Wpływ muzyki na charakter młodych..

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Wpływ muzyki na charakter młodych..

Postautor: Pegaz » 16 kwie 2006, 21:26

Jak słucham pewnej grupy to po prostu widze że takiej 15-16letniej osobie niewłaściwa muzyka potrafi nieźle zaszkodzić..pochwała ćpania,przemocy,Kur censored sie za przeproszeniem..no po prostu uszy oklapują..przeraża mnie to co promują niektorzy..czego się nie zrobi żeby zabłyszczeć przez tych kilka minut..Co wy o tym myslicie?Codziennie widze takie młode osoby z zaćpanymi oczyma szerokimi spodniami..nudzącymi się..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
*qbass*
Weteran
Weteran
Postautor: *qbass* » 16 kwie 2006, 21:36

Pegaz pisze:Codziennie widze takie młode osoby z zaćpanymi oczyma szerokimi spodniami..nudzącymi się..
Ja niestety też i powiem, ze razi mnie to w baaardzo dużym stopniu...Chodziłem z jednym kolesiem do klasy, który taki był... Nie wiem, jaką mentalnośc mają Ci ludzie...Dostosowują się do tego, co usłyszą w piosence <chory> Z góry neguję takich ludzi, choć jestem tolerancyjny...
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 16 kwie 2006, 21:42

Rapu słucham bodajże od 1997. Wówczas nie był tak trendy, jak teraz <diabel> Ale faktycznie, niedopowiednia grupa słabej psychicznie jednostce może namieszać w czaszce...
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 16 kwie 2006, 22:30

E tam. Muzyka sama w sobie nie nieszcy łba od środka. Narkotykow do mózgu nie wsadza. Nie namawia na rozne rzeczy.
Wiem po sobie :D Tez sie młoda i głupia było, nie? <hahaha>

Wpływ to jakis ma, ale ja bym zwalała na innych kolegów w za duzych spodniach i na zwykla ludzka glupote :]
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 17 kwie 2006, 10:16

taaa...ja słucham tej muzyki(rap,HH)od lat i wiem że może namieszać..ale szoku doznalem jak uslyszałem HG -adne brzmienie wszystko fajnie..tylko te teksty..posłuchaj sobie moon..nawet jak nie lubisz ;)
maro
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: maro » 17 kwie 2006, 10:27

wpływ ma na zdrowie, niedługo ogłuchne tak łopka, a czy muzyka ma na kogos wplyw to trudno stwierdzić ale czesto fani upodobniaja sie do wykonawców próbuja byc tacy jak oni więc jakis wpływ ma na pewno.
"Milośc to nie jest kontrakt który zrywasz gdy dzień masz gorszy"
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 17 kwie 2006, 11:14

Pegaz pisze:Jak słucham pewnej grupy to po prostu widze że takiej 15-16letniej osobie niewłaściwa muzyka potrafi nieźle zaszkodzić..pochwała ćpania,przemocy,Kur censored sie za przeproszeniem..no po prostu uszy oklapują..przeraża mnie to co promują niektorzy..czego się nie zrobi żeby zabłyszczeć przez tych kilka minut..Co wy o tym myslicie?Codziennie widze takie młode osoby z zaćpanymi oczyma szerokimi spodniami..nudzącymi się..

<browar> <browar> <browar> <browar>
taks amo mysle! Hip Hop to po pierwsze NIE MUZYKA.Jakjas Peja Sreja masakra :/ Czego słuchasz? Peji, Mezzo i Paktofoniki <hahaha> masakra. Do tego ok - mowi słucham RAPU ok zgoda ale DLACZEGO nei potrafi wymienic 5 "zespołów" sprzed powiedzmy 5 lat, jakiegos klasyka tej "muzyki" Proste. Słucha bo koledzy słuchaja. Bo to jest modne. Ubierze spodnie szerokie bluze z kapturem i wychodzi na wies babki straszyc. Najwiecej skejtow jest na WSIACH, idzcie na dworzec PKS. Chce isc na spacer - laza mendy pluja pija malo brakuje a zesraja sie na ulicy. Kolba karabinu w tyl glowy bo szkoda pocisku. A zwloki przerobic na karme dla psow.... grrrr ale mnie ponioslo.
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 17 kwie 2006, 11:33

