A może powrót do natury?????
Moderator: modTeam
A może powrót do natury?????
Tyle piszecie o prezerwatywach, tabletkach. A może coś bardziej naturalnego????
Pomiar temperatury, śluzu, kalendarzyk????
To naprawdę działa !! Jestem już razem kilka lat. najpirw były nieszczęsne gumki. Nie mam im nic do zarzucenia ale gdzie romantyka np. podczas sciągania??? Póxniej tabletki - rewelacyjny luksus dla kobiety ( i faceta). Ale po kilku latach pojawiły sie plmy na twarzy mojej żonki. Okazuje się, że to już nie zniknie. I nie jest to problem źle dobranych tabletek.
Później ( do dziś) - zgodnie z naturą. Porany pomiar temperatury, zaznaczyć na wykresik i to wszystko. No jeszcze sprawdzenie co tam słychać w muszelce - czy jest ( i jaki) śluzi to wszytsko. Całość zajmuje kilka minut. To najprawdę działa. Fakt, że mamy malutką córeczkę. Ale stało się to dokładnie w ustalonym terminie ! Wykresik pokazał kiedy i wyszło !
Oczywiście jest pewne "ale" : nie można kochać sie przez te kilka dni w miesiącu. No cóż wszak róznimy się od zwierząt i nie kierujemy się tylko popędem
Pozdrawiam i zapraszam do komentarzy
Pomiar temperatury, śluzu, kalendarzyk????
To naprawdę działa !! Jestem już razem kilka lat. najpirw były nieszczęsne gumki. Nie mam im nic do zarzucenia ale gdzie romantyka np. podczas sciągania??? Póxniej tabletki - rewelacyjny luksus dla kobiety ( i faceta). Ale po kilku latach pojawiły sie plmy na twarzy mojej żonki. Okazuje się, że to już nie zniknie. I nie jest to problem źle dobranych tabletek.
Później ( do dziś) - zgodnie z naturą. Porany pomiar temperatury, zaznaczyć na wykresik i to wszystko. No jeszcze sprawdzenie co tam słychać w muszelce - czy jest ( i jaki) śluzi to wszytsko. Całość zajmuje kilka minut. To najprawdę działa. Fakt, że mamy malutką córeczkę. Ale stało się to dokładnie w ustalonym terminie ! Wykresik pokazał kiedy i wyszło !
Oczywiście jest pewne "ale" : nie można kochać sie przez te kilka dni w miesiącu. No cóż wszak róznimy się od zwierząt i nie kierujemy się tylko popędem
Pozdrawiam i zapraszam do komentarzy
No prosze , nie tylko ja , jak widac uwazam iż można naturalnymi metodami
krzys alez oczywiscie ze mozna
tzn jestescie w stałym zwiazku i macie za soba pare lat obserwacji waszych pan pozdrawiam!
ja proszę kogoś, żeby nauczyć mnie obserwować śluz i robić wykresiki:>
Jeśli myślisz o tym serio, to nie takie trudne. Fachową pomoc znajdziesz na:
Forum Liga Małżeństwo Małżeństwu
oraz:
Naturalne Planowanie Rodziny
Trochę poczytać, popytać osób, które stosują...
metody naturalne - wszytsko ok choc narazie nie dla mnie bo za rzadko zeby moj partner mogl mnie poznac dokladnie i wiedziec kiedy co i jak pozatym wole srodek przy ktorym bede spokojniejsza ze dziala. Kiedys moze mi sie bedzie chcialo ale i tego nie gwarantuje, bo przyznaje sie nie wiem jak to bedzie z tym lenistwem o ktorym Krzysiu piszesz.
Interesuje mnie tylko jedna kwestia. Mianowicie, jak piszesz, miales w swoim zyciu wiele partnerek. Żone masz wiele wiele lat, znasz ja doskonale i pewnie z zamknietymi oczyma wiedziałbys czy jest płodna. A co z kobietami z ktorymi byles przez krotki czas albo nawet spotkales sie pare razy i to w duzych odstepach tak ze nie mogles ich "dobrze sie nauczyc". W koncu kazda kobieta jest inna i nie wierze ze da sie rozpoznac dni plodne przy pierwszym kontakcie. Jak sobie wtedy radziles?
