NIEMORALNA PROPOZYCJA

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Misiek69
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misiek69 » 23 cze 2006, 23:22

misiucha22 pisze:W przeciwnym razie to nie nazywa się miłość.

no chyba ze bylaby to decyzja podjeta z powodu choroby ukochanej osoby, glodu czy cos tedy... chociaz i wtedy nie wiem czy bym sie zgodzil... w sumie chyba wolalbym umrzec z glodu niz zyc ze swiadomoscia ze zdradzilem swoja dziewczyne
...SiEa... Spontan przedewszystkim... Carpe Diem :D
Obrazek
Wielkanocnababa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Wielkanocnababa » 23 cze 2006, 23:42

myslę, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia- jeśli byłabym w trudnej sytuacji, zero kasy nawet na podstawowe potrzeby (moje i mojej ewentualnej rodziny, której byłabym szyją) to jestem w 100% przekonana ze poszlabym na to; nie wierze ze znalazłby się ktoś na tyle silny psychicznie by zniesć widok głodnych własnych dzieci a nie skorzystać z tej propozycji
Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 24 cze 2006, 09:57

Wielkanocnababa pisze:jestem w 100% przekonana ze poszlabym na to; nie wierze ze znalazłby się ktoś na tyle silny psychicznie by zniesć widok głodnych własnych dzieci a nie skorzystać z tej propozycji

Żeby nakarmić dzieci nie potrzebuje sześciu zer przy jedynce i na pewno szukałabym innej możliwości "zarobku".W tej chwili to gdybanie,ale nie wierze,że seks za kase byłby jedynym rozwiązaniem.Już nie chodzi nawet o to czy by mój partner sie zgodził czy nie (a pewnie by sie nie zgodził),ale ja sama czułabym do siębie wstręt.Może to głupie ale troche sugeruje sie tu filmem Requiem for a dream (moim ulubionym ostatnio :P ), który pokazuje,ze w taki sposób jeszcze bardziej można się pogrążyć i "spaść w przepaść" :) Koncząc gdybanie zdecydowanie mówie NIE! :D
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 24 cze 2006, 11:29

Eeee, za 1 000 000 w życiu, tyle to ja wydaję tygodniowo na kosmetyki :>

Sytuacja tak nierealna, że nawet ciężko mi na jej temat pogdybać. Co by było, jakby moje dzieci nie miały co jeść... ani nie mam dzieci, ani mi pieniędzy nie brakuje na jedzenie, więc nie mogę sobie takiej sytuacji nawet wyobrazić.

Na chwilę obecną - NIE.
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 24 cze 2006, 14:12

Kubek pisze:Jeżeli nie, to nadal będę się upierał, że temat jest wysoce hipotetyczny i nonsensowny.

Zgadzam się :) na pewno nikt z Nas nie był w takiej sytuacji, a co z sytuacją, jeśli te pieniądze mogłyby uratowac komuś życie?
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 24 cze 2006, 14:36

Ojej, chodzi tu o pewne wybadanie hierarchii wartości i przekonań ludzkich co do tego typu kontrowersyjnych sytuacji. Wiadomo, że każdy z nas może sobie gdybać i składać przeróżne deklaracje, a życie życiem - różnie się układa. Czasem zaskakujemy sami siebie.
Jednak rozważanie takich sytuacji skłania nas jednocześnie to zastanawiania sie nad własnym morale, które i tak i tak okazuje się często zagadką dla nas samych.
Tego typu tematy działają jak ankieta.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 24 cze 2006, 14:54

ptaszek pisze:Jednak rozważanie takich sytuacji skłania nas jednocześnie to zastanawiania sie nad własnym morale, które i tak i tak okazuje się często zagadką dla nas samych.

Taa, w rzeczy samej. Tak więc wniosek nasuwa się jeden: NIGDY NIE MÓW NIGDY
:)

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 24 cze 2006, 17:49

sam bym poszedl kochanie bym nie pozwolil :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 24 cze 2006, 23:01

Sam bym pewnie nie poszedł... kochaniu bym pozwolił.

