiedzianym slowem. Wazna jest tez spontanicznosc i poczucie humoru. Poza tym najprostszym argumentem jest to ze jesli wszysyko przez jakis dlugi czas jest pieknie i w ogóle w kolko to samo, to jest to nudne, rutynne a co za tym idzie malo atrakcyjne, wiec moze Twoja dziewczyna po prostu potrzebuje jakiejs odmiany :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 10 mar 2006, 07:46

Błazej !.... nie dziwie sie iż jestes do tej pory sam ! powiem wiecej , tak pozostanie jeszcze długo !
Tedi ! ....przeca Ci juz mówiłem, iż Ty nieszczesliwy bedziesz <aniolek> i tak to pozostanie conajmniej do 30-40 tki , jak nie dłuzej <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 10 mar 2006, 08:36

TedBundy pisze:Albo się dostosuje do moich reguł, albo naraaaa!! Żadnego wymyślania wiyimaginowanych problemów, tworzenia ich na siłę - oczekuję od drugiej osoby dojrzałego podejścia do układu,który wspólnie tworzymy, to chcę dawać (i daję) i tego wymagam. To naprawdę niewiele

Ted dluuuugo Ci jeszcze nie wroze kobiety na stale.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 10 mar 2006, 08:56

Andrew pisze:Błazej !.... nie dziwie sie iż jestes do tej pory sam ! powiem wiecej , tak pozostanie jeszcze długo !

A Ty kto ?? Prorok ?? <mlotek> Jesli to wiesz to dlaczego tak myślisz ??

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 10 mar 2006, 08:58

A mnie rozbawiłeś, Andrew :D.....WIERZYŁEM - byłem sam. Przestałem - jak z jedną było mc, dwa, od razu potem napatoczyła się następna :D....Mnie się to bardzo podoba,hehehe.... <diabel>

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”