Interesuje mnie tylko jedna kwestia. Mianowicie, jak piszesz, miales w swoim zyciu wiele partnerek. Żone masz wiele wiele lat, znasz ja doskonale i pewnie z zamknietymi oczyma wiedziałbys czy jest płodna. A co z kobietami z ktorymi byles przez krotki czas albo nawet spotkales sie pare razy i to w duzych odstepach tak ze nie mogles ich "dobrze sie nauczyc". W koncu kazda kobieta jest inna i nie wierze ze da sie rozpoznac dni plodne przy pierwszym kontakcie. Jak sobie wtedy radziles?
Porany pomiar temperatury, zaznaczyć na wykresik i to wszystko.
Metody naturalne i owszem ale dla ludzi którzy są już w stałym związku i niespecjalnie boją się ewentualnej "wpadki".
A propos romantyzmu to wkładanie co rano termometru na takie nie wygląda, zupełnie jak przy ściąganiu gumek.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest GumpOczywiście zgadzam się z Tobą , Sarah. Naturalne medoty nie są dla "szybkich numerkowców". Nie jestem oczywiście z Kółka Różańcowego ale widzę w osobie Krzyśka prawie bratnią duszę. Co do nauki naturalnych metod a.koncepcji. Naprawdę wystarczy wykształcenie podstawowe i trochę dyscypliny (pomiar zawze rano, o tej samej godzinie itd) . Okazuje się, że przy połączeniu min. dwóch metod naturalnych, mam na myśli np. pomiar temperatury, badanie śłuzu daje to praktycznie 9x% pewności
Pozdrawiam Krzyśka
Pozdrawiam Krzyśka
Agata ale o co chodzi z "obserwowaniem waszych kobiet"?????
Metody te polegająna obserwowaniu samej siebie. Facet nie ma tu nic do roboty. No chyba zaznaczyć na wykresie odpowiednią kratkę. Tu nie chodzi o stały związek. Kobieta może go stosować nawet przy czestej zmianie partnerów. Oczywiście musi się "wyłączyc" przez kilka dni więcej w miesiącu (okres, owulacja)
...ale robie z siebie starego ramola. hahahahaha
Metody te polegająna obserwowaniu samej siebie. Facet nie ma tu nic do roboty. No chyba zaznaczyć na wykresie odpowiednią kratkę. Tu nie chodzi o stały związek. Kobieta może go stosować nawet przy czestej zmianie partnerów. Oczywiście musi się "wyłączyc" przez kilka dni więcej w miesiącu (okres, owulacja)
Natasza , potrzebujesz termometr i tabelkę. ( oś X to dni a oś Y to temperatura powiedzmy w zakresie 36.4-37.7 co 0,1stopień) to wszystko. Ksero by skserować tabelke 12 razy)
Jeżeli masz dostęp do komputera to można nanosić dane o temperaturze i postaci śluzu w specjalnym programie. Mogę wysłać mailem (freeware). Obserwujesz tzw. Skok Temperatury wtedy jest owulacja. Jednocześnie obserwujesz konsystencję śluzu. I to wszystko. Też mi mecyje. I naprawdę działa stosujemy tę metodę od ponad 5 lat. Mamy 1 zaplanowane dziecko. No i oczywiście tuż przed i kilka dni po owulacji unikamy zbliżeń. Raptem to kilka dni wstrzemięźliwości. Da się wytrzymać. Nie uważamy siebie za osoby wierzące ale jakoś zgodnie z naturą to ..... fajniej.
Jeżeli masz dostęp do komputera to można nanosić dane o temperaturze i postaci śluzu w specjalnym programie. Mogę wysłać mailem (freeware). Obserwujesz tzw. Skok Temperatury wtedy jest owulacja. Jednocześnie obserwujesz konsystencję śluzu. I to wszystko. Też mi mecyje. I naprawdę działa stosujemy tę metodę od ponad 5 lat. Mamy 1 zaplanowane dziecko. No i oczywiście tuż przed i kilka dni po owulacji unikamy zbliżeń. Raptem to kilka dni wstrzemięźliwości. Da się wytrzymać. Nie uważamy siebie za osoby wierzące ale jakoś zgodnie z naturą to ..... fajniej.
misiek pisze:Agata ale o co chodzi z "obserwowaniem waszych kobiet"?????