eee slabe glowy i tak po pewnym czasie przerzuca sie techno bo im zilone nie styka...
Dla mnie to zwykle zasrance tu po osiedlu wozi sie jakby mial pryszcze pod pachami a jak kto idzi naprzeciwko to glowa w dol i nie wytryzmuje napiecia :D.
Czego sluchaja???? tam gdzie o dziw.kach czy tez o walkach lub bicii. Przy sobie MP3 i leci to co modne. Ale i tak juz ich zoraz mniej. Ufff....
Glosza "slogany" a nie zyja wg nich.
Dla mnie tragedia to jest z malowaniem. Ladne bloki szpeca. Bo ci co moga zrobic cos "wartosciowego" to maja cos w glowie a nie tylko glowe.

A przypomniala mi sie pewna postawa co oddaje w pelni te osoby. Bluza ze starganu by;le z kapturem. Nie doglony wasik. Lat 18 wyglada na 16. Tu cos wykrzykkuje przez tele.chyba do dziewczyny ze on dzis na silownie. Chude to ze go jedna reka obejem. Nie wiem po co tak krzyczla. chyba zevby wszysyc lsyszeli. AAA i podstawa kaszle ale pali no i zawsze gdy rozmwaia gra "ping ponga". Ze mu sie te rece w kieszenie nie poca :/. Ogolnie to ja mam smiechy
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 17 kwie 2006, 11:41

Ja wiem... Ja właściwie na punk rocku wychowana i żyję. I znajomi też mi nie zdechli. Tyle że muzykę traktowało się jako odskocznię, a nie jako towarzyszkę od rana do nocy. Od rana do nocy to się książki czytało, do kina łaziło, do teatru i na wystawy, żeby w tyle nie być. I Trójki się słuchało. Dopiero weekendowe imprezy były odskocznią od wszystkiego, od kultury też. A teraz życie to jedna wielka impreza.

My łaziliśmy na imprezy w odskoczni od życia, teraz życie to impreza. Ale może się mylę.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 17 kwie 2006, 12:01

Kermit pisze:Hip Hop to po pierwsze NIE MUZYKA.Jakjas Peja Sreja masakra

rozdzielmy może sobie: polski rap a hipohopolo vide Mezo, Verba czy inne popłuczyny. Peja to instytucja i tradycja; głównie stary Peja, gdy nagrywał jeszcze w Slums Attack. Kto pamięta jeszcze ten stary konflikt między obozem Peji i N.A.S a Liroyem :D Ja pamiętam jak by to było wczoraj. Trudno odmawiać prawa do mądrego przekazu takim grupom jak Paktofonika, WWO, Łona, Pezet/Noon czy O.S.T.R....tu nie ma prostych rozwiązań <diabel> Fakt, że masa imbecyli "zawłaszczyła" sobie aktualnie ten sposób przekazu, nie powoduje mojego wstrętu dla nawet niektórych nowszych produkcji, vide "Skarby" Libera (scena wielkopolska) Wstrząsający teledysk, swoją drogą... Ja pamiętam doskonale pierwsze kawałki Wzgórza YA-PA 3, Kalibra, Paktofoniki (scena śląska)....warto do nich wrócić, albo nawet usłyszeć je po raz pierwszy.

