Owszem zgadzams ie. Ale sadze ze wynika to z tego, ze u nas nie ma takich wyraźnych miedzy tym podziałów. Gdzi iendziej mzoe sa. Dlatego mozna mowic o polskim wariancie.Jawka pisze:Polsce myśli sie skejta z hip-hopowcem jest po prostu spowodowane niewiedzą.
Subkultury
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- ksiezycowka
- Weteran

moon pisze:Hardcore, ale jadnak to tez subkultura jestDo nich nic nie mam. Uwazam, ze tylko sa jebnieci.
Ja nie przeczę, że to jest jakaś subkultura, ale mimo, że się z nią jakoś na swój sposób psychicznie identyfikuję, to nie za bardzo mnie obchodzi czy ludzie mnie tak postrzegają i z nią wiążą. Dlatego nie nosze transiarskich ciuchów ani fryzur
Akurat jeśli chodzi o to ostatnie to zwykle bliżej mi do..... jakiegoś dresiarza
Choć teraz specjalnie na festiwal transowy trochę zapuszczam włoski, żeby potem coś ekstrawaganckiego z tego zrobić
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

- ksiezycowka
- Weteran

jak niedoświadczysz??????? a ja skąd wiem czy owe kultury się różnią??? z palca tego nie wyssałam.... ja o dziwo widzę i tą różnicę i znam ludzi którzy tak jak ją widzą....
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
poleciłbym, żebyś sobie poszła na imprezę transową, ale jest jeden problem - w Twoich okolicach nie ma w ogóle transowej sceny...Jawka pisze:a jakie to??
no cóż najbliżej masz chyba w .... Warszawie
Postaram się jakoś scharakteryzować:
ciuchy jak najbardziej kolorowe, nawet psychodeliczne motywy, jakieś grzybki itp.
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)

- WrednyPesymista
- Zaglądający

Mnie tam drażnią prawie wszytskie subkultury. Może jedynie mam gdzieś tam głęboko ukrytą leciutką sympatie dla skinheadów.
A już najbardziej mnie denerwuje że wśród polskiej zwykłej młodzieży jest ta cała moda na nielubiebie Policji, którą sie zarazili od dresiarstwa i jego odmian (blokersi, chuligani). Te wszytskie HWDP i inne kretynizmy mnie dobijają. Powinni za to pałowac do nieprzytomności. Szkoda że nie mamy takiej policji i prawa jak w stanach, już by im głupote ze łba wybili.
A już najbardziej mnie denerwuje że wśród polskiej zwykłej młodzieży jest ta cała moda na nielubiebie Policji, którą sie zarazili od dresiarstwa i jego odmian (blokersi, chuligani). Te wszytskie HWDP i inne kretynizmy mnie dobijają. Powinni za to pałowac do nieprzytomności. Szkoda że nie mamy takiej policji i prawa jak w stanach, już by im głupote ze łba wybili.
- ksiezycowka
- Weteran

