Chyba skocze wyzej Bo do Audi sie przekonac nie mogę (czesci drogie jak cholera i Honda wychodzi taniej ) (poza tym najdrozsza skrzynia biegów w naprawie jest własnie Audi - jesli chodzi o automat ) a okular

...hmmm .Wezme chyba nastepny model merca ,Tyle ze przyjdzie mi poczekac jeszcze troche .
Z japonczyków zaden nie ma wygladu auta luksusowego w latach 2000-2002 .Najgorzej jednak wychodza one przy wypadkach , zas dla mnie to wazne , jak do mojej BMW -7 wjechała mazda 626 1996-8 rok to mnie tylko porysowała zdezak a sama miała szkody , zdezak połamany opadł na zimie , wzsmocnienie przednie poszło , z masi zrobił sie namiot , lampy , migacze potłuczone , chłodnica sie pzresuneła i złamała na kolektorze wydechowym , obie wzdłuznice zagieły sie , tak ze dalej juz nie pojechała

zas ja tylko pomalowałem zderzak .
Jak mówiłem , czesci do MB , dostane w kazdej "stodole" do japonczyka wszystko trzeba zamawiac
Czesci drogie

obalę ten mit ! rozrzad w omedze mojej , pasek 72 zł napinacz 105 zł
mazda silnik 1.6 16V pasek 50 zł rolka napinacza japonska - 50 zł
wszystko zalezy gdzie sie czesci kupuje ! bo gdzie indziej chcieli za tą rolke 150 zł
Tak , ze kochani koszta czesci mnie nie przerazają , chyba ze jest to własnie Audi ! jego nikt nie pobije ! z tych typowych aut
Osiagi ? hmmm preluda 20-16V 136 KM czterocylindrowa , robi co chce z BMW 2.0 na wanosie 6- cylindrowa 150 KM
ale juz jazda tym i tym - jest lepsza BMW <browar>
Musze tu jeszcze dodac , dla mnie najbardziej sie liczy - CISZA ! i to podczas około 170 km/h zadne szumy wystepowac nie mogą , a tego Ci japonczyk nie zagwarantuje , nie wiem jak te nowe , ale z te z lat 2000-2001 ...nie
http://www.kladblog.com/content/html/200605/jesus.asp