Po prostu: jest rap "z przekazem", obok niego egzystuje rap czysto rozrywkowy, który można sobie zapuścić w aucie :D vide ta Verba czy inne Suczki <diabel>

Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 17 kwie 2006, 12:08

hwheheheh hej suczki znamy wasze sztuczki :D:DD:D: WYMIATA
So understand;

Don't waste your time always searching for those wasted years,

Face up...make your stand,

And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 17 kwie 2006, 12:10

albo "Fear of the Dark" <evilbat> <evilbat>

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 kwie 2006, 12:21

Kermit pisze:hwheheheh hej suczki znamy wasze sztuczki
Ooooł. Przypomniało mi sie jak kolega w szkole mi to zaspiewał. Miałam kłopoty. :/
TedBundy pisze:ozdzielmy może sobie: polski rap a hipohopolo vide Mezo, Verba czy inne popłuczyny.
Kto rozdziela to rozdziela ;P
mrt pisze:I znajomi też mi nie zdechli.
A paru moim sie zdarzyło np :/ ale wtedy to nie odskocznia a zycie bylo.
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 17 kwie 2006, 14:20

TedBundy pisze:rozdzielmy może sobie: polski rap a hipohopolo vide Mezo, Verba czy inne popłuczyny. Peja to instytucja i tradycja; głównie stary Peja, gdy nagrywał jeszcze w Slums Attack. Kto pamięta jeszcze ten stary konflikt między obozem Peji i N.A.S a Liroyem :D Ja pamiętam jak by to było wczoraj. Trudno odmawiać prawa do mądrego przekazu takim grupom jak Paktofonika, WWO, Łona, Pezet/Noon czy O.S.T.R....tu nie ma prostych rozwiązań <diabel> Fakt, że masa imbecyli "zawłaszczyła" sobie aktualnie ten sposób przekazu, nie powoduje mojego wstrętu dla nawet niektórych nowszych produkcji, vide "Skarby" Libera (scena wielkopolska) Wstrząsający teledysk, swoją drogą... Ja pamiętam doskonale pierwsze kawałki Wzgórza YA-PA 3, Kalibra, Paktofoniki (scena śląska)....warto do nich wrócić, albo nawet usłyszeć je po raz pierwszy.

Po prostu: jest rap "z przekazem", obok niego egzystuje rap czysto rozrywkowy, który można sobie zapuścić w aucie :D vide ta Verba czy inne Suczki <diabel>

Podpisuję się pod tym rękami i nogami!!! <browar>
Ted dokładnie tak samo bym napisała :]
Obrazek
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 17 kwie 2006, 15:14

A ja sie nie podpisuje do konca bo pierwsze kawal;ki to lata 93-94 wyp3 k44 itd byl tez taki zespol ciemna strona miasta :) podobal mi sie hehe :D

Sluchalem ostatnio najnowszej plyty wwo ok muzyka spoko, teksty fajne, ale to ze nie robia tego dla slawy to i tak jest wkret:) kasa leci za to i tyle.

No ale co jak co polski hip hop rap i psychorap skonczyl sie w rokou 1998. Potem tto juz bylo samo gowno az do teraz(no moze jakies male wyjatki sa).

Z drugiej strony bardziej ludzie wplywaja na kogos niz muzyka, no chyba ze ktos jest kretynem to mu nic i nikt nie pomoze. Techomaniaki wpierdalaja piguly(tez lubie techno a nie zre tego) i od kogos kto sie w to wkreca zalezy czy bedzie je zarl.

A jak ktos bierze kazde slowo doslownie i nie umie zinterpretowac to jak mu zarymuja wlazl kotek na plotek i wygral 100 baniek to tez wlezie :)

/edit

zapomniales o morwa i omp, chada tyz

no i plytka raport z osiedla 2000 byla wypas :) tyz mam ;]
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 17 kwie 2006, 15:44

Jeszcze bym Moleste dopisała tym bardziej że podobno znowu razem będą nagrywać <banan>
Obrazek
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 17 kwie 2006, 16:06

chłopaki z Molesty robili niezłe featuringi, m.in na płycie CKOD :D...poza tym solowa kariera Vienia i Pelego dała piękne kawałki, m.in "Rewolucję" :D I o DKA zapomniałem w powyższym poście, warto go dorzucić.....