A temat założony przez 22-latkę, która w życiu nie miała dylematów moralnych związanych z łatwą i dużą kasą uważam za niedojrzały i bezsensowny.

Ja wiem, że duże pieniądze mnie nie kuszą, bo miałem takowe w ręce nie raz i choć raz proponowano mi duże pieniądze w zamian za zapomnienie o pewnej rzeczy (o rzeczy tej "nie pamiętam" ale pieniędzy nie wziąłem). Jeżeli bzdurny temat powoduje głównie wypieki i wyrazy moralnego niesmaku (jakże pięknie uzasadnione) u młodych ludzi to jest to naturalna kolej rzeczy. Ale ja nadal będę skłonny twierdzić, że wszystko to "pic na wodę, fotomontaż"... bo mało które z was miało kiedykolwiek sytuację chociażby zbliżoną do opisywanej do rozstrzygnięcia... nie mówiąc już o tym, że większość z was dla drobnej kwoty już pewnie ma na sumieniu coś, o czym otwarcie mówić nie zechciałoby (nie mówię rzecz jasna o seksie za pieniądze... ale o drobnych świństewkach, których tak wielu spośród nas dopuszcza się dla kwot drobnych a nie astronomicznych).
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 25 cze 2006, 01:44

Kubek pisze:A temat założony przez 22-latkę, która w życiu nie miała dylematów moralnych związanych z łatwą i dużą kasą uważam za niedojrzały i bezsensowny.
- nie znasz mnie i nie Tobie oceniać to, czy jestem dojrzała czy nie. Rzuciłam temat ot tak sobie, by ludzie mogli podyskutować. Nie wiesz również jakie w swoim życiu miewałam dylematy, niekoniecznie z kasą związane. Ale swój własny "kodeks moralny" posiadam i swych zasad kurczowo się trzymam. Choć już wielokrotnie mogłam od nich odstąpić. Twój komentarz natomiast uważam za niestosowny. Nie można ludzi oceniać powierzchownie.
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"
Terencjusz
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 25 cze 2006, 01:50

@Misiucha22

Prosiłbym o ustosunkowanie się do czegoś poniżej cytowanej frazy, z góry dziękuję :)
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 25 cze 2006, 01:52

Niski poziom intelektualny postu
- nie wydaje mi się, by moje posty miały niski poziom intelektualny, jeśli o to chodzi.

Terencjusz
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 25 cze 2006, 02:01

@misiucha22, to tylko komentarz do jednego z moich postów, usuniętych przez Maverick-a (jak próbowałem powtórnie wkleić to mi warn-a dał) proszę, nie bierz mojego podpisu do siebie :)
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 25 cze 2006, 09:10

Bry :)
Miśka i Kubek - obydwoje macie rację.
misiucha22 pisze:Nie można ludzi oceniać powierzchownie.

Nikt tutaj tego nie robi, ale ja i z tego co widzę Kubek też, napisaliśmy, że nie można powiedzieć NIE sprawie, z którą nigdy nie miało się do czynienia. Jeśli ktoś zapytałby się mnie o to, czy potrafiłabym zabić człowieka, to odp.: nie wiem. Mam 3kę dzieci i jeśli musiałabym w ich obronie kogoś zabić, to pewnie zrobiłabym to. Rozumiesz, Miśka? <glaszcze>

Joe Cocker
Awatar użytkownika
miś
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: miś » 25 cze 2006, 09:20

Ciezko powiedziec do poki nie sprwadzi sie tego w praktyce. Wrecz nie mozliwe do powiedzenia to moze jakas idzie ze mna do łóżka za 1zł? <regulamin>

Wezmy pod uwage to ,ze za taki mln mozesz zyc sobie przez pare ladnych latek z odsetek to nawet partner powinien sie na to zgodzic ,ale nie powinien namawiac.
"Polityczny Żołnierz może szanować swego wroga - lecz zdrajcą i dezerterem będzie tylko pogardzał."
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 25 cze 2006, 10:29

Mona pisze:Rozumiesz, Miśka?
Pewnie, że rozumiem. Nie można w sumie zarzekać się, że czegoś się nie zrobi, dopóki nie znajdzie się w takiej sytuacji.

Terencjusz
Awatar użytkownika
Żabcia
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Żabcia » 26 cze 2006, 09:02

choćbym i miała wybierać: zabiorą mi na zawsze mojego najukochańszego pieska albo zabiorą mi na noc faceta, oddałabym psa :/ nigdy w życiu i za żadne skarby nie wzięłabym tym bardziej pieniędzy za takie coś. Głupi ten topic z lekka :/

[ Dodano: 2006-06-26, 09:04 ]
może jak się to już robiło z kilkoma to tak, ale nie jak w moim przypadku, że oboje zaczęliśmy nasz pierwszy raz ze sobą i tylko ze sobą to robimy. Takie coś mi wręcz obrzydza, zeby z kim innym :/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 cze 2006, 12:08

Milion dolarów , to ogromne pieniadze .Jesli nadazyła by sie taka okazja , to głupotą z mej strony było by nie pozwolic swej kobiecie na zarobienie w ten sposób pieniedzy .
Głupotę wrecz jest płacenie takiej kasy za takie cos .Ale to moje zdanie
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 26 cze 2006, 14:18

I jak się nie zgodzić z Andrew,

sam bym nie poszedł z obcą babą do łóżka, bo już tak mam, durny idealista ze mnie, ale swojemu kochaniu bym pozwolił, jeżeli wyraziłaby chęć... i nadal byłaby moim kochaniem (z drugiej strony wątpię, czy poszłaby na taki układ... o ile ją znam, to nie).

Milion dolarów to suma, jakiej wiekszość z nas na oczy nie widziała... co więcej sama autorka wątku przyznała, że nawet 1/100 tej kwoty w ręku nie miała.

Cała dyskusja na ten temat, tak żarliwie podniecana jest zwłaszcza przez osoby, dla których pewnie i 400 złotych to pieniądze.

Skoro zaś nikt nie rozdaje na lewo i prawo walizek z milionem dolarów (no może nie walizek, milion w setkach wszedłby w dużą damską torebkę zakładam, dopiero dla miliona w 20-tkach i 50-tkach trzeba by było nesesera) to temat służy biciu piany.
Do tego jest umieszczony w wątku, który ma być poświęcony, tutaj cytat:
Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną) a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje sexualne - wymiana doświadczeń.

Słowem popularny off-top, który powinien już dawno zostać przeniesiony do "Wszystkich innych Tematów", gdzie ma rację bytu...
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 26 cze 2006, 14:33

Żabcia pisze:Głupi ten topic z lekka :/
- głupie są wypowiedzi niektórych. Nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi.

[ Dodano: 2006-06-26, 14:34 ]
Wnoszę o zamknięcie tematu! <cisza> <cisza> <cisza>

Terencjusz
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 26 cze 2006, 15:02

Mialem zamknac, ale zrobie to pozniej bo fajny temat i tez cos od siebie napisze :)

Sadze ze znakomita wiekszosc dziewczyn oddalaby sie za znacznie mnijesza czesc tej kwoty. Wazne by calosc zobaczyla, uniosla i zobaczyla jakie to ciezkie :) Do tego przeciez dochodzi cala otoczka, poczucie bogactwa. Taki koles jakby to zaproponowal to jezdzilby samochodem za conajmniej ten milion zl. Czesc dziewczyn by sie skur... za sama mozliwosc przejechania sie nim.
Do tego wrazenie jakie ta osoba sprawia i mamy gotowy efekt: dziewcze wmawialoby sobie ze to tylko dla partnera, a tymczasem chodziloby o kase ale rowniez o... te osobe ktora by placila. No chyba ze by to byl jakis smierdzacy oblech, ale watpie.

Poza tym milion $ to wcale nie az tak duzo pieniedzy. Tzn to bardzo duzo, ale jak na nasze standardy. Kupilbym sobie Saleena S7 Twin Turbo i juz by zostaly tylko drobne na paliwo. Samolotu bym nie kupil, willi na lazurowym wybrzezu pewnie tez nie a jesli tak to jakas biedna.

Ale mimo wszystko miec miliona a nie miec to spora roznica. Ja bym decyzje pozostawil mojej dziewczynie. A sam czy bym chcial? A czemu nie. W koncu kobeta z taka kasa nie jest zagrzybiala. Problemy sie zaczynaja gdyby to nieb yla kobieta a facet. Ale takie gdybanie nie ma sensu, bo po co sie zastanawiac do jakiego stopnia jest sie w stanie upodlic czlowiek za pieniadze.

W "nieustraszeni" upodlali sie znacznie gorzej za znacznei mniej :)

Ps: Ale oczywiscie zanim bym sie zgodzil to bym chcial poleciec gdzies do jakiegos raju podatkowego, zeby mi fiskus polowy kasy nie ukradl :D
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 cze 2006, 15:17

co ma tu do tematu upodlenie ?? z jakiej racji tak to nazywacie ? pomyslcie zanim cos napiszecie .
Teraz słów kilka do tych wszystkich pieknych moralnie bogatych dziewczyn co to w zaparte ida , ze nigdy w zyciu !! by czegoś takiego nie zrobiły , moze i nie , gdy facet był by obrzydliwy i smierdzacy , w innym wypadku poszli byscie jak woda na młyn !! <aniolek> i nie kłucic mi sie tu ze mną i nie pisac skad ja mogę wiedziec jaka ja czy tamata jestem ! Bo jestescie kobietami , i zaledwie 5 % Z KOBIET by tego nie zrobiło a w co też watpię ! Wszystkie te jednak co by nie poszły za takie pieniadze nazywam kretynkami (pisze ogulnie bez personaliów) i głupiutkimi dewotkami , curusiami mamusi itd. Jest okazja to sie ją łapie , ot co !
Mówic "nie" jest łatwo , to tak samo jak stojac na dole patrzac na skaczącego na Bangi , mówi sie też tak zrobie ....ale wejdz na wysiegnik i stan na jego brzegu , to wtedy pogadamy , wiec i tu jest podobnie , póki jest to chipotetyczna sytuacja , wszystkie madre , ale gdyby ktos dał ten milion dolarów , było by inaczej , mniemam iz była by kolejka ! <aniolek> oczywiscie dewoty by w niej nie stały <hahaha>
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 26 cze 2006, 15:22

Andrew pisze:oczywiscie dewoty by w niej nie stały
- ja np. nie jestem dwotką, a nie skorzystałabym z takiej "okazji". Za kretynkę tez się nie uważam ( inni mnie tez za taka nie uważają ).

Terencjusz
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 cze 2006, 15:28

misiucha22 pisze:
Andrew pisze:oczywiscie dewoty by w niej nie stały
- ja np. nie jestem dwotką, a nie skorzystałabym z takiej "okazji". Za kretynkę tez się nie uważam ( inni mnie tez za taka nie uważają ).

No bo nie ma podstaw ! czy rozumiesz ? nie skałdał ci nikt takiej propozycji i nie odmówiłaś , gdyby jednak tak sie stało , zostałas by nią bez watpienia !
zreszta , sytuacja jest podobna to takiej .... oddasz mi sie , albo ja jego zabije ! i oczywiscie misuchna 22 nie oddaje sie , i ktos ginie , no bo najwazniejsze jest (jej dupa ) <aniolek>
i nie obracac mi tu sytuacji ....one milion dolar , zawsze jak ci nie sa potrzebne , to mozesz komus zrefundowac jakas operacje i uratowac zycie , tyle dzieci na to czeka , to co innego ?? taaaa jasne ! dewoty i koniec kropaka !!
Ostatnio zmieniony 26 cze 2006, 15:32 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 26 cze 2006, 15:30

a ja nie wiem, po prostu... jasne, że na dzień dzisiejszy wszystko się we mnie burzy jak pomyślę o takiej ewentualności, żeby za kasę iść z facetem do łóżka. Ale nigdy nie wiadomo przed jakimi wyborami/sytuacjami postawi nas życie. Pewnie, łatwiej powiedzieć "jakbym byla sama a on by był przystojny to czemu nie". Już nie zapieram się rękoma i nogami przed różnego rodzaju niby hipotetycznymi sytuacjami. Życie mi pokazalo język i teraz się nie chcę zarzekać
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 26 cze 2006, 15:30

Andrew pisze:gdyby jednak tak sie stało , zostałas by nią bez watpienia
- i dobrze mi z tym. Potrafię sama na siebie zarobić; może nie zarabiam fortuny, ale to mi w zupełności wystarcza. Ciężki temat, ale mimo wszystko obstaję przy swojej wersji.
Ale rozumiem Twój punkt widzenia.