Misiek dobrze pisze , to kobiety powinny wiedziec kiedy maja te dni a kiedy nie bo to one mają bezprzerwy wglad w siebie , Wy wszystkie piszecie ze jak bedziecie w stałych zwiazkach to sie do tego zabierzecie ! nie prawda nie bedzie wtedy czasu na to
Skoro ja to u swej Pani potrafie rozpoznać to tym bardziej kazda kobieta powinna u siebie .Bo ja to zawsze musze sie pytać kiedy miałas okres , ile dni itd, a kobieta po prostu to wie i gdyby wiedzieć , to co powinna wiedzieć , to sama by powiedziała chłopakowi dzis mozesz zostać !!poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Re: A może powrót do natury?????
misiek pisze:Pomiar temperatury, śluzu, kalendarzyk????
nie miałabym komfortu psychicznego, w koncu to tylko organizm a nie zaprogramowana maszyna, wszytsko może się zmienić. nie nie nie
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
-
sallvadore
- Uzależniony

foxy zawsze mozesz sie doksztalcic czytajac stronki podane prze Sue a potem isc do ginekologna na swego rodzaju egzamin
Prawde mowiac zaczynac mnie przeknywac panowie, kochamy sie z kobieta bardzo czesto i gumki sa nie poreczne, wkurza mnie ta przerwa na zaloznie. Psuje caly klimat a i cena wchodzi w gre tygodniowe to ja moge wydawac na wet kolo 3-zł
A tabletki narazie odpadaja bo moja pani nie chce brac chemi...?
Prawde mowiac zaczynac mnie przeknywac panowie, kochamy sie z kobieta bardzo czesto i gumki sa nie poreczne, wkurza mnie ta przerwa na zaloznie. Psuje caly klimat a i cena wchodzi w gre tygodniowe to ja moge wydawac na wet kolo 3-zł
A tabletki narazie odpadaja bo moja pani nie chce brac chemi...?
Na rynku jest zupełnie nieinwazyjny apart pomiaru płodności. Jeśli ktoś ma problemy z wykresami, moze się zainteresuje...
Persona
PERSONA - elektroniczny kalkulator dni płodnych
Koszty NPR
Persona - ulotka reklamowa
Persona
PERSONA - elektroniczny kalkulator dni płodnych
Koszty NPR
Persona - ulotka reklamowa
No cóż, wóz albo przewóz. Jak długo rozpoczyna się życie płciowe? Kilka miesięcy, rok, dwa lata? Jeśli nie nadaje się w tej chwili, stosunki są rzadkie i nieregularne (+ młody wiek dziewczyny), najlepiej stosować prezerwatywy z środkami plemnikobójczymi, potem można przerzucić się na inne metody. IMHO głupotą jest łykać pigułki jeśli dochodzi do zbliżenia raz na miesiąć (a bardzo często tak właśnie wygląda współżycie w młodym wieku kiedy nie ma lokalu i odpowiednich warunków).
Foxy, może kiedys się przekonasz, jak juz tak panicznie nie będziesz się bała ciąży i wtedy do natury nabierzesz takiego przekonania jak teraz do tabletek ( będzie to tylko dla Twojego zdrowia, którego niezmiernie dużo Ci życzę).
NATURA-TAK; SZTUCZNE HORMONY-NIE!!!
Jarku jeśli ktoś tak pisze to nie powinien stosować nawet prezerwatyw.
Prezerwatywa też nie zalicza się do natury.
Co niby jest w niej naturalnego?
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest GumpPrezerwatywa też nie zalicza się do natury.
Co niby jest w niej naturalnego?
...a gdzie ja to napisałem?
Jeśli chodzi o mnie, to owszem używam, ale tytlko wtedy, kiedy to niezbędne tzn. w dni płodne (i jak dotąd-z powodzeniem).
Ostatnio zmieniony 22 lip 2004, 05:55 przez Jarek, łącznie zmieniany 2 razy.
Kochać i być kochanym
głupotą jest łykać pigułki jeśli dochodzi do zbliżenia raz na miesiąć (a bardzo często tak właśnie wygląda współżycie w młodym wieku kiedy nie ma lokalu i odpowiednich warunków).
Tu się zgadzam. Dlatego też przerzuciłam się na prezerwatywy. Póki jestem młoda i póki nie mam jeszcze regularnego współżycia to mimo wszystko gumki są nalepsze.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”