Jak w temacie potrzebuje informacji jak ma Myszka ma przesyłać do Polski zarobione pieniadze za granicą z Grecji .
jakie są tego koszyty ? i czy dojdzie to w dewizach , czy zostanie przeliczone w zł , wiem ze jesli przesle mi np. na konto moje , przejdzie to w zł ? ale koszt takiego wysłania to około 50 zł (przeliczajac )
Ktos wie ? jak to rozwiazac , by kasy nie trzymała przy sobie ?
przepływ pieniedzy z zagranicy
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
przepływ pieniedzy z zagranicy
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Zawsze można przez Western Union (mają placówki dosłownie wszędzie, w tym w Polsce i Grecji). Przyjdzie w Euro, przeliczonych na złote według aktualnego kursu i będzie do odbioru gotówką w okienku najbliższej placówki Western Union (SKOK, Bank Millenium, Twister i AMEX mają obecnie z nimi umowę).
Najlepsze warunki oferują chyba SKOK-i, bo można podjąć do 10.000 od ręki.
Tyle, że Western Union tania nie jest, więc może lepiej odżałować te 50,- za transfer na konto?
Najlepsze warunki oferują chyba SKOK-i, bo można podjąć do 10.000 od ręki.
Tyle, że Western Union tania nie jest, więc może lepiej odżałować te 50,- za transfer na konto?
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Jesli mozesz, zaloz sobie subkonto w EUR, bardziej sie to oplaca, bo bank ma z reguly marny przelicznik walut. Przelewy transgraniczne owszem kosztuja, ale... skoro WU tanie nie jest, to moze jednak bardziej sie oplaca przelewem. Ja z WE itp nie korzystalam, mam wlasnie subkonto w euro i to mi zawsze wystarczalo.Andrew pisze:jesli przesle mi np. na konto moje , przejdzie to w zł ?
Złoty niestety cały czas się wzmacnia i wiadomo, że jakieś straty będą tak czy siak. Są różne metody do przetransferowania pieniędzy, ja często robiłem to za pomocą moneybookers.com - maja jakies tam swoje prowizje ale nie sa to kolosalne sumy, natomiast przelew z moneybookers do takiego inteligo np. kosztuje 7 zł. Jest to metoda glownie wykorzystywana przez grajacych u bukmacherow dzieki temu wymienialem kase z Moneybookers na Inteligo od nich po kursie około 4. FAQ maja na tej stronie fajne, sa rzetelni i nie sprawiaja problemow.
-
ane
Kubek pisze:Zawsze można przez Western Union
Jak dla mnie tylko i wylacznie. Ale to chodzi o przesylanie z USA. Do 1000$ placi sie tylko 9$ za przesylke. W Europie jest az tak zle?
ane pisze:oł mannn moja siostra przesyłała pieniądze pocztą listem poleconym...
Niepotrzebne i glupie ryzyko. Zamiast odzalowac 5 dolarow na przesylke mozna stracic 500 bo ktos walnie ze skrzynki na przyklad
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
runeko pisze:Kubek pisze:Zawsze można przez Western Union
Jak dla mnie tylko i wylacznie. Ale to chodzi o przesylanie z USA. Do 1000$ placi sie tylko 9$ za przesylke. W Europie jest az tak zle?
Nie jest aż tak źle, chodzi nie o koszt przesyłki (stawki są podobne) tylko o obowiązkowe przeliczenie tego na złotówki, po "kursie dnia" w okienku... na tym można czasami trochę stracić.
Kubek pisze:Nie jest aż tak źle, chodzi nie o koszt przesyłki (stawki są podobne) tylko o obowiązkowe przeliczenie tego na złotówki, po "kursie dnia" w okienku... na tym można czasami trochę stracić.
Przeciez w Polsce mozna odebrac w doalrach/euro/whatever i pozniej zamienic w kantorze, jezeli chodzi o Western Union (przynajmniej kiedy wysylasz z USA). My zawsze robimy w ten sposob i zawsze lepiej wychodzi
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”