[ Dodano: 2006-05-24, 20:25 ]
zero zainteresowania tematem widze

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Anula pisze:Myślę, że Teardrop chodzi raczej o poznanie kraju i podszlifowanie akcentu.
Anula pisze:Z tą pracą nie jest znowu tak ciężko, bo Polaków to i tak przyjmują głównie do prac sezonowych, do których miejscowi się nie palą. Ogrodnictwo, hotelarstwo, gastronomia... Najlepiej chyba samodzielnie poszukać tego typu zakładów pracy i powysyłać oferty - im wcześniej tym lepiej. Bo wiem, że np. pracodawca, który chce zatrudnić studenta z tego programu o którym pisałam, musi wypełnić wniosek już w listopadzie...
TFA pisze: chyba ze bedziesz miala "szczescie" jak moja kolezanka, na ktora polecial szef dobrze prosperujacej firmy, kochanka utrzymanka.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Rebeca2006 pisze:jesli nie skupiasz sie na konkretnym rejonie to znajdziesz na pewno cos na te wakacje

Rebeca2006 pisze:wejdz na strone www.iapa.org tam sa w miare zaufane biura.
Ja tak wyjechalam . Jak skompeltowalam dokumenty to doslownie 2 dni czekalam na rodzine.
Przez neta tez nie jeste zle. np www.aupair-world.net
Zglaszajac sie do agencji pytaj odrazu czy maja wyjazdy na TE wakacje.
Nie ma co zalatwiac przez polskie biuro bo tylko sciagaja kase .
Powodzenia

Ale jak chodzi o jezyk to sien ei wachaj 
chciałam się własnie pochwalic ze dzięki Rebece2006 znalazlam prace w Niemczech na te wakacje!! jadę na 3 miesiące(3.07-30.09) do Warmsen opiekowac się dwójką dzieci. jestem w nienienieniebowzięta
Rebeca2006, stokrotne dzięki !! <browar> <browar> <browar>zobaczymy, czy bedziesz taka wniebowzieta. Dzieciaki duuuzo potrafia
Teardrop pisze:zdaje sobie z tego sprawę Yasmine. Wiem ze to duza odpowiedzialność i nielatwe zadanie ale próbować mozna. dostałam jedyną szanse zeby wyjechac do Niemiec i polepszyc swoj język i to wykorzystam,nawet z bachorami wchodzącymi mi na głowe
.Jasne, ze probowac mozna. Sama bym chetnie wyjechala. Ale akurat nie do Niemiec, bo niemieckiego zniesc nie potrafie. Ale Anglia to bardzo chetnie
.

poza tym u mojego ojca w niemczech w domu jest raczejnieciekawa sytuacja co tez mnie odtsrasza poza tym bylabym tam praktycznie sama, bez znajomych i otoczenia rowiesnikow.. szkoda starsznie zaluje
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 439 gości