Problem z drukarką

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Cook'Year

Problem z drukarką

Postautor: Cook'Year » 15 maja 2006, 11:27

Mam drukarkę (właściwie to drukarka/kopiarka i skaner w jednym) Canon'a PIXMA MP 150. Wcześniej, podczas instalacji sterowników i oprogramowania działy się podobne anomalie, ale zawsze radziłem sobie z problemem a teraz nic :/ Mianowicie...

Postępując z instrukcją, instaluję potrzebne programy, potem sterowniki, a po ich zainstalowaniu mam włączyć urządzenie (podpinana pod port USB). W tym momencie system operacyjny (mam Win 2000) powinien wykryć sprzęt, ale tak się nie dzieje. Wykrywa za to jakieś kompozytowe połączenie USB firmy Canon. Nie wiem jak się tego pozbyć, bo po każdym odinstalowaniu tego gówna, instaluje się domyślnie na nowo zaraz po uruchomieniu drukarki. Próbowałem w panelu sterowania/drukarki wykryć manualnie drukarkę, ale tam w opcjach wyboru nie ma portu USB :/ Próbowałem też przez kreatora dodawania sprzętu, ale domyślnie wykrywa właśnie urządzenie kompozytowe USB zamiast drukarki <wsciekly> Już nie wiem co mam robić, jestem po świerzutkim formacie i chciałem drukować obrazy na prezentację maturalną :/ I lipa, a nie widzi mi się bieganie po sąsiadach.

Miał ktoś może podobny problem i chciałby podzielić się informacjami jak sobie z nim poradził? Może jakieś sugestie co mam robić?
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 15 maja 2006, 17:51

Usuń sprzęt(drukarke)w menedżerze urządzeń,podłącz drukarke,nie daj systemowi wyszukać sterowników,zrób to ręcznie,po czym załaduj drivery z płytki dołączonej do drukarki.Powinno działać.

[ Dodano: 2006-05-15, 17:51 ]
Wszystko robisz na wlasną odpowiedzialność
Ile jest wart świat pełen grubych krat?

Wróć do „Wszystkie inne tematy”