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 kwie 2006, 16:10

Apmietacie jeszcze jaki jest topic?
Nie, nie jest o rapie :]
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 17 kwie 2006, 17:07

dorzucilbym jeszcze grammatika, fenomen... hmmm... cos jeszcze????
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 kwie 2006, 17:49

mrt pisze:I Trójki się słuchało

Liste Niedzwiedzkiego kochalam zawsze (no dobra, od piatej klasy podstawowki) i kochac bede! Na niej mi sie gust muzyczny w miare wyrobil :]
Kermit pisze:Do tego ok - mowi słucham RAPU ok zgoda ale DLACZEGO nei potrafi wymienic 5 "zespołów" sprzed powiedzmy 5 lat, jakiegos klasyka tej "muzyki"

Dokladnie. Zapytaj sie ktorego, kto to byl 2Pac albo chociazby jakie kawalki miala wczesniej nasza polska Paktofonika i oni juz nie wiedza. Taka lipa az strach.
TedBundy pisze:I o DKA zapomniałem w powyższym poście, warto go dorzucić.....

Uwielbiam, uwielbiam. Dzieki, ze mi przypomniales to lece na Kazaa i sciagam. Jak slysze "Jakby to bylo" to mnie zawsze, zawsze ciarki przechodza. A przy "Marzeniach" ile sie lez wylalo. Uh, szkoda gadac...
zakery... pisze:fenomen

"Hey seniorita, jestes laska ostra jak tabasco"? Ja mam nadzieje, ze chcesz ich dorzucic do tych be.

A osobiscie dzieciakom nie radze sluchac Naglego Ataku Spawacza. No jak juz to "Moja mama jest Rastamanem" ale reszty odradzam, szczegolnie tego utworu, gdzie koles zabija chora matke, pozniej siebie...Mnie ten utwor na pare dni spaczyl bo go jeszcze w niesprzyjajacych okolicznosciach sluchalam. Albo tego ze slowami "zabrali mi slonce, pierdo**** slonce". Nie sluchac. TYLKO dla doroslych z silnymi nerwami.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2006, 18:16 przez runeko, łącznie zmieniany 1 raz.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 17 kwie 2006, 17:57

runeko pisze:Liste Niedzwiedzkiego kochalam zawsze (no dobra, od piatej klasy podstawowki) i kochac bede! Na niej mi sie gust muzyczny w miare wyrobil
To co do Twojego gustu miałabym trochę zastrzeżeń :D Ale i tak cóż to jest, w porównaniu z panującą dziś szmirą w postaci co poniektórych topowych produkcji...
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 17 kwie 2006, 18:00

runeko pisze:"zabrali mi slonce, pierdo**** slonce".

"aleja nr 6, grób nr 4" - doskonały kawałek, mocny i wstrząsający.....wrzucę wam na rapid, jak chcecie :D

[ Dodano: 2006-04-17, 18:06 ]
runeko pisze:. No jak juz to "Moja mama jest Rastamanem" ale reszty odradzam, szczegolnie tego utworu, gdzie koles zabija chora matke, pozniej siebie...Mnie ten utwor na pare dni spaczyl bo go jeszcze w niesprzyjajacych okolicznosciach sluchalam

oba powyższe (te o chorej matce i ten o samobójcy), pochodzą z najlepszej IMO płyty NAS "Psychedryna 97"

Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 17 kwie 2006, 18:16

Czy wy nie słyszeliście HempGru? Przecież to ryje psychike dzieci..przejmowanie wzorców jest automatyczne po prostu..I to wieczne narzekanie..że nie ma możliwości..że nie ma co ze sobą zrobić..wszystkiemu winni są wszyscy tylko nie "ja"..to po prostu jest żałosne..żadne pokoleni młodzieży nie miało takich szans jak obecne,a zamiast czerpać z tego garsciami to słuchają muzyki która spacza im spojrzenie na świat..narzuca światopogląd..przecież to jest chore..
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 kwie 2006, 18:20

mrt pisze:To co do Twojego gustu miałabym trochę zastrzeżeń

Bo widzisz mrt, ze mna jest takie cos, ze ja slucham tego co mi sie podoba, co mi w ucho wpada. Nie jestem zamknieta w konkretnym gatunku. Slucham tego, co po prostu rusza mna (umyslowo, cielesnie lub oba naraz) w jakis sposob. Dobra melodia, dobre slowa, jakies dobre wspomnienie - to jest to, co warunkuje moj wybor.
To jest cos w stylu "Piatego biegu" Budki Suflera czyli "Ile prawdy jest w piosence, gdy sie spiewac chce?"
Awatar użytkownika
M.
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: M. » 17 kwie 2006, 18:21

Ja również jak mrt wychowana na punk rocku zostałam :) Kazika jeszcze w kołysce słuchałam, w przedszkolu spiewalam wychowawczyniom "na glowie kwietny ma wiaaaaaneeeeeek" <lol> i wyszlam na ludzi, a przynajmniej tak mi sie wydaje. Do tej pory zasluchuje sie w tych rytmach <diabel>
'nie mow mi, ze malo jeszcze wiem
ze nie mam prawa byc jaka chce'
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 17 kwie 2006, 18:27

Bo muzyka kazika miała w sobie normalne przesłanie..jeśli ktoś próbował się dopatrzeć..dla mnie kazik też jest wielki :D ale posłucham i tyle..nie przenosze jego muzyki na rzeczywistość..nie robie sobie dziwnych fryzur itp..
A młodzież jest tak wychowana teraz przez muzyke że ani sie obejrzymy a przywali nam jeden z drugim kamieniem w tył głowy i zostawi w bieliźnie..
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 kwie 2006, 18:28

Kazika kocham calym sercem. "Maciek ja tylko zartowalem" do tej pory radosc we mnie wywoluje. A KSU lubicie? :D

Swoja droga ja zostalam wychowana na Queen i Pink Floyd (glownie "The Wall") bo brat moj 15 latek starszy jest ode mnie wiec sluchal tego akurat w owym czasie. Co do Queen, jest to jedyny zespol, ktorego WSZYSTKIE piosenki bez wyjatku lubie a spora czesc uwielbiam. I juz wiem czemu mam psyche zryta- jako pieciolatka musialam ogladac w kolko teledysk "The Wall". To wszystko wyjasnia :]
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 17 kwie 2006, 18:40

Heh..najbardziej rozwala mnie brak szacunku dla policji..nie trzeba jej kochać...nie trzeba jej wysławiać ale żeby chodzily teksty jawnie obrażające te instytucje?Rozumiem że kiedyś jeśli chodziło o Milicje to się na nią jechało bo zasługiwała pałowaniem i podobnymi akcjami..ale teraz?Toż to jest śmieszne..niektórzy nienawidzą policji za to że walczy z dilerką, po prostu to jest chore..to jak robienie sobie pętli wokół szyji..
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 17 kwie 2006, 18:55

Pegaz pisze:Rozumiem że kiedyś jeśli chodziło o Milicje to się na nią jechało bo zasługiwała pałowaniem i podobnymi akcjami..ale teraz?

Teraz robi to samo. Byles kiedys na komisariacie? Ja bylam. Wiem jak mnie potraktowali za darmo bo im sie jakies podejrzenie wcielilo na obraz.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 17 kwie 2006, 18:58

To tylko ludzie!Jeśli sie człowiek nie udziela niepotrzebnie to przyznają sie do błedu!Jeśli nie możesz tego dojść sądownie..ale nie powinno się podwarzać zaufania do policji jako instytucji!

Wróć do „Wszystkie inne tematy”