Terencjusz
Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 26 cze 2006, 15:31

Misiucha no niektórych nie przekonasz ;) Ja mam podobne zdanie do Twojego i w ogóle sie z Andrew nie zgadzam <aniolek>
Andrew pisze:Mówic "nie" jest łatwo , to tak samo jak stojac na dole patrzac na skaczącego na Bangi , mówi sie też tak zrobie ....ale wejdz na wysiegnik i stan na jego brzegu , to wtedy pogadamy

Są rzeczy,których jestem w 100% pewna i są rzeczy przy których sie waham.Mam jakies tam swoje zasady i może są głupie ale robie to dla siebie i ich nie zmieniam :]
Na przykładzie palenia.W życiu nie zapaliłam papierosa.O innych świństwach nie wspomne.Znajomi zawsze mówili "bedzie imprezka,alkohol,znajomi na bank zapalisz".Nie zapaliłam.
I nie mów Andrew,ze dziewczyna co by sie nie zgodziła na sex za kase jest dewotką czy kretynką.Może i masz wieksze doswiadczenie zyciowe ale bzdury pier censored czasami :D A już to co napisał Mav:
Maverick pisze:Do tego przeciez dochodzi cala otoczka, poczucie bogactwa. Taki koles jakby to zaproponowal to jezdzilby samochodem za conajmniej ten milion zl. Czesc dziewczyn by sie skur... za sama mozliwosc przejechania sie nim.

Śmiech na sali,tylko nie mów,że masz takie znajome w Poznaniu <aniolek> <diabel>
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 26 cze 2006, 15:31

Elspeth pisze:nigdy nie wiadomo przed jakimi wyborami/sytuacjami postawi nas życie
- tu przyznam Ci rację

[ Dodano: 2006-06-26, 15:32 ]
jagunia pisze:Ja mam podobne zdanie do Twojego i w ogóle sie z Andrew nie zgadzam
<browar> dzięki za wsparcie <przytul>

[ Dodano: 2006-06-26, 15:33 ]
jagunia pisze:W życiu nie zapaliłam papierosa
- ja tak samo, może trudno w to uwierzyć
Znajomi zawsze mówili "bedzie imprezka,alkohol,znajomi na bank zapalisz".Nie zapaliłam.
- ja też <browar> alkoholu się napiję od czasu do czasu, ale papierochami truć się nie będę
jagunia pisze:I nie mów Andrew,ze dziewczyna co by sie nie zgodziła na sex za kase jest dewotką czy kretynką.
<brawo>

Terencjusz
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 cze 2006, 15:34

wrucic sie do mojego posta i pzreczytac raz jeszcze cos tam dopisałem miedzyczasie !

nie pzrekraecajcie mnie ! nie za kase , tylko za milion dolarów , a to róznica !

jak wy tu sytuacje porównujecie do papierosa , to ja jzu nie dyskutuje , bo nie ma o czym ! co chciałaś wyrazic to piszac ! widac teraz wyraznie ze nie masz pojecia co piszesz , sama siebie nie znasz , nie zapaliłaś ...wielkie mi co ? papieros to nie milion dolarów
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 26 cze 2006, 15:38

Andrew pisze:one milion dolar , zawsze jak ci nie sa potrzebne , to mozesz komus zrefundowac jakas operacje i uratowac zycie
- może i jestem dewotką w Twoim mniemaniu, ale - czy uważasz, że dobrym pomysłem jest puszczanie się za kasę ( nawet za milion dolarów ), tylko dlatego, żeby pomóc potrzebującym? Nawet, jeśli samemu kasy się nie potrzebuje?

Terencjusz

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”