A skad ja mam wiedziec gdzie Ciebie nosi. Ja pisze po wlasnym podworku, z Polski nigdy nie wyjechalam, ale zwiedzilam najrozniejsze jej zakatki i pierwszy raz slysze bo zobaczyc mi bylo nie dane takiej odrebnosci.Jawka pisze:jak niedoświadczysz??????? a ja skąd wiem czy owe kultury się różnią???
Czesto przyznaje. Imoz ei racje ma ale tu jest jednoi wielkie nieporozumienie po prostu.WrednyPesymista pisze:, czy ty nie wytrzymas jak przyznasz komuś rację?
Jak pisalam - nie wnikam jedno gówno ;P
Daje rade normalnych znalezc jeszcze, ale fakt ze i ja doznalam od nich sporo niemilego.Hardcore pisze:Gdyby Polska policja była normalna to nie miałbym takiego zdania o niej, a że wielokrotnie mnie się czepiali za byle pierdoły i mam przykre doświadczenia swoje i moich znajomych, to mój pogląd na tą sprawę jest taki a nie inny.
A ja lubie ludzi jak mają własny styl. Najcześciej spotykam się z subkulturą metali. I wcale tak nie jest że sa brudni mają tłuste włosy, niektórzy nawet długich nie mają. Sama uwielbiam glany, czarny kolor i mocną muzykę.
Podobał mi się styl Nirvany (grunge) , gdy miało się te 17 lat. Naciągniete swetry, trampki, dlugie rozczochrane włosy, luz...
Punk uwielbiałam, anarchia, wolnosć, chasła bez pokrycia, bunt w imie nierealnych idei...
Nie nawidze skinów i dresów, szczególnie tych którzy maja na dodatek coś wspólnego z młodzieża wszechpolską (a i z takimi neofaszystami miałam kontakt). Mimo wszytsko im bardziej jestem strsza tym bardziej tolerancyjna.
Myślę że nasze czasy wytworzyły subkulturę charakterystyczna dla NIEKTÓRYCH dziewczyn mianowicie ,,barbi". Czyli róż najlepiej na wszytskim (choć to zjawisko na szczęście znika) tandetne błekity, do tego stringi na wierzchu, blond włosy i kilogram pudru na twarzy nadający jej pomarańczowy koloryt.
Naprawde nie rozumiem ludzi którzy niegują to czego nie znają. Nie uwazam sie za eksperta w dziedzinie kultur młodziezowych, ale miałam styczność z wileona ludzmi wyznajacymi ide charakterystyczne dla swoich grup. Sama byłam taka hybrydą wszytskiego co dawało odrebność. Strasznie głupia wtedy byłam, ale najchętniej bym się wróciła do tego beztroskiego wieku.
Podobał mi się styl Nirvany (grunge) , gdy miało się te 17 lat. Naciągniete swetry, trampki, dlugie rozczochrane włosy, luz...
Punk uwielbiałam, anarchia, wolnosć, chasła bez pokrycia, bunt w imie nierealnych idei...
Nie nawidze skinów i dresów, szczególnie tych którzy maja na dodatek coś wspólnego z młodzieża wszechpolską (a i z takimi neofaszystami miałam kontakt). Mimo wszytsko im bardziej jestem strsza tym bardziej tolerancyjna.
Myślę że nasze czasy wytworzyły subkulturę charakterystyczna dla NIEKTÓRYCH dziewczyn mianowicie ,,barbi". Czyli róż najlepiej na wszytskim (choć to zjawisko na szczęście znika) tandetne błekity, do tego stringi na wierzchu, blond włosy i kilogram pudru na twarzy nadający jej pomarańczowy koloryt.
Naprawde nie rozumiem ludzi którzy niegują to czego nie znają. Nie uwazam sie za eksperta w dziedzinie kultur młodziezowych, ale miałam styczność z wileona ludzmi wyznajacymi ide charakterystyczne dla swoich grup. Sama byłam taka hybrydą wszytskiego co dawało odrebność. Strasznie głupia wtedy byłam, ale najchętniej bym się wróciła do tego beztroskiego wieku.
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
- ksiezycowka
- Weteran

Nie w Warszawiepaula19 pisze:o zjawisko na szczęście znika
Ja jednego skinom zarzucic nie moge - do kobiet maja ludzkie podejscie.
Z jednym zdarzylo mi sie fajnie gadac i pic i tak ladnie mi tlumaczyl czemu ja tak wygladam, przeca ja fajna dziewczyna a zadaje sie z takimi "brudasami" i w ogole.
Innych spotkalam swego czasu w zabkach jak sama stalam i czekalam na znajomych badz bylego o 2 w nocy w czapce z daszkiem i ramonie. Jendo pyutanie bylo "jestes kobieta czy mezczyzna?" odpowiedz slodkim kobiecym piskiem "kobieta" "to udanej imprezy
Co jednego kobiety skiny czy jak to nazwac - niektore stare znajome na takie trafiły...
moon pisze:A skad ja mam wiedziec gdzie Ciebie nosi. Ja pisze po wlasnym podworku, z Polski nigdy nie wyjechalam, ale zwiedzilam najrozniejsze jej zakatki i pierwszy raz slysze bo zobaczyc mi bylo nie dane takiej odrebnosci.
to przykro mi, naprawde przykro....
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
- ksiezycowka
- Weteran

- Weteran

- Weteran

- Weteran

moon pisze:paula19, ale juz dawno po kłotni. poza tym tematycznej - idź se postukac młoteczkiem gdzie indziej
miś pisze:Zgadzam sie w pelni. Kazdy chce byc "fajny" i drze sie HWDP. Najgorsze jest to ,ze owa glupota sie roznosi. Mozna powiedziec ,ze to juz moda. Firmy produkujace ubrania nawet chca zarabiac na tym. A gdzie w tym sens? Co by bylo bez policji?? consored by byl ot co.
Czyli co kult anarchii, buntu przeciew władzy powraca??
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”