ja mam takie czy to prawda ze plemniki dojrzewaja okolo 2-3miesiecy?? dam taki malutki przyklad
jezeli dzisiaj bym doszedl i sie spuscil to czy jutro jak znoff dojde tylko ze w mojej kobiecie to moze ona zajsc w ciąze?? wiem ze te dni plodne i nie plodne obstawmy ost. dzien dni nieplodnych
jak?
Moderator: modTeam
jak?
...Już od dawna razem
Na Wieki tak bedzie...
..::Kocham Cię::..
Na Wieki tak bedzie...
..::Kocham Cię::..
- ksiezycowka
- Weteran

- Weteran

- Weteran

Produkcja plemnikow odbywa sie w specjalnych komorkach ktore "wrzucaja" je pozniej w kanaliki w najadrzach - tam dojrzewaja jeszcze przez dwa , trzy tygodnie. Jesli sie nie spuscisz to obumieraja, i tak w kolko . Zatem logicznie myslac, proces dojrzewania plemnika -ok.70 dni -TAK, ale dojrzale plemniki gotowe zaplodnic uwalniane sa co dziennie . Zatem postawic na to , ze dzis akurat zaden dojrzaly na "miejsce " nie trafi, to jak zagrac w totolotka .
Czy naprawde tak trudno zalozyc gume ?
jak czytam co raz to nowsze switajace idee, na wytrysk w srodku bez zaplodnienia to slowo daje ...... 
Czy naprawde tak trudno zalozyc gume ?
jak czytam co raz to nowsze switajace idee, na wytrysk w srodku bez zaplodnienia to slowo daje ...